Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tévez jaagt Argentinië in penaltyreeks naar winst

Laatste update:
/

Argentinië heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag als derde land de halve finales van de Copa América weten te bereiken. La Selección Albiceleste rekende na strafschoppen af met het taaie Colombia, nadat negentig minuten geen doelpunten hadden gebracht. In de penaltyserie miste Jeison Murillo de zevende strafschop voor de Colombianen. Zaterdagavond spelen Brazilië en Paraguay de laatste kwartfinale en wordt duidelijk tegen wie Argentinië gaat strijden.

Argentinië had in Viña del Mar een overwicht, maar had simpelweg pech dat doelman David Ospina de wedstrijd van zijn leven keepte. De Colombianen gooiden van tijd tot tijd een muur op voor het eigen doel en wanneer Argentinië er eens doorheen kwam, stond Ospina daar steeds weer. Zo redde hij tot tweemaal toe op pogingen van Sergio Agüero en hield hij ook een kopbal van Lionel Messi eruit in de rebound.

/

Pas in de tweede helft deed Colombia zélf een poging op doel. Jackson Martínez kopte gevaarlijk in en vond Sergio Romero op zijn pad. Aan de overkant werd ook Argentinië koppend gevaarlijk, maar opnieuw stond daar Ospina. Hij duwde een inzet van Nicolás Otamendi uit een hoekschop tegen de paal en hield Colombia zo weer in leven. Meteen na de negentig minuten kwam het aan op strafschoppen.

De eerste zeven penalty’s waren allemaal raak: namens Argentinië scoorden Messi, Ezequiel Garay, Éver Banega en Ezequiel Lavezzi en voor Colombia schoten James Rodríguez, Radamel Falcao en Juan Cuadrado raak. Vervolgens miste Luis Muriel en hadden de Argentijnen het voordeel. Lucas Biglia ging echter ook in de fout en omdat Edwin Cardona het wel goed deed, stond het na tien pogingen 4-4. Marcos Rojo en Juan Zuñiga misten ieder en Carlos Tévez zette zijn land op 5-4, waarna Murillo faalde en Argentinië door liet gaan naar de halve eindstrijd.

Tegenover wie komt Argentinië te staan in de halve finale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe ik het zo lees een zenuwslopend slot. Ben blij voor argentinie en hoop dat ze de copa winnen. Ik hoop op brazilie in de halve finale. Dat zijn altijd leuke wedstrijden

27 juni 2015 om 10:07

Argentinie was veel beter. De paal en lat werden geraakt en een paar prachtige reddingen van Ospina zorgde ervoor dat het 0-0 blijft. De uitblinker van Colombia was Ospina en bij Argentinie was dat Pastore.

27 juni 2015 om 14:30

Pastore?? Die speelde zo zwak in de passing was niet om aan te zien, Messi was gewoon de beste op het veld alle dreiging kwam weer eens van hem

27 juni 2015 om 11:23

Niet echt eigenlijk. Argentinië had het allang af moeten maken, Colombia heeft heel de wedstrijd niks gedaan en zelfs in de penalty reeks faalde Colombia. Colombia heeft geen 1 penalty gehad om de wedstrijd mee te winnen, Argentinië 3 denk ik.

27 juni 2015 om 12:16

Colombia had bij 4-4 stand na de misser van Rojo kunnen winnen als Zuniga die scoorde.

-edit- Mijn fout. Ik dacht door de tekst te hebben gelezen dat Argentinie telkens begon met schieten alleen het was Colombia dat begon beetje onduidelijk

Ik mis die eindbaas nu al! Het ga je goed Carlito, ik hoop dat je bij Boca het ware geluk vind, held!

Wat een wedstrijd...
Ik zat te kijken naar Argentinië vol sterren en toch geen echte gehechte team.

Di Maria was echt een prutser.

Uit eindelijk ging Argentinië terecht door.

Hopen op Blazilie, Belooft een mooie wedstrijd te worden.

27 juni 2015 om 07:47

Di Maria wordt wel erg hard afgemaakt vind ik (niet door jou maar in het algemeen door iedereen de laatste tijd). Veel ging niet helemaal lekker dat klopt, maar toch kwam er ook veel dreiging van m af. Messi speelde ook niet echt goed, lijkt of hij er niet echt veel zin in heeft. Hopen inderdaad op Braziliã« en dan in de finale tegen Chili

27 juni 2015 om 08:36

Klopt,

Alleen hij leed veel balverlies...
hij is echt niet de Di Maria van Real Madrid hoor.

Maar Messi valt ook tegen dit Copa, maar hij is niet de enige, alle sterren vallen tegen in deze Copa America.

27 juni 2015 om 09:18

Met alle respect, na een slopend seizoen nog even de Copa spelen hakt er natuurlijk wel in. De moderne voetballer krijgt veel te weinig rust.

27 juni 2015 om 10:33

Op een EK en WK staan ze er toch ook altijd na slopende seizoenen. En voor de Copa spelen ze dan niet eens kwalificatie wedstrijden moet je denken.

De Copa wordt gewoon minder serieus genomen lijkt het soms wel. Ik heb hem nu zelf een paar keer gezien en voor mij is de lol er ook wel af. Altijd maar weer dezelfde landen met 2 dispensatielanden. Nee, de Copa is geen lol aan imo.

27 juni 2015 om 11:13

@beste_lapulga, als je de wedstrijd gezien hebt weet je dat Messi erg sterk heeft gespeeld.

27 juni 2015 om 11:27

Chili neemt het wel serieus.

27 juni 2015 om 11:27

Nee redelijk goed meer niet. Hij is niet eens top 3 van de copa America tot nu tow

27 juni 2015 om 11:28

Zo sterk speelde Messi echt niet hoor.

27 juni 2015 om 11:31

Jullie kijken alleen naar doelpunten, gelukkig is Messi veel meer dan dat.

27 juni 2015 om 11:32

Messi heeft sterk gespeeld, maar kon zn 1 tweetjes met niemand opzetten, werd ook niet begrepen.

Daarnaast werd hij te snel gezocht door zijn teamgenoten, waardoor hij snel in de drukte komt. Als je naar messi kijkt bij barcelona zie je dat hij soms totaal uit de wedstrijd verdwenen is, om zo uit het niets op te duiken en te scoren.

Wat gisteren ook niet meehielp was het extreem harde spel colombia wat ook onbestraft bleef door de scheids, wat was de scheids slecht het hele toernooi al.

Maar al met al had messi een paar heerlijke dribbels, maar dan strandde hij toch bij de derde vierde speler.

27 juni 2015 om 11:33

Di Maria wordt afgemaakt om hef falen van Messi te maskeren.

27 juni 2015 om 16:52

@Alexis09

Idd die scheidsrechter man man man.
Ik zeg het je he die heeft volgens mij iets tegen argentijnen. Hij gaf ook vreemde gele kaarten soms een en al drama die man.

27 juni 2015 om 18:19

@groningen9, nee hoor. Hij kwam gewoon totaal niet op het niveau dat hij normaal gesproken haalt. Paar leuke acties, ''maar gelukkig is Messi normaal gesproken veel meer dan dat''. Hij had veel moeite met de verdediging van Colombia en kwam er moeilijk doorheen. Hij ging heel veel liggen als er nauwelijks iets aan de hand was, hij kreeg zelfs geel voor schelden tegen de scheids omdat hij geirriteerd was.
Nee Messi speelde geen geweldige wedstrijd, hooguit redelijk goed.

27 juni 2015 om 18:20

@maximus070, hij maakte ook rare beslissingen tegen Colombia, dus hou maar gelijk weer op met ''hij had iets tegen Argentinie.

27 juni 2015 om 18:24

@alexis09, wat je dus wilt zeggen is dat Messi niet de sterspeler kan zijn waar iedereen op hoopt dat hij het verschil maakt? Dat wat Maradona dus wel was. Messi heeft een goed team nodig dat het spel voor hem maakt waardoor hij uit het niets kan opduiken en het verschil wel kan maken. Komt dus op neer, Messi heeft Iniesta en Xavi nodig, en dan zouden zij de prijzen verdienen die hij heeft gekregen. Dank dat je dat ff duidelijk maakt.
Ik weet dat er meer in Messi zit dan dat en dat wat ik hierboven geschreven heb overdreven is, maar Messi kan het verschil maar niet maken bij Argentinië. Beetje moeilijk om hem de beste van de wereld te noemen, of zelfs de beste ooit zolang hij dat niet individueel kan.

Zeer dik verdiende overdiening. Had met rust al 3/4-0 moeten zijn. Colombia heeft werkelijk niets laten zien, wat een zwak voetbal zeg. Daarbij was de scheids ook nogal tegen Argentinië al moet ik zeggen dat hij beide kanten op slecht floot. Opspina man of the match wat stond die te keepen zeg. Raar gelijk die penalty's na 90 minuten...... bijna zou Colombia toch nog zijn door gegaan naar de halve finale nadat ze maar ÉÉN goal hebben gemaakt tijdens deze Copa

27 juni 2015 om 08:51

Zo jammer dat het om 1u30 begon, was echt té laat voor mij. Wel mooi dat de ploeg die het verdiende dus door is. Penaltyreeksen zijn ook altijd mooi.
En Ospina is echt een goeie doelman, gaat wss naar Fenerbahce, die gaan daar veel plezier aan beleven, zoals Arsenal dit jaar.

27 juni 2015 om 09:16

Waarom zou arsenal hem niet gewoon houden. Goede sterke doelman toch

27 juni 2015 om 09:38

Die wil vertrekken, denk ik. We hebben Cech gehaald als 1e doelman. Szczesny is een jeugdproduct en zal voorlopig blijven, lijkt het.

27 juni 2015 om 10:32

Ospina verdiend het om eerste keeper te zijn bij een mooie club. Ik ben echt dol op hem, maar we hebben het over Cech die eraan komt..

27 juni 2015 om 12:06

Hij kan makkelijk mee bij een andere goede club. Fener lijkt me toch iets te laag voor hem. Had zo in een top competitie gekund bij een top 5 team.

Penalty's zijn toch wel geluks treffers in het voetbal. Ze zouden golden goal terug moeten brengen in het voetbal.

27 juni 2015 om 07:48

Nee joh dat vond ik altijd zo'n anticlimax. Goal en klaar

27 juni 2015 om 08:56

Ja maar penalty's is ook eigenlijk geluk hebben.

27 juni 2015 om 09:03

Penalty's nemen/stoppen is ook een kwaliteit, geen geluk.

27 juni 2015 om 11:31

En met penaltys is het een penalty raak schieten en klaar. Golden goal is een betere tiebreaker dan penaltys. Had Cruijff niet ooit het idee om telkens een speler eruit te halen om scoren makkelijker te maken in de verlenging?

27 juni 2015 om 12:22

Hè? Dat is toch juist een climax. Als je de goal scoort, weet je dat je gewonnen hebt en kun je uit je dak gaan..

Argentinië natuurlijk meer dan terecht door naar de halve finale. Colombia had helemaal niks te vertellen en het lag vooral aan Argentinië zelf dat ze het niet voor de penalty's af hebben gemaakt.

Wat me dan wel weer stoort is dat uitgerekend Sierd de Vos DI Maria toch een van de beste vind bij Argentinië maar als je een hele wedstrijd van Arentinië kijkt moet je toch concluderen dat hij keer op keer balverlies lijdt en veelste veel risico's in zijn acties legt. Waar die soms simpel kan spelen gaat die lopen met de bal. Dat is ook het grote verschil met dat Messi zeker niet optimaal gebruikt wordt omdat er spelers om Messi heen staan die veelste graag lopen met de bal, Pastore, Aguero, Di Maria,

Nu had ik eerlijk gezegd niet verwacht dat Argentinië zo makkelijk over Colombia heen zou walsen (die ook 2 spelers miste, Bacca en een middenvelder) Wat een pech, Messi speelde goed maar was soms ook wat ongelukkig hij had ook te maken met een scheidsrechter die er echt helemaal niks van kon. Zo vergat hij Arias, Quadrado en Zapata een 2e geel te geven, Hij liet veelste veel door spelen en je kon duidelijk zien dat hij nog nooit zo'n wedstrijd had gefloten.

Heb me wel kostelijk vermaakt met de penalty's omdat er twee keer een jaap stam werd gedaan dat ging echt helemaal nergens over. p Messi

Even een vraag als Chelsea fan: Hoe speelde Falcao??

27 juni 2015 om 09:30

Viel halverwege de tweede helft in, heeft geen bal gehad (net zoals de rest van de Colombia). Schoot z'n penalty er wel erg lekker in

27 juni 2015 om 09:33

Falcao vindt voetballen op dit moment erg moeilijk. Kan er geen fluit meer van, echt. Veel plezier met hem bij Chelsea

Argentinie is verdiend door, zij domineerden de hele wedstrijd zowat maar Ospina keepte ook erg goed en hield Colombia er steeds in. Wat me overigens opvalt bij Argentinie is dat de verdediging en middenveld altijd goed spelen maar de aanval bijna nooit. Er worden wel kansen gecreëerd etc, maar Di Maria, Aguero en Messi halen nooit hun niveau die ze bij hun club wel halen(en dan heb ik het ook over de Di Maria als hij in vorm is). En het lijkt wel alsof zoiets over Di Maria en Aguero altijd gezegd mag worden maar wanneer Messi de bal kwijt raakt, een kans verpest, onzichtbaar is of wat dan ook, dan hoor je er bijna niks over. Veel mensen geven ook de schuld aan de medespelers van Messi wanneer hij niet goed speelt(en dat is ook erg vaak). Niet zo eerlijk lijkt me.

27 juni 2015 om 10:08

Messi speelt misschien een wat mindere wedstrijd, maar absoluut niet slecht. Als je zag hoe hij gisteren werd aangepakt en toch zoveel gevaar weet te stichtten, vind ik echt ongelooflijk.

Di Maria had continu balverlies en liep veel te veel met de bal. Daarnaast maakte hij bij zijn dribbels steeds de verkeerde keuze. Dit deed Pastore ook.

Bij Messi is het niet zo'n ramp als hij balverlies lijdt. Hij heeft daarvoor al voldoende goede gevaarlijke situaties gecreëerd. Di Maria was continu balverlies aan het lijden.

Ospina was misschien motm, keepte ontzettend goed. Maar daarna kwam toch echt weer Messi. Ondanks dat hij niet op het scorebord terecht is gekomen.

Di maria moet gewoon niet spelen voorlopig want speelde geen geweldige wedstrijd messi speelde goed maar door het laatste slechte pass kwam er geen goal

Tekst klopt niet. De eerste 6 gingen raak, de tekst doet vermoeden dat Argentinie telkens eerst trapte maar het was andersom. Niets belangrijk maar mag wel kloppen.

Het was vermakelijk, maar doodsaaie wedstrijd. Argentinië natuurlijk verdiend door maar we hadden hier wel 5/6 doelpunten moeten zien. Argentinië gaat zo niet dit toernooi winnen.

27 juni 2015 om 16:16

Leg mij nu eens uit hoe een wedstrijd vermakelijk, maar doodsaai kan zijn. Het was of wel vermakelijk of doodsaai?

27 juni 2015 om 18:27

Beetje raar verwoord, maar de wedstrijd zelf qua spel was saai. Wat er verder gebeurde maakte het vermakelijk met al het schoppen en de kaarten enzo. En Sierd.

Veel spektakel, maar wel slecht voetbal. Colombia wil en kan niet voetballen en Argentinië wil wel, maar het komt er niet helemaal uit. Er wordt haast niet tussen de linies gevoetbald en dus gaat de opbouw vaak stroef.

In ieder geval wel genoten van minuut één tot aan de laatste penalty.

Jezus ik heb oprecht nog nooit zo'n droevige penaltyserie gezien. Na een tijdje werden er 3(?) achter elkaar een meter over het doel geramd. Overigens wel jammer, ik gunde het Colombia meer.

27 juni 2015 om 13:23

Die van atletico tegen leverkusen was ook anders vrij dramatisch.

27 juni 2015 om 18:28

Brazilië in 2011 op de Copa America. 5 penaltys gemist.

Messi speelde goede wedstrijd en redelijk tournooi. Wie echt tegenviel was James. 4 Wedstrijden lang, helemaal niet gezien. Wat betreft de strafschoppen was het bloedstollend. Alleen snap ik niet dat Tevez pas de zevende speler was die voor Argentie ging trappen. Naast Messi is hij denk ik de enige speler van Argentinie (die nog in veld stond) die regelmatig penaltys trapt. Dankzij zijn penalty won Juventus halve finale CL van Real Madrid. Of was het om de gemiste penalty van 4 jaar geleden?

27 juni 2015 om 18:30

Ik snap zowiezo niet waarom Tevez nauwelijks speelt. Eigenlijk snap ik het wel, Martino is gewoon een drama coach. Tevez heeft een veel beter seizoen gehad dan Aguero en Higuain samen. Hij hoort gewoon in de basis te staan en dat bewijst hij nu door Argentinië verder te helpen. Zelfs Biglia mocht eerder nemen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren