Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkije beteugelt Ibrahimovic en zegeviert dankzij twee kopballen

Laatste update:

Turkije heeft zijn eerste interland van het nieuwe jaar omgezet in een 2-1 overwinning. De ploeg van Fatih Terim was woensdagavond in een oefenwedstrijd te sterk voor het Zweden van Zlatan Ibrahimovic. De spits van Paris Saint-Germain had een doelpunt nodig om zich gedeeld topscorer aller tijden van Blågult te kunnen noemen, maar scoorde niet. Het record staat op naam van Sven Rydell, die 49 keer doel trof.

Ibrahimovic stond net als onder anderen Rasmus Bengtsson in de basis in Ankara, maar de Zweden incasseerden al binnen twee minuten een doelpunt. Mevlut Erding kopte een voorzet van rechtsback Gökhan Gönül in het doel en maakte de vroegste treffer van Turkije, sinds de goal van Necati Ates tegen België in mei 2006. Turkije hield de voorsprong relatief gemakkelijk vast en alleen in de laatste tien minuten van de eerste helft zette Zweden, dat net als de Turken niet naar het WK in Brazilië gaat, meer aan.

Tien minuten na de pauze kwamen de Scandinaviërs van Erik Hamrén op gelijke hoogte: Ola Toivonen strafte een slippertje van Semih Kaya af. Twee minuten na de gelijkmaker kopte Olcan Adin op aangeven van Caner Erkin echter alweer de 2-1 tegen het net. De score leek nog hoger uit te vallen, maar een doelpunt van Mevlut werd wegens buitenspel afgekeurd. Turkije oefent op 25 mei in Dublin tegen Ierland en Zweden neemt het op 1 juni op tegen België.

Bekijk het doelpunt van Olcan Adin

Is Caner Erkin volgens jou toe aan een stap hogerop?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verdiende overwinning voor Turkije, want ze speelde best goed. De spelers waren erg gemotiveerd en Terim ben ik zeer dankbaar. Turkije zal nog beter worden en hopelijk gaan we naar het EK in 2016.

Ben trots op de spelers van Turkije, want ze hebben vandaag gestreden voor de overwinning!

5 maart 2014 om 22:33

Hou toch op man. Je hebt de wedstrijd niet gezien neem ik aan.
Zweden was vele malen beter, maar had moet om kansen te creeeren en/of af te maken.
Domineerde het middenveld.
Erg klote dat we niet vna de turken hebben gewonnen, maar goed.. we spelen toch nergens meer voor.

5 maart 2014 om 22:41

Zweden beter? Zweden kon bijna niets doen... nog een geluk doelpuntje gepikt door een glij partij van de Cv.. Raar want ook de statistieken wijzen uit dat Zweden niet beter was.

5 maart 2014 om 22:41

Hoe kan Zweden zo veel beter geweest zijn als ze amper kansen hebben kunnen creëren?

6 maart 2014 om 00:18

Svensk wtf hoe.dom zijt ge ge kunt u gewoon niet verdragen da wij de turken.. Zweden hebben afgemaakt en trouwens tis de resultaat die het telt ;]

Zoveel geluk heb ik nog nooit gezien, knappe Turken !

5 maart 2014 om 21:34

Moest een 4-1 zijn!

5 maart 2014 om 21:35

Waar heb je het allemaal over man?? Turkije heeft gewoon verdiend gewonnen.

Off: En Benzema en Matuidi hebben net 2 heerlijke goals gemaakt tegen Nederland!!

5 maart 2014 om 22:26

Wat hebben die goals te maken met turkije zweden?

5 maart 2014 om 22:29

Juist daarom zet hij er off bij. Maar eerlijk hey, die goals waren wel ziek.

Oefenwedstrijden.. Tja.. Zlatan speelde maar 45 min.. En krijgt dat record echt wel. Kan iemand me vertellen wanneer EK kwalificatie wedstrijden beginnen ?

5 maart 2014 om 21:34

In september!!

Dit is wel een normale uitslag. Turkije heeft een nieuwe coach Fatih Terim en als je naar de elftallen kijkt heeft Turkije op alle fronten betere spelers behalve op de spits positie want daar loopt Ibrahimovic.

5 maart 2014 om 22:12

Jij heb er ook veel verstand van, jij schat Turkije iets te hoog in!

5 maart 2014 om 22:43

Nou heeft hij ongelijk? zo ja noem eens een speler dat beter is dan de Turkse speler (zelfde positie) en behalve Ibrahimovic natuurlijk... die steekt er uit.

Oh oh oh wat heb ik genoten van dit Turkije zeg!
Ik vind serieus dat dit de beste wedstrijd van Turkije was van de afgelopen 2 jaar. Natuurlijk was het niet helemaal perfect, maar ik vond ze zeer dominant. En dat zegt wel iets over dit team hoor. Nu hopen dat we ons kunnen kwalificeren voor het EK!

(Tijdens deze wedstrijd besefte ik nogmaals hoe slordig we om zijn gegaan met de kansen die we hebben gekregen om ons te kwalificeren voor het WK, echt jammer)

Betekent dit dat we het licht hebben gezien en ons weer op eindtoernooien gaan vertonen?

5 maart 2014 om 21:41

Met Fatih Terim aan de leiding heb ik er in ieder geval stukken meer hoop in dan met een Abdullah Avci of geldwolf Hiddink.

5 maart 2014 om 21:49

Dat zal deze kwalificatie reeks toch wel moeten lukken? Bedoel, 2de en anders 3de en dan via de play-offs plaatsing moet toch haalbaar voor jullie zijn?

5 maart 2014 om 22:02

Het probleem is niet dat het niet kan. Het moet gewoon gebeuren.

Er moet ten eerste een vaste basiself komen, het team moet meer op elkaar ingespeeld raken. Voor elkaar willen strijden en vooral hun koppie erbij houden. Mentaliteit is het grootste probleem geweest.

Met Terim is het wel mogelijk, maar de spelers moeten het uiteindelijk doen.

Ben te moe voor een hele analyse. Prima wedstrijd. Ging op en neer. Maar Turkije overwint verdiend. Thukije altijd #1.

6 maart 2014 om 01:37

Ja maar wat maakt het allemaal nog uit.... een oefenwedstrijdje gewonnen! JOEPIE! En nu? Geen Wk 2010, geen Ek 2012, geen wk 2014.....


Maar we hebben wel een oefenwedstrijdje tegen zweden gewonnen, nu zijn we opeens aan de goede weg? Na 4 jaar?

Turkije heeft misschien wel de spelers maar niet de mentaliteit....daar ligt het het meeste aan.....en natuurlijk aan die belabberde trainers MAAR imparator(fatih baba) heb ik altijd al goed gevonden, zo ook nu...

Wij bedanken Show TV voor de televisie serie Fatih Harbiye. Het enige wat ik aan voetbal kon relateren waren de free-kicks (frikikler). You know?

Wat een bullshit met vroegste doelpunt dat staat nog altijd op naam van Hakan Sukur troost finale WK 2002 tegen Zuid Korea nog geen minuut dacht iets van 28 sec.

5 maart 2014 om 21:44

'sinds de goal van Necati Ates'

6 maart 2014 om 09:33

11 seconden ....

En over de poll, ik ben inderdaad bang dat we Caner kwijt gaan raken. Die jongen is in de vorm van zijn leven. En gratis ook nog, want zijn contract loopt af. Fener's bestuur moet snel handelen!

5 maart 2014 om 21:50

Ik hoop met heel mijn hart dat hij weggaat. Een andere goede Turkse speler bij een Europese (top) club zou goed voor het Turkse voetbal en imago zijn en zou ook echt geweldig voor de ontwikkeling van Caner zijn. Die jongen heeft alles om uit te groeien tot een topper, want echt goede backs zijn schaars.

6 maart 2014 om 11:29

Heeft de mentaliteit niet voor buitenland. Gisteren ook weer kaartje uit niets.

Deze overwinning zegt helemaal niks. Abdullah Avci maakte de oefenwedstrijden prima door met alleen maar overwinningen. Alleen van Finland werd er verloren. Het is trouwens schandalig dat de eerste 2 in de poule direct doorgaan en de derde play-offs mogen spelen. Laat Lichtenstein en Andorra ook play-offs spelen. Als Turkije zich onder deze omstandigheden ook niet weet te kwalificeren, dan mogen ze stoppen met voetbal om verder te gaan met tafelvoetbal.

5 maart 2014 om 21:52

wij hebben geen kwaliteit in onze selectie al die kwaliteit turken kiezen voor duitsland
heb je jong duitsland gezien hoeveel turken daar spelen, niet te geloven man.

En de turkse voetbal bond iriteert mij ook mateloos met dat buitenlandse limit, daarom wil ik aan de ene kant niet door gaan naar de Ek.

En we moeten helemaal niet discuserenzodra we weer tegen de hollanders moeten spelen hun worden weer 1e in de poule dit heb ik niet persoonlijk tegen jouw maar tegen alle turkse supporters op voetbalzone..

5 maart 2014 om 21:57

Ik ben het met je eens hoor. Wij beginnen elke kwalificatie met goede oefenwedstrijden, spreken elkaar moed in en vevolgens blussen we uit. Het enkele voordeel is Terim. Hopen dat Terim ons naar het EK loodst, maar met deze koekenbakkers kom je niet ver. We zullen weer hengelen tussen plek 2 en 3.

Zodra je tegen een gefocuste Ijsland of Tsjechie staat, zal je geen cadeautjes krijgen. Over Nederland heb ik het amper. Die zijn onbetwistbaar, driedubbeldwars numero 1.

De meeste Turkse spelers hebben een doorsnee karakter en houden maar beperkt van het vaderland. Ze denken aan hun avondje na de wedstrijd. Welke discotheek/hotel met wie? Dit is hun enig "probleem"!

Zoals ik al zei, enkel Terim en Arda kunnen ons echt wat bijbrengen.

Prima wedstrijd ! Olcay sahan moet echt sterker gaan worden en Arda kan wel wat sneller worden maar hij draait elke verdediger wel bijna en die Selcuk Inan speelt al 2 maanden amateur niveau en Murat duruer speelde best goed

Van wat ik heb gezien, gleed iedereen uit op dat veld in Ankara. De supporters waren goed. Turkije moet geen wedstrijden meer in Istanbul spelen. Izmir, Ankara, Bursa (nieuwe stadion in aanbouw) moeten constante speelsteden worden. Petje af voor de strijdlust en wil, maar ik juich niet te vroeg. Oefenwedstrijden zeggen geen drol, ook al win je van Argentinië of Brazilië. Laat ze eerst maar eens een goede reeks neerzetten en pas van daaruit kunnen we verder groeien.

6 maart 2014 om 00:59

Ik ben het met je eens dat de wedstrijden niet meer in Istanbul moeten worden gespeeld.

Goede overwinning van Turkije..

Leuk dat Terim een paar onbekende spelers selecteert maar vrij nutteloos.
Hij moet gewoon snel beginnen met een team te creeeren en met veelal dezelfde spelers te spelen zodat we op elkaar ingespeeld raken..

Burak en Alper waren zeer zwak, Alper is ook geen buitenspeler. Met spitsen als Burak en Mevlut moet je countervoetbal spelen en een balvast middenveld hebben..

Ik vond Caner en Ersan sterk, voor de rest was iedereen wel redelijk..

Ozzy en Tore waren er door blessures niet bij maar die horen natuurlijk in milli takim en niet Duruer of Olcan.

Terim moet zo gaan spelen: 4-2-3-1

Tolga: Gonul,Toprak,Semih,Caner /
Topal, Nuri, Oguzhan / Tore, Arda / Burak.

5 maart 2014 om 22:12

Op doel moet Onur en 2e keeper Tolga ! En Gokhan Gonul eruit Veysel Sari erin ! 4-1-4-1 hoort Turkije te spelen ! Tolga-Veysel-Ersan-Semih-Caner midverdedigend:Nuri ! Vier mid:Arda-Alper-Ozyakup-Tore spits: Mevlut

5 maart 2014 om 22:13

Ik bedoel Onur op doel

6 maart 2014 om 11:12

Onur is de keeper met de beste reflexen maar Tolga is volwassener en completer. Onur heeft naast geweldige reddingen ook vaak fouten en is vooral slecht met hoge ballen langs de zijkant.. Tolga is ook echt een persoonlijkheid, iemand die de hele verdediging coacht en vertrouwen geeft.. Zo ver is Onur nog niet..

Veysel ipv Gonul vind ik ook niks.. Gonul is nog altijd onze beste rb

5 maart 2014 om 22:16

Burak 1mans voorin zetten is een groot risico met zijn huidige vorm, zeker als je 2 spelers erachter zet die zelf graag hun ding doen. BY heeft teveel kansen nodig en ik denk niet dat Arda, Töre en Oguzhan hem zovaak zullen bedienen. Je moet dus een ander voor dat gebruiken (selcuk), of met 2 spitsen spelen.

5 maart 2014 om 22:26

Waarom zou je Tolga er in zetten terwijl we Onur hebben?.

5 maart 2014 om 22:33

2e keeper, staat erbij. Van mij mag Gunok eens opgeroepen worden, heeft talent en wie weet speelt hij zich in de kijkers.

5 maart 2014 om 23:17

Gunok heeft zeker talent. In plaats van Mert een kans te geven stellen ze steeds snorremans op, zo gaat hij het nooit kunnen waar maken bij Fener.

6 maart 2014 om 11:16

Burak is en blijft onze gevaarlijkste spits, ook al is hij voetballend niet de beste..

Mevlut heeft ook veel potentie dus het zal tussen die 2 gaan voorlopig. Hopelijk gaat Cenk Tosun volgend seizoen een extra stap maken en breekt Pektemek een keer volledig door..

5 maart 2014 om 22:51

Dat zeg ik dus ook. Leuk hoor dat hij Birol Parlak oproept, maar gaat hij een vaste naam worden tijdens interlands? In september beginnen de kwalificatiewedstrijden al, we gaan nog iets van 4 of 5 oefeninterlands spelen en er is nog steeds geen vaste groep en geen vaste formatie.

Turkije goed gespeeld en Zweden mag zich schamen, want dit was geen schim van de Zweden die de afgelopen jaar zoveel mooie Interlands speelde met aanvallend voetbal.

Het is gewoon te laat. Ik heb geen eens zin meer om te kijken wetend dat we er niet bij zijn op het WK. Op dit moment zouden we met zulke wedstrijden lekker kunnen voorbereiden op het WK. Waar bereiden wij ons voor? Voor de kwalificaties van de EK in 2016...

Maar goed, alsnog een knappe overwinning. Maar ik kan er niet van genieten. Laten we hopen op het beste voor de EK in 2016. Maar ik ben waarschijnlijk niet de enige die liever weer een WK met Turkije had meegemaakt na 12 "fucking" lange jaren.

Kennelijk heeft die Selfie goed geholpen . Blijft jammer om een geweldenaar als Zlatan niet op WK te zien. Vraag me überhaupt af hoe gemotiveerd je dan als speler of ploeg op het veld staat wetend dat je niet naar wk gaat.

"mevlut Erding kopte een voorzet van rechtsback Gökhan Gönül in het doel en maakte de vroegste treffer van Turkije, sinds de goal van Necati Ates tegen België in mei 2006."

in 2002 heeft hakan sukur het sneller gedaan, dus dat klopt niet.

6 maart 2014 om 18:35

Lees opnieuw

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren