Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

United strikt gewenste spits: Ten Hag mag man van 84 miljoen verwelkomen

Laatste update:

Manchester United heeft zich versterkt met Rasmus Hojlund, zo laat de Engelse club weten via de officiële kanalen. De twintigjarige Deen komt over van Atalanta en tekent een contract voor vijf seizoenen, met een optie voor nog een seizoen. Met de transfer is een bedrag van 64 miljoen pond, omgerekend bijna 75 miljoen euro gemoeid, dat met bonussen nog eens met 9 miljoen euro kan oplopen.

Daarmee heeft Erik ten Hag eindelijk zijn gedroomde spits binnen. De aanvaller stond al langer op het verlanglijstje van de Haaksberger, die met Anthony Martial slechts over één (zeer blessuregevoelige) spits beschikte. Martial kampt overigens momenteel met een hamstringkwetsuur. Marcus Rashford speelde afgelopen seizoen ook veelvuldig in de punt van de aanval, maar komt het beste tot zijn recht vanaf de linkerkant.

Hojlund is na Mason Mount (Chelsea) en André Onana (Internazionale) de derde zomerse versterking van the Mancunians. Ten Hag heeft de meeste transfertargets die hij wenste daarmee binnen, nog voor de start van het nieuwe Premier League-seizoen. Atalanta maakt flinke winst op de aanvaller, daar het Hojlund een jaar eerder voor 17 miljoen euro overnam van Sturm Graz. Namens Atalanta kwam Hojlund tot 10 goals en 4 assists in 34 officiële duels. De Italiaanse club strikte overigens al een vervanger voor Hojlund. De 21-jarige El Bilal Touré kwam voor 28 miljoen over van UD Almería en moet de Deen doen vergeten.

Na het voltooien van de transfers van Hojlund, Mount en Onana zou Ten Hag nog een positie in zijn selectie willen versterken. De belangrijkste daarvan is een middenvelder. Sofyan Amrabat is de naam die naar verluidt het meest interessant is voor the Red Devils. Hij zal gehaald worden mits Donny van de Beek, Fred of beiden vertrekken uit Manchester. Mochten bovendien Harry Maguire en Dean Henderson vertrekken, zal er gekeken worden naar vervangers voor dat tweetal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik moet dit nog zien.. Vind het echt bizar veel geld voor iemand die eigenlijk nog vrij weinig bewezen heeft.

5 augustus 2023 om 13:32

Gigantisch risico inderdaad, terwijl United juist nu een top spits nodig heeft. Voor hetzelfde geld had je Vlahovic, had hem dan gehaald.

5 augustus 2023 om 13:35

Daar zijn jullie toch al mee bezig?
& zo’n top spits ‘vind ik’ Vlahovic niet.
Desalniettemin is er idd (te) veel betaald voor Hojlund. Maar United doet niet anders dan te veel betalen. Het is niks nieuws. Daarnaast kan United dit wel betalen ondanks dat het te veel is..
Ik was zelf persoonlijk voor Oshimen gegaan voor wellicht €50 Mil meer..
Maar goed, ik bepaal er helaas niks! 🤣

5 augustus 2023 om 13:44

Vlahovic wordt veelte weinig in stelling gebracht bij Juve door de tactiek van Allegri. Vlahovic was geweldig bij Fiorentina, nog altijd maar 23 dus komt wel goed met Vlahovic. Ik had Vlahovic graag gezien bij United.

5 augustus 2023 om 13:59

Jovic was ook geweldig bij Frankfurt. Dan 60mil naar Real en niets van geworden.

5 augustus 2023 om 14:02

Ja concurreren met Benzema. Dat is bij voorbaat een mislukte missie.

5 augustus 2023 om 14:10

@Arsenal Want hij is bij Fiorentina nu ook een succes? Was gewoon een miskoop.

5 augustus 2023 om 14:18

Ja hij was een miskoop, maar beetje context mag ook. Een vlahovic schat ik wel redelijk hoog in.

5 augustus 2023 om 14:22

Vlahovic is ook gewoon een topspits. Alleen zit hij niet bij de juiste club imo.

5 augustus 2023 om 15:45

Punt is dat een speler die een goed seizoen draait ook geen garantie is. Heel veel factoren hebben een invloed en portie geluk wellicht.

5 augustus 2023 om 15:45

Vlahovic doet me denken aan van nistelrooy. Die had denk ik beter in het profiel gepast dan Hojlund momenteeel, vind het maar een grote gok. Vooral met zijn statistieken die niet echt geweldig zijn.

5 augustus 2023 om 13:33

Heb het idee dat United vooral zoveel betaalt omdat hij Scandinavisch is en zijn naam op Haaland lijkt.

5 augustus 2023 om 13:39

Sniewaar je doet je naam eer aan. Wat een onzin

5 augustus 2023 om 13:49

En dan United fans altijd klagen over "united tax".
Terwijl United altijd gewoon veel te veel betaald voor spelers...

5 augustus 2023 om 14:01

Helemaal mee eens. Maar je moet soms die gok wel nemen. Warlt als hij volgend seizoen topscorer wordt van de serie a. Dan is hij her dubbele waard. Of iig gaat atalanta het dubbele ervoor vragen. Mocht hij gewoon wel slagen en zijn gehele carrière de grote spits van United worden is het uiteindelijk een koopje over al die seizoen gezien te hebben

5 augustus 2023 om 14:39

Dat kan je over elke speler roepen..

5 augustus 2023 om 22:57

Het gaat nu toch om Hojlund dat ze vinden dst er teveel geld voor wordt uitgeven voor een jonge speler die nog niks heeft bewezen. Welke jonge spelers zijn er nog meer dan die nog nins bewezen hebben en voor zoveel geld zijn gehaald? Niet elke speler dus

5 augustus 2023 om 14:43

Dit wordt ook niks. Wederom wordt er teveel geld betaald voor onzekerheidjes. Ze hadden osimhuen moeten halen, kost wat maar dan heb je ook wat. United heeft ook geld zat. Maar goed, ten hag moet nu gewoon voor de titel strijden als je ziet hoeveel geld erin is gepompt afgelopen 12 maanden

De budget Haaland die meer kost dan Haaland....

5 augustus 2023 om 13:49

Salaris moet je ook niet vergeten. Dat zal niet gelijk zijn.

5 augustus 2023 om 14:24

ik zou daar niet raar van op kijken, als MU ook nog een gigantisch salaris er tegen aan smijt

5 augustus 2023 om 14:33

Minder dan 5m per jaar, valt gelukkig mee deze keer

5 augustus 2023 om 19:39

Huh, haalland ging het er toch juist om zn salaris? Iedereen kon en wilde hem kopen op basis van zn korte half jarige contract daardoor kon haalland zn tranfer bedrag compenseren met salaris voor zichzelf. Toen bleek dat er nog maar 2 clubs zijn salaris konden betalen, psg en man city en zelfs real haakte af. Nu al weer vergeten hawbietron?

6 augustus 2023 om 11:19

@rayvg Dat klopt niet. Er staat een documentaire op Viaplay over de transfer waarin wordt gezegd door het management van Haaland dat Haaland tot het einde een keuze had tot 3 clubs. Haaland kon kiezen uit Bayern, Real en City. Haaland heeft gekozen voor City. Het salaris dat Haaland bij City verdient kunnen Rral en Bayern vrij comfortabel ophoesten. Het is minder dan wat Lewandowski verdiende bijvoorbeeld

5 augustus 2023 om 21:26

transferbedrag voor haaland was idd gelimiteerd door clausule, maar city heeft bijna nogmaals datzelfde bedrag betaald aan commissies en makelaars fee's hoor, dat is goed gedocumenteerd

Kan niet wachten op de Haaland vs Hojlund vergelijkingen.

5 augustus 2023 om 13:35

Beide 7 letters in de achternaam die met de letter H begint en met ND eindigt. Bovendien start de 2e lettergreep met een L. Als jij de vergelijkingen niet ziet ligt dat toch echt aan jou.

5 augustus 2023 om 13:40

Denk dat hij meer bedoeld met de vergelijking op het veld en niet qua naam.

5 augustus 2023 om 13:42

Wat Lampen zegt inderdaad. De Haaland vs Nunez vergelijkingen waren al irritant, laat staan nu het een blonde scandinavier betreft

5 augustus 2023 om 14:18

Die zijn er al 😉

In mijn ogen belachelijk veel geld voor zo'n speler die zich nog moet bewijzen.

5 augustus 2023 om 13:51

Klopt inderdaad, maar dat is de markt tegenwoordig. Er wordt veel geld uitgeven aan potentie. Vinicius, rodrygo, endrick, vitor Roque.

tsja, vind het een vreemde aankoop.
ja het is een talent, maar voor dat geld verwacht je (vind ik) wel dat iemand er gelijk staat.
dat gevoel heb ik niet bij hojlund, die gaat echt nog een aanpassingstijd krijgen... geen ervaren spits bij united die voor hem staat.

verder wel benieuwd, zou onredelijk zijn als mensen soort haaland achtige taferelen verwachten bij deze jongen

5 augustus 2023 om 13:39

Jup heel vreemd bedrag. Geen wonder dan dat wanneer bewezen spelers gelinkt worden aan topclubs dat ze dan 100+ vragen want de standaard is belachelijk.

5 augustus 2023 om 13:54

Helpt ook niet als je 117m voor Rice betaalt.

Zou er zoiets bestaan als United Tax? 84 miljoen voor een speler met 9 goals in de Serie A waar gaat de wereld toch heen? Ik ben totaal geen Gooner, maar hoeveel kan Arsenal wel niet vragen voor Balogun na zijn top seizoen vorig jaar? Die is 2 jaar ouder en scoorde er 20+ in de Ligue 1.

5 augustus 2023 om 13:40

Ja dat bestaat. elke club weet dat United structureel te veel betaalt. Als United geïnteresseerd is wordt de champagne opengetrokken bij zo'n Italiaanse club. Je kan dan een belachelijk bedrag vragen en vroeg of laat komt United toch wel over de brug met een enorme zak geld.

5 augustus 2023 om 15:00

Als city of Chelsea hadden aangeklopt had atalanta het precies hetzelfde gedaan. Het is echt niet puur zo'n hoog bedrag omdat het UTD betreft. Als je aanklopt bij spelers die de club echt helemaal niet kwijt wil kom je gewoon op dit soort bedragen uit

5 augustus 2023 om 14:00

Als je iets meer in de statistieken duikt is het anders. 1800 minuten 9 goals en geen penalties. Balogun 21 goals in 3000 minuten en 6 penalties. Ik snap dat het heel veel geld is voor een spits die zijn prima moet gaan halen. Maar is al volwaardig international. Heeft echt alle attributen om te slagen in de PL, maar geef het tijd. Is snel, sterk, goed schot, redelijk balvast, heeft diepgang, kan redelijk koppen, aanspeelpunt. En voor de lange termijn misschien wel de beste optie op de markt die haalbaar is voor United.

5 augustus 2023 om 14:07

Balogun is waard wat er voor hem betaald wordt en zoals het nu naar uitziet gaat niemand grote geld voor hem leggen.
Alleen goals maken is natuurlijk niet alles, men kijkt naar alle aspecten en is Hoijlund kennelijk meer waard.
Lacazette heeft overigens ook een topseizoen met 27 goals. Kost hij nu ook 100mil?

5 augustus 2023 om 23:32

Precies dit. Een speler is zoveel waard wat een gek ervoor geeft. Duidelijker kan het niet.

6 augustus 2023 om 11:24

Een speler is zoveel waard als transfermarket.com erboor geeft

Aardig pak geld voor een jongen die nog veel moet bewijzen. Buiten het scoren van goals, lijkt deze jongen vooral aangetrokken te zijn vanwege zijn meevoetballende kwaliteiten, en als een soort kapstok te fungeren. Eigenlijk wat Ten Hag vaak met Weghorst (probeerde) te doen; bal even vasthouden op het middenveld, en de rest laten aansluiten. Hojlund heeft echter zijn snelheid als extra wapen, en het feit dat hij bij iemand weg kan draaien/actie maken. Doelpunten kwamen daardoor bij Atalanta ook van middenvelders, zoals Koopmeiners die vaak wist te scoreen.

Ik denk dat dit wel een goed huwelijk kan worden. 3 snelle jongens voorin met Rashford en Antony.

5 augustus 2023 om 13:42

Snelheid?

5 augustus 2023 om 13:52

Ja, snelheid ja arsenal890. Hojlund liep afgelopen seizoen een keer 35. 97 km/u, sneller dan wie dan ook bij United. (snelste was Rashford 35.95 km/u)

5 augustus 2023 om 13:53

Daar verbaas ik mij wel over, heb een aantal keer zien spelen en sprinten. Daar was hij niet vooruit te branden.

5 augustus 2023 om 13:55

Dan heb je niet goed gekeken. Zoek zijn sprint tegen Lazio maar eens op. Rent iedereen eruit.

5 augustus 2023 om 14:01

Ik heb vast de verkeerde wedstrijden gezien

5 augustus 2023 om 14:01

Hij is voor zijn bouw juist heel snel. Niet vooruit te branden is dan heel vreemd, benieuwd hoe jij dan naar voetbal kijkt.

5 augustus 2023 om 14:03

Op dezelfde manier als jij dat doet.

5 augustus 2023 om 14:05

@arsenal Kan jij überhaupt wel eens iets positiefs plaatsen op een artikel van United?? Of wacht je dan anders op een bericht van iemand waar je daaruit iets negatief kan halen.

5 augustus 2023 om 14:08

Ik heb volgens mij al vaak genoeg wat positiefs gezegd over United? Dat jij dat niet wilt zien kan ik niet veel aan doen.
Zal het nog is even voor je op een rijtje zetten.

- Onana bijv vind ik echt een topaankoop.
- Mount zie ik flink opleven bij United en had ik liever gezien bij Arsenal ipv Havertz.

5 augustus 2023 om 14:19

Dat is lief en tof van je. Mijn welgemeende excuses dan

5 augustus 2023 om 14:25

Graag gedaan hoor

5 augustus 2023 om 13:50

Antony heb je niet zoveel aan zijn snelheid, want die gaat nooit diep. Loopt alleen maar 5 man proberen te dollen wat altijd fout gaat.

Dit is waar het altijd mis gaat bij united. Jonge spelers halen die nog niet echt iets hebben bewezen en dan onder heel veel druk zetten omdat het de enige spits is. Gorte kans dat hij daaronder bezwijkt

Ik dacht eerst dat het om Victor Osihmen ging toen ik dat bedrag zag. Zoveel geld voor Hoilund is echt te veel, vind ik.

Zou me niet verbazen als Ten Hag toch nog een poging onderneemt om Kudus te halen...

Vind Hojlund gewoon een goede versterking voor Manchester United. Natuurlijk heeft hij het maar 1 seizoen laten zien bij Atalanta Bergamo en waren zijn cijfers niet heel denderend, maar dit is echt wel iemand met potentie. Hij heeft veel geld gekost, maar namen als Osimhen en Kane zouden denk ik nog duurder zijn (100 miljoen of meer) en ook veel duurder qua salaris. Van wat ik las, gaat Hojlund zo'n 5 tot 7 miljoen per jaar verdienen waar Kane en Osimhen waarschijnlijk 15 tot 20 miljoen per jaar zouden verdienen.

Van aankopen zoals Hojlund moet United het ook wel hebben. Spelers die prima zijn en nog rek en potentie hebben om te groeien, United is natuurlijk ook nog bezig met groeien naar het niveau waar ze thuis horen. Ook goed om te zien dat ten Hag goed bezig is om schoon schip bij United te maken. Telles, Iqbal en Elanga verkocht, de Gea en Jones laten vertrekken waardoor er een hoop salaris vrij is gekomen en komen waarschijnlijk op termijn nog namen als Henderson, Maguire, Fred en van de Beek bij die waarschijnlijk ook een prima transfersom zullen opleveren en je ook meerdere miljoenen aan salaris zal besparen.

When you order Haaland from Wish

5 augustus 2023 om 14:04

Dit slaat echt nergens op. Of je kijkt geen voetbal of je bent een city fan.

5 augustus 2023 om 14:14

Kom op man, dit is toch een leuk grapje. Moest wel lachen ervoor. Heel leuk bedacht

Manchester United betaalt altijd teveel. Had gehoopt op Kane, of Oshimen, of Vlahovic.

Dit is echt een gigantisch groot talent. Ja, hij kost veel geld, maar hij kan niet alleen scoren, maar is ook super snel, sterk en kan een mannetje uitspelen, wat niet heel veel spitsen kunnen. Hij kan ook goed passen en levert assists, hij doet me een beetje denken aan Harry Kane, die is ook enorm compleet en speelde onder Mourinho zelfs als schaduwspits. Ik verwacht toch wel zeker 15-20 goals van Hojlund dit seizoen, maar laten we hopen op meer!

5 augustus 2023 om 13:55

Gigantisch groot is overdreven, heb hem afgelopen seizoen vaker zien spelen. Het is zeker een talent, maar Atalanta is hier weldegelijk de winnende partij. Zoveel geld voor een speler die heel weinig bewezen heeft. Verwacht wel dat hij er in het tweede seizoen bij man u. 15+ kan maken.

Van alle belachelijke transfers van het afgelopen decennium is dit toch wel de meest onverklaarbare transfer? En dan heb ik het met name over het bedrag. Ik snap dat je ook betaalt voor zijn potentie, maar dit slaat werkelijk nergens op. 80+ miljoen euro voor een spits die in principe nog van alles heeft te bewijzen.

Atalanta lacht zich kapot. Hojlund groot talent natuurlijk maar heeft eigenlijk nog niks bewezen en dan is dit een absurd hoog bedrag. Met dat bedrag haalt Atalanta nu Toure Scamacca en de ketelaere binnen

Voelt als wel heel veel geld voor een spits die eigenlijk nog niet veel heeft laten zien. Maar de topspitsen liggen ook niet voor het oprapen. En overal waar United aanklopt moeten ze gelijk de hoofdprijs betalen. Denk dat ze ook niet heel veel andere opties hadden, in ieder geval voor spits die nog meerdere jaren mee kan

Dat is een flink bedrag voor een spits die minder scoort dan Teun Koopmeiners...

Ik heb bij deze jongen het gevoel alsof hij extreem is opgehyped vanuit de media. Wat heeft hij nou laten zien tot nu toe? Ik heb afgelopen seizoen veel wedstrijden van Atalanta gezien op Ziggo sport en ik vond het hem echt niet heel bijzonder of uitmuntend ofzo. Leed zelfs veel balverlies en je ziet dat hij nog jong en onervaren is. Waarom betaal je dan in hemelsnaam zo'n bedrag voor hem? 9 competitiegoaltjes afgelopen seizoen is ook niet echt veel voor een spits. Nee.. ik was eerder voor een Vlahovic of Kolo Muani gegaan. Die hebben zich al een stuk meer laten zien in europa.

Bizar veel geld voor een speler die nog weinig heeft laten zien. Benieuwd wat Ten Hag uit hem kan krijgen.

Ben wel benieuwd hoe die jongen het gaat doen. Heeft in principe alles in zich om een topspits te zijn; snelheid, kracht, kopsterk, doelgericht. In de praktijk zegt dat natuurlijk niet alles, kijk maar naar een Lukaku of Nunez.

Manutd telt weer eens een bizar hoog bedrag neer voor een speler met niet heel bijzondere statistieken die bovendien nog alles te bewijzen heeft. Maar ja, na dat absurde bedrag voor Anthony kijk ik nergens meer van op bij Manutd. Van Erik Ten Hag had ik toch meer nuchterheid verwacht maar hij zal waarschijnlijk niet de leiding namens Manutd hebben gehad aan de onderhandelingstafel.

5 augustus 2023 om 14:44

Dus je had van Ten Hag meer nuchterheid verwacht, om vervolgens te roepen dat hij niet de leiding had aan de onderhandelingstafel?

Ten Hag dient een verzoek in, dat de club vervolgens zoveel geld uitgeeft is toch niet aan Ten Hag? Dan kan je nog zoveel nuchterheid van Ten Hag verwachten, hij heeft niets met het bedrag te maken?

5 augustus 2023 om 15:13

@rutgerrr Dat schrijf ik toch. Ik denk dus dat ETH om de speler heeft gevraagd maar bij deze deal zijn bedenkingen heeft bij het transferbedrag, ik verwijt ETH ook helemaal niets, ik zeg enkel dat ETH waarschijnlijk anders tegen het transferbedrag aankijkt dan de onderhandelaars.

Gewaagde transfer. Die jongen heeft pas 20 wedstrijden in de basis gestaan. Had wel een wat meer ervaren speler voor die positie verwacht.

Risicootje maar gaat ook om het totale kostenplaatje. Wat is de totale som in 5 jaar?

En Utd heeft een behoorlijke spits nodig die nog gevormd kan worden door Ten Hag. Een gearriveerde ster past ook niet bij Ten Hag. Dat zagen we aan Ronaldo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren