Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Totale verbazing over besluit Ajax: ‘Hoe kom je in godsnaam bij hem terecht?’

Laatste update:

Johan Derksen begrijpt niet waarom Ajax in zee gaat met Julian Ward als technisch directeur, zo zegt hij woensdagavond in Vandaag Inside. Volgens het Algemeen Dagblad en the Mirror komen de Amsterdammers nog deze week met duidelijkheid over de aanstelling van de 41-jarige Engelsman, die nu nog werkzaam is bij Liverpool. Valentijn Driessen en Derksen zijn sceptisch over de komst van Ward naar de Johan Cruijff ArenA.

De Telegraaf kwam deze week met het nieuws dat Ajax bezig is om het contract van Gerry Hamstra te ontbinden. “Hij gaat eruit en die Julian Ward, niemand heeft ooit van hem gehoord, in de dertig is hij, die moet Ajax erbovenop helpen”, aldus Driessen, die de daadwerkelijke leeftijd van Ward dus niet goed in zijn geheugen heeft zitten. Ward is geboren op 17 juni 1981 en dus 41 jaar oud. Eerder was hij in dienst bij de nationale elftallen van Portugal en Engeland als analist. Ward heeft ook een verleden als scout bij Manchester City en vulde bij Liverpool meerdere functies in.

Derksen is het niet eens met de keuze van Ajax, zo blijkt. “Het is echt een belachelijke beslissing. Hij weet niets van de Nederlandse cultuur of jeugdopleiding.” Driessen haakt in. “En niets van Ajax, nul komma nul. Hij is ook nog eens derde keus, dus hoe kom je nou in godsnaam bij zo’n gozer terecht? Is het omdat hij toevallig twee goede aankopen heeft gedaan in Liverpool?” René van der Gijp ziet een vergelijking met de aanstelling van de reeds ontslagen Scott Parker als hoofdtrainer van Club Brugge. “Daar heeft iemand dronken aan tafel geroepen: ‘Scott Parker!’ Die man wist ook niets van het Belgische voetbal en nu is hij weer weg.”

Volgens Derksen zit het probleem bij Ajax momenteel diep. “Alle afdelingen bij Ajax worden bezet door lichtgewichten. De Raad van Commissarissen heeft het volledig uit de klauwen laten lopen. Het vertrek van onze dickpicventer is veel te licht opgenomen, want toen is de belangrijkste man weggevallen door zijn eigen gedrag. Ze dachten dat Van der Sar dat wel even op zou vangen, maar die vangt helemaal niets op. Die is al jaren totaal ongeschikt voor zijn functie.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is ook nooit goed bij deze heren. Begrijp me niet verkeerd kan erom lachen als ik het programma kijk maar ze hebben werkelijk waar overal commentaar op.

23 maart 2023 om 07:18

Totaal gebrek aan nuance en onderbouwing. Leuk voor het vermaak, maar eigenlijk jammer dat dit soort mensen een platform krijgen. Zorgen voor zoveel negativiteit binnen de voetbalwereld.

23 maart 2023 om 08:01

Maar toch hebben ze in dit geval gelijk vind ik, en onderbouwd. De beste man heeft nul kennis van het Nederlandse voetbal, heeft geen ervaring met het zoveel mogelijk inpassen van eigen jeugd, en is gewend te werken in een klimaat waarbij alles te koop is en een miskoop van 100 miljoen geen desastreuze gevolgen heeft voor de club.

Dat profiel staat toch haaks op de club Ajax?

23 maart 2023 om 08:07

Bij Liverpool 100 miljoen aankopen? 0 kennis van het Nederlandse voetbal, hoe weet jij dit nou😅

23 maart 2023 om 08:14

@de.king; ik neem toch aan dat hij niet bij liverpool werkt omdat hij alleen 100 miljoen kan uitgeven en kennis heeft van het Engels voetbal

23 maart 2023 om 08:32

Alleen Nunez en Gakpo waren 150 miljoen, dus zeker wel 100 miljoen uitgaven bij Liverpool. Geen kennis van het Nederlandse voetbal is een aanname maar denk jij dat een Engelse td weet wat er allemaal in de KKD rondloopt bij Jong Ajax en dat het wel de bedoeling is dat er per jaar een aantal doorstromen, of dat ie weet to hoe ver je wel of niet moet gaan om een AZ/Heerenveen/Utrecht speler te halen, wat Ajax nog wel eens doet. Ik denk van niet.

23 maart 2023 om 08:38

Alsof Ajax zich moet richten op de Nederlandse velden? Neem aan dat hij weet bij welke club hij tekent. Ajax staat internationaal bekend als een opleidingsclub, dat komt echt wel goed! Daarnaast vind ik het persoonlijk wel verfrissend een nieuw netwerk, biedt ook weer kans op nieuwe pareltjes!

23 maart 2023 om 08:40

Dat hoeft niet, maar wel zo prettig als je naast het internationale ook kennis van zaken hebt over de nationale context. Daarbij, voor een Braziliaan van 25 miljoen kan je bij Liverpool wel wat gokjes wagen. Bij Ajax houdt dat na een keer op. En eigenlijk kun je je dat al niet meer veroorloven na Bergwijn en Bassey.

Maar we gaan het zien.

23 maart 2023 om 08:49

Ajax kan zich nog een heel hoop veroorloven na Bergwijn en Bassey omdat ze maar de helft herinvesteren van wat er binnen komt.

23 maart 2023 om 08:57

Totaal niet relevant dat hij de KKD niet kent. Denk je dat Overmars de Colombiaanse of Argentijnse competitie zo goed kent? Daarvoor heb je scouts in dienst. De beste man hoeft het niet alleen te doen en het feit dat ze Wards leeftijd niet eens weten geeft al aan dat ze hem totaal niet kennen en dus is het alles behalve onderbouwd.

23 maart 2023 om 09:07

“Voor een Braziliaan van 25miljoen kun je bij Liverpool wel wat gokjes wagen. Bij Ajax houdt dat na een keer op”

En je denkt dat deze beste meneer ergens instapt met totaal geen kennis van de budgetten en de bijbehorende mogelijkheden? Dat hij totaal niet zou weten waar Ajax bekend om staat?😂 komop zeg, met die gedachtegang kan er bij voetbalclubs dus nooit ergens een buitenlander in dienst treden in een belangrijke functie?

23 maart 2023 om 09:53

@The king, wie hebben H&H allemaal uit de jeugd of kkd laten doorstromen naar het 1e dan? Die hebben voor een godsvermogen gekocht terwijl concurrenten Psv (Simons) en Feyenoord (Hancko) op vergelijkbare posities véél betere spelers hebben gehaald.

23 maart 2023 om 10:05

Afca

"en je denkt dat deze beste meneer ergens instapt met totaal geen kennis van de budgetten en de bijbehorende mogelijkheden?"

Haha niet alleen dat.. De beste man doet alsof hij er straks helemaal alleen voor staat... Dat er geen financiele directeur is waar hij frequent mee zal overleggen, geen hoofd opleidingen die hem info geeft over de jeugd, geen scouts in NL, etc.

Hahah alsof die Ward alleen maar kan scouten bij CL avonden en dan gelijk 100 miljoen gaat bieden ;p

23 maart 2023 om 10:51

Of Ajax moet een voorschot nemen op toekomstige gegarandeerde inkomsten of Ajax moet verkopen. Vergeet niet dat 1/4 van de inkomsten direct naar de Staat verdwijnt. Die moet je meteen aftikken ipv termijnbetalingen conform termijnontvangsten. Vervolgens dien je nog dividend uit te keren.

De afgelopen jaren wordt het salarishuis gedekt door CL inkomsten (startpremie). Ook die 40 miljoen, indien je niet plaatst via welke route dan ook, zal je moeten bekostigen.

Daar Bassey een Brit is, zal je daar in de toekomst hoogstwaarschijnlijk geen verlies op lijden. Dat scheelt weer een slok op een borrel.

23 maart 2023 om 11:16

Waarom geen platform? Omdat de inhoud je niet zint? Je hoeft niet te kijken. Geldt voor alle programma's. Ik kijk ook nauwelijks Op1. Maar hoeven van mij niet te verdwijnen.

23 maart 2023 om 12:28

Je hebt helemaal gelijk. Ze spelen uit tegen Madrid nog met Milner. Diezelfde centrale verdedigers naast Van Dijk die continue falen. Jongens zoals Chamberlain die jarenlang wegrotten op de bank. Keita voor een wereldbedrag gekocht en eveneens laten wegrotten. Firminho zou de volgende zijn. Die Japanner hadden ze ook nog..
Ajax haalt echt een goeie binnen!

23 maart 2023 om 12:35

Alsof Ajax het moet hebben van de KKD? We zijn toch op zoek naar Zuid Amerikaanse, Portugese of Afrikaanse Pareltjes? Deze man weet wat het is om een grote club technisch te leiden. Heeft zelf gewerkt als analist en scout en kan zich over de KKD toch gewoon laten informeren door de scout van Ajax?

23 maart 2023 om 14:26

De Nederlanders bij Ajax kwamen de laatste jaren met een Bergwijn en Wijndal... Word je ook niet vrolijk van

23 maart 2023 om 15:15

Is het niet zo dat de technische man dan de scouting moet gebruiken ? Volgens mij ging het nu juist mis doordat dit werd overgeslagen en de Td(s) zelf maar zijn gaan zoeken.
Ik begrijp dat het handig is als een TD een netwerk heeft maar in principe heb je daar je mensen in de scouting voor zoe ik denken.

23 maart 2023 om 22:17

Welke beschikbare TD met (goede) kennis van het Nederlandse voetbal en de bagage voor een club als Ajax hebben jullie in gedachten dan? Precies.

Je kunt het ook omdraaien. Deze man heeft op verschillende internationale platformen en functies naar tevredenheid van de club of bond gehandeld. Hij is 41 en zou daarmee ook nog jaren mee kunnen. Het is geen Advocaat oplossing voor de korte termijn iig. Daarbij schort het bij Ajax aan de wisselwerking met de scouting volgens dezelfde Telegraaf. Laat deze man nou juist zeer recent in beiden afdelingen hebben gewerkt op internationaal topniveau. Hij heeft daarnaast een netwerk wat voor de Ajax scouting nog nieuw is waarmee de vijver alleen maar groter wordt. Daarnaast is hij de TD geweest waarmee Liverpool die laatste stap naar weer eens een prijs heeft gezet, precies dat stapje wat Ajax afgelopen jaar heeft ingeleverd.

Makkelijk om te stellen dat je bij Liverpool even lukraak kunt kopen. Dat kan bij Ajax namelijk ook in de vijver waar die in vissen. Hij zal Antony en Kudus ook wel gekend hebben, maar wat had hij daarmee gemoeten bij Liverpool wat voor de CL ging? Die kijken toch een niveau verder en hebben daar ook de centen voor.

Daarnaast ben ik al lang blij dat hij bij Liverpool kwaliteit heeft gekocht ipv kwantiteit. Eigenlijk zelfs nog te weinig kwantiteit waardoor de selectie nu te dun is, maar de spelers die hij kocht hebben gewoon een functie en zijn geen Klaiber types. Volgens mij kwam Tsimikas wel op aanraden van Klopp, maar dat is de enige "Klaiber transfer" die ik kan verzinnen en dat blijkt nog een uitstekende zet ook. Ook biedt zijn transferbeleid veel ruimte voor inbreng uit de jeugd, zie Elliot en Jones bijvoorbeeld. Dat is toch juist iets wat wel bij Ajax past?

Tuurlijk hebben we allemaal het liefste gewoon weer Overmars, want dat liep als een trein en ook bij Antwerp zet hij weer wat leuks neer. Dat kan helaas niet. Deze Ward vind ik dan helemaal geen slechte optie. Valentijn denkt natuurlijk dat ze Monchi hadden kunnen krijgen of Beenhakker hadden moeten afstoffen.. sensatie tv dit, juist om dit soort artikelen en reacties uit te lokken.

Gewoon een op het eerste oog prima zet. Ze stellen gewoon de gewaardeerde TD van Liverpool aan... Niet de technisch manager van Heerenveen, die bleek namelijk te licht.

23 maart 2023 om 07:24

Klopt, maar dat is ook een beetje hoe het mediawereldje werkt. Negatief doen scoort lekker.

Als ze heel genuanceerd zouden zeggen: “Ja, die Ward, dat is voor ons moeilijk in te schatten, maar het is in ieder geval knap hoe hij zich zo omhoog gewerkt heeft in de voetballerij en hij kan wellicht nieuwe deuren openen die voor Ajax nu nog soms gesloten blijven.”

Dan is dat een mening die geen headlines maakt.

23 maart 2023 om 07:31

En vooral commentaar op jou clubje, wat zoal jou als veel van je mede supporters tegen de borst stuit. En waardoor jullie dan direct gaan stuiteren.

23 maart 2023 om 07:39

In Nederland is sowieso alles wat van buitenaf komt niet goed, ongeschikt en snapt onze hogere wiskunde qua voetbal niet. Helemaal bij VI. Ik ken hem niet, maar vond hem wel een interessant CV hebben en daarin zie ik echt wel mogelijkheden voor Ajax

23 maart 2023 om 07:42

Gelukkig hebben we Pierre Weijers om ons de spiegel voor te houden en om ons te vertellen waarom iets niet onze smaak is.

Waar zouden we zijn zonder onze Pierre Weijers?

23 maart 2023 om 07:46

@pierre Weijers,

Aldus Pierre vanuit zijn kantoor op de kleuterschool.

Ten eerste is het nog niet officieel en je zou natuurlijk kunnen vragen wat de redenen kunnen zijn?

Er is bijna geen td in nl die het goed doet. Streuer bij Twente, maar die gaat bijna met pensioen.

23 maart 2023 om 10:47

Haha clubje nog wel. Je bedoelt de beste club van Nederland. Triest figuur.

23 maart 2023 om 11:22

Op dit moment staat Feyenoord bovenaan dus zijn zij de beste. Jullie hebben wel de beste linkerkant van Nederland.

23 maart 2023 om 12:43

Dus Barcelona is het beste in Spanje?

23 maart 2023 om 13:01

Jou clubje?

23 maart 2023 om 13:07

Ajaxglobal,

Ja op dit moment wel. Staan verdiend bovenaan. Is niet zo moeilijk toch om toe te geven?

23 maart 2023 om 07:46

Ik heb het gezien gisteren en voor mij was het duidelijk dat niemand de moeite had genomen om zich eens in Ward te verdiepen. Maar wel zulke uitspraken doen. Ik moest er wel om lachen. Net als de uitspraak van Johan dat minister Kuipers allemaal Spoedeisende hulpposten zou willen sluiten. Dit terwijl Kuipers juist een dag eerder bij Op1 zei dat hij geen enkele intentie heeft om dat te doen. Hij wil alleen dat bij hele specifieke gevallen dat patiënten direct naar het juiste ziekenhuis worden gebracht omdat daar bepaalde zorg wél gegeven kan worden.

23 maart 2023 om 12:06

Ik kijk ook wel eens VI omdat ik het wel grappig vind. Dan wordt er van alles geroepen waar ik mijn twijfels heb of het wel klopt maar lach er wel om.

Als het dan over iets gaat waar ik wél verstand van heb (ziekenhuiszorg) dan stoor ik me direct groen en geel over de ophitsende onwaarheden die Derksen de ether in schreeuwt. Ik neem aan dat de andere onderwerpen waar ze het over hebben net zo onjuist zijn. Misschien moet ik maar stoppen met kijken...

23 maart 2023 om 12:17

Volgens mij heb je je eigen vraag/twijfel beantwoord. Dat zouden meer mensen moeten doen: stoppen met kijken naar Gijp, Derksen en andere inhoudsloze platvloerse 'talking heads'.

Deze ongefundeerde kritiek op de aanstelling van Ward is daar weer een sprekend voorbeeld van.

23 maart 2023 om 08:38

Ik snap dat Ajacieden het niet leuk vinden, maar ze hebben groot gelijk dat ze kritisch zijn. Ook Ward is weer een rare gok. Ajax doet maar wat. Neem gewoon een Nederlander die weet wat er hier gevraagd wordt. Maar nee, ook Ward valt in de categorie 'interresantdoenerij'.

23 maart 2023 om 10:22

@moridin, "neem gewoon een Nederlander die weet wat er hier gevraagd wordt". Als die voor het oprapen zouden liggen, zou dat een optie zijn. De praktijk is echter dat goede Td's niet voor het oprapen liggen. Ik ken zelf Ward niet goed genoeg, dus kan het ook niet goed inschatten, maar het meteen afdoen als een rare gok vind ik wat te snel

23 maart 2023 om 10:23

@moridin,

Heb je enig idee hoeveel aannames je doet?
Hoeveel Nederlandse technisch directeuren zijn volgens jou een zekerheidje en nu ook beschikbaar?

Welke technisch directeur zou volgens jou geschikt zijn?

23 maart 2023 om 10:58

We kunnen nu allemaal klagen op wat @moridin zegt, maar wees eerlijk, het transfer beleid in Engeland is kapot. Daar word letterlijk gesmeten met geld. Daar heerst een hele andere structuur dan hier in Nederland. En tsja een goede Nederlandse TD’er ja er zijn er niet veel. Maar dat heeft ook te maken met de budget verschillen in Nederland. Overmars begon ook bij Go Ahead met kleine budgetten. Ajax heeft gewoon te lang stil gezeten na het vertrek van Overmars.

23 maart 2023 om 08:59

Dat is de toestand van de mens toch tegenwoordig. Voeden met lege onzin. Voeden met allerlei onzin gebrabbel, lekker achterover zitten en onzin binnenwerken. Geweldig voor de ontwikkeling toch. 👍

23 maart 2023 om 11:18

Vroeger waren mensen vast de gehele dag druk met intellectuele bezigheden...

23 maart 2023 om 09:53

Normaliter is dat zo inderdaad. Bij deze vind ik dat ze gelijk hebben en niks raars zeggen.
Hoe kom je bij zo een Ward terecht?
Dit wordt nog een grotere ramp dan Hamstra.
Liverpool betaald al jaren veel te veel geld voor hun aankopen. Ajax gaat alles uitgeven wat ze op de bank hebben door deze man.

23 maart 2023 om 10:26

En Liverpool heeft nou ook niet bepaald zijn selectie goed voor elkaar.

23 maart 2023 om 10:01

Welke spelers van het huidige Liverpool heeft Ward precies gescout?

23 maart 2023 om 10:13

Geen idee. Nunez geloof ik.. maar goed daarbij kun je niet echt spreken over scouten. Die kenden ze bij Ajax ook al wel die Nunez tja het is toch lastig voorspellen. Hij zal ook wel weten dat hij het met een andere portemonnee moet doen.

23 maart 2023 om 10:14

Een TD is voor veel meer verantwoordelijk dan enkel spelers scouten. Anders was hij wel (hoofd) scout geweest.

23 maart 2023 om 11:02

Ik denk dat de meeste spelers die Ward gehaald zijn door Klopp aanbevolen zijn omdat hij zijn nodig heeft voor zijn selectie. De functie daar van Ward is zo anders dan hier in Nederland bij Ajax.

23 maart 2023 om 11:40

Ik heb ook een collega, die overal tegen is. Als je na een 1/2 over hetzelfde begint en zijn mening volgt, is hij opeens tegen zijn eigen oude mening. Hoort gewoon bij zeikerdjes.

Ajax kan het nooit goed doen in de ogen van deze heren.. Alleen over PSV zijn ze een tijdje kritisch geweest met betrekking tot de Jong. Daar gaat de storm liggen, nu zijn de windrichtingen weer richting Ajax gericht..

Stilzitten en geschoren worden dan maar weer..

23 maart 2023 om 07:40

Mja Ajax had met afstand de beste selectie en was aan haar stand verplicht om kampioen te worden, logisch dus dat er kritiek komt. De voorhoede is compleet uit balans geraakt waar je met Brobbey, Bergwijn, Tadic, Kudus 1 basisspeler te veel hebt. En dat terwijl er veel geld uitgegeven is aan Bergwijn en Brobbey. Als ik Ajax was zou ik dan ook afscheid nemen van 1 van die 4, want je hebt ook Conceicao nog.

Bij ons gaat de storm liggen denk, omdat we 100 miljoen hebben binnengeharkt, de begroting omhoog gaat volgend seizoen en we een capabele technisch directeur hebben binnengehaald..

23 maart 2023 om 08:04

Wat heeft het niet kampioen worden van Ajax te maken met de kritiek op de aanstelling van de nieuwe TD?

23 maart 2023 om 08:15

Je wil toch weer vooruit? Of wil je nog zo’n jaar? De TD is wel iemand die daar een bijdrage aan moet leveren.

23 maart 2023 om 08:30

ik vind dat toch altijd zo complete onzin, verplicht om kampioen te worden.
mocht feyenoord kampioen worden heeft ajax van de 4 jaar 3 titels, het kan ook niet altijd feest zijn. buiten dat heeft feyenoord op dit moment toch echt een top ontwikkeling doorgemaakt en lukt alles waardoor ze gewoon terecht kampioen gaan worden.
Als het tactisch brein Erik een nieuwe club krijgt is het logisch dat het anders gaat, en helaas onder schreuder zoveel punten verloren dat we dit seizoen eigenlijk al als verloren moeten beschouwen, want feyenoord geeft dit nooit meer weg.

in rotterdam zijn ze nu lyrisch dat het hun tijd is misschien, maar als slot weg gaat is waarschijnlijk weer ajax de favoriet. niks zo veranderlijk als voetbal

23 maart 2023 om 08:37

Je wil weer vooruit, maar wat heeft dat met die rare, ongefundeerde kritiek van VI op de mogelijke aanstelling van Ward te maken? Ajax laat toch juist zien druk bezig te zijn met het vinden van een adequate TD?

23 maart 2023 om 08:38

Mee eens Karel, maar de nuance was bij sommige Ajacieden en ook supporters van andere clubs voorafgaand aan het seizoen ver te zoeken. Omdat Ajax zoveel geld had zouden ze wel weer even kampioen worden. Nou gelukkig tonen de andere clubs meer veerkracht en is de Eredivisie geen Ligue 1.

Klopt is inderdaad niks zo veranderlijk als voetbal of het weer, voetballers lijken zowaar ook wel gewoon mensen 😉

23 maart 2023 om 09:08

Capabele technisch directeur dat kun je pas beoordelen in de volgende transferperiode natuurlijk. En eigenlijk nog eentje daarna, dan kunnen de aankopen pas echt laten zien wat ze waard zijn en ergo de technisch directeur.

23 maart 2023 om 09:54

@karel, dat verplicht kampioen worden is letterlijk een doelstelling van Ajax. Bovendien is er 100 miljoen geïnvesteerd (en ja, ook 200 miljoen verdiend), dan ben je verplicht om kampioen te worden.

23 maart 2023 om 10:15

Nee want niet altijd wordt de club die het meest investeerdook automatisch kampioen. Elk jaar willen ze kampioen worden dat willen Psv en Feyenoord ook.

23 maart 2023 om 10:21

@nordin93 met de juiste trainer was dat ook wel gebeurd, het is natuurlijk na 7x niet winnen achter elkaar nogsteeds bijzonder dat je 2e staat.
maar zo is het niet gelopen. en dat het je doelstelling is is logisch.. maar hou is op met het ''verplicht'' kampioen. dat iedereen dat roept omdat je zoveel geld uitgeeft betekend niet dat dit zo ook verloopt of hoort te gaan. je kan wel smijten met geld maar je moet wel een team hebben om voor deze prijs te gaan.. dit jaar is dat niet in amsterdam, wel is rotterdam.
simpel de reden dat feyenoord kampioen wordt.

moet je is kijken wat voor een geld er wordt gesmeten door psg/man city, deze worden dus in jouw ogen gezien als de teams die verplicht zijn de champions league te winnen. helaas voor jou, zo werkt het alleen niet.
Kampioenschap kan je niet kopen

23 maart 2023 om 11:16

Ajax heeft waardeloze backs en had al maanden een povere keeper en coach.
Er is ook amper creativiteit, het voetbal van achteruit is lachwekkend en er is niet eens een echte rechtsbuiten van een acceptabel niveau. De vleugels zijn sowieso slecht dit jaar. Een kudus moet maar als RW spelen, omdat de rest simpelweg niet presteert. Hierdoor staat een beperkte voetballer als Taylor in de as van het veld te spelen.

De beste selectie is gewoon niet waar. Hoe kun je dat zeggen terwijl men niet eens presteert? Misschien op papier een leuke selectie zonder rekening te houden met vorm etc, maar in praktijk is het sowieso zeer matig tot slecht.

Net als dat PSV met Gakpo, Xavi, Luuk, Madueke, Sangare etc op papier ook een sterke basis had, maar in praktijk was het vaak gewoon bagger. Met name van Luuk had men veel meer verwacht. Is gewoon nu een slechte speler. Op papier beter dan de Feyenoord spits in praktijk bij lange na niet.

Feyenoord heeft de beste selectie (maar 1 x verloren en de spelers hun ondergrens ligt rond de 5.5 op de schaal van 1 tm 10!).
Ondanks de blessures verving men elkaar zeer goed. Het niveau dat de Feyenoord spelers wekelijks aantikken is sowieso hoger dan dat van Ajax en ook PSV. Beiden hebben naar mijn mening een ondergrens van 3 soms zelfs 2 (obispo, Bassey). Dit geldt niet voor Xavi en Kudus, maar van die broekkies mag je niks verwachten.
Uiteraard was Gakpo ook goed destijds, maar het was mede door de defence niet genoeg.

Niet omdat iets duur is (ajax) betekent dat het goed is. Achteraf blijkt het reuze mee te vallen.




23 maart 2023 om 08:07

Maar dat ze bij VI verbaasd zijn, wil toch ook niet zeggen dat ward een verkeerde keuze is? Kan ook zijn dat juist de heren gebrek aan kennis hebben op dat gebied. Dat moet allemaal nog gaan blijken.

Wat is dit dan weer voor onzin? Hoe weten zij wat Ward wel of niet van Ajax weet? Domme speculatie… Ik ben wel benieuwd naar de beste man, zeker gezien zijn ervaring bij Liverpool. We zijn geen Real Madrid hè? Iemand moet ook wel willen komen, denk dat we hier gewoon blij mee mogen zijn!



Ben erg benieuwd hoe hij gaat presteren. Zit in zijn eerste jaar bij Liverpool en heeft veel geld uitgegeven maar het valt op het veld best wel tegen.

23 maart 2023 om 07:19

Ruim 1 jaar in zijn huidige functie ja. Maar al meer dan 10 jaar werkzaam bij Liverpool. Dat is wel iets anders dan 'zit pas in zijn eerste jaar bij Liverpool'.

23 maart 2023 om 10:46

Zijn eerste jaar in deze verantwoordelijke functie!! Deed daarvoor compleet andere dingen.

23 maart 2023 om 10:51

Zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke. En daarvoor 2 jaar lang de assistent van zijn voorganger. En jij verwijt hem hier grote sommen geld te hebben uitgegeven aan spelers die tegen vallen. terwijl ik van andere lees dat hij juist wil vertrekken omdat Klopp en Lijnders transfers erdoor heen hebben gedrukt, waar hij niet achter stond. En laat dat nou net die transfer zijn waar heel veel geld mee gemoeid was.

En scouting is iets anders, maar niet compleet iets anders. Het is niet zo dat hij voor vorig seizoen de shirtjes waste en de schoenen poetste he...

23 maart 2023 om 07:37

Weet iemand waarom hij na slechts 1 jaar in zijn functie al weg moet/wil?

23 maart 2023 om 07:52

Heeft zelf aangegeven graag een nieuwe uitdaging aan te gaan.

23 maart 2023 om 07:56

Enige wat ik kan vinden is dat hij zelf weg gaat. De reden waarom kan ik nergens vinden.

23 maart 2023 om 08:03

Het wordt gezegd dat Ward weg wilt omdat Klopp en met name Lijnders een te grote vinger in de pap hebben gekregen bij transfers. Zo zou de transfer van Nunez niet goedgekeurd zijn door Ward maar door Lijnders erdoor zijn gedrukt

23 maart 2023 om 09:58

Als dit de reden is, dan juich ik zijn komst alleen maar toe. Een trainer is een passant, een TD moet de lange termijn van de club bewaken.

23 maart 2023 om 10:48

Als dat al waar is, dan is het wel zorgwekkend dat hij al 10 jaar bij de club zit en daar nu achter komt. Sws is het in engeland best gebruikelijk dat trainers veel te zeggen hebben over transfers.

23 maart 2023 om 10:55

Hij was eerst scout he, en ik weet niet of hij dan helemaal het hoe en wat van de afronding van transfer mee krijgt. Hij is wel 2 jaar lang assistent van Edwards geweest dus toen moet hij het sowieso wel meegekregen hebben. Kan natuurlijk zijn dat hij als eindverantwoordelijke daar iets aan wilde veranderen. En toen hij tot de conclusie kwam dat hem dat niet ging lukken heeft hij ze vertelt niet meer daar te willen werken.

23 maart 2023 om 11:24

We zijn nu erg aan het speculeren, maar dan is hij op zijn minst heel naief. Hoe dan ook lijkt het me niet echt reclame voor hem.

Uiteindelijk gaat het toch om kwaliteit? Als het puur om de Nederlandse cultuur gaat, dan is elke TD van elke willekeurige Nederlandse club dus beter geïnformeerd dan Ward? Denk dat we met zijn allen eens moeten loslaten dat Ajax (in dit specifieke geval) en de "Nederlandse cultuur" zo bijzonder zijn.

23 maart 2023 om 07:56

Maar het is vooral Ajax zelf dat altijd roept dat hun manier van voetballen heel bijzonder en lastig is. En dat daarom iedereen altijd een kijkje in de keuken wil komen nemen bij Ajax.

23 maart 2023 om 09:03

Naja inderdaad ja. Er zijn de afgelopen jaren enorm veel clubs die bij Ajax een kijkje in de keuken hebben genomen. De manier van opleiden spreekt veel clubs toch wel aan. De manier van spelen kun je ook wat van zeggen. Ik zie niet veel clubs die maar zo blijven vasthouden aan een bepaald systeem. Ik zie ook niet zoveel clubs waarbij de verdedigers bijna op de middenlijn spelen trouwens. Bij Ajax is het allemaal frivool, combinatievoetbal, tikkie takka, althans als ze de juiste spelers hebben en in vorm zijn proberen ze dat. Elke club voetballend de baas willen zijn. Af en toe bijhoorlijk naïef ook. Dus inderdaad ik denk wel dat je daar bepaalde spelers voor nodig hebt.

Hoe kan Derksen nu beoordelen of deze man ongeschikt is. Hij kan heel de man niet. En als er een Nederkander wordt aangesteld roept hij weer dat diegene geen connecties heeft in het buitenland. Makkelijk roepen zo. Maar een nieuw persoon vinden ze niet leuk want ze weten of die lekt naar de Telegraaf. Ik ben wel benieuwd je werkt niet zo maar voor City of Liverpool.

23 maart 2023 om 07:26

Scout of TD is een groot verschil. Als Liverpool fan ben ik blij dat hij weg gaat. Nunez en Gakpo zijn goede spelers maar er moest worden doorgeselecteerd in de verdediging en op het middenveld.

Ze kennen hem niet eens, net als ik en vele anderen. Geef hem 2 jaar en ga dan pas oordelen over dit besluit!

23 maart 2023 om 13:03

Net als na 2 jaar oordelen over Hamstra?

Tsja, goede technische managers zijn schaars in het voetbal. Daarnaast moeten ze in Nederland een dikke huid hebben aangezien bedreigingen tot de orde van de dag horen helaas… ik snap dat niet iedereen daar op zit te wachten. Julian Ward zal best wel iets kunnen anders hou je het niet zo lang uit bij een club als Liverpool. Misschien werkt het wel goed dat iemand met een nieuwe frisse blik de club op sleeptouw neemt.

Totaal los van deze niet serieus te nemen heren vind ik het wel ook apart dat Ajax iemand uit het buitenland van Liverpool haalt. Niet echt iets voor Ajax vind ik persoonlijk, die zijn toch meer van Ajacieden meerzetten omdat ze idd de club en cultuur kennen. Aan de anfere kant, misschien goed een frisse blik.

23 maart 2023 om 07:18

Mee eens, daarom moet ook niet alles op de schop gegooid worden. Met echte Ajacieden als Huntelaar, Van Der Sar en Ouaali om zich heen kan het ook zomaar fantastisch uitpakken.

We zullen het zien. In ieder grval geen saaie keuze.

23 maart 2023 om 07:20

En door juist verder te kijken dan alleen Ajacieden hebben ze reuze stappen gezet. Ja Overmars en van de Sar hebben de stempel Ajacied. En Frank de Boer heeft ze geholpen aan het start vermogen. Maar dankzij Bosz en Ten Hag zette de club de benodigde vervolgstappen. Hierin werden de Ajacieden die iets toevoegde meegenomen en degene die de boel tegen hielden weggesneden. En vervolgens gimgen we weer leunen op bekende namen, met de huidige puinhoop als resultaat. Nee doe mij maar een frisse blik die het gehele technische beleid doorlicht en de zwakke plekken eruit filtert.

23 maart 2023 om 07:37

Dat is dan ook weer een goed punt ja. Je moet ook geen mensen neerzetten alleen omdat ze Ajacied zijn natuurlijk. Maar goed, al hadden ze de reincarnatie van Cruijff neergezet, dan hadden deze heren gezegd dat Ajax es niet zo in het verleden moet blijven hangen oid.

23 maart 2023 om 08:29

@Migi,

Als je als Ajax zijnde mee wilt strijden in de top 20 van Europa behoren daar ook de ambities op management vlak bij.

Financieel doet Ajax mee
Marketing technisch zijn ze bijna koploper
Alleen op technisch vlak liep Ajax dit jaar, zoals door zovelen benoemd, heel erg achter.

Wanneer je een scouting netwerk hebt dat goed functioneert, genoeg Ajacieden in Huntelaar (rechterhand TD), Aouali (hoofd opleiding) en van der Sar (AD).

Waarom daar niet iemand tussen zetten die ervaring heeft bij twee top 10 clubs. Met een heel groot netwerk in Engeland, Portugal en Zuid Amerika. Iemand die niet bang is en zelfs respect krijgt wanneer hij bij een Top 10 club binnen loopt.

Zo een man staat in de onderhandeling al 2-0 voor zonder iets te doen.

Het meest bijzondere verwijt wat op tafel kwam was dat Ward helemaal geen netwerk heeft in Nederland. Maar hoeveel spelers heeft Ajax de afgelopen jaren in Nederland gekocht? Ward heeft, zo heb ik me laten vertellen een heel goed netwerk in Zuid Amerika. Denk dat Ajax daar meer bij gebaat is dan een heel goed netwerk in Nederland.

Maar Valentijntje zat aan tafel, dus er moest even flink gezeurd worden over wat er allemaal mis gaat bij Ajax. En dan is Johan Derksen niet te beroerd om lekker mee te doen.

23 maart 2023 om 08:31

Er zijn wel meermaals Nederlandse spelers die in het buitenland zijn afgezakt of jeugdspelers die geld wouden graaien en Ajax bleken te missen teruggehaald.
Maar veel kennis van de Nederlandse competitie heb je daar idd ook niet voor nodig.

23 maart 2023 om 08:51

Meermaals? Noem naast Brobbey nog eens 3 spelers die Ajax heeft teruggekocht dan?

23 maart 2023 om 09:35

Blind,Lindgren,Bergwijn

23 maart 2023 om 10:09

Elrompelineas heeft het over meerdere jeugdspelers die in het buitenland geld wouden (of wilden) graaien en Ajax miste en daarom door Ajax zijn terug gehaald. En dan kom je met deze 3 spelers aan?

- Blind was 24 toen hij naar Man United ging. Niet echt een jeugdspeler meer he. En hij heeft 4 jaar in Engeland gespeeld. Dan spreek je niet echt meer over heimwee.

- Ajax verhuurde Lindgren een seizoen aan FC Groningen. Daarna kocht FC Groningen hem van Ajax. 2 jaar later haalde Ajax hem inderdaad terug. Rasmus was bij het begin van zijn huur al 21. En Groningen is een eindje weg, maar het is geen buitenland en je gaat er ook niet toe voor de torenhoge salarissen die FC Groningen betaald.

- Bergwijn ging als jeugdspeler ook niet voor het grote geld naar het buitenland maar moest de jeugdopleiding verlaten. Hij ging naar PSV en verdiende daar een transfer naar Engeland.

Dus je noemt 3 spelers die totaal niet voldoen aan het door Elrompelineas geschetste beeld.

23 maart 2023 om 10:29

Litmanen

23 maart 2023 om 14:34

Ze voldoen zeker wel aan het beeld Paul. Ik had het namelijk over afgezakte spelers EN jeugdspelers. Bergwijn behoort toch heel zeker wel tot die eerste categorie. En het avontuur van Klaassen in het buitenland was ook niet heel succesvol volgens mij?

Ik snap Valentijn wel. Ik hoop dat de cultuur bewaak wordt en dat er goed naar de jeugdopleiding gekeken wordt. Maaaar om hem nu al af te schrijven om die reden is wel heel snel. Ik ga ervan uit dat er al veel gesprekken zijn geweest waarin verteld wordt wat er van elkaar verwacht wordt.

Een ding is zeker connecties heeft de man genoeg en dat is ook veel waard in die functie.

Hahaha! Deze man zit natuurlijk niet in het fluisternetwerk van de heren, net als Heitinga. Het is echt zo doorzichtig.

Tja, als je als argument leeftijd wilt opvoeren en zoiets basaals als dat weet je niet eens van de man, moet ik de rest van de tirade dan wel serieus nemen? Of het de juiste keuze is om Ward te halen zal blijken, maar voorlopig heeft Ajax zich kennelijk beter ingelezen over de man dan deze Waldorf & Statlers. Ik denk zelfs dat Ward meer weet over het Nederlands voetbal dan Derksen over Ward.

23 maart 2023 om 08:43

41 jaar is gewoon heel erg verschrikkelijk achter in de derig ...

Niemand kan mij wijs maken dat al het goede beleid van de afgelopen jaren het werk was van 1 man. Want laten we eerlijk zijn ajax heeft echt heel veel bereikt in een paar jaar tijd, zowel sportief als financieel. Dat kan toch gewoon niet? En al helemaal niet als je ook nog eens tijd over hebt om alle vrouwen binnen het bedrijf te terroriseren.

Kortom we hebben ons niet ingelezen over deze man en roepen maar weer wat. En doorrrrr

Hebben het wel vaker bij het verkeerde eind gehad. Aan het begin van het seizoen aangegeven dat Ajax met deze selectie fluitend kampioen zou worden. De werkelijkheid is anders

Ohja, want alles wat buiten Nederland komt is niet goed. Net als dat iedereen 4-3-3 moet spelen, ook zo'n onzin. Deze man kan juist wel wat toevoegen, en met van der Sar en Huntelaar erbij, waarbij Klaas-Jan ook naar jeugd kan kijken samen met Ward, die bij Liverpool weet wat eigen jeugd is. Belangrijk, want dat mag van mij wel meer gebruikt worden.

Ja maar op bestuurlijk niveau is het een puinhoop bij ajax, vd Sar is ook te licht...heeft hij bewezen door een zaakwaarnemer het beleid van spelersaankopen te laten doen en ajax gewoon te laten oplichten. Zou nooit gebeuren als Overmars er nog was. Van Heitinga moeten we het ook maar even zien, want de belangrijkste wedstrijden wint hij niet. Het is een puinhoop daar.

Ik weet niet of ik hem een logische keuze vind. Hij zal zeker een netwerk hebben, maar is zijn netwerk hetzelfde netwerk waarin ajax moet zoeken ? Daarbij kent hij de club, de cultuur en de taal niet. Als Ajax zijnde had ik daarom Hamstra graag binnenboord gehouden. Dan kan hij Ward "inwerken"/ wegwijs maken binnen de club en kan Huntelaar met zijn eigen ontwikkeling doorgaan.

Wie neemt deze gasten nog serieus? Ik hoop niet al teveel mensen.....

VI Vandaag is een verdienmodel om anderen af te zeiken. Zoeken of er iets af te zeiken is. Voor 6 ton per jaar, toch?

Derksen heeft zo vaak blunders gemaakt. Graziano Pelle zou een belachelijke aankoop zijn. Martinez - een Argentijnse slager. In de winter riep ie nog dat Schreuder een goede coach is voor Ajax. Ga zo maar door.

En sinds de zomer denkt ie overal verstand van te hebben. Wat een ego. Typisch geval van over het paard getilde hijgerige volksmenner.

De ene weet niet exact wat zijn leeftijd is en de 2 andere heren lullen maar wat rond, ze kunnen het beter bij politiek houden met hun programma

Blijft best een leuk programma, dat je niet al te serieus moet nemen (al hebben ze soms ook echt wel een interessante mening). Vaak blijft het bij ongenuanceerde opmerkingen, en het klein maken en veroordelen van mensen. Legio voorbeelden van "meningen" waar ze anderen op afrekenen terwijl ze zelf geen haar beter zijn. Bijna niemand weet hoe deze beste man gaat presteren maar word nu al aangepakt. Geef hem eerst de kans.

Ik denk dat er eerst duidelijkheid moet komen over wat zijn taken zijn voordat mensen hun oordeel vellen. Ik verwacht namelijk dat hij in een tandem met Huntelaar gaat werken en dat de scouts vooral aan Huntelaar gaan rapporteren. Huntelaar zal bepalen of een speler wel/niet bij Ajax past, waarna het aan Ward is om zijn netwerk, ervaring en expertise in te zetten bij de onderhandelingen. Ik begrijp dat hij een enorm netwerk in Zuid Amerika heeft, wat een hele interessante markt is voor Ajax. Iemand als Overmars vinden, die alle aspecten tot in de puntjes beheerst en de cultuur kent, is bijna onmogelijk.

Er wordt gesteld dat Ward 3e keus was. Wie waren eerste en tweede keus?
Of worden Hamstra/huntelaar hierin meegeteld.

Ik ben blij dat ik het deze week heb volgehouden niet te kijken. Lekker een serie kijken is echt duizend keer beter dan naar deze 3 clowns. Tijdens politieke discussies voegt Gijp ook helemaal niks toe. Hij lacht om zijn eigen grappen. Zijn lach is ook nog is nep en super irritant. Poep scheet plas humor. 100 keer lachen om een dildo op je kop. Hihhihihi
Manmanman wat een niveau. Berghuis had gelijk! Gijp is de domste van allemaal

Wat een vooringenomenheid. Ik boycot sinds een half jaar alles waar meneer Derksen en meneer van der Gijp hun gezicht laten zien. Die twee moeten bij de Story of de Libelle gaan werken.

Dit riekt wel naar veel te dure buitenlanders die niet leveren. Ook staat Ward niet bekent als kenner van de eredivisie en draagt hij al helemaal niet het Ajax DNA bij zich wat toch nodig is en de juiste spelers te vinden bij het razend ingewikkelde Ajax voetbal.

Op z'n mist een bijzondere aanstelling.

Ah, Valentijn heeft weer uit de fles azijn lopen lurken. Die heeft thuis niks in te brengen en reageert zich dus af via de tv en zijn roddelkrant.

Wat een triest persoon.

Slechter dan Hamstra kan hij haast niet zijn. Maar wat ik wel een probleem vind is dat hij nauwelijks ervaring heeft als technisch directeur. Die functie heeft hij bij Liverpool officieel amper een jaar bekleed en het is niet voor niks dat ze hem nu alweer laten gaan. Bovendien heeft Liverpool van alle Europese topclubs de selectie misschien wel het slechtst op orde op dit moment, al is dat natuurlijk niet alleen op het conto van Ward te schrijven, want daarvoor was hij te kort in functie.

23 maart 2023 om 12:49

Hamstra lijkt nu van alles de schuld te krijgen. Wat op zich vreemd is gezien de zaakwaarnemer van Schreuder betrokken was bij transfers en van der Sar was degene die de contracten tekende. Het lijkt me niet dat die zaakwaarnemer geautoriseerd werd door Hamstra, waarom is dan juist hij degene die het veld moet ruimen?

Geen verrassend antwoord, natuurlijk. Wie Ajax ook zou aanstellen, deze mannen zullen altijd hun kritiek in de aanslag hebben. On to the next please!

Ik ken die Ward niet en weet niet waarom Ajax bij hem is uitgekomen. Dus kan niet een vooroordeel over hem kwijt. Vraag is wel: waarom laat Liverpool een goede inkoper gaan? Hoe dan ook, we gaan het zien. Wel vrees ik dat Ajax bij gebrek aan visie Heitinga volgend jaar als trainer aanstelt. Heeft nog amper bewezen ook maar iets van de juiste man te hebben. Laat hem aan de hand van een ervaren hoofdcoach meelopen. Die zich wel heeft bewezen binnen Europa. En anders gewoon Bosz aanstellen.

Och ja de snor weet volgens hem alles . En nooit commentaar op Alfred Schreuder wat terecht zou zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren