Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tyton voorkomt afgang Polen in enerverend openingsduel EK

Laatste update:

Polen en Griekenland hebben vrijdag het EK afgetrapt met een gelijkspel (1-1). Robert Lewandowski en Dimitris Salpingidis scoorden voor en na rust ieder een keer in een duel dat eigenlijk alle denkbare ingrediënten bevatte. In een goede eerste helft werd er gescoord en viel er een rode kaart, voor Sokratis Papastathopoulos. De Grieken herpakten zich met de gelijkmaker, maar misten een penalty na rood voor Wojciech Szczesny en kregen vervolgens invaller Przemyslaw Tyton niet klein.

/

Polen had aanvankelijk weinig last van zenuwen in Warschau, maar werd ook geholpen door de zwak opererende Grieken én door arbiter Carlos Velasco Carballo. De Spanjaard deelde in de Primera División afgelopen seizoen al zestien rode kaarten uit en zorgde vlak voor rust voor de eerste rode kaart van het EK. Papastathopoulos moest van hem met tweemaal geel inrukken, waarbij zeker de tweede overtreding geen gele kaart waard leek. Het hielp Polen alleen maar steviger in het zadel, want het stond toen reeds verdiend 1-0 voor het gastland.

Lewandowski had na ruim een kwartier de openingsgoal van het toernooi op zijn naam geschreven. De grote spits kopte toen een prima voorzet van Lukasz Pisczek via de grond raak, mede doordat de Griekse doelman Kostas Chalkias erg ver zijn doel uitkwam. Lewandowski was eerder gevaarlijk geweest met een schot. Ook Rafal Murawski en Damien Perquis hadden kansen op een doelpunt, maar eerstgenoemde vond Chialkas op zijn pad en Perquis loste een mislukt schot vanuit erg kansrijke positie.

/

De Grieken oogden zwak. Het enige gevaar kwam van Theofanis Gekas, die na een vrije schop de bal anderhalve meter naast kopte. Na de rust, toen ze 1-0 achter stonden en al met tien man verder moesten, oogden de internationals van Fernando Santos iets alerter. Polen liet haar tegenstander meer meters maken, de bal mocht soms langere tijd van voet naar voet gaan bij de Grieken. Erg verrassend was het dan ook niet, dat Salpingidis na zes minuten al de gelijkmaker mocht maken. Onverdiend was het evenmin.

Szczesny kwam uit bij een voorzet vanaf de rechterflank, maar zat niet goed bij de bal. Gekas ook niet, maar Salpingidis was er wel snel bij om de afvallende bal in de hoek te mikken. Polen had even de tijd nodig zich te herstellen en mocht blij zijn dat Georgios Samaras niet scoorde vanuit een lastige hoek. De tweede rode kaart van de avond, dit keer voor Szczesny, leek de Polen te nekken. Hij vloerde Salpingidis in kansrijke positie, kreeg rood en moest het veld af. Invaller Tyton stopte de strafschop van Giorgios Karagounis die volgde echter keurig en hield zijn land zo in leven. In het matige, maar spannende restant bleven verdere goals uit.

Bekijk hier de samenvatting van Polen - Griekenland:


Carlos Velasco Carballo nam .... beslissingen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond de 1e helft erg eenzijdig, de Grieken vond ik zeer matig spelen. Verder mooi voor Tyton dat hij die penalty hield! Het ek is begonnen, moge Holland winnen!

8 juni 2012 om 19:54

Sorry, maar een best saaie openingsduel vind ik.
Polen kon echt veel en veel beter. Beter een gelijkspel dan verlies ze mogen Tyton best bedanken.
Op naar de volgende wedstrijd =P

8 juni 2012 om 19:55

Eerste helft was Polen goed tot dat die Papdopoulos er in kwam. Lewandowski werd helemaal uit de wedstrijd gespeeld door hem. Snap ook niet waarom hij niet meteen startte.

8 juni 2012 om 19:59

Echt man hij speelde echt goed, en daarna je zag Lewandowski niet.

8 juni 2012 om 19:59

De Russen moeten dit klusje wel klaren in deze poule. Ze zijn twee klasse beter dan hun poulegenoten.

8 juni 2012 om 20:00

Nou ja saai...

Hij was leuker dan dat iedereen verwacht had. Polen was op het begin heer en meester en rode kaart dacht je nou dit is over en dan nog die grieken nog rood leuke en spannende pot.

Hopelijk gebeurt dit niet morgen met Nederland die moeten gewoon gelijk op het begin die Denen met de rug tegen de muur zetten.

8 juni 2012 om 21:36

saai?
volgens mij zit je met je hoofd te veel in het competitie voetbal
binnen 20 min een goal, 2 rode kaarten, ten gevolge daarvan een open wedstrijd en een gemiste pingel.
hoe vaak heb je eigenlijk een openingswedstrijd gezien?
dit was een behoorlijke leuke openingswedstrijd. blijkbaar niet veel ek en wk gekeken in je leven.

8 juni 2012 om 19:56

De polen speelde 2e heldt ook heel slecht, al zag je wel dat die meer kwaliteit hebben.

De tsjechen zijn volgens mij ook niet zo goed dus de strijd in poule A is helemaal open.

Tyton is wel baas met die penal

8 juni 2012 om 20:12

Tyton, ouwe roda held. Dat wordt een grote!

8 juni 2012 om 20:37

Omdat hij een slechte penalty gestopt heeft?

8 juni 2012 om 21:28

Ja die commentator ging ook al zo tekeer. Held en jongensboek. Ik dacht nou nou het is de eerste poulewedstrijd tegen Griekenland en het staat 1-1 en de penalty was bagger.

8 juni 2012 om 21:38

miljoen meer waard!

9 juni 2012 om 09:41

Als je weet hoe onzeker deze jongen bij roda begon en ziet hoe hij zich ontwikkeld tot nu toe dan kun je niet anders concluderen.....mja waarschijnlijk kijk jij alleen naar deze wedstrijd en lijkt dat stukje aan mijn reactie.....

9 juni 2012 om 10:20

Slecht of niet... Hij stopt hem wel... en dat telt.

Een terecht resultaat. Als iemand het had verdiend dan was het Griekenland.
Duidelijk te zien dat Griekenland meer kwaliteit heeft en, wat Polen zelf sterker maakte was het thuisvoordeel.

Man of the match: Salpingidis

(raar dat Polen niet gewisselt heeft???

8 juni 2012 om 19:54

Tyton is invaller.

8 juni 2012 om 19:54

Polen heeft wel gewisseld hoor...

8 juni 2012 om 19:55

Dat is niet echt een wissel. Dat begrijp je natuurlijk wel...

8 juni 2012 om 20:09

Als je iemand eruit haalt voor iemand anders is dat toch een wissel?

9 juni 2012 om 06:32

klopt ja, maar het was een moeten wissel of had je een speler dan in de goal gezet.

8 juni 2012 om 19:55

Hahaha Griekenland heeft meer kwaliteit ? Dan hebben ze dat thuis gelaten zeker.

8 juni 2012 om 19:59

Volgens mij heb je geen verstand van voetbal. Griekenland heeft perfect gespeeld de 2de helft.

Het was tactisch zo sterk.... je ziet gewoon dat de spelers het systeem en tactiek zeer goed beheersen dat als sinds 2004 bestaat. Wat Griekenland mist is individuele klasse.

8 juni 2012 om 21:43

baklava
jij kijkt duidelijk weinig voetbal.
wedstrijd kan je ''lezen''
polen speelt griekenland zoek. komt op 1-0. speelt tegen 10 man
wedstrijd gelopen zou je denken.
1 behoorlijk fout in het begin van de 2e helft wordt meteen afgestraft.
dat noem ik nou niet echt ingecalculeerd van die grieken.
wat ze wel slim doen is is anti-voetbal bedrijven. Zoals de italianen goed kunnen is dat pingels versieren en kaarten naaien. regelementair is die rode kaart voor polen terecht, maar och och wat werd ie opgezocht.
dan is het 10 tegen 10. kan het alle kanten op, maar uiteindelijk wil geen enkele ploeg verliezen.
op dat moment weet je eigenlijk al dat het 1-1 wordt/blijft
nee, baklava, je hebt er niks van begrepen.

8 juni 2012 om 21:47

@baklava

daarnaast is jouw ''eierstok ontsteking'' (salpingitis) absoluut geen man of the match
dat is duidelijk titan tyton

8 juni 2012 om 23:33

@karel de Grote

Polen speelt Griekenland niet zoek maar creëert wel de kansen door vele blunders achterelkaar van de Griekse verdediging. Het thuisvoordeel had hier veel invloed op.

Wat jij anti-voetbal noemt is kunst! Niet iedereen kan spelen om zo'n manier, want dit voetbal leverde Griekenland een kampioenschap en deelname aan de eindtoernooien in 2008, 2010, 2012.

2de helft had Griekenland het spel totaal in zijn handen na die 1ste doelpunt met 10 man. Dit kan jij natuurlijk niet Lezen.

Dat Griekenland achteruit leunt rustig tikt, en plotseling met 5-6 man vooruit gaat en dan weer de rust neemt en de gaatjes probeert te vinden gebeurd allemaal systematisch. Dat is kwaliteit, die gasten weten ieder moment wat zij aan het doen zijn, dat kan Polen niet en moet van geluk spreken dat zij niet met een nederlaag zijn begonnen.

Ninis gaat eruit en ervaren Salpingidis komt binnen. Hij is verdedigend sterk aan de rechter kant maar tegelijkertijd ging hij via de flanken richting centrum sprinten om een kans te creëren. Dat leverde hem een doelpunt, een aantal kansen en uiteindelijk zorgde hij voor een penalty en een rode kaart voor de keeper. Zijn acties draaide de wedstrijd totaal om maar jah, omdat die wisselkeeper een penalty red is hij de man of the match. Grapjas...

9 juni 2012 om 00:49

in een voetbalpartijtje heb je verschillende fasen.
In de 1e helft heeft Polen het laten liggen en komt Griekenland er niet aan te pas.
Geen enkele reeele kans ge-creerd.
je kunt het blunders noemen of is het een verdienste van Polen (in feite is een goal van een team altijd een blunder c.q. verdedigingsfout van de tegenpartij in stricte zin)
Ik noem het dus "zoek spelen". Het is maar hoe je het definieren wil.

2e helft, moet ik je nageven, zag je dat Griekenland aanzette.
Alleen door een verdedigingsfout (wat doet die keeper daar?) krijgt Griekenland de ruimte om te scoren.

Op dat moment ontstaat er ook onrust bij de Poolse ploeg. Dat is slechts een fase.
Rusland wordt de eerste 10min weggezet tegen Tsjechie maar wint overtuigend. Zo is voetbal. Je moet die fasen zien te overleven,
Uiteraard heeft Griekenland kwaliteiten, anders hadden ze niet op het EK gestaan.
Maar zoals op het WK van 2008 is de spel tactiek een gevaarlijke.
Polen speelt het niet goed uit.
Griekenland mag dan een goede staat van dienst hebben en moeilijk verslaanbaar.
Met 3 gelijke spelen ga je in principe niet door.

Polen overleeft die fase dus niet. krijgt de goal tegen en de keeper maakt daarna nog een inschattingsfout.

Uiteraard is Tyton de man van de wedstrijd.
Wellicht speelt jou Salpingitis een lekker inval beurt. Hij beslist de wedstrijd niet.
Nogmaals, hoe vaak kijk je een wedstrijd?
Die penalty is bijna een 100% goal, dit was het kantelpunt. Gaat die bal erin. Dan wint Griekenland.
Dus ja, helaas zo opportunistisch werkt dat in het voetbal nou eenmaal.
Titan Tyton man of the match.

9 juni 2012 om 06:35

wat voor bril heb je opgehad, de roze knipperlichtbril, zeker heeft griekenland meer kwaliteit daar staan, maar als je twee foute dwaalbeslissingen van de scheids krijgt, komt het over dat je slecht speelt, maar met 10 man waren ze nog sterker dan in de eerste helft.
Jammer dat de goal niet gelde, maar tyton was geweldig met het stoppen bij de penaltie en daar bleef het toch echt bij. Als de scheidsrechter niet zo eenzijdig was, was de wedstrijd anders verlopen.

8 juni 2012 om 21:48

@baklava

daarnaast is jouw "eierstok ontsteking" (salpingitis) absoluut geen man of the match
dat is duidelijk titan tyton

Tyton is wel een baas

Wat een openingswedstrijd, met alles op en eraan. Onterechte kaarten, niet gegeven penalty's, gestopte penalty's en gelukkig nog goals. Niveau was helaas niet geweldig. Polen had hem met 10 man natuurlijk veel beter moeten uitspelen, in de 1e helft waren ze gewoon veel beter dan de Grieken. De 2e helft was Griekenland een stukje beter dan Polen, dus wat dat betreft is 1-1 wel een terechte uitslag.

Saaie wedstrijd maar na de twee rode kaarten werd het wel wat spannend.
Tyton is de held van Polen en heeft meteen zijn waarde omhoog gekrikt.

Die Scheids mogen ze nooit een Classico laten fluiten, dan loopt het helemaal uit de hand.

8 juni 2012 om 19:59

Valt wel mee hoor. Na 10 minuten zitten ze alle 22 in de kleedkamer.

9 juni 2012 om 00:38

Doet me denken aan die pastasaus reclame met die kleine ventjes XD

8 juni 2012 om 20:09

Laat hem ook maar geen Nederlands elftal doen, dan kan je er geld opzetten dat de Jong de wedstrijd niet gaat uitspelen.

1-1 is uiteindelijk een terechte uitslag na mijn mening. De eerste helft was voor de Polen en de tweede voor de Grieken. Ik denk dat zowel Polen als Griekenland de groepsfase niet doorkomen. Het niveau was heel erg matig. Zoveel slechte passes, aannames en verkeerd wegdraaien.
Mooi voor Tyton dat hij een penalty kon pakken en zo de heldenrol opeiste.

8 juni 2012 om 20:24

Ik geef Polen en Griekenland eigenlijk allebei meer kans om door te gaan dan Tsjechië...

Vond het een redelijk vermakelijke wedstrijd. Niveau was vrij laag, maar het had wel alles

Jezus wat een slechte wedstrijd..

Ik hoop momenteel op 2 dingen:

Ten eerste hoop ik vanavond een betere wedstrijd te zien.
En ten 2de hoop ik dat we op het EK niet meer zo'n scheidsrechter zien.

Buiten dat was het een saai wedstrijd met af en toe een kans. 1ste helft vond ik Polen goed spelen 2de helft speelde Griekenland beter.

Griekenland is waardeloos en Polen speelde de 1e helft redelijk en onverklaarbaar slecht in de 2e ..

8 juni 2012 om 20:02

Ah dus als Griekenland de 2e helft beter speelt dan Polen, is het omdat Polen zo slecht is maar niet omdat Griekenland gewoon beter was? Schei toch uit man

8 juni 2012 om 21:34

In dit geval wel omdat ze 1e helft een hoger niveau haalde schei zelf uit als je er niet tegen kan moet je geen reacties lezen.

Leuke wedstrijd, enorm slecht voetbal. Hoop wel dat Polen doorgaat..

Eerste helft voor Polen, tweede voor Griekenland.
Al met al een terecht resultaat.

Mooie en erg vermakelijke openingswedstrijd, veel beter dan ik van deze ploegen had verwacht. Goals, rode kaarten, een penalty, afgekeurd doelpunt en veel controverse na scheidsrechterlijke beslissingen. Terecht gelijkspel met invaller Salpingidis als Motm.

Terecht gelijkspel. Balachelijke rode kaart voor die Griek. Maar Polen in de eerste helft wel beter.
Leuk voor tyton dat hij die pingel stopt.

Terechte uitslag wat mij betreft. Polen was vooral in de eerste helft goed en speelde met enorm veel druk naar voren. Griekenland kwam hierdoor zelden tot voetballen en uiteindelijk valt dan die verdiende 1-0. Als Griekenland dan ook nog eens met tien moet voetballen dan had ik echt gedacht dat het voorbij was. Echter toonde de grieken in de tweede helft enorm veel karakter en scoorde ze de verdiende gelijkmaker. Szczesny en Wasyl zagen daar beide niet goed uit en Szczesny krijgt dan ook nog eens rood waardoor Polen eigenlijk blij mag zijn met dat gelijkspel. Flop van de match toch wel Arsenal doelman Szczesny, jammer voor hem want hij heeft wel kwaliteiten.

8 juni 2012 om 20:07

Ik vond de reactie van Szczesny na de rooie kaart best wel mooi eerlijk gezegd.
Geen gejank en gezeik zo als ze tegenwoordig allemaal doen...maar gewoon je fout toegeven en rustig van het veld af lopen!

Woooow wat vind ik Samaras slecht zeg...ongelooflijk.
Ik snap echt niet wat hij daar doet.
Voortaan gewoon met Salpingidis en Ninis starten.
Die Salpingidis kende ik niet maar ik hoorde wel van mn broer dat het een snelle en (redelijk) goede speler is.
Hij staat er als je het niet verwacht,bv de 1-0...en de afgekeurde doelpunt.

Wat een heerlijk spectaculaire openingswedstrijd. Er gebeurden wel bizar veel opmerkelijke dingen. Die twee totaal onterechte gele kaarten die dus een man minder opleverden voor Griekenland vond ik wel het toppunt. Vanaf dat moment mochten ze van mij ook wel winnen, hoewel ze tot dan toe echt een beetje voor lul stonden.

Die Polen hebben van alles wel wat, maar vond ze niet goed voetballen. Eerste helft alles over rechts, daarna eigenlijk de wedstrijd totaal weggegeven. Ze verprutsten in het eerste kwartier al aardig wat kansen. Jammer dat beide ploegen op het einde wel behoorlijk op leken en niet meer konden.

Aardig openingsduel. Hoop dat de grieken uiteindelijk doorgaan, gun het ze wel.

Polen gaat wel door, ze hebben toch wereldtoppers in hen selectie met Pisczcek en Lewandowski.

Rusland zie ik wel als dé favoriet, Griekenland en Tsjechië gaan plaats drie uitmaken

8 juni 2012 om 19:59

Polen gaat wel door? Ze hebben net gelijk gespeeld tegen de minste tegenstander uit de poule en zeker in de tweede helft een compleet waardeloze indruk gemaakt. Tegen Rusland zie ik ze absoluut verliezen en tegen Tjechie kan het ook alle kanten op. Denk dat het einde toernooi is voor de Pooltjes.

8 juni 2012 om 20:02

Nou...

Polen heeft in mijn ogen een beter collectief dan Tsjechië maar goed, ik zei al dat Rusland #1 favoriet is.. Maar ik denk dat Kuba, Lewandowski en Pisczcek wel het verschil kunnen maken tegen Tsjechië, we gaan het zien.

8 juni 2012 om 22:25

Polen kan nog best door. Het is ook maar af te vragen of Griekenland minder is dan Tsjechie. Eerstgenoemde had een veel betere kwalificatiereeks. Tsjechie is niet meer het team van 10 jaar terug.

Als Polen wat slimmer omging met de man meer situatie was het snel gedaan geweest met de Grieken. Hele matige ploeg.

Haha die Tyton, mooi hoor, maar waar waren die Polen in godsnaam mee bezig de tweede helft. Leek wel alsof ze dachten met een oefenwedstrijdje bezig te zijn, ze deden helemaal niks meer. Compleet lam kwamen ze uit de kleedkamer, ik zei nog de Grieken gaan terugkomen en bijna winnen ze ook nog.

Wel gerechtigheid na die belachelijke rode kaart, al kan Polen daar natuurlijk ook weinig aan doen.

Spannende wedstrijd met uiteindelijk een terechte uitslag. Voordelig ook voor ons, want nu kunnen wij de eerste stap gaan zetten. Hopelijk gaat dat ook gebeuren.

8 juni 2012 om 20:25

Terechte uitslag? het had de eerste helft minimaal 2-0 moeten zijn de grieken werden overklast met 1 kans en dat was een corner die Szczesny wegbokste, de enige reden dat griekenland gelijk heeft gespeeld is omdat Polen helemaal de wegkwijt was in de 2e helft.

8 juni 2012 om 20:32

Polen was aan het begin echt oppermachtig, 16 kansen tegenover maar paar slappe kansen van griekenland.

szczesny had echt zijn dag niet... en boenisch was ook niet bepaald goed vandaag..

Volgende wedstrijd Rybus eruit en Grosicki erin. Verder vraag ik me echt af wat Smuda in de pauze tegen de spelers gezegd heeft, dat zij zooo slecht speelde..

9 juni 2012 om 10:26

De reden dat Rybus speelt en niet Grosicki is omdat Grosicki een echte buitenspeler is en Rybus meer een middenvelder die gevaarlijk kan zijn met zijn schoten. Rybus is dus meer een speler die meeverdedigd en Smuda dacht blijkbaar dat je zo een speler nodig had tegen zo een zwakke tegenstander als Griekenland, want iedereen heeft gister kunnen zien dat die grieken niet kunnen voetballen.

Volgens mij had die Szczesny een toto'tje ingevult op 1-2. Eerst die fout bij de 1-0 waar die nooit van ze leven mag uitkomen. Veroorzaakt ie ook nog een pingel en een rode kaart.

Mooi voor Tyton dat hij die pingel pakt. Penalty was geeneens zo slecht ingeschoten.

Het was geen goede wedstrijd , maar het was vooral geen saaie wedstrijd. De bal ging op en neer en vooral Polen was slordig in balbezit. Had veel meer ingezeten. Ik had verwacht dat Griekenland een verdedigende speelstijl had maar ik vond het meevallen.verdiende uitslag

Ik denk dat Rusland 2-1 wint van tjechie .. gogo Rusland

Kort samengevat:

eerste helft:
Polen domineerde de hele eerste helft, had zeker 2 a 3-0 de rust in moeten gaan.

tweede helft:
Polen was totaal het Polen niet meer van de eerste helft en geloofde het wel, Griekenland maakt 1-1
wedstrijd kantelt een beetje, penalty slecht ingeschoten.

Gelijkspel is zeer terecht.

Er wonen een stel polen beneden mij
Ze zijn nu gelukkig wat stiller
Ben blij dat de wedstrijd afgelopen is. Nu ff kijken wat Rusland gaat doen

Fantastische 1e helft waarin ik echt heb genoten van Polen.
2e helft was dramatisch van beide kanten...

En over die 2 gele kaarten voor die Griek, wat een lachtertje. Hoe kun je deze scheidsrechter in godsnaam aanstellen voor een openingswedstrijd op het EK? Hij heeft werkelijk dramatisch gefloten. Zijn statistieken spreken ook niet echt in zijn voordeel, hij geeft over het algemeen heel veel rode kaarten.

Wel leuk voor Tyton dat hij de penalty stopte, zijn avond kan iig niet meer kapot (:

Even over Tyton,
Ik ben waarschijnlijk de enige die hem in het echt kent. Namelijk dat ik bij Roda Jc speel en hij vroeger daar de doelman van was. Ik praatte een keer met hem voor mijn wedstrijd. Ik scoorde die wedstrijd 3x en hij noemde mij Klaas-jan-hoentelaar.
Hij is echt een fantastische man gaat nog de top van europa in

Dat was mijn verhaal:$

8 juni 2012 om 20:06

en dit vertel je omdat?

8 juni 2012 om 20:08

Ik wil zeggen dat het een goede keeper is en ook buiten het veld een goed persoon is,...

8 juni 2012 om 20:24

Mooie anekdote. Tyton komt inderdaad wel vriendelijk over, mooi voor hem dat hij die penalty stopte. Daarnaast is het het gastland Polen ook wel gegund dat hij die penalty stopte, ik denk dat het goed is voor de sfeer op een EK als het gastland de poulefase overleeft, en die kans was wel heel klein geworden als Polen hier had verloren.

Hulde voor de Grieken. Het was en is nog steeds een zeer matige ploeg, maar na wat ik in de eerste helft zag vind ik het Griekse punt meer dan verdient. Polen zijn op dit moment even bezweken onder de druk. De cadeautjes van de scheids hebben ze weer kerug terug gegeven...

1e helft was voor Polen, 2e helft meer voor Griekenland. Griekenland kreeg een makkelijke 2e gele kaart dus rood. Strafschop was zeker terecht. Mooi gestopt door Tyton. Terechte uitslag denk ik.

Slecht voetbal maar wel spannend. Leuk voor Tyton dat hij even de held van Polen is.

Leuke wedstrijs, de Poolse rechter kant is erg potent maar de linker kant kan der helemaal niks van.
Eerste helft was volkomen Poolse dominantie en ze waren technisch erg goed.
2 onterechte gele kaarten slaat echt helemaal nergens op, en ook nog penalty ontnomen.
2de helft deed de goal van Salpingidis Polen de das om, alle lucht werd er uit getrokken vooral bij de rode kaart hadden ze niet meer spelers meer dus werd het moeilijk. Griekenland kan nog steeds niet echt goed voetballen, maar Fortounis en Karagounis wel mooie passes en eigenlijk had vandaag 3-3 moeten zijn, leuke wedstrijd uiteindelijk.
Laat die scheids niks meer doen!

Leuke openingsduel, 2 rode kaarten, penalty gemist. Spanning toch wel voor beide teams. Jammer voor Polen, zij hadden de beste kans om als winnaar van het veld af te stappen. 2e helft kakte het wel wat in, maar dat kan gebeuren. Op naar Rusland - Tjsechie!

off, hoe kan je stemmen op de spelers?

Ik ken maar weinig helden een ervan zijn de Grieken, ze vochten als Leeuwen...

Duel verdiende ook geen winnaar. Jammer dat het toernooi zo moet beginnen. 2 ploegen waarvan ik verwacht dat zij ook niet doorgaan kijkend naar dit duel. Benieuwd hoe Rusland - Tsjechie is.

8 juni 2012 om 20:04

Het was een mooie wedstrijd, jammer dat ala Rene Van Der Gijp negatief moet zijn... In dat op zich heb je wel wat van Van Der Gijp.

8 juni 2012 om 20:18

Mooi wedstrijd? Hoeveel grote kansen heb je gezien? Duel werd vooral op het middenveld gespeeld met een laag tempo. Wedstrijd begon overigens wel aardig met Polen. Maar na het doelpunt was het slecht, niet topniveau waardig.

Hoeveel kansen heb je nou gezien? 4? 5?

8 juni 2012 om 20:34

Ben het helemaal met je eens Forzae,...het was matig en slordig. Die penalty was slecht ingeschoten en een makkie voor Tyton. Zoals zo vaak is de openingswedstrijd op een groot toernooi slaapverwekkend.

Tyton is meteen in waarde gestegen, Goed nieuws voor PSV

8 juni 2012 om 20:07

Hoezo dan hij wordt toch gehuurd?

8 juni 2012 om 20:19

met optie tot koop, die gelicht is.

8 juni 2012 om 23:18

Hij was een seizoen gehuurd met een optie tot koop dat al vast stond en dus niet geannuleerd kon worden, zijn aankoopbedrag stond vorig seizoen ook al vast.

Prima eerste duel! Met van alles erin. Geen geweldig voetbal, maar ik heb genoten hoor. Lekker een maandje Ek-voetbal.

Ik mag toch hopen dat dit niet de opmaat is voor het niveau van de scheidsrechters. Wat een dramatisch niveau van die vent allemachtig..
Polen heeft het zelf weg gegeven, eerste helft veel en veel beter, komen nog met heel erg veel geluk met een man meer te staan.
Wat een totaal belachelijke rode kaart trouwens. de eerste was onterecht, en de tweede was nog belachelijker... Die penalty in de eerste helft was al discutabel. Enige goede beslissing zo ongeveer was de rode kaart + de penalty.. De penalty was wel echt belachelijk slecht ingeschoten.. 1-1 is een terechte uitslag voor de wedstrijd...

Hopen dat het niveau van de wedstrijden wel omhoog gaat, want dit was niet veel

Spannende en vermakelijke wedstrijd. In de eerste helft speelde Polen goed met pressie en over de flanken. Vooral de tandem Piszcek-blaszcykowski liep soepeltjes. Griekenland was verschrikkelijk zwak. Er was geen aansluiting bij Gekas, continue de verkeerde keuzes. Kortom, er zat geen enkele durf in.

In de tweede helft zakte het niveau drastisch. De Grieken vond ik sterker worden, alhoewel de goal natuurlijk uit de lucht komt vallen. Szczesny krijgt terecht rood na een geweldige aanval van Griekenland. Na de gestopte strafschop lag de wedstrijd dood tot het eindsignaal. Polen had vanaf de 80ste minuut moeten gaan pressen maar dat lieten ze na uit angst. De scheidsrechter was vandaag dramatisch, hopelijk mag deze man geen wedstrijd meer fluiten.

Uiteindelijk een gemiste kans voor Polen, met iets meer durf in de tweede helft hadden ze gewonnen, maar wel een openingswedstrijd met veel gezichten!

Tyton word de komemde jaren bij PSV een van de beste keepers ter wereld, ik zei meteen al na dat die zwakke keeper van Arsenal rood kreeg dat Tyton penalty zou pakken. Hopen dat hij de komende wedstrijden goede indruk achter laat in Polen !

9 juni 2012 om 09:03

Haha ik zei het zelfde tegen men moeder (ja mijn moeder die voetbal kijkt).
Ze zei meteen ach ach omdat het een Psv keeper is pakt ie hem?
Haha en wat doet ie hij pakt hem onze penalty killer.

Polen 1-1 Griekenland

Man man man. Wat zijn we weer negatief zeg. Voor een openingsduel was het zeker interessant. Er was letterlijk alles aanwezig:

- Directe en indirecte rode kaart
- Penalty, ook nog eens gestopt (leuk voor Tyton (!) en zuur voor Karagounis)
- Goals aan beide kanten, 1 in de eerste helft en 1 in de tweede helft
- Scheidsrechterlijke dwalingen

Wel moet ik toegeven dat het niveau niet denderend was, maar dat kan je niet verwachten van twee middelmatige ploegen die een toernooi moeten starten. Dus ik ben zeker tevreden. Hopelijk zal het niveau van Rusland-tsjechie hoger liggen.

De eerste helft speelde Polen erg goed, Griekenland was nergens. Krijgen ze ook nog een kado van de scheids waardoor ze met een man meer komen te staan, en vervolgens blokkeren ze helemaal. Onbegrijpelijk hoor, tactisch heel slecht. Verder snap ik ook echt niet waarom Salpingidis op de bank begon, en dat zeg ik niet omdat hij nu toevallig goed in viel. Hij is de enige man die een beetje aggressie toont voorin, en beetje gevaar creeert door zijn snelheid, zet die Gekas erniet in voortaan.

Polen was in de beginfase heer en meester en scoorde ook terecht de goal, jammer dat ze het daarna niet doordrukte, want ik had het idee dat ze dat wel konden. Aan het eind van de eerste helft werd Griekenland hard genaaid, 2 onterechte gele kaarten in mijn ogen en daarnaast een niet gegeven penalty (in mijn ogen een duidelijke penalty, aangezien hij de doorgang van de bal er mee stopt en hoewel waarschijnlijk per ongeluk, haalt hij er wel voordeel uit). Tweede helft een veel beter Griekenland, ook mede door het dramatische spel van Polen. Terechte gelijkmaker. Ook mooi dat Tyton daarna de held kan worden door de penalty te stoppen, al had ik zelf een vermoeden dat hij hem ook zou stoppen, aangezien Tyton een penaltykiller is.

Deze wedstrijd had echt alles wat een wedstrijd moet hebben.
Strijd, rode kaarten, penalty,....
Hopelijk zien we meer van dit in een hogere niveau.
Want daar knelde het schoentje

waar is die polskiiii ????? Haha waar zijn die polen met hun 3-0 4-0 ?? Waaaaaaaaaarrr ??

8 juni 2012 om 20:12

Haha inderdaad. Dikke onderschatting blijkt maar weer. Griekenland was gewoon goed bezig en had kunnen winnen qua kansen!!

Terecht gelijkspel, eerste helft was polen de betere. 2e helft de grieken. Papadopolous was echt een beest achterin.

Leden ik vond het een mooie wedstrijd, ik heb me geen moment verveeld...

8 juni 2012 om 20:28

Heb je een andere wedstrijd gezien dan ik?

8 juni 2012 om 20:39

Waarschijnlijk wel, want Nepal en ik houden van wedstrijden waar strijd, spanning en verassing in zit. Niet die FC Chelsea capriolen.

Griekenland is toch netjes teruggekomen met 10 man. Ze hadden ook een groot kans om te winnen maarja dan moest die penalty er wel in gaan. Ik vind het raar dat Polen alleen maar 1 keer heeft gewisseld en dat was een gedwongen wissel. Ik had Kamil Grosicki toch graag willen zien spelen. Hij zou voor dreiging zorgen maar jammer genoeg kreeg hij geen kans. Hopelijk komt hij nog aan spelen toe bij de volgende wedstrijden.

Polen heeft toch leuk voetbal laten zien, eigenlijk hadden ze moeten winnen. Maar goed ik had 1-1 ingezet, dus het begint goed met mijn Ek-poule.

Pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff...
Hellas had gewoon moeten winnen, penalty verkeerd ingeschoten en dan heeft Tyton hem natuurlijk. Karagounis had gewoon moeten wachten tot Tyton een hoek koos en dan beheerst binnenschieten, had ik niet verwacht van zo'n ervaren speler.

Zonde, er had meer ingezeten. Nu moet Griekenland gewoon winnen van Tsjechie en een punt pakken tegen Rusland. Dan ben je er al. Uiteindelijk toch wel blij met het punt. ;

Hellaaaaaaaaaaas!!

8 juni 2012 om 20:21

Ik weet dat je enigszins blij bent met die ene punt en ik wil je kleinschalig feestje niet bederven. Echter, zeg je in je vorige reactie dat Polen Griekenland onderschatte, maar nu doe jij precies hetzelfde met Tsjechie!

On: Ik vind Griekenlang met passie en strijd spelen. Qua passie en uitstraling lijken we (turken en Grieken) toch op elkaar. Misschien zit een kwartfinale erin..?

Na de eerste helft, waarin Polen vele malen beter was en Griekenland (onterecht) de rode kaart kreeg dacht ik eerst dat er een afgang voor Griekenland volgde. Griekenland speelde de eerste helft ver onder de maat. De Polen kwamen niet sterk de rust uit en Griekenland maakte toch de 1-1 na een blunder van de keeper. Dat wel. En dan pakt Tyton nog de penalty. Denk dat dit een terechte uitslag is gezien de hele wedstrijd. Voor rust was Polen de betere partij, na rust de Grieken.

Polen was aan het begin Oppermachtig, ze speelde zo goed dat ik al zeker was van een winst. Maar wat gebeurde er nou tijdens de tweede helft, onverklaarbaar..

Al alleen in de eerste helft 16 kansen tegenover griekenland met maar 3... Jammer, ik had wel wat meer verwacht van Griekenland, de grieken hier zeiden dat er zoveel talenten zijn met snelheid en creativiteit nou heb niks gemerkt... Geluk doelpunt door het prutst werk van Szczesny en Boenisch jammer.

Salpangidis speelde naar mij idee het beste vandaag vind het dan ook raar dat hij zo'n laag cijfer heeft. Wel helaas voor me unibet dat Polen niet won maar ze hebben het er zelf naar gemaakt.

Vond de wedstrijd niet best,...rommelig, onverzorgd en de Polen hebben een zekere overwinnen uit handen gegeven.

In de eerste helft was Polen heer en meester. Jammer dat Polen in de tweede helft zo besluitenloos uit de kleedkamer kwam.

Vooral Robert Lewandowski en Jakub Blaszczykowski speelden goed aan de kant van Polen. Bijna aan elke aanval van Polen deden deze twee spelers mee.

Griekenland speelde de eerste helft slecht. Maar de tweede helft was 'n heel klein beetje. Ze konden Polen 'n mokerslag uitdelen, als ze die penalty hadden gescoort. Maar het was ook geweldig gekeept van Tyton.

Vreemd dat hij geen basisspeler is bij Polen, die Arsenal keeper schuttert al tijden.

8 juni 2012 om 21:22

Szczesny speelde een slechte wedstrijd maar is nog steeds gewoon een goede doelman en veel beter dan Tyton. Szczesny heeft dit seizoen meer punten gepakt voor Arsenal dan dat hij er weggegeven heeft.

8 juni 2012 om 21:48

Hahaha, dat Szczesny 1 matige wedstrijd keept maakt Tyton niet direct beter. Wat een belachelijke reactie van iemand die waarschijnlijk nooit naar Arsenal kijkt.

Szczesny is minimaal 2klasse beter dan Tyton.

wat een scheidsrechter is dat zeg.. ben blij dat hij gewoon lekker in polen blijft.. hoop niet dat ie tegen nederland fluit.. de kaarten in de eerste helft waren echt onnodig en veel te zwaar bestraft.geweldig om te zien dat tyton die penalty pakte.. ik dacht echt dat deze wedstrijd kaassie was voor polen maar zo zie je maar dat niks van te voren beslist is totdat het laatste fluitsignaal gaat.

Polen heeft heel even aangezet in de eerste helft (10-15 minuten) en scoorde daarin de 1-0. Die overigens door een fout van de keeper tot stand kwam, want blijft hij gewoon in zijn doel staan, dan heeft hij die kopbal altijd. Maar dat terzijde. De scheidsrechter geeft een volkomen belachelijke rode kaart aan Sokratis P. en onthoud Griekenland een penalty. Die bal wordt (niet opzettelijk) gestopt door de pool met zijn arm, tot 2x keer toe. Dan moet de bal gewoon op de stip. Op dat moment voetbalde Griekenland al wat sterker. Die lijn is doorgezet in de 2e helft met als resultaat de op dat moment verdiende gelijkmaker. Daarna speelt Griekenland nog makkelijker en polen heeft eigenlijk niets meer in te brengen. Samaras krijgt een goede kans en kort daarna een terechte penalty voor Griekenland. Als die erin gegaan zou zijn, weet ik zeker dat Griekenland naar 1-3, 1-4 was uitgelopen. Griekenland legde echt een paar balletjes zo makkelijk achter de Poolse verdediging. Die afgekeurde goal is daarvan een voorbeeld. Die grens moet echt supervisie hebben want in de herhaling zie je dat de Griek een paar centimeter buitenspel staat. Heel goed van hem om dat live waar te nemen. Conclusie 1e helft voor Polen, 2e helft vecht Griekenland zich terug in de wedstrijd en is die helft voor hen. Tercht gelijkspel. Morele winnaar Griekenland, mentaliteitswinnaar ook Griekenland.

Ik vond dit toch een vermakelijke wedstrijd, al kwam het meer door wel een zeer slechte scheids. Griekenland had nooit rood mogen hebben en 1ste helft was het precies huilen met de pet op met het Griekse spel. Polen leek wel een topploeg , de Dortmund-flank speelde mooi te samen en Lewandowski maakte het mooi af. In 2de helft kregen we zowaar aanvallende Grieken met 10 man en voor hun kunnen was dit wel erg goed. Onterecht buitenspel en een penalty , dan nog die Samaras die echt niks goed kon ; altijd balverlies , veel te traag en miste toch wat kansen. Ja , toch een betere openingswedstrijd dan op het WK.

Wat een drama pot. Geen niveau. Griekenland was verschrikkelijk slecht de eerste helft. Was geen rode kaart en ze hadden een penal moeten hebben die ze niet kregen.
Wel een spannende pot in mijn ogen, waarbij griekenland toch wat meer had moeten hebben in mijn ogen. Slecht uitgespeeld door de Polen.

Ik vind spanning even geil als mooi voetbal. Ik dacht dat Polen het effe ging klaren na die onterechte rode kaart voor Sokratis, maar dan komt Salpi in. De enige Griek van wie ik vind dat hij echt kan voetballen (naast die van Schalke), en hij bewees het ook meteen vanavond. Die scheidsrechter was echt wel stekeblind dat hij Sokratis eraf stuurde. Misschien komt het door het camerastandpunt, maar ik zag het zo dat het geen fout was. De eerste 30 minuten van de wedstrijd waren leuk, de rest was saai.

Man van de match: Salpingidis
Flop van de match: Samaras, wat een dramatische voetballer!

Tyton heeft zich even mooi bewezen voor zijn thuisland. Jammer dat Polen al een keeper van manchester united heeft waardoor die niet verzekerd is van een basisplaats. Ben benieuwd of die dit jaar ook belangrijk wordt voor Psv. Als PSV zijnde zal ik Tyton over 1/2 jaar verkopen en jeroen Zoet de kans geven wat toch uit de jeugd komt. (waar ik overigens nog tegen heb gespeeld ind de jeugd)

Ik snap niet waarom Tyton niet in de basis staat bij PSV

8 juni 2012 om 21:48

omdat ie 1 slecht ingeschoten penalty stopt? nee, dat lijkt me geen goede basis om een keeper als eerste keeper neer te zetten.. daar komt bij dat ze isaakson al als eerste keeper hebben en daar kan tyton voorlopig nog niet aan tippen!

8 juni 2012 om 22:27

Tyton is echt wel beter dan Isaksson.
Overigens was die penalty ook niet zo dramatisch ingeschoten.

Vond het maar een saaie wedstrijd ! Had wel meer explosie verwacht van polen dat op het eerste gezicht wel goed speelde , mooi op voorsprong kwam , en zelfs met de hulp van de scheidsrechter (fouten in de eerste helft) niet de 3 punten heeft behaald . Al deed de scheidsrechter wat het moest doen in de 2e helft en dat was de keeper terecht met rood bestraffen plus een penalty voor de grieken .

1-1 is dan de terechte uitslag waarbij karagounis , de oude vos , griekenland in extase kon brengen na het missen van de penalty .

Voetbal technisch , was dit niet een geweldige wedstrijd , maar door bepaald aspecten werd het alsnog leuk. Zo scoorde Lewandowksi snel .kreeg Griekenland onterecht rood. Scoorde Salpingidis vrij snel. Werd er een pingel gemist die goed gepakt werd door Tyton die ik dat gunde.

Ik vond het alles behalve saai. Ik heb nog nooit zo,n goeie openingswedstrijd gezien om eerlijk te zijn.

Przemyslaw Tyton, held!

Best een enerverende wedstrijd, er zijn saaiere duels te vinden, 2x rood, penalty, gestopt door Tyton! Prima openingswedstrijd!

Pfff wat is die Samaras afgezakt zeg, ooit een goede spelers bij Heerenveen. Alles wat die deed ging fout en veel te lage handelingssnelheid.

zwaar onterechte rode kaart voor griekenland het waren allebei geen gele kaart waard verre vanzelf. deze scheids mag wel weer naar huis toe

Redelijke pot leuk om te zien. Samaras is een verschrikking. Werkelijk de slechtste man op het veld, de scheids erna. 2 gele kaarten voor niks en een gemiste handsbal. Griekenland verdiende over de hele wedstrijd gezien de overwinning, wat liet Polen zich door 10 man onder druk zetten.
jammer dat Pools publiek de wedstrijd begon met een fluitconcert.

met 12 tegen 10 konden die Polen nog niks aanrichten, Polen wordt kansloos laatste en Griekenland is een klasse of 3 beter

Ik had eerlijk gezegd niet veel van Polen verwacht.. In deze wedstrijd viel Polen mij toch positief op,, Ondanks het gelijke spel zie ik toch wel een leuke ploeg staan!

Wat was die scheids partijdig man en ook nog eens bar slecht. Rode kaart voor de grieken was zeer onterecht, de polen speelde goed in de erste helft, maar kwam bar slecht terug in het tweede helft, de grieken daarin tegen kwamen terug met veel geloof en ik hoopte zelf dat ze ook gingen winnen.
Tyton, geweldig man hoe je de penaltie stopte, maar de rest was ook niet zo heel goed.
Jammer dat de goal werd afgekeurd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren