Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo kent ondanks late assist en overwinning bijzonder ongelukkige avond

Laatste update:

Portugal heeft zaterdagavond in Groep 2 van Poule A zonder al te veel moeite afgerekend met Tsjechië. In de Fortuna Arena in Praag werd het 0-4 door doelpunten van Diogo Dalot (tweemaal), Bruno Fernandes en Diogo Jota. Cristiano Ronaldo viel met name op door ongelukkige momenten. Zo kreeg de Portugese superster een bloedneus na een aanvaring met de Tsjechische doelman Tomás Vaclik, miste hij een opgelegde kans én veroorzaakte hij een strafschop.

Portugal begon in een sterke opstelling aan het duel met de Tsjechen. Zo stond Ronaldo in de punt van de aanval en werd hij geflankeerd door Rafael Leão en Bernardo Silva. Op doel kreeg Diogo Costa van FC Porto de voorkeur boven Rui Patrício. Bij de Tsjechen begon Václav Cerný op de bank. De rechtsbuiten van FC Twente zag zijn plek worden ingenomen door Antonin Barak van Fiorentina. Sterspeler Patrik Schick moest voor de Midden-Europese doelpunten zorgen.

Het was Portugal dat de eerste helft voortvarend van start ging en het zou die dominantie de hele wedstrijd tentoonspreiden. Rúben Dias kreeg na tien minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd. De verdediger van Manchester City kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en schoot vervolgens in het zijnet. Ronaldo kwam een paar minuten later in aanvaring met Vaclík, die de spits van Portugal met zijn rechterhand in het gezicht raakte. De Portugees bloedde uit zijn neus en werd minutenlang behandeld op het veld. Met een prop in de neus kon de aanvaller van Manchester United doorgaan. Ronaldo kreeg niet veel later een kans op de 0-1. De Portugees kreeg de bal op een presenteerblaadje van Bruno Fernandes, maar miste de bal vervolgens finaal.

Uit een voorzet van Vladimír Coufal kreeg Antonin Barak de bal op het hoofd gepresenteerd; de spits vergat echter om genoeg kracht en richting mee te geven. Een kwartier voor rust kwam Portugal verdiend op voorsprong. Een diepe pass van Fernandes kwam terecht bij Leão, die de bal klaarlegde voor de meegelopen Dalot: 0-1. Op aangeven van Mario Rúi maakte de geheel vrijstaande Fernandes er in blessuretijd van de eerste helft 0-2 van. Toch was het nog niet gedaan in de eerste helft. Ronaldo veroorzaakte met een handsbal een strafschop, die hoog werd overgeschoten door Schick.

Na rust maakte Portugal aan alle onzekerheid een einde en weer was het Dalot. De verdediger kon de bal van een meter of twintig voor het Tsjechische doel niet kwijt, besloot Tomás Soucek uit te kappen en met links de bal fraai in de linkerhoek te plaatsen. De ploeg van trainer Fernando Santos liet de teugels vervolgens vieren en gaf Tsjechië meer kans om in de buurt van het Portugese doel te komen. De Tsjechen hadden echter moeite om tot aanvallen te komen en brachten na ruim een uur spelen onder meer Cerný binnen de lijnen, maar de invaller kon net als zijn ploeggenoten weinig inbrengen tegen de Portugezen. De thuisploeg probeerde het onder meer via Schick, maar de aanvaller van Bayer Leverkusen kende geen gelukkige avond. Invaller Jota besliste het duel tien minuten voor tijd. Uit een hoekschop kopte Ronaldo de bal door, waarmee hij Jota een niet te missen kans schonk: 0-4. Omdat Spanje verrassend met 1-2 verloor van Zwitserland, leidt Portugal de dans in de groep met tien punten. Spanje staat nu tweede met acht punten, waardoor de ploeg van trainer Luis Enrique dinsdag moet winnen in Braga om naar de Final Four van de Nations League te gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was echt bijzonder droevig vanavond, dat je dat ook een assist noemt is ook erg droevig al heeft iedereen wel is zo een assist. Hoop dat het wel weer een keer goedkomt met hem, zal vast wel hij is nog niet klaar denk ik maar dit is wel slecht.

25 september 2022 om 08:23

Heb je überhaupt de wedstrijd gekeken?

25 september 2022 om 08:33

Natuurlijk niet, als er Ronaldo in de titel staat heeft deze Barca fan zn reactie al wel weer klaar liggen.

Portugal speelde echt top vandaag. Helemaal met Dalot in de spotlight. Heerlijk om te zien dat het momenteel goed draait. Iedereen speelt met passie en als een collectief. Het is respectievelijk tegen Tsjechie maar toch. Controle nergens verloren.

Jammere is dat de ogen alleen op Ronaldo gericht zijn en de reacties alleen daarover gaan. Zijn we geen voetballiefhebbers en kunnen we niet het spel bespreken? Vond het een leuke wedstijd!

24 september 2022 om 23:03

Klopt Portugal speelde een heerlijke wedstrijd en hebben een paar echte rasvoetballers lopen. Leuk om naar te kijken

24 september 2022 om 23:11



logisch is wel een van de beste voetballers allertijden Ronaldo brengt aandacht niet voor niets op facebook en instgram de meeste volgers van voetballers van de wereld. kijk in juve topics nou komt er niemand meer. heb je mee te maken, want zonder Ronaldo had je minstens net 3 reacties. en zwijg ik over de goals tegen United waar hij als jordan van grond kwam

24 september 2022 om 23:51

Ik vond vooral Dalot opvallend goed spelen. Prachtig doelpunt, die tweede. En Leão speelde ook heerlijk. Danilo ook heel zeker in de verdediging.

Als je 1 van de grootste spelers ooit bent dan hoort koppen ook bij het vak. Zelfs op deze leeftijd als voetballer laat hij zien ervoor te gaan en ervoor te bloeden. Kan niet meer dan respect voor deze gast opbrengen.

24 september 2022 om 23:29

Je hebt gelijk daarom is luuk de jong een van de grootste ooit toch..

24 september 2022 om 23:33

Ik zeg niet dat iedereen die kan koppen een van de grootste ooit is. Dan zal jij als je in je achtertuin een balletje kopt er ook bij kunnen horen.

Zo heeft Ronaldo wel vaker assists op zijn naam gekregen, mislukte schoten, voorzetten, kopballen, onbedoelde passes op diegene die scoorde.

On: Portugal een hele simpele en goede overwinning met een half b elftal, onbegrijpelijk dat Nederland verloren heeft van zo'n tegenstander

24 september 2022 om 23:46

Dat is wel lekker dat je zo goed bent dat zelfs je mislukte schoten en voorzetten aankomen. Zijn weinig die zo´n gave hebben.

25 september 2022 om 11:09

Hahaha ericje, zieligert ben je toch he. Net als messi 41 van zijn interland doelpunten in vriendschappelijke wedstrijden heeft gescoord, of is dat dan weer wereldklasse?

25 september 2022 om 11:33

Kaka2007

Ik ben een zielig persoon omdat ik aanhaal hoe hij vaker zijn assists geef?

Ja ik weet dat jij de doelpunten van Ronaldo tegen Litouwen, Faroe islands, Cyprus, en al die kleine landen veel hoger inschat dan Messi die vriendschappelijk scoort tegen Brazilië, Spanje, Frankrijk, Duitsland enzo, laat vooral zien dat je er zelf ook vrij weinig van snapt😶

25 september 2022 om 12:49

Nee hoor, je bent een zielig persoon omdat je meer op ronaldo topics reageert dan op messi topics. Daarbij heeft ronaldo ook zijn doelpunten gemaakt tegen frankrijk, duitsland, nederland en spanje (deze waren overigens wél op belangrijke eindtoernooien) die schat ik idd hoger in dan estonia en honduras.

25 september 2022 om 22:53

Kaka2007

Klopt dat Ronaldo gescoord heeft tegen deze landen maar wat wil je nu precies daarmee zeggen dan?? Ronaldo heeft pas voor het eerst gescoord tegen Frankrijk en Duitsland op het afgelopen EK, daarnaast snap ik jou niet, je beseft toch wel dat bijna elke wedstrijd dat de europese landen spelen officiele wedstrijden zijn terwijl Argentinië Brazilië alleen officiele wedstrijden spelen voor de Copa WK en kwalificatie voor het WK, terwijl al die europese landen het EK, WK, Nation League (sinds de afgelopen 3 jaar, en natuurlijk alle kwalificatie wedstrijden tegen de lammen en blinden van Europa.

Ik ben geen fan van Ronaldo zijn stijl op het veld (wel van zijn stijl in zijn beginjaren, helaas is ie die kwijtgeraakt), maar dit is natuurlijk gewoon vervelend voor hem. Ongelukkige botsing, dom hands, maar hij laat zijn team ook niet in de steek. En dat laatste is dan weer een groot pluspunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren