Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitblinkende Courtois en Real Madrid geven Ajax goede voorbeeld

Laatste update:

Real Madrid heeft zaterdagmiddag zijn eerste wedstrijd van 2020 met een overwinning afgesloten. De Koninklijke had het in de eerste helft op bezoek bij Getafe, de tegenstander van Ajax in de Europa League, bijzonder moeilijk en het was aan doelman Thibaut Courtois te danken dat de ploeg van trainer Zinédine Zidane zonder kleerscheuren de rust wist te bereiken. Real stond toen door een eigen goal van Getafe-keeper David Soria al met 0-1 voor en liep in de tweede helft dankzij een rake kopbal van Raphaël Varane en een late goal van Luka Modric uit naar een 0-3 overwinning.

Courtois moest na ruim twintig minuten spelen voor het eerst in actie komen toen Mauro Arambarri de bal op doel pegelde. De keeper wist deze poging onschadelijk te maken en een minuut of tien later was het aan de overkant wel raak toen Getafe er niet in slaagde om uit te verdedigen na een vrije trap. Ferland Mendy kreeg uiteindelijk de ruimte om de bal vanaf de linkerkant opnieuw in te brengen en Soria werkte het leer uiteindelijk onder druk van Varane in zijn eigen goal. Via Fayçal Fajr was Getafe vlak na de openingstreffer opnieuw gevaarlijk, maar zijn poging zeilde vlak langs het doel van Courtois.

De sluitpost moest op slag van rust wel weer in actie komen na pogingen van opnieuw Fajr en Leandro Cabrera en hield met twee knappe reddingen zijn doel schoon. Doordat Soria even daarvoor ook een antwoord had op een inzet van Karim Benzema, kon Real met een 0-1 voorsprong de kleedkamer opzoeken. Niet lang na aanvang van de tweede helft was het nogmaals raak voor de bezoekers en ditmaal kreeg Varane de goal wel op zijn naam. De verdediger torende hoog boven de oppositie uit bij een vrije trap van Toni Kroos en kopte de bal hard achter Soria.

Langdurig overleg met de VAR wees vervolgens uit dat de stopper niet uit buitenspelpositie had gescoord, waardoor de treffer mocht blijven staan. Getafe probeerde zich in het restant van de wedstrijd nog wel te herstellen van deze domper, maar kon de weg richting het doel van Courtois niet meer vinden en liep in de blessuretijd nog tegen een grotere nederlaag aan toen Modric na een razendsnelle counter op aangeven van Federico Valverde de 0-3 binnen kon tikken. Real stijgt door de overwinning voorlopig over Barcelona heen naar de eerste plek in LaLiga, al kunnen de Catalanen zaterdagavond in de stadsderby tegen Espanyol de koppositie weer overnemen. Getafe moet zich momenteel tevredenstellen met een zevende plek.

Vind jij dat Real Madrid het verdiende om te winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een beetje geflatteerd maar wat speelde courtois heerlijk zeg. Het is ook echt einde verhaal bale want die gozer lijkt echt niks meer te kunnen, stond 2x 1 op 1 en mistte 2x die man mag van mij part per fiets gebracht worden naar china. Zien jullie lievet valverde inplaats kroos of valverde inplaats modric? Het 2e wordt gedaan maar het eerste zag er vandaag interresant uit veel meer diepgang en dynamiek in die laatste minuten. Zidane moet het vaker proberen!

4 januari 2020 om 18:04

Pff, Courtois is sinds oktober echt wel op een buitenaards niveau aan het spelen. Wat een geweldenaar. Beste Madridspeler dit seizoen.

4 januari 2020 om 20:12

Fedor/ Hij begon juist heel twijfelachtig aan het seizoen, de problemen tegen Club Brugge thuis, en daarna speelde hij even drie weken niet, maar nu heeft hij zich echt sterk hersteld. Pakte een paar geweldige ballen met name in de eerste helft.

4 januari 2020 om 18:04

Bale kan echt nog wel voetballen hoor. Het is leuk om iedereen na te praten, maar het zegt genoeg dat Bale wekenlang werd klaargestoomd voor de klassieker en direct in de basis begon.

4 januari 2020 om 18:12

Dat hij in de basis stond was omdat Hazard geblesseerd was. Bale deed het toen okay, maar de afgelopen 2 wedstrijden weer helemaal niks laten zien behalve balverlies na balverlies. Hij is zo ver afgezakt, wat jammer is omdat ik erg fan van hem was bij de Spurs.

4 januari 2020 om 18:28

Op dat moment was het niet gek geweest om voor Rodrygo te kiezen gezien zijn vorm. Bale is nu wel echt een heel stuk minder. Mist naast een killer mentaliteit nu ook steeds vaker de snelheid en creativiteit. Bereikt eigenlijk niets meer in een wedstrijd.

4 januari 2020 om 20:14

Pipi/ hij speelde idd een mindere partij, maar was wel weer belangrijk op het einde met die bal op Valverde, dat was weer buitenaards. Prachtig hoe hij snel en in één keer die bal de diepte in verlengde. Vandaag was meer een wedstrijd voor Zidane om de seniors weer vertrouwen te geven en de jeugd even op de bank plaats te laten nemen. Ik ben zelf niet zo een voorstander daarvan maar Zidane moet een hele kleedkamer tevreden zien te houden, dat lukt op deze manier wel!

4 januari 2020 om 18:09

Succes met je 13.000 kilometer lange fietstocht door onder andere Iran, Afghanistan en Pakistan.

Die laatste doelpunt bezorgde me werkelijk kippenvel. Een flits van het oude Real onder Don Carlo en Mourinho. Heerlijk!!!

4 januari 2020 om 18:05

Prachtige pass van Bale. Vind hem nog steeds één van de betere in de voorhoede bij Real.

4 januari 2020 om 19:40

die pass was van vinicius

4 januari 2020 om 19:52

Helemaal niet. De kaats van van Bale op fede. Die gaf de assisy op luka. Bale was verder gewoon prima vandaag. De beste waren courtious, varane en casemiro.


Slechte wedstrijd van real maar toch gewonnen. Verder vind ik die casemiro de laatste tijd erg goed spelen, hopelijk komt hazard ook snel terug want aanvallend is het erg pover. Valverde moet gewoon altijd in de basis beginnen.

Geen beste wedstrijd, maar ik ben blij met deze overwinning. 0-3 is prima, vooral uit bij Getafe. Ontzettend rotte ploeg om tegen te voetballen. Courtois stond lekker te keepen en het spel wordt gewoon beter zodra Valverde erin komt. De aanval was daarentegen matig. Gebrek aan diepgang en snelheid. Werd in de tweede helft iets beter, maar als Benzema het niet doet moet je hopen op een individuele actie van 1 van de middenvelders of een kopbal van bijvoorbeeld een Ramos/Varane. Kan niet wachten tot Hazard weer beschikbaar is. Die missen we echt. In ieder geval voor een paar uurtjes koploper. Vamos!

4 januari 2020 om 20:15

Melis/ idd een nare ploeg , ze gingen ook veel liggen en dat soort dingen maar goed, ik ben blij dat we gewonnen hebben. De aanval was idd heel matig, als Hazard er is ga je zien dat het weer makkelijker gaat lopen. Met hem erbij moet de tegenstanders steeds twee man op Hazard zetten, en dan kunnen andere van de ruimte profiteren

Real was beter na de wissels! Daarvoor was het niet om aan te zien. 0-3 ook super geflatteerd. Modric, Bale (heeft ook helemaal geen snelheid meer), Isco ontzettend slecht. Het leek alsof ze er geen zin in hadden. Courtois motm, wat was hij goed vandaag. Hij keept al een tijdje geweldig, en dat wordt ook herkend door zn ploeggenoten en de fans.En Zidane moet leren dat Valverde moet (!) spelen, vooral tegen dit soort tegenstanders. Al met al, ontzettend blij met de winst.

4 januari 2020 om 18:01

Modric speelde best goed hoor!

4 januari 2020 om 18:04

Modric was echt niet goed. Veel mislukte passes en werd soms kinderlijk opzij gezet.

4 januari 2020 om 20:17

Het was een moeilijke partij voor Modric, speelde de eerste helft helemaal niet goed, in de tweede helft ging het wat beter. Het is zo vreemd om te zien dat als Fede binnen de lijnen komt, het hele middenveld in één keer veel meer kracht en diepte krijgt. Voor Modric is het simpel, dit is zijn laatste jaar hier helaas. Hij is al geen vaste basisklant meer onder Zidane, en dat zal volgend jaar nog minder worden als Odegaard erbij is. Het is prima zo, Modric heeft 4 ucl's gewonnen en het is tijd voor hem om een mooi afscheid te krijgen bij ons. Zo iemand verdient het niet om op de bank te zitten, zelfs niet bij de grootste club van de wereld!

4 januari 2020 om 18:22

Die voorassist van Bale bij de 3-0 is van wereldklasse. Die aanname bij die mislukte stift ook, doen niet veel spelers hem na.

4 januari 2020 om 18:47

Helaas waren het moment opnames. Hij was echt matig. Bale was goed in het begin van het seizoen, maar daarna dramatisch geworden.

4 januari 2020 om 20:19

Hesk/ die voorassist was prachtig, daar zat alles in. Maar we mogen niet vergeten dat hij geen één goede voorzet gegeven heeft, geen mannetje voorbij is gekomen. Bale riep nadat CR7 vertrokken was dat hij die speler nu wil zijn, die alles opeist. Je kan niet ontkennen dat hij dat heel matig heeft opgepakt, en dan druk ik me zacht uit. Het jaar 2019 was drama, en Bale speelde bijna alles in dat jaar...

4 januari 2020 om 18:25

Toch bijzonder dat Bale zijn snelheid kwijt lijkt te zijn inderdaad. Enig idee hoe dat kan? Ik had het bij Arsenal ook met Walcott op een gegeven moment. Die was rete snel, maar leek opeens niet meer weg te kunnen sprinten bij de gemiddelde verdediger. Zou dat puur en alleen door de leeftijd komen? Aubameyang is dan het tegenovergestelde, want die man is op zijn 31 nog steeds een sprintduivel.

4 januari 2020 om 18:34

Theo Wallcot en Bale debuteerde al op 16/ 17-jarige leeftijd in de PL. Ik weet niet waar Auba op die leeftijd was, maar niet in zo'n fysiek zware competitie. Dus kan zijn dat ze daarom nu al eigenlijk 'opgebrand' zijn,

4 januari 2020 om 18:42

Ik denk dat het een combi is van leeftijd en vele blessures.

4 januari 2020 om 20:22

Jackie / teveel spiermassa opgebouwd, dat slowed je down, en uiteraard ook de leeftijd. Zijn explosie is hij de laatste twee jaar echt compleet kwijtgeraakt. Dat frisse en snelle spel van Vini en Rodrygo heeft Bale niet meer

Heerlijk. Het was erg armoedig maar ben zeer blij met de winst. Wat een irritante ploegje ia dat Getafe zeg. Varane, Courtois en Valverde in korte tijd waren prima. Maar man dit is wel een probleem hoor. Zo statisch. Zonder Hazard, geen aanvalspower. Valverde moet altijd spelen. Wat een beast.

4 januari 2020 om 18:09

Hoe was tweede helft amigo? Kon alleen eerste helft kijken. Feit is wel dat Bale snel moet wegwezen en Hazard snel moet terug komen. Top dat Varane bij twee doelpunten was betrokken. Soms heb je iets nodig uit standaardsituaties in dit soort wedstrijden en dat gebeurde ook. Derde goal was blijkbaar een beauty? Die moet ik ff snel terug kijken dan als ik thuis ben. Verder lekker dat je hier wint. Volgende week met vertrouwen om de Supercopa al blijf ik geen fan van dat we helemaal naar Saudie-Arabie moeten.

4 januari 2020 om 18:20

Tweede helft veel beter dan de eerste. Real scoorde al snel, waardoor Getafe moest en veel ruimte achter zich liet. Hierdoor creëerde Real ook wat kansen. 0-3 uiteindelijk een goeie counter Mendy naar Bale die met een fantastische steekpass Valverde voor het goal zette. Maar Vinicius en vooral Bale hadden toch wel hun kansen mogen afmaken. Al met al tweede helft was Getafe een beetje op en kon Real wat beter combineren. Op naar woensdag!

4 januari 2020 om 18:29

@real Madr!d zoals R.madridista aangeeft inderdaad. Ging wat beter. die 0-2 was de key. Gaf de spelers rust. Getafe werd ongerust, ging gehaast spelen en raakte vermoeider naarmate de minuten voorbij gingen. Maar al met al, toch een matige match. Valverde en Vini brachten wel de nodige diepgang en daardoor werd er toch nog het een en ander gecreëerd.

4 januari 2020 om 20:20

Real / tweede helft was best leuk om te zien! De spanning in het Midden-Oosten nu is ook op een hoogtepunt nu. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan oplossen volgende week! Tegen Valencia ga je hopelijk weer Valverde, Ramos en Rodrygo aan het werk zien. Laatstgenoemde speelde vandaag geen seconde.

Alle credits voor Courtois hier, die jongen heeft zich geweldig herpakt na een lastig begin. Heeft momenteel al aardig wat clean sheets in La Liga, hopen dat hij dit kan vasthouden wanneer de prijzen verdeeld worden. Trouwens echt verschrikkelijk hoe VZ Ajax weer in de titel moet forceren terwijl die wedstrijd pas over anderhalve maand is, helemaal nergens voor nodig deze titel.

4 januari 2020 om 18:09

Maar ja er zijn nou eenmaal veel Ajacieden hier op VZ, dus zal er daardoor meer op gekeken worden.

4 januari 2020 om 18:43

Moet je voor de grap eens een groepsfase met ze doorbrengen, dan verandert de naam van je club van september tot november in ‘Ajax-opponent.’ En over Thibaut, dat is in potentie ook gewoon een hele goede keeper, maar hij dwarrelt net te veel tussen geweldig en mehh dat ik hem geen wereldtop vind. Nu doet ie het goed maar het kan zomaar dat ie over 2 maanden persoonlijk een CL exit op z’n geweten heeft.

4 januari 2020 om 20:23

Hahaha, herkenbaar Terry! Courtois heeft wel een goede vorm te pakken nu en krijgt altijd het vertrouwen. Ik zie hem alleen nog maar beter worden!

4 januari 2020 om 23:45

Man, wat een gelul. Courtois is altijd een wereldkeeper geweest. Het zit die jongen gewoon soms tussen de oren. Het is niet alsof het erg lekker liep met heel Chelsea voordat ie het aftrapte. Eenmaal op terug op niveau houdt die dit constistent terug beter vast, gaat ie lekker een reeksje opbouwen. Der is geen keeper bij Oranje die hetzelfde niveau bereikt wat Courtois nu aantoont en in het verleden bij Atletico al heeft tentoon gespreid. Maar goed. Als het een Hollander was geweest, was ie al lang tot halfgod opgehemeld en zou ie niks verkeerd kunnen doen. Heeft ondertussen al evenveel clean sheets opgebouwd als Oblak en Simon Unai, btw. In de top vijf van beste keepers ter wereld. Klaar.

Ik had het eerste half uur gemist, maar wat ik van overig 60 minuten zag was het niet best maar ook niet slecht, 0-3 is daarom een beetje geflatteerd. Het grote pluspunt is dat Courtois weer in goede vorm begint te komen. Je ziet ook dat we voorin totaal geen gevaar is. Alles moet van Benzema komen of anders een gelukkig schot of kopbal. Is totaal onacceptabel voor een club als Real Madrid. Het helpt uiteraard ook niet dat Jovic weinig kansen krijgt. Het zal me niet verbazen als hij verhuurt word. Ook gezien de goede band tussen Benzema en Zidane.

4 januari 2020 om 18:10

Courtois is na de thuiswedstrijd tegen Brugge gewoon veranderd in een betere keeper dan hij ooit was. Is echt al die tijd gigantisch goed. Een fenomeen.

Met dat Getafe ben je overigens niet snel klaar. Blijven proberen tot de 90ste minuut, toch ook knap. Ze kunnen het ook aardig fysiek maken. Snap nu wel waarom ze hoog staan. Win je niet zomaar van en al zeker niet als je ze een goal cadeau doet. Verder moeten de jongens van Real er nog wat inkomen. Dat was duidelijk zichtbaar. Zijn ook niet meer de jongsten. Die Valverde is wel een serieuze voltreffer. Wat een speler is dat.

Venicius, Modric, Jovic, Eriksen, Vertonghen, Dembele en Matuidi naar Ajax. Allemaal klaar met reserverol of bijna transfervrij. Volgens de laatste geruchten dan hè. Via ingeleide bronnen, Messi heeft bij Frenkie geïnformeerd enz....

Getafe is een lastige tegenstander om tegen te spelen. Mogen vaak opdraven tegen topclubs in de La Liga waardoor ze gewend zijn aan goede tegenstand. Dat is wat ze zo gevaarlijk maakt in mijn ogen. Ajax moet echt zijn huiswerk doen en dan is het zeker mogelijk hen te kloppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren