Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Transfer van Bas Dost naar Club Brugge voorlopig nog ver weg

Laatste update:

Het Algemeen Dagblad kopte dinsdagavond dat Bas Dost op weg is naar Club Brugge, maar van een transfer van de spits van Eintracht Frankfurt is voorlopig nog geen sprake. Fredi Bobic, technisch directeur van de Bundesliga-club, stelt tegenover Kicker nog niets te hebben vernomen van Club Brugge.

"Voor Bas Dost heb ik tot op de dag van vandaag geen contact gehad met Club Brugge", zegt Bobic. "Hij is een speler van Eintracht Frankfurt, traint hier en ik hoop dat hij zaterdag tegen 1. FSV Mainz 05 speelt. Voorlopig ga ik daar vanuit." Het Algemeen Dagblad beweerde overigens ook niet dat Club Brugge zich al had gemeld bij Eintracht, maar schreef wel dat de regerend Belgisch kampioen bereid is om 'ver te gaan' voor Dost.

Het is nog onduidelijk hoe Dost zelf tegenover een vertrek naar de Belgische competitie staat. De 31-jarige spits, die in 2018 bedankte voor het Nederlands elftal, kende een moeizaam eerste seizoen bij Eintracht Frankfurt. Dost kampte met meerdere blessures en moest zijn plek in de punt van de aanval meermaals afstaan aan André Silva. Toch kwam de aanvaller tot 10 doelpunten in 32 officiële optredens.

Dost, 31 jaar, is al acht jaar in het buitenland actief. Hij speelde vier seizoenen voor VfL Wolfsburg, alvorens Sporting Portugal medio 2016 een recordbedrag van tien miljoen euro voor de Nederlander op tafel legde, exclusief twee miljoen euro aan variabele bonussen. Met 93 doelpunten in 127 duels beleefde Dost een heerlijke periode in Lissabon, al zal zijn verblijf in Portugal altijd overschaduwd worden door de aanval van tientallen hooligans op het trainingscomplex. De Nederlander liep flinke verwondingen op, liet zijn contract ontbinden, tekende alsnog een nieuw contract en keerde uiteindelijk medio 2019 terug naar Duitsland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer een Bas dost of Christian Benteke zou echt de ideale spits zijn voor club Brugge. Want nu is het een goed team, maar met een kopbalsterke spits zijn ze een team dat perfect voor een derde plaats kan spelen in de CL.

3 september 2020 om 22:12

Ik las dat zelfs Mandzukic in beeld is, haha. Ik zou zelf eerder voor Benteke gaan dan Dost. Die vind ik voetballend nog iets meer brengen. Al laat Benteke natuurlijk al vrij lang heel weinig zien

3 september 2020 om 22:17

Benteke zou zelf niet willen, dus dan stopt het meteen natuurlijk. Vroeger bij Villa was het echt een topper vond ik persoonlijk (op dat niveau), jammer dat hij het niet heeft kunnen doortrekken.

3 september 2020 om 22:24

Eens. Benteke was echt fantastisch toen, ik dacht dat hij het in de top ook zou kunnen. Helaas is het alleen maar afgebrokkeld daarna

3 september 2020 om 22:52

Mandzukic zou ik net geweldig vinden, weet niet wat er zo gek is. Was jarenlang wereldtop en zou ondanks zijn leeftijd met zijn gestalte en scorend vermogen zeker nog een meerwaarde kunnen zijn voor elke club buiten de G5 competities. Kijk naar Zlatan bij Milan. En Club zoekt net een beer met scorend vermogen... eigenlijk is die perfect en zelfs transfervrij maar zijn salariseisen zijn blijkbaar onhaalbaar. Helaas. Gezien de ontwikkeling van Badji zou het zonde zijn om een andere jonge speler te halen die hem blokkeert. Een ervaren rot zou perfect zijn, Dost kan me ook wel bekoren. Hij heeft toch al grtoond de goal te weten staan, al schrikken die blessures me wat af. Ook vind ik 7 miljoen een beetje duur voor Dost. Frankfurt betaalde zelf 7 miljoen voor een 12 maanden jongere Dost in pre corona tijden. Daarom denk ik dat een som rond de 5 miljoen zeker mooi zou zijn, hopelijk doen ze wat water bij de wijn en dan denk ik dat alle 3 de partijen er wel mee varen. Al zullen ze bij Club wel nog andere targets bekijken. Waarom niet eens proberen bij een Samatta, denk ik dan.

3 september 2020 om 23:36

Echt wereldtop heb ik Mandzukic nooit gevonden. Bij Atletico en Juventus heeft hij niet echt uitgeblonken met zijn scorend vermogen. Natuurlijk heeft hij Juventus wel veel gebracht door voor het team te strijden, maar dat maakt hem naar mijn mening geen wereldtop. Ook bij het Bayern van Heijnckes deed hij goed mee, maar was het toch wel veelzeggend dat hij daarna meteen werd vervangen door Lewandowski. Als hij na zijn Juventustijd naar Brugge was gegaan, dan was je nu als Brugge zijnde onverslaanbaar geweest. Maar na zo’n periode in de woestijn zou het me erg verbazen mocht hij nog het niveau voor de Belgische top (zelfs meer gezien de ambities van Club) halen.

3 september 2020 om 23:40

Mandzukic is ook geweldig, daarom vind ik het gek. Ik denk dat hij een maatje te groot is voor Club Brugge, helaas

4 september 2020 om 10:15

Ok, meningen kunnen hierover verschillen. Ik vond hem uiteraard ook geen niveautje Suarez of Aguero maar wel wereldtop. Hij heeft een vrij uniek profiel. In de lucht is hij haast onverslaanbaar en hij werkt 90 minuten als een krankzinnige. Tevens scoorde hij zeer regelmatig zijn doelpuntjes, bij Juve dan nog van de linkerflank en niet als echte spits. Wat die tijd in Qatar betreft, dat is altijd een vraagteken welk niveau iemand nog haalt. Maar spelers als Carrasco, Witsel en Zlatan toonden toch reeds dat enkele jaren op een lager niveau geen einde carriere hoeven te betekenen.

3 september 2020 om 22:16

Voor zo'n lange lus maakt Dost niet heel veel kopgoals hoor. Vooral een killer in de 16, en dan hoe dichter bij het doel hoe gevaarlijker. Aanspeelpunt is hij ook niet echt. Kaatst matig en kopt ballen niet goed door, of terug. Als je als team veel druk kunt zetten en goede flanken hebt is Dost ideaal, als hij 30 meter van het doel aan de actie moet beginnen eigenlijk vrij waardeloos.

3 september 2020 om 22:18

Het probleem met club is dat ze in grote wedstrijden of Europees vaak lange ballen beginnen trappen. Maar dat is geen goed idee met Okereke of Badji voorin. En club speelt meestal gewoon op de helft van de tegenstander hoor, dus acties zal hij niet moeten opstarten.

3 september 2020 om 22:28

Ja ging me ook vooral om de CL, in de eigen competitie schiet hij alles aan gort. Maar omdat je vrij specifiek zei dat Club een kopspecialist zoekt voor in de CL (als ze de onderliggende partij zijn), wilde ik alleen maar zeggen dat Dost dat, gezien zijn lengte tegen alle verwachtingen in, niet is.

3 september 2020 om 22:36

Goh zelfs al is hij dat niet, dan nog zal hij een stuk dreigender zijn dan de mannen die er nu staan. Want nu is het echt met momenten zinloos wat Club doet. Het is echt hopen dat Vanaken er eens een hoofd tegen zegt.

4 september 2020 om 00:27

in Portugal kopte Dost er wel een hoop ballen in hoor op aangeven van die Gelson Fernandes toen

4 september 2020 om 00:47

Wel met de koptechniek van een lantaarnpaal. Dost positioneert zich fenomenaal, en Gelson Fernandes legt ze zo gevoelig neer dat je er alleen maar tegenaan hoeft te lopen. Bij lange ballen pompen en standaardsituaties vind ik Dost voor zijn lengte niet zo best. Dueleert ook niet graag in de lucht. Heb destijds speciaal op hem gelet toen dat hele drama me oranje speelde en VZ elke goal in Portugal postte.

3 september 2020 om 23:38

Ik dacht dat er nog een andere speler op het vizier van Club stond . Ene wisselspeler van de Spurs, Liverpool of City, ik ben zijn naam kwijt. Hij speelt in Enegland waar hij geen speeltijd krijgt en met het oog op het komende EK kan Club een interessante uitkomst zijn .

Dit komt telkens terug in deze artikelen, maar welk record was die 10 miljoen? 'recordbedrag' is nogal makkelijk, zolang je het record maar gek genoeg verzint. Was dit het grootste bedrag dat Sporting ooit op tafel heeft gelegd?

4 september 2020 om 00:16

Dit was inderdaad het hoogste bedrag dat Sporting ooit voor een speler betaalde.

4 september 2020 om 07:07

Echt waar? Of bedoelen ze gewoon dat 10 miljoen voor dost als prijs

4 september 2020 om 10:08

Nee, Dost is nog altijd de recordaankoop van Sporting. En daar mee bedoel ik dat er nooit een speler is waarvoor ze meer betaald hebben =)

Club Brugge heeft nood aan een spits van hoge kwaliteit. Wat er nu rondloopt is simpelweg niet goed genoeg. Ik weet niet of Bas Dost de juiste speler is maar hij is wel iemand die mits hij juist wordt gebruikt, de Belgische competitie aan flarden schiet.

Ff serieus, Brugge? Dan kan hij net zo goed lekker terug naar Heereveen. Lekker in eigen land. Het verschil in geld zal niet enorm zijn. In had het wel geweten. De eredivisie is leuker dan de Belgische 'eredivisie'. Hoger niveau ook. In totaliteit bedoel ik dan

4 september 2020 om 01:27

Heerenveen boven club Brugge? Dat is als osasuna boven AC hoor...

4 september 2020 om 02:02

Dat de top 3 in België natuurlijk stuk beter zijn dan Heerenveen, maar ik zou als ik Dost was lekker terug naar Nederland gaan. In een leukere competitie, woonplaats om de hoek. Alleen geen CL wat hij wel bij Brugge zal hebben. De Belgische competitie is gewoon een nadeel. Netzoals het een nadeel is dat Ajax in de kleine competitie als de eredivisie speelt.

4 september 2020 om 02:35

Er is echt zowat geen enkel verschil tussen de Belgische en Nederlandse competitie. Al snap ik wel dat een spits meer van het naïeve spel in Nederland zou houden. En even het verschil in geld zal niet veel zijn? Club heeft een begroting van 90 miljoen, maar nee die zullen wel amper meer dan Heerenveen betalen...

4 september 2020 om 02:41

En ook even, de eredivisie is van hoger algemeen niveau? Daarom dat België nog boven Nederland staat op de coëfficiëntenlijst en dat terwijl Ajax bijna alle punten binnenhaalt voor Nederland.

4 september 2020 om 02:57

Club heeft grootste plannen , een nieuw stadion en veel trouwe supporters. spelen de laatste tijd om het kampioenschap en daardoor ook vaak CL. Is toch een interessante club dat Bruge

Denk niet dat dit zal doorgaan. Volgens mij net iets te duur voor Club Brugge, ook al hebben ze nu al 2 jaar op rij Champions League inkomsten.

4 september 2020 om 12:00

Drie jaar zelfs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren