Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Traoré was een parel, Piazón deed mooie dingen en Baker is uitstekend’

Laatste update:

Chelsea heeft dit seizoen vijf voetballers in Nederland gestald en van Manchester City lopen er zelfs tien op huurbasis rond op de velden van de Eredivisie en Jupiler League. Vitesse doet voornamelijk zaken met de club uit Londen.

/

De Arnhemmers huren dit seizoen Matt Miazga, Lewis Baker en Nathan van the Blues. “Wat we krijgen, wordt alleen maar beter”, juicht Paul Koster, voorzitter van de supportersvereniging, in een interview met de Volkskrant. “Bertrand Traoré was een pareltje, Lucas Piazón liet mooie dingen zien en Baker ontwikkelt zich tot een prima middenvelder.”

Koster bestrijdt dat Vitesse een vreemdelingenlegioen is, hoewel die kritiek Vitesse wel vaak ten deel valt. “Wij hebben meer Nederlanders in de ploeg dan veel andere clubs en hebben deze zomer weinig wisselingen gehad.” Vitesse staat momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie en neemt het zondag op tegen Ajax.

Denk jij dat Vitesse dit seizoen in de top vijf eindigt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Af en toe een leuke voetballer, maar je koopt er natuurlijk niet heel veel voor op deze manier. Vitesse is volledig afhankelijk van Chelsea en zal zonder transferinkomsten verlies blijven leiden en daarmee ook volledig afhankelijk blijven van die Rus.

5 september 2016 om 11:03

Hahahahahahaha jeeeeeetje wat is het toch verbazingwekkend en eigenlijk heel triest dat niemand zelf meer informatie zoekt maar alles klakkeloos aan- en overneemt.

5 september 2016 om 12:32

Kom jij dan eens met aantoonbare informatie als Vitesse kenner?
Vorig jaar had Vitesse het financieel nogal zwaar. Zelfs na de verkoop van Bony.
Dat is wel degelijk het gevolg van veel huur en weinig verkoop waar ze wat van terug krijgen te zien. Ze zijn gelinkt aan Chelsea, als een soort satelliet club. Om die reden spelen er wel degelijk elk jaar een blik Chelsea spelers bij Vitesse, wat jaarlijks wijzigt en ze financieel weinig mee opschieten en alleen maar afhankelijk blijven.

Ze hebben inderdaad tegenwoordig weer wat meer contract spelers, en ook wat Nederlanders. Maar ik zie 't nog steeds als dat clubje van Chelsea.
Schijnbaar heel pijnlijk voor de Vitesse fans die hier altijd heel fel op reageren (zie ook hieronder), maar het is toch echt de werkelijkheid en ook gewoon het perspectief van veel Nederlanders.
Aan Vitesse om hier de komende jaren verandering in te brengen. Want ik vond 't een leuke club, kwam er ook nog regelmatig ivm SBS sponsoring e.d. maar in mijn ogen hebben ze hun ziel destijds verkocht voor wat geld, en is de charme er wel vanaf. Dat is geen feit, gewoon een mening van veel mensen.

En zeker als je dan die koekenbakkers in 't management of technisch beleid hoort praten dan helpt dat het imago van Vitesse zeker niet. Of vind je dat die zin uitkramen?

En ook het stadion vind ik een kille bedoening. Dus ik kreeg nooit zo'n warm gevoel in de Gelredome. Gooi dat allemaal bij elkaar en ik krijg een indruk dat Vitesse me niet zoveel meer doet. En dat alles bij elkaar geeft een negatieve indruk van de club Vitesse. Op mij althans.

En wij hoeven helemaal geen research naar Vitesse te doen (en ik heb niks met Groningen), kom zeg. Alsof men daar zin en tijd in heeft. Laat die Vitesse fans het ons maar uitleggen, dat is immers hun passie.

Misschien wordt 't tijd dat jij 's wat minder gaat napraten, maar nadenken over wat er schort aan de club? Elk jaar een andere trainer, altijd gerommel, wisselende spelers, vreemde pipo's die 't voor 't zeggen hebben etc ... tis niet best.

5 september 2016 om 12:54

Huh, ze hadden het helemaal niet financieel moeilijk. Ze hadden teveel uitgegeven (onder andere een nieuw trainingscomplex) en konden niets meer uitgeven, omdat men anders niet aan de FFP kon voldoen.

5 september 2016 om 12:57

Enige research die ik hoef te doen is kijken naar vitesse voor en vitesse na. Leuk dat iedereen het een vreemdelingenlegioen noemt nu nadat steeds meer clubs begonnen met jeugdspelers uit geldgebrek. Vitesse is er gewoon beter op geworden qua prestaties dus doen ze het beter dan een hoop andere clubs... wat interesseert het hun dat jij ze niet zo een leuke club vind? De betere resultaten hebben gewoon een positieve invloed op de club en supporters. Ik snap ook niet waarom ze daar steeds dat beleid verdedigen. De resultaten doen dat al voor ze.

5 september 2016 om 13:04

Wat een onzin verkoop jij. Over papegaaien gesproken. Het is allemaal beeldvorming! En dat komt door gasten zoals jij en de media met de Giflander voorop die het nodig vinden om alsmaar dezelfde laster te herhalen. Hou er eens over op en maak je vooral druk over jouw eigen club.

5 september 2016 om 14:23

Goed, omdat ik het niet kan laten.

Jou "feiten" op een rijtje.

1- veel wisselende spelers.

Dat was inderdaad net na de overname het geval. Dat men het toen over een vreemdelingen legioen hadden kan ik in komen.
De laatste jaren echter is Vitesse juist 1 vd clubs met de minste wisselen in de selectie. Ook dit jaar spelen we met een basis 11 waarvan de meeste hier al een aantal jaar lopen.

2- wisselende trainers. Vitesse kon er weinig aandoen dat ze Bosz halverwege het seizoen kwijt raakte. Echter is toen zijn assistent doorgeschoven, helaas was dat geen succes waardoor we nu een nieuwe trainer hebben.

-Gelredome: is ook niet mijn favoriete stadion. Maar lol? Ja wss als je niets met Vitesse hebt. Ik vermaak me altijd goed op de tribune. Dat typische Arnhemse, de droge opmerkingen, het gemopper, lachenmaar vooral het samen zijn met vrienden. Ik ben ook vaak zat in andere stadions geweest waarvan jij wss vind dat er veel meer "sfeer" hangt. Ik zie het niet. Ik zing Niet, volgens velen is dat sfeer, maar ik geniet meer van mn buurman die geen nagels meer over heeft na de wedstrijd en bijna naast zn stoel ligt van vreugde na een doelpunt dan zo'n gast die metvzn rug naar het veld staat om te zorgen dat een heel vak het zelfde liedje zingt.

En wat is de ziel vd club? Ben ik dat Niet? Mijn buurman die elke week zonder nagels thuis komt? Die jongens op Zuid? De man op Oost die hier al komt vanaf midden jaren 70? Theo Janssen, Nick hofs. Edward Sturing, en zo kan ik doorgaan. Ik denk dat Vitesse, en ik denk dat ik daar beter over kan oordelen dan een buitenstaander. Een hele mooie eigen identiteit heeft. Wij zijn niet standaard. Zijn we nooit geweest. 3x hard op de bek gegaan, iedereen heeft een mening over ons. We worden niet voor niets Hollywood aan de Rijn genoemd. Dat zijn wij! Anders dan de rest, maar goed wel een eigen identiteit, over duidelijk.

5 september 2016 om 14:59

Lekker makkelijk xstream, dus omdat de media haar werk al jaren niet goed doet en allerlei onzin over Vitesse verteld moeten wij supporters dat maar rechttrekken? Waar word de media dan voor betaald? Het lijkt tegenwoordig eerder standaard dan uitzondering dat journalisten alleen maar elkaar en hun loze praatjes napraten en niet meer zelf hun research doen en daar inhoudelijke artikelen over publiceren. Iets wat je niet alleen in het voetbal maar ook in de politiek ziet en een slechte zaak is...

Oh, en voor wat betreft de laatste zin, hiermee bevestig je juist wat ik zeg. Vitesse heeft al drie jaar op rij de minste veranderingen in de selectie. Ja, er zijn huurlingen. Ja, er zit een nieuwe trainer. Ja, ons bestuur straalt weinig uit. Ja, Gelredome is een sfeerloos stadion. Maar welke club heeft geen huurlingen? Met drie huurlingen valt het aantal juist heel erg mee vergeleken met eerdere jaren en andere clubs. Dat we een nieuwe trainer hebben is iedereen blij mee. Maas brak meer af dan hij opbouwde, en Bosz laat nu bij Ajax zien hoe succesvol hij is. En voor wat betreft het bestuur en stadion? Tja, jammer maar helaas. We moeten het er mee doen. Vitesse is juist uniek omdat het geen grijze muis is, en dat maakt het ook meteen zo'n mooie club. Prima dat jij daar anders over denkt, maar probeer dat niet met valse argumenten te verbloemen...

5 september 2016 om 17:58

Ik kan er ook niks aan doen dat de media hun werk niet doen. Daarom is het ook zo makkelijk om iemand anders dan maar af te vallen als die een bepaald beeld heeft gekregen.
Ik onderbouw het tenminste nog. En gelukkig nu ook een aantal hierboven, waarvoor dank.
Jullie reacties vond ik namelijk net zo makkelijk. Je mag best wat eraan doen als 't je zo dwars zit. Er zijn namelijk genoeg redenen om Vitesse anders te zien als dat de fans dat doen.
Ik hoop dat Vitesse gaat laten zien weer een stabiele club te worden. Qua selectie is het wel een stuk stabieler geworden inderdaad. Nu de rest nog.

Overigens is het echt niet de media die dat beeld gevormd hebben hoor. Dat is toch echt voor een groot deel de overname van 't Chelsea kamp geweest wat nog na borrelt. Ik lees / hoor heel weinig in de media hierover m.b.t. Vitesse.
Als ik dan die ene pipo hoorde praten over 't ontslag van Maas, nou sorry, daar krijg je echt de kriebels van. Dat heeft serieus 10x meer invloed op iemand mening dan wat de NOS of wie dan ook in de media brengt.

Ik wil nog wel even zeggen dat als je mijn argumenten vals vind, dat die van jullie dat net zo zijn. Ik leg alleen maar uit waarom ik dat beeld heb gekregen. Het zijn niet eens argumenten, maar die dragen jullie ook niet aan. Ja, minder huurspelers, dat wel. Dat is dan ook 't enige, de rest is allemaal subjectief.

Ik heb ook te leven met stereotypes van mijn club. En die zijn misschien nog wel heftiger en evenzo scheef in mijn optiek. Dat is nu eenmaal een beeld wat mensen vormen. Dat kun je soms moeilijk controleren.

5 september 2016 om 19:49

Het ontslag van Maas? Maas is niet ontslagen. Zijn contract is niet verlengd. Iets wat me niet meer dan logisch lijkt gezien de prestaties van Vitesse onder Maas.
Al is het op zich natuurlijk best een knap om het voor elkaar te krijgen om, volgens velen, het best voetballende team binnen 3 wedstrijden op een stel beginnelingen te laten lijken.

Over de organorganisatie... Ik had ook bv over Allach mijn twijfels. Maar laten we eerlijk wezen volgens hebben wij deze transferperiode niets te klagen. Er is bezuinigd zonder dat we dat op het veld merken. Bv grootverdiener Velthuizen is weg. Er is voor meer verkocht dan gekocht. En dat terwijl naar mijn mening de selectie er op vooruit is gegaan. En er zijn oud jeugdspelers terug gehaald. En laten we eerlijk zijn zeker v Wolfswinkel is een geniale zet.

Dan de organisatie. Ook daar is Vitesse al jaren bezig om weer "herkenbaar" te worden. Vrijwel alle jeugd 11tallen worden getraind door oud Vitessespelers die zelf hier ook in de jeugd gespeeld hebben. Ik noem een Janssen, Hoge, vd Schaaf, Knol..

Beleving is idd iets waarover mensen van mening kunnen verschillen. Zoals ik aangaf is Gelredome ook niet mijn favoriete stadion. Maar over aantallen en bezoekersaantallen vind ik een discussie die nergens over gaat. Gelredome is te groot, ja. Maar kijk verder, vergelijk de inwoners aantallen van de steden eens met elkaar. Nijmegen is bv groter dan Arnhem en laten we het niet over bv Utrecht en Den Haag hebben. Sterker nog als we echt procentueel gaan kijken doet Vitesse het gezien inwoners aantallen beter dan Ajax/Amsterdam..

Daarbij bewijs het niet dat Vitesse de mensen bezighoud ook buiten Arnhem en vrijwel iedereen een mening heeft over het mooie geel/zwart dat wij meer identiteit hebben dan een hoop andere clubs in de eredivisie?

Goed, ik jou hou van deze club en ik kan je tig prachtige verhalen vertellen die ik met deze club beleefd heb. Van een geel/zwarte ovatie in Bremen tot met 4 nachten wakker liggen omdat je op de laatste speeldag moet winnen van Utrecht om niet rechtstreeks te degraderen.

5 september 2016 om 11:04

Volledig afhankelijk van Chelsea? Jij moet je maar bezighouden met je eigen clubje, want van de situatie bij Vitesse snap je weinig.

5 september 2016 om 11:34

Zelfs een PSV EN Ajax huren spelers van grote Engelse clubs. Daar worden ze uiteindelijk ook niet beter van. Maar wel tijdelijk. Dus ik zie er niet zozeer een groot probleem in.

5 september 2016 om 12:32

Leg het ons maar uit dan ...

5 september 2016 om 11:43

Volledig afhankelijk van Chelsea? Waar heb jij het over man? Er spelen de laatste jaren nauwelijks gasten van Chelsea in de basis. Het zijn er meestal een of twee. De kern die er staat speelt er al jaren, zijn veelal Nederlands en staan gewoon onder contract bij Vitesse. Je moet je niet zo laten meeslepen door de beeldvorming en gewoon eens kijken naar de feiten.

5 september 2016 om 11:48

Kan je ook misschien even toelichten waarom ze dan afhankelijk van Chelsea zijn? Ik ben oprecht benieuwd naar jouw onderbouwing.

Wallace bakte er niks van, Brown heeft niet heel veel toegevoegd, Pantic heeft amper gespeeld, Solanke heeft het talent, maar het kwam er niet uit in de vorm van doelpunten en dan kan ik er wel nog wat opnoemen.

Maar die drie die hij opnoemde, waren samen met Kalas en Van Aanholt en in mindere mate Matic en Atsu de enigen die ook wat toevoegden. De rest hebben niet heel erg veel toegevoegd of zeer weinig.

5 september 2016 om 11:07

Matic als in Nemanja Matic?

5 september 2016 om 11:29

Jup.

5 september 2016 om 12:00

Nee eerder als Nemanja Dramatisch

5 september 2016 om 12:08

Je noemt nou jongens die opvulling waren voor de selectie. Jongens als Kalas, Rajkovic, van Aanholt, Matic, Baker, Paizon,Atsu, Traore, mcEachran, zouden allemaal bij Groningen on de basis staan. Raar is het dus zeker niet. Vitesse heeft nu een geweldige mix tussen eigen talenten, ervaring en huurlingen. Een selectie met eigen kweek als Room, Houwen, Lelieveld, Oude Kotte, Koryan,van Bergen,Osman,Tighadouini, van Wolfswinkel, van Bergen zijn 11 van de 25 die uit de jeugd komen. Noem ze eens op bij Groningen, jongens uit de eigen jeugd? Denk dat heel veel clubs , waarvan de supporters kritiek leveren op Vitesse, een plaat voor de kop hebben. Heb ook heel vaak kritiek gezien bij Ajax over de chelseahuurlingen. Nu lopen er bij Ajax met Krul en Traore ook gewoon huurlingen. Niet erg hoor, maar nu is het volgens diezelfde gasten ineens een goede zaak,terwijl het bij Vitesse schandalig was. Ik als Vitesse supporter ben heel blij met de selectie zoals hij nu is. Wat ik zeg, heel veel eigen jeugd, gasten als Kashia, Leerdam die er al lang zitten, grote talenten als Rachica,Foor en Nakamba en hele ervaren eredivisiespelers als Werff en Kruiswijk. Denk dat het voor eredivisiebegrippen een hele goede selectie is.

5 september 2016 om 13:02

Klein verschil tussen de huurlingen van Ajax en PSV tegenover het grootste deel van die jongens van Vitesse, is de ervaring. Krul en De Jong zijn Nederlands international en De Jong en Traore hebben zich al bewezen in de Eredivisie. Alleen Zinchenko is de uitzondering. Bij Vitesse zijn het over het algemeen toch spelers die zich nog moeten bewijzen (alleen die Amerikaan lijkt dat al gedaan te hebben).

5 september 2016 om 13:40

Nee jij snapt mij niet, want ik vind het helemaal niet erg dat er huurlingen in het elftal zitten. Dit is een opmerking op 'paul Koster'. Hij doet er relatief positief over dat het steeds beter wordt, maar elk seizoen zijn er wel wat spelers van Chelsea die wat toevoegen en paar die niks toevoegen. Dat hou je gewoon niet tegen, want ze moeten ook gewoon bij de club passen qua tactiek en cultuur.

Ik heb niks tegen Vitesse, want ze doen het goed en zijn een stabiele subtopper geworden, waar het toch sprake was van problemen toen bij de overname van Jordania.

Edit: Overigens zit er in de selectie van Groningen ook genoeg eigen jeugd, maar het gaat erom hoeveel er daadwerkelijk spelen. Maar effe de spelers die uit de eigen jeugd komen en aangesloten zijn bij de eerste: Van der Lei, Bacuna, Hiariej, Payne, Hateboer, Van Nieff en Van der Laan.

Koryan en Van Bergen kan je overigens niet echt eigen jeugd noemen, want die zijn vorig jaar toegevoegd aan de jeugdopleiding.

Kleine correctie VZ, de wedstrijd is verplaatst naar zondag aangezien Ajax nu EL en geen CL speelt.

Baker is een talentvolle middenvelder. Nathan valt soms op met mooie acties maar moet nog rijpen.
Verder zijn alle spelers behalve onze nieuwste aanwinsten tighadouini en Matt amiiazza naast baker en nathan gehuurd
Met Leerdam, room, vd werff, kruiswijk, osman, lelyveld, van bergen , oude kotte, van wolfswinkel,toch veel Nederlandse spelers.

Zoals Vitesse het nu heeft vind ik prima maar zoals een aantal seizoenen geleden toen er 5-7 huurlingen van Chelsea waren dat sloeg echt nergens op. De knvb zou hier een maximum in moeten instellen: maximaal 2-3 huurlingen per club. Zeker als we het hebben over buitenlandse clubs. Kijk dat een Ajax er 4 verhuurd aan Almere of Willem 2 vind ik nog niet zo erg maar voor de competitie vind ik het geen goede ontwikkeling als Manchester City en Chelsea hier hun halve jeugdopleiding bij clubs stallen. Dat PL clubs hun talenten hier stallen begint steeds meer in trek te raken en als dit zo doorgaat hebben straks alle Eredivisie clubs onder de top 4 meerdere huurlingen rondlopen. Dat is niet goed voor de stabiliteit van de clubs. Financieel heb je helemaal niks aan zo'n huurling. Die vertrekken en dan moet je zonder extra transferinkomsten te hebben ontvangen op zoek naar een waardige vervanger.

5 september 2016 om 11:35

Volgens mij zijn het er nooit meer dan 5 geweest, maar dat is wel teveel inderdaad.
Het is verder wel een trieste ontwikkeling als je zo eens rondkijkt. Kijk maar naar Nac, daar lopen nu 7 huurlingen rond waarvan 4 van Manchester City. Maar ook bij Twente lopen 5 huurlingen rond waarvan 3 van City. Clubs hebben geen geld meer en het niveau dendert achteruit. Zelf Ajax en Psv zijn al aan het huren geslagen, met Traore, Krul, De Jong en Zinchenko.

Ik vrees dat dit de toekomst is van de Eredivisie.

5 september 2016 om 12:26

Dus jij vindt wel goed dat ajax 5 spelers mogen verhuren aan een eredivisie/Jupiler clubs en chelsea mogen dat niet?
Beetje hypocriet vind ik. Zoveel geld en aantrekkingskracht heeft de meeste eredivisie/Jupiler niet echt. Chelsea en manchester city hebben tenminste veel grote talenten bij hun club en sommige spelers zijn voor eredivisie clubs niet eens haalbaar, als je een kans krijgt om zinchenko te kunnen huren, zal ik toeslaan. Je hoeft tenminste niet de salaris betalen tenzij als je afgesproken heb over de bedragen.

5 september 2016 om 13:00

Hij ziet liever dat kleinere clubs spelers huren en ontwikkelen voor Nederlandse topclubs, dan dat je er uiteindelijk in Nederland niets aan hebt, zoals met een huurling van Engelse clubs.

Het is toch geen schande om spelers te huren , ze doen het allemaal , Ajax , Feyenoord en ook PSV , dit zijn dan de grote clubs in Nederland .

Kalas, van Aanholt, Atsu, Traoré, Baker, Matic, Rajkovic en Piazon hadden anders nooit bij Vitesse gespeeld, dus met dat soort spelers ben ik wel blij. We hebben er dus wel in bepaalde mate voordeel mee gehad.

Hopelijk kiest men in de toekomst de huurlingen wat secuurder uit, want wat Chelsea met van die waardeloze spelers als Brown en Pantic moet is mij echt een raadsel.

5 september 2016 om 15:07

Vergeet Cuevas, Delac, Brown en die jonge Mexicaan niet!

Het mooiste is dat veel hier weten te vertellen hoe je een club moet leiden. Huren is slecht voor de club qua transferinkomsten blabla.

Maar die vergeten even voor het gemak dat als je talentvolle spelers huurt, je team beter gaat spelen en je eigen spelers dus Meer waard worden.

Vreemdenlegioen bij Vitesse van dat gezeur word je ook zo moe van....... Kijk maar eens bij Roda JC en NEC, vooral bij NEC mag je onderhand al blij zijn als er een Nederlander in de basis staat......

5 september 2016 om 12:12

Haha, je zegt dat je moe wordt van het gezeik over Vitesse en dan wijs je naar Roda. Serieus? Daar word ik nu moe van. Laatste wedstrijd stonden er 5 Nederlanders in de basis bij Roda en dan ook nog één Belg die al jarenlang in Zuid-Limburg woont en één Duitser die vlak over de grens woont. Roda is op dat gebied echt niet erger dan Vitesse.

5 september 2016 om 12:47

Dat is dan ook voor het eerst sinds jaren, vreemdenlegioen word al jaren over Vitesse geroepen sinds de samenwerkingmet Chelsea, roda is de afgelopen seizoenen 10 x erger geweest

5 september 2016 om 12:58

Je roept maar wat, want dat is echt niet waar. Vooral de afgelopen seizoenen heeft Roda zich geconcentreerd op Nederlandse spelers. Daarmee zijn we in het seizoen 13/14 nog gedegradeerd. Luister, ik heb helemaal niets tegen Vitesse of tegen het huren van spelers, maar als je je zelf stoort aan het blinde gezeur over Vitesse doe dat dan zelf ook niet over een andere club als je er klaarblijkelijk geen weet van hebt.

Voor degene die gaan wijzen naar Vitesse: Vitesse heeft op dit moment 12 Nederlanders in de selectie.

Vitesse heeft gewoon een alleraardigst ploegje, samen met AZ gaan die uitmaken wie nummer 4 gaat worden dit seizoen (als je puur naar spelersmateriaal kijkt op papier).

Wij als nederland zijnde worden met al die gehuurde (jonge) spelers steeds meer een opleidingsland voor engeland. Wij als nederland schieten er op langere termijn steeds minder mee op.

Matic, Atsu, Rajkovic, Kalas, Solanke en Van Aanholt waren ook meer dan goede spelers voor Vitesse! Dit jaar hebben ze wel meer eigen spelers dan ooit! Vooral met Van Wolfswinkel en Foor heb je goede spelers in huis. De topvijf is zeker mogelijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren