Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

United bekert verder na zege op Wigan; Ten Hag kent mogelijke tegenstanders

Laatste update:

Manchester United heeft maandagavond een vrij eenvoudige zege geboekt op Wigan Athletic: 0-2. In de derde ronde van de FA Cup waren Portugezen Diogo Dalot en Bruno Fernandes (penalty) verantwoordelijk voor de doelpunten namens the Red Devils. In de vierde ronde wacht een uitwedstrijd op bezoek bij Newport County of Eastleigh, zo kwam maandag voor de aftrap al voort uit de loting.

Manager Erik ten Hag moest maandagavond behoorlijk wat spelers missen. Lisandro Martínez, Casemiro, Tyrell Malacia, Mason Mount, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw, Antony, Christian Eriksen, Amad Diallo en Anthony Martial waren allen niet van de partij in Wigan.

Onder meer voormalig Ajacied André Onana, Raphaël Varane, Bruno Fernandes en Marcus Rashford stonden wel aan de aftrap in het DW Stadium. De bank van United was voornamelijk gevuld met talenten uit de eigen jeugdopleiding.

Verrassend genoeg was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Wigan. Na balverlies van United-talent Kobbie Mainoo belandde de bal uiteindelijk bij middenvelder Thelo Aasgaard, die zijn inzet gestopt zag worden door Onana. Wigan-doelman Sam Tickle liet zich na een kwartier zien aan de andere kant van het veld, toen hij een knappe reflex in huis had op een schot van Rashford.

In de 22ste minuut kwam United eindelijk op voorsprong. Dalot, die dinsdagavond als linksback speelde, plaatste de bal op aangeven van Rashford fraai achter Tickle: 0-1. Vervolgens kreeg het elftal van Ten Hag behoorlijk wat kansen om de score al voor rust uit te breiden.

Tickle reageerde attent op schoten van Rashford en Rasmus Højlund, waarna laatstgenoemde ook een kopbal op de lat zag belanden. Alejandro Garnacho was eveneens ongelukkig: het Argentijnse toptalent zag een schitterend schot vanaf de rand van het zestienmetergebied uiteenspatten op de vijandelijke lat, waardoor de marge bij rust slechts één doelpunt verschil was.

In de tweede helft was United qua grote kansen een stuk minder dominant dan in het eerste bedrijf. Na ruim een uur spelen wist Tickle een laag afstandsschot van Mainoo uit zijn doel te tikken. Via een vrij makkelijk gegeven strafschop verdubbelde United de voorsprong na 73 minuten alsnog. Fernandes benutte het buitenkansje, dat voortkwam uit een vermeende overtreding op hemzelf: 0-2. Daarmee bepaalde hij direct de eindstand, ook omdat Wigan-doelman Tickle in de slotfase een grotere uitslag wist te voorkomen.

PSV-target Facundo Pellistri viel drie minuten voor het eindsignaal in bij United. Ten Hag weet op 16 januari tegen wie het gaat spelen in de volgende ronde. Dan staat de return tussen Eastleigh (de nummer elf van de National League) en Newport County (de nummer achttien van de League Two) op het programma. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
9 januari 2024 om 09:57

Ja het voetbal komt vooral van hem en Bruno. Goed om te zien! Erg knap voor een 18 jarige, wat hij laat zien in een stroefdraaiend team.

9 januari 2024 om 10:23

Het valt me op dat bij Utd elke keer iemand anders de kar trekt, maar er is nooit consistentie wat dat betreft. Pogba, Rash, Bruno hebben het allemaal een tijdje gedaan. Is Mainoo nu zon voorbeeld?

9 januari 2024 om 11:10

Hij geeft zeker het goede voorbeeld. Maar de echte kartrekker is toch nog Bruno, vind ik. Die is eigenlijk betrokken bij alle gevaarlijke momenten. Het kan een enorme bloedzuiger en aansteller zijn (penalty gisteren sloeg bijvoorbeeld nergens op), maar hij is eigenlijk, erg genoeg, de enige die altijd wel iets weet te creëren. En hij rent zich ook het licht uit de ogen iedere wedstrijd.

Arsenal treft in de vorige ronde al Liverpool. Tottenham en City treffen elkaar al in de volgende ronde van de beker en Chelsea mag naar Villa.. En United? United krijgt weer een 8ste divisionist.. Als het gaat om bekerlotingen in Engeland gaat dan kun je er de klok op gelijk zetten dat United pas lastig loot als ze richting Wembley moeten.

8 januari 2024 om 23:40

Is gewoon toeval of denk jij dat hier iets achter zit ?

8 januari 2024 om 23:55

David Gill, zoek maar op

9 januari 2024 om 00:04

En jij denkt dat zo'n man genoeg invloed heeft om een loting naar zijn hand te zetten? Zo ja, wil ik je wel eens in bochten zien wringen om het vooral niet te hebben over het Spaanse voetbal en de invloed van banken en overheid om die clubs in een machtige positie te houden.

8 januari 2024 om 23:56

Maar wat is precies het doel achter dit bericht? Ze hebben de laatste paar seizoenen wat mazzel met de loting, maar dat is ook wel eens anders geweest en als er sprake was van opzet, was er niet zoveel chaos bij de club. Dan deden ze het ook wel wat beter in de PL.

9 januari 2024 om 07:40

Oh nee, er is zeker geen sprake van opzet. Althans daar ga ik niet vanuit. Ze hebben gewoon geluk en dat werkt behoorlijk op de zenuwen.

9 januari 2024 om 09:38

Wat een gejank zeg...

Sinds 2016:
40 potjes FA Cup
25x geloot tegen Premier League clubs

Chelsea in diezelfde periode:
Ook 40 potjes FA Cup
20x geloot tegen Premier League clubs

Met andere woorden: Chelsea loot vaker een lagere divisie dan United.

Vooral lekker schreeuwen omdat je keihard afgaat wanneer je tegen een Premier League club speelt...

9 januari 2024 om 10:25



Wel toevallig dat ze beiden 40 potjes hebben gespeeld. Edit: Ondanks dat het beiden 40 potten zijn, kan het een vertekend beeld geven, als je het ene jaar direct City loot (als dat mogelijk is), lig je er direct uit. Het jaar daarop kun je in de finale komen en dan is de kans natuurlijk veel groter dan je PL teams loot. Mooie statistiek, maar het zegt eigenlijk niet zo heel veel, er zit daarnaast ook nog verschil in of je een top 8 team loot of een team daaronder, het verschil is nogal groot (vind ik)

9 januari 2024 om 10:53

Maar het feit dat ze beiden 40 potten speelde in dezelfde periode trekt dat toch gelijk? Dan zijn ze gemiddeld gezien even ver gekomen.

Nog even voor je terug gekeken. Chelsea lootte weliswaar vaker een 'Big 6' club (11 om 8), maar deed dat 8x pas in de kwartfinale of daarna. Bij United gebeurde dit slechts 4x.

9 januari 2024 om 10:59

Heel fijn als er iemand is die de statistieken er even bij haalt.

Wanneer is malacia weer fit? Ligt het aan mij maar hij lijkt mega lang geblesseerd.

9 januari 2024 om 00:02

Binnenkort gaat ie weer meetrainen dus zal binnen een paar weken weer mee kunnen doen met wedstrijden

United heeft echt een ervaren spits nodig, je krijgt bijna medelijden met Højlund.

8 januari 2024 om 23:54

Zoals Ronaldo?

9 januari 2024 om 00:01

Alsof dat gaat werken... Het argument dat momenteel voor Ronaldo spreekt, is dat z'n concurrentie bij United nihil zou zijn. Dat zegt dan vooral veel over het gebrek aan acute kwaliteit bij de huidige spitsen. Ik vind het nogal een simplistische sneer.

Overigens heeft United wel wat meer nodig dan enkel een spits en als ze zouden vertrouwen op een spits, dan heb je het al snel over de beste spitsen ter wereld. Je kunt je afvragen of zij momenteel haalbaar zijn. Allereerst moeten ze willen en daarbij is het salarishuis van United dermate hoog dat een topspits niet eens meer binnen het salarishuis zou passen.

9 januari 2024 om 00:04

Was een geintje, denk niet dat Ronaldo veel toe zou voegen aan dit United. Ze moeten vooral gewoon een stevige concurrent voor Hojlund halen.

9 januari 2024 om 19:31

Ze hadden Hojlund uberhaupt nooit moeten halen. Tegen de tijd dat die jongen klaar is voor het grote werk, is hij waarschijnlijk allang afgeserveerd. Als je tekortkomt, ga je je niet ontwikkelen bij een club als United. De belangen zijn daar veel te groot voor en er is ook niet genoeg balans in die ploeg om dat te compenseren met andere spelers.

9 januari 2024 om 00:25

Volgens geruchten is Benzema in beeld bij United.

9 januari 2024 om 01:17

Ik zie meerdere berichten van spelers die naar Saudi Arabie zijn gegaan die wanhopig zouden zijn om daar weer weg te kunnen komen. Als dat klopt dan zijn er toch wel wat interessante spelers die voor niet al te veel op te pikken zijn door Europese (top)clubs.

9 januari 2024 om 01:37

Dat klopt voor geen meter gast. Je leest een keer wat over Henderson. En je zegt spelers 😂

9 januari 2024 om 07:44

@john Terry, laat ze daar maar lekker zitten.. Henderson wilde toch zo graag die kant op om andere culturen op te snuiven, lekker het LBHTI-probleem van binnenuit op te lossen daar en toevallig ook een klein zakcentje te verdienen door tegen een bal aan te trappen?

Ik kan er wel van genieten, zeker in het geval van Jordan 'roomser dan de paus' Henderson. Ga maar lekker 'genieten' van het leven daar..

9 januari 2024 om 08:23

Hoe weet jij nou wat ik lees haha. Toevallig las ik hetzelfde alleen al over Benzema, dat maakt dan toch al ‘spelers’?

9 januari 2024 om 12:41

Luister John Terry, hier op VZ weten wij beter wat jij weet dan jij zelf. Zo werkt dat.

ManUtd gaat weer de weg omhoog vinden. Dit soort overwinningen zijn ook belangrijk voor vertrouwen van de selectie. Had EtH niet misschien moeten proberen om Haller van Dortmund te huren? Hij is een speler die hard werkt en geen problemen veroorzaakt als hij op bank terecht komt.

9 januari 2024 om 06:43

Geen bizarre suggestie. Al denk ik wel dat United te ver van de goal van de tegenstander voetbalt om Haller goed te kunnen laten renderen. Denk niet dat dat heel succesvol wordt. Ze hebben met Højlund natuurlijk gekozen voor een spits die ook goed zou moeten kunnen zijn in de counter. Al is dat vooralsnog volgens mij nog niet helemaal wat er continue uitkomt.

9 januari 2024 om 06:47

Denk dat ten hag beter even af kan blijven, van alles wat ex- ajax is. Leek er al vaak op alsof hij niet verder keek dan dat

Solide overwinning voor United. Begin wat lastig maar na die goals ging het wel wat comfortabeler. Maar ja als United zijnde moet je dit ook gewoon winnen. Die penalty vond ik heel makkelijk gegeven maar ja. Wel heeft United weer enorm geluk met de loting zeg. Weer een wat lagere team.

Een volledige lijst van de loting zou niet misstaan bij dit artikel ... zijn meer interessante teams in Engeland.

Dit is een van de laatste prijzen voor United en ten Hag dus ik ga er dan ook van uit dat ze zich volop zullen focussen op dit toernooi! Prima loting dus

Wat is er met Martinez aan de hand?
Is hij geblesseerd en zo ja wel erg lang dan.

9 januari 2024 om 08:32

Is op de weg terug, traint weer mee met de groep

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren