Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ulderink en Vonk veroorzaken crisis bij ‘verbijsterd’ Ajax Cape Town

Laatste update:

Andries Ulderink stapte eind 2018 in als hoofdtrainer van Ajax Cape Town. Het avontuur van de oefenmeester in Kaapstad zit er na ruim een jaar echter alweer op, aangezien Ulderink heeft besloten om zijn ontslag in te dienen. Een onaangenaam verrast Ajax Cape Town komt maandag met een verklaring voor de gang van zaken bij de club.

Ulderink stelde zijn club vrijdag, een dag voor de wedstrijd tegen Free State Stars, op de hoogte van zijn beslissing om het bijltje erbij neer te gooien. Het besluit van de vijftigjarige trainer hangt samen met de ontwikkelingen rondom hoofd jeugdopleiding Hans Vonk, die momenteel geschorst is vanwege ‘serieuze beschuldigingen van wangedrag’, zo laat de club weten in een persbericht. Ajax Cape Town maakt niet bekend wat er precies speelt rondom Vonk.

“Het is enorm teleurstellend dat de trainer heeft besloten om op te stappen vanwege Vonks schorsing. Deze schorsing heeft niets te maken met de functie van hoofdcoach”, verklaart algemeen directeur Ari Efstathiou. “Wat nog teleurstellender is, is de timing van dit besluit. Dit is een cruciale periode voor de club, aangezien we ervoor vechten om naar de PSL (het hoogste niveau in Zuid-Afrika, red.) te promoveren.”

“Dat deze beslissing een paar uur voordat we het vliegtuig zouden pakken voor de wedstrijd tegen Free State Stars wordt genomen, is zelfs nog verbijsterender. Om door een coach bedreigd te worden om Vonks schorsing op te heffen, anders zou hij zijn ontslag indienen, is onprofessioneel en onacceptabel voor welke werknemer dan ook, laat staan de hoofdtrainer. Wij laten ons niet chanteren. Ik had geen andere keuze dan dit ontslag te accepteren”, sluit Efstathiou af.

Het Algemeen Dagblad weet toe te voegen dat Ulderink zich vorige week al ziek heeft gemeld vanwege de situatie. Na overleg met Ajax-directeur Edwin van der Sar is de trainer vervolgens teruggevlogen naar Nederland. De Amsterdamse club heeft officieel zeggenschap over Ajax Cape Town, maar leeft al langere tijd in onmin met Efstathiou. De voorzitter heeft zelf ook een deel van de aandelen in handen. Ulderink zou eigenlijk aan het einde van het seizoen vertrekken, maar heeft dus besloten om per direct op te stappen. Ajax Cape Town zal binnen afzienbare tijd een opvolger aanwijzen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat voor aantijgingen zijn er dan rondom Vonk ? Solidair gedrag van Ulderink dat hij zo achter zijn landgenoot staat. Al met al klinkt het eigenlijk al jaren als een redelijk zooitje bij Ajax Cape Town.

3 februari 2020 om 13:45

Solidair of belachelijk? Laten we eerst afwachten tot we weten wat Vonk daar heeft uitgespookt.

3 februari 2020 om 13:51

Achter iemand staan of de club kort voor vertrek voor het blok zetten vind ik wel iets anders. Daar buiten weten we volgens mij helemaal niet wat de reden van de schorsing is.en dat dit direct klinkt alsof het al jaren een zooitje is vind ik opmerkelijk aangezien er verder weinig gemeld wordt.

3 februari 2020 om 14:02

Uit het orginele artikel: 'De club uit Kaapstad zegt niet waar de oud-keeper uit Zuid-Afrika van beschuldigd wordt.' Achter de schermen is een strijd gaande om de zeggenschap. Ajax heeft de meerderheid van aandelen maar staat tegenover de algemeen directeur die een andere koers wil varen dan Ajax wil. Ajax wilde de macht van Vonk uitbreiden ten koste van die directeur maar nu is Vonk geschorst hangende een intern onderzoek naar 'ernstig' wangedrag. Welk wangedrag wil de club niet naar buiten brengen. Kijken we iets verder, dan is er een machtstrijd gaande tussen Ajax aan de een kant en de directeur aan de andere kant. Dus is de trainer na overleg met Ajax teruggekeerd naar Amsterdam.

3 februari 2020 om 14:02

Hans Vonk is een Zuid-Afrikaan en Ulderink een Nederlander

3 februari 2020 om 14:04

landgenoot? volgens mij is vonk zuid afrikaans en ulderink nederlands, verder ben ik het wel met je eens dat het solidariteit toont

3 februari 2020 om 15:09

Vonk is gewoon een Nederlander met een ZA paspoort. Hij is er geboren maar verder in NL opgegroeid. Net zoals Veldwijk. Beide ook gewoon een NL paspoort. Zo is bijvoorbeeld Ziyech ook gewoon een Nederlander. Dus ja, landgenoot.

Ik dacht altijd dat ze op het hoogste niveau uitkwamen. Zijn ze recent gedegradeerd ofzo? En ik ben ook wel benieuwd welke aantijgingen er tegen Hans Vonk gedaan zijn. Dat is toch een zeer rustige en teruggetrokken vent dacht ik altijd.

3 februari 2020 om 13:55

2018 degradeerde de club voor het eerst uit de Premier Soccer League nadat de club zeven punten in mindering gekregen had vanwege het meespelen van de Zimbabwaan Tendai Ndoro. Ndoro was, tegen de FIFA-regels in, in het seizoen 2017/18 voor drie clubs in actie gekomen

3 februari 2020 om 15:40

Bedankt Edwin! Die 2 clubs per seizoen regel is wereldwijd (regel van de FIFA). Zonde ook voor Ajax. O het tweede niveau trek je toch weer mindere spelers aan dan op het hoogste niveau.

3 februari 2020 om 17:20

Zijn inderdaad gedegradeerd na punten mindering. Ben wel benieuwd wat het niveau van de eerste divisie daar is, ben wel eens een paar potjes wezen kijken in de premier League toen ik daar woonde. Niveautje hoofdklasse

Leuke trainer voor JPL ploeg binnekort deed het in Nederland altijd redelijk een soort Hans de Koning van JPL ploegen. Maar dat hij ontslag kan nemen betekent volgens mij dat Ajax hem zeker zo weer een baan aanbiedt ga niet vanuit de dat Ulderink finanicieel onafhankelijk is.

Als ik bovenstaande en de opmerkingen lees is het gewoon een politiek machtsspelletje. En als ik dan moet inschatten, dan is de beste meneer Efstathiou degene die uit alle macht (pun intended) probeert de baas te blijven. Dat een trainer een ultimatum stelt en dan vertrekt bij het niet volgen daarvan, lijkt me niet zo gek, wat had hij dan verwacht, een opzegtermijn van een maand?er zijn wel meer omstandigheden dat er een conflict is waardoor iemand per direct opstapt, daar hoeft hij niet zo verbaasd over te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren