Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA laat racismezaak rusten: ‘Ik zal het me wel hebben ingebeeld’

Laatste update:

Atalanta zal niet gestraft worden vanwege vermeend racistisch gedrag van zijn supporters in het Europa League-duel van vorige maand met Borussia Dortmund. De tuchtcommissie van de UEFA had een onderzoek ingesteld in nadat Michy Batshuayi beweerde het mikpunt te zijn geweest van apengeluiden, maar de Europese voetbalbond heeft besloten de zaak te laten rusten.

Batshuayi speelde op 22 februari met Dortmund de returnwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League tegen Atalanta. Ofschoon de Belgische spits zich na een 1-1 gelijkspel met de Duitse topclub wist te plaatsen voor de volgende ronde, beleefde hij persoonlijk wel een zeer vervelende avond in Stadio Atleti Azzurri d'Italia.

Batshuayi claimde na afloop racistisch bejegend te zijn door supporters van de Italiaanse club. "2018 en nog steeds racistische apengeluiden op de tribunes... Echt? Ik hoop dat jullie het leuk hebben met het volgen van de Europa League op televisie, terwijl wij door zijn", liet hij toen weten via Twitter.

Dat was voor de UEFA aanleiding om een onderzoek te starten naar het gedrag van de Atalanta-supporters, maar dat heeft voor Batshuayi niets uitgehaald. De voetbalbond laat donderdag in een statement weliswaar weten dat het zowel Atalanta als Dortmund een boete heeft opgelegd vanwege het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd door de fans, maar de geluiden jegens de spits worden niet verder onderzocht. Dat tot grote teleurstelling van Batshuayi, die via Twitter gevat reageerde: "Ik zal het me wel hebben ingebeeld."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schandalige actie van UEFA. Ze houden zich meer bezig met katten die in een stadium terecht komen tijdens een wedstrijd dan racistische geluiden. Ze gaan zelfs hiervoor een onderzoek beginnen, maar niet voor racisme!! *facepalm*

Edit: batshauyi heeft hierop een extra tweet geplaatst:
Its just monkey noise who cares? 2018.. guys.

Wat een boss!

29 maart 2018 om 20:12

Tja als het in Turkije, Nederland of Griekenland was gebeurd, zouden ze echt zwaar gestrafd worden. Maar de grote voetballanden laten ze met rust.

30 maart 2018 om 13:57

Quaresma

Ik denk dat als het hier gebeurd was er veel mensen waren opgestaan om te melden dat die Batshuayi eens moet ophouden met de 'racisme-kaart' te spelen. Dat die mensen die compleet dronken (en doorgesnoven) dat soort geluiden maken echt geen racisten zijn 'hoor' en dat het zwaar overtrokken wordt allemaal.

Hoorde het toen op de Tv ook. Vraag me dan ook echt af wat ze precies ‘onderzocht’ hebben. Denk dat ook het ‘onderzoek’ naar Rusland - Frankrijk niks op zal leveren uiteindelijk.

29 maart 2018 om 19:53

Inderdaad ze hebben veel "onderzoek" gedaan. Het is niet dat zulke wedstrijden in de Europa league worden opgenomen en uitgezonden aan de hele wereld. Ze kunnen natuurlijk niet die beelden alleen al herbekijken en concluderen dat er rascistische geluiden werden gemaakt door supporters.

Reactie Bats op twitter:
Lol must be my inmagination

Zegt genoeg lijkt me. Vind het waardeloos dat ze dit laten gaan

Oerwoudgeluiden worden dus in de doofpot gestopt en als Feyenoordfans wat overgooien met opblaasbananen worden ze gek daar?

29 maart 2018 om 21:19

En die hadden dan weer niets met racisme te maken. Daarvoor hadden ze dan wel ineens bewijs dat iemand een opblaasbanaan met een gewicht van 5 gram kon mikken richting een donkere speler. Deze kwam bij Totti neer en die wees zelf zijn donkere collega erop...
Dat er daarna onderbouwing kwam vanuit Feyenoord dat de actie 'bring back the bananas' puur ludiek was, zonder enige politieke achtergrond, maakte niets uit.

Maar nu worden oerwoudgeluiden gewoon niet behandeld. Het zal wel...

29 maart 2018 om 21:31

Precies! Is toch te bizar voor worden? De oerwoudgeluiden waren hier zelfs op tv te horen, maar nee, zal wel weer te weinig 'bewijs' voor zijn.

Wat heerlijk selectief ook weer van de Uefa, toen er 1 opgeblazen banaan op op het veld waaide was het gelijk hommeles. Volgens mij is het gewoon goed te horen, wat voor onderzoek is er dan gedaan? Volgens mij wordt er überhaupt nooit onderzoek gedaan en is het een beetje de waan van dag. Laat ze eerst maar eens inzicht geven in hoe zij zaken onderzoeken, bijvoorbeeld corruptie enzo. Deze hele organisatie in dit geheel totaal niet serieus te nemen.

Er zijn weinig onderwerpen waarbij ik me echt genoodzaakt voel om te reageren maar dit is er één van. Te triest voor woorden heel deze situatie. Al die gasten die oerwoudgeluiden maken, mogen blij zijn dat ze de intelligentie hebben om hun eigen reet af te vegen. Ik stem voor uitzetting op basis van intellect, normen en waarden: weg ermee dus.

30 maart 2018 om 09:24

uitzetten op basis van gebrek aan normen en waarden, ik ben voor! zou de gehele doelgroep die problemen veroorzaakt ineens weg zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren