Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tweede club uit Engeland toont interesse in Bundesliga-sensatie Frimpong

Laatste update:

Aston Villa onderzoekt de opties om Jeremie Frimpong naar de club te halen, zo melden meerdere Engelse media waaronder Birmingham Live. Een overstap van de Oranje-international lijkt echter sterk, daar Frimpong onlangs zijn contract bij Bayer Leverkusen verlengde tot medio 2028.

In zijn nieuwe verbintenis liet hij een afkoopsom van veertig miljoen opnemen. Leverkusen houdt er rekening mee dat de rechtsback in de zomer van 2024 de club gaat verlaten.

De clausule gaat pas komende zomer in, daarom lijkt het onwaarschijnlijk dat Frimpong deze maand de koploper van Duitsland gaat verlaten. Of Villa gaat wachten tot de zomer of doorschakelt naar een andere optie, is niet bekend.

Mocht het de club uit Birmingham lukken om Frimpong in januari of komende zomer naar Engeland te halen, dan wordt de 23-jarige back herenigd met Moussa Diaby. De Franse vleugelaanvaller werd afgelopen zomer voor 55 miljoen euro overgenomen door Villa.

Het alternatief voor Frimpong heet Alex Baena. De middenvelder van Villarreal wordt net zo duur geacht als Frimpong.

Frimpong staat ook in de belangstelling van Arsenal, zo wist Fabrizio Romano in december al te melden. Volgens Romano toonden ook Bayern München en FC Barcelona al eens interesse.

Frimpong kan Leverkusen dus in januari al verlaten, maar een transfer in de zomer lijkt reëler. De Nederlander staat momenteel met Leverkusen bovenaan in de Bundesliga. De club van manager Xabi Alonso heeft 42 punten verzameld in 16 wedstrijden en staat daarmee 4 punten boven achtervolger Bayern.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel bijzonder dat Baena het alternatief is, terwijl hij nog nooit een minuut als rechtsback gespeeld heeft....

4 januari 2024 om 15:19

Alex Baena is niet het alternatief qua positie. Villa wil deze maand één grote transfer maken. En dat zou mogelijk Frimpong of Alex Baena kunnen zijn. Een speler die 50-60 miljoen moet kosten. Alex Baena wordt al een tijdje gelinkt aan Villa vanwege aanwezigheid Emery. Frimpong zou geweldig zijn en mooie concurrentie voor Cash.

Leon Bailey en Frimpong op de rechterflank zou probleem zijn. 40 Mil voor Frimpong vind ik niet veel. Aston Villa doet het zeer goed, Bailey met 6 goals en 5 assist. Watkins scoort erop los, en als diaby nog helemaal lost komt spelen ze sws mee met top4.

4 januari 2024 om 12:42

Hoezo zou dat een probleem zijn?

4 januari 2024 om 12:59

Probleem voor de tegenstander is denk ik wat hij bedoelt

Manchester City zal ook wel al een tijdje aan het kijken zijn naar de ontwikkeling van Frimpong, eigen jeugd en een geschikt alternatief voor Walker.

4 januari 2024 om 13:07

Totaal ander type dan walker. Daar waar Walker defensief uitermate betrouwbaar is, is Frimpong dat niet. Walker is fysiek veel sterker dan Frimpong. Frimpong is in de dribbel en aanval beter, alhoewel Walker al een aantal jaar niet meer de taak heeft om naar voren te stomen, kon hij dit vroeger ook echt uitstekend.

Ik zie niet in hoe Frimpong Walkers rol moet overnemen.

4 januari 2024 om 13:40

Een alternatief hoeft toch niet persé een exacte kopie te zijn? Als Depay niet speelt bij Oranje is Weghorst het alternatief, de speelstijl veranderd weinig maar totaal andere spelers.

Hij zou prima passen bij City als je een betrouwbare RCV hebt. Gvardiol (of Aké), Dias en Stones achterin met Frimpong een vrije rol aan de rechterkant. Dat kan tegen 90% van de tegenstanders wel. Zeker als je Grealish linksbuiten hebt die ook veel meeverdedigd

4 januari 2024 om 13:48

Welke rechtsback er ook komt in de toekomst, hij zal die rol anders moeten invullen dan Walker. Dat is een fysiek fenomeen voor een voetballer, daar kunnen maar zeer weinig anderen op zijn positie aan tippen. Dus dat lijkt mij geen reden om geen interesse te hebben in Frimpong.

4 januari 2024 om 14:39

Wat je zegt over Memphis en Weghorst ben ik het niet mee eens, want bij een nationaal elftal moet je terugvallen op wat je hebt. Dit geldt voor City niet uiteraard, die kunnen kopen wie ze willen.

Ik zie Pep dus eerder Frimpong als buitenspeler gebruiken dan als verdediger, dus dan is het niet directe vervanging van Walker. Het hoeft inderdaad geen exacte kopie te zijn, dat klopt, maar Pep speelt doorgaans met backs die inschuiven en niet overlappen. Dan heb je niet zoveel aan Frimpong. Uitstekende voetballer Frimpong overigens! Laten we dat voorop stellen.

4 januari 2024 om 15:27

De vergelijk met Memphis en Weghorst was dan ook maar een voorbeeld. City had gewild dat ze iedereen konden kopen die ze willen. Die zitten ook niet ver weg met een FFP onderzoek, hebben mega veel uitleenspelers terwijl die regel aangescherpt wordt en hebben niet heel veel homegrown spelers.

Guardiola wil juist variatie in zijn team, die inverted backs heeft hij al in huis met Stones en Lewis. Met Frimpong heb je weer mogelijkheden om een keer anders te gaan spelen. Guardiola is iemand die constant nieuwe dingen probeert en wil uitvinden.

4 januari 2024 om 17:23

Klopt AjaxNL dat is inderdaad waar wat betreft Guardiola! Dat van FFP ben ik niet van op de hoogte, maar ik geloof je meteen.

Frimpong zal door iedereen wel gevolgd en gewild zijn hoor...
Als je zo sterk presteert is dat ook logisch.

Overigens zie ik Jeremie eerder naar een traditionele (top)club gaan van de laatste jaren. Dus een Chelsea, Arsenal, City, Utd of Liverpool.

Chelsea is zijn favoriete club in Engeland zei die al. En die hebben ene James die constant geblesseerd is. Misschien wel goede optie.

Zie hem niet zo snel naar Villa gaan. Al moet ik zeggen; ze wisten Diaby ook te overtuigen. Idem dito voor een Pau Torres bijvoorbeeld. Chapeau.

Maar uiteindelijk denk ik dat Frimpong hoger gaat mikken dan Villa (met alle respect voor hoe ze het nu doen hoor, chapeau).

Villa heeft overigens toch gewoon al Cash & Konsa? Is toch prima? Al is Konsa meer RCV in mijn ogen...

4 januari 2024 om 12:11

Baena als alternatief lijkt mij heel raar.
Heeft daar volgens mij amper tot nooit gespeeld?

Dat is toch meer een CM die ook op CAM of op linkshalf kan spelen? Niet een rechter (wing) back??

4 januari 2024 om 12:18

A.villa dioet het nu leuk idd. Maar lijkt me dat Frimpong wel iets hoger mikt qua naam. Uiteraard is niets een garantie (Zie Chelsea). Maar als ik kon kiezen tussen Arsenal en A.villa, dan wist ik het wel. Denk dat deze jongen wel klaar is voor de top.

4 januari 2024 om 14:21

Dat denk ik ook. En met Leverkussen staat hij nog ongeslagen bovenaan. Aston Villa's sprookje is mooi, die van Bayer zowaar nog mooier.

Dan denk ik dat hij Villa niet als een stap vooruit ziet, helaas voor Villa en hun fans.

4 januari 2024 om 12:27

Frimpong is een wingback, Aston speelt met een viermans verdediging en 2 wingers, ik verwacht dat hij eerder als buitenspeler zal worden gehaald, dan als back. Het voorbeeld van Sontje Hansen onlangs dat hij geen speeltijd meer kreeg door de aankoop van Ocampos, ook wingback. Hij vertelde dat Ocampos op de back en als buitenspeler waardeloos was, hij was een echte wingback

4 januari 2024 om 13:09

Wacht wat? Noem jij Ocampos nou een wingback of begrijp ik je verhaal verkeerd? Ocampos is een buitenspeler, beter vanaf links- dan rechtsbuiten

4 januari 2024 om 14:24

Dus Frimpong is een wingback, maar ze halen hem niet als back maar als buitenspeler? Heel apart.

Ocampos is ook absoluut geen wingback. Speelt zowat alles als linksbuiten bij Sevilla (voorheen ook). hij kan door zijn werken en gesleur misschien nog wel wat leveren als wingback, maar een echte wingback of back is hij absoluut niet. Hele rare vergelijking ook.

Heeft dit seizoen ook 8 potten in La Liga als rechtsbuiten gespeeld, 6 als linksbuiten en 2 keer als spits/schaduwspits. Geen enkele pot als wingback...

Aston Villa speelt met 4 man achterop ja, maar ze hebben voldoende opties als CV om met 5 achterop te gaan spelen hoor. En Frimpong kan ook in de 4 mans defensie uit de voeten hoor...

Frimpong - Konsa - Diego Carlos - Pau Torres - Digne/moreno. Zou een prima 5 mans defensie zijn. Komen Digne en Frimpong ook tot hun recht.

4 januari 2024 om 14:15

@glennn, Liverpool zie ik iig niet gebeuren. Trent is daar onbetwist, even oud en altijd fit

4 januari 2024 om 14:20

Tsja. Trent wordt wel ook steeds meer als ''inverted'' RB gebruikt door Klopp hé.

En als je Frimpong koopt, kan je hem lekker laten aanvallen vanaf de backpositie en over Salah heen laten denderen.

Defensief is hij redelijk, maar denk niet echt minder dan een Trent hoor.

Aanvallend brengt hij meer snelheid en diepgang, terwijl Trent meer passing brengt.

Misschien dat Trent dan wel definitief naar het middenveld vertrekt en Frimpong als vaste RB komt. Zijn snelheid kan hij ook voldoende mee corrigeren als back.

Allison
Frimpong
Konaté
Van Dijk
Robertson
Trent
MacAllister
Salah
Szoboszlai
Luis Diaz
Jota

Zou hij ook zo functioneren in een 4 mans verdediging? Zowel Grimaldo als hij zijn gemaakt voor het wingback systeem. En zoveel clubs in de top spelen niet met 5 achterop. Ben benieuwd of er een topclub met 4 achterin het aandurft, en dan iets verzint om hem te laten functioneren.

Iemand suggesties of ideeen? Klopp laat Trent bijvoorbeeld ook functioneren, en die ken ook niet verdedigen haha.

4 januari 2024 om 12:41

Uiteindelijk ligt het vooral aan de speelstijl lijkt mij. Je geeft zelf Trent al als voorbeeld. Speelt al jaren in een 433 bij Liverpool. Aan de linkerkant bijvoorbeeld Zinchenko bij Arsenal. Kan ook niet bepaald verdedigen, maar speelt wel linksback (nu wel schrikbarend uit vorm overigens). Ik denk dat zoiets met Frimpong of Grimaldo ook prima kan. Die jongens zijn namelijk ook zeer technisch, waardoor ze in de kleine ruimte ook wat kunnen. Dat betekent dat ze aanvallend sterk kunnen zijn, maar ook half "inverted" kunnen spelen. Dat geeft je als team meer opties.

4 januari 2024 om 13:17

In het verleden en heden zijn er toch wel meer aanvallend ingestelde backs geweest. Neem een Marcelo, Jao Cancelo, Joshua Kimmich, Mazraoui en legend Roberto Carlos. Als je zelf genoeg de bal hebt als team en de back is snel los je al veel van het verdedigende "probleem" op en creëer je aanvallend een meerwaarde. Dus ik denk dat je in een dominant aanvallende ploeg een Frimpong kan laten renderen.

4 januari 2024 om 14:27



Denk ik wel. Denk dat hij fantastisch past bij Liverpool juist.

Frimpong op de back. Trent er vlak voor op de ''8'' en rechtsbuiten Salah die veelal naar buiten komt. Frimpong die er over heen dendert.

Defensief is Trent ook niet goed hoor in de 4 mans defensie. Frimpong is defensief denk ik misschien nog wel wat sterker. Voordeel dat hij dan nog heeft als back in de 4 mans defensie, is dat hij echt veel sneller is dan Trent, waarmee je nog voldoende kan corrigeren.

En verder:

Chelsea zou ook ideaal zijn. James is constant geblesseerd. Gusto is een beetje een wilde speler die nog wel eens over de rand wil gaan en ook niet altijd fit.

Daarnaast: hij is ook nog eens van origine ''chelsea fan'' zei die zelf deze week nog.

Persoonlijk zou ik hem ook graag bij Arsenal zien hoor. White als defensieve back. Frimpong als aanvallende.

Links dan Tierney als defensieve back (terug halen) en Zinchenko als aanvallende back.

Of desnoods Tierney verkopen en een Miguel Gutierrez halen van Girona als ''defensieve'' back.

Geen stap voorwaarts, Frimpong kan naar de absolute top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren