Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toptalent van PSV debuteert: ‘Deze jongens spelen wekelijks op topniveau’

Laatste update:

De zestienjarige Mohammed Ihattaren was vrijdag, samen met de achttienjarige Zakaria Aboukhlal, een van de twee debutanten bij PSV in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (2-1 zege). De aanvallende middenvelder wordt gezien als een van de grootste talenten van de jeugdopleiding van PSV en het doet hem goed dat hij zich nu mag laten zien bij het eerste elftal.

Mark van Bommel nam Ihattaren mee naar het trainingskamp in Doha. "Het was een prachtige week", blikt hij terug in gesprek met PSV TV. "Ik heb enorm veel geleerd en het is mooi meegenomen dat ik mijn debuut heb gemaakt. De jongens hebben me goed opgevangen. Mijn debuut was een belangrijk moment voor me, waar ik als kleine jongen al naartoe werkte."

Ihattaren deed maar vijf minuten mee als invaller, maar kon toch enkele goede dingen laten zien. "Ik nam een goede corner, waar bijna een goal uitkwam, en gaf twee goede passes. Dat is wel lekker", vertelt het talent, dat 'gewoon een veel hoger niveau' merkt bij PSV 1 dan in de jeugd. "Dit zijn jongens die wekelijks op topniveau spelen, veel ervaring hebben en in de Champions League hebben gespeeld tegen ploegen als Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale. Maar ik merk dat ik met ze mee kan. Ik heb me goed voorbereid in de vakantie. Dit smaakt zeker naar meer."

Voordat Ihattaren in maart zijn handtekening zette onder een driejarig contract in Eindhoven, werd hij in verband gebracht met onder meer Manchester City, Chelsea en Manchester United. De jongeling werd vorig jaar verkozen tot beste speler op het prestigieuze Premier League International Tournament en was in februari met een doelpunt tegen Turkije (2-0) belangrijk voor Oranje Onder-17 bij de plaatsing voor het EK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi spelertje, zou me niet verbazen als er nog wel een invalbeurtje in de competitie in zit.

11 januari 2019 om 20:19

Is bijna 17, debuut komt steeds dichterbij natuurlijk. Zou hem niet vast doorschuiven naar PSV 1 maar na paar potjes JL met Jong PSV kan hij best ala Kluivert snel aansluiten en misschien daar ook blijven al.

Dit word een hele grote hoort in het rijtje gravenberch unuvar nouri etc.

11 januari 2019 om 20:18

Ben benieuwd welke van deze jongens over pak 'm beet 5-8 jaar nou echt op heel hoog niveau spelen. Net als al die Nederlanders in de jeugdopleiding bij buitenlandse clubs. Grote talenten maar het blijft altijd maar afwachten.

11 januari 2019 om 20:29

Dat is wel een beetje prematuur om nu al te zeggen. Talent heeft hij zeker, maar er kan nog van alles gebeuren. Als hij hard blijft werken en wacht op zijn kans, is het goed mogelijk dat hij het redt. Je moet ook een beetje geluk hebben in je carrière (bijvoorbeeld een blessure of transfer van een concurrent). Als hij genoeg geduld heeft komt kwaliteit vanzelf bovendrijven.

11 januari 2019 om 20:43

@SneekPSV ik denk dat je wat meer voetbalkennis moet opdoen. Of het lijkt alsof je deze speler nog niet kent kan ook. Maar deze jongen kan allang al zo makkelijk mee met PSV 1. Hopen dat we veel van hem gaan genieten

11 januari 2019 om 20:54

@ vangelder

Je twijfel over mijn voetbalkennis laat ik voor jouw rekening. Maar als jij denkt dat een 16 jarige speler allang (hoe lang is dat dan in jouw beleving?) mee kan in het eerste , dan twijfel ik toch ten zeerste aan de kennis van jou. Dat hij veel talent heeft kan een blinde nog wel zien, maar een 16 jarige is nog niet volgroeid. Fysiek zijn de meeste van zijn leeftijd genoten er nog niet klaar voor. Om over het mentale deel nog maar te zwijgen.

11 januari 2019 om 21:31

Als hij al zo makkelijk mee kan met PSV 1, waarom speelt hij dan niet eens in Jong Psv? Daar loopt niet bepaald iets bijzonders rond

Kan iemand me uitleggen waarom deze jongen maar 1/6 wedstrijd speelde. Kwam er op de helft van de tweede periode in en de 3e periode moest hij er weer af. (Lichte) blessure ofzo?

11 januari 2019 om 20:28

@SanderKoevoets 16 jaar en speelde met basis elftal en viel echt goed in. Liever 15 min met basis elf, dan 30 min met reserves met alles respect hoor. En derde periode was gewoon jong PSV tegen jong Brugge

11 januari 2019 om 20:42

Ja maar hij kwam er de 45' in en ging er de 61' weer af. Dat is toch raar, had die jongen gewoon 45 minuten laten spelen, zeker als hij (zoals jij zegt) goed inviel! Een kwartiertje is echt niet heel veel..

11 januari 2019 om 20:41

Ik denk omdat van Bommel iedereen wilde laten spelen deze wedstrijd, zo'n 25 man die mee waren. Ihattaren is de jongste en is meer mee om even te ruiken aan PSV 1 dus kreeg hij het minste speeltijd, vermoed ik. Uiteindelijk heeft iedereen die dit was gespeeld dus kan niet iedereen minimaal 1 van de 3 perioden spelen met 25 man.

Daarbij denk ik dat van Bommel hem wilde laten spelen met de beste spelers om zich heen, in de eerste periode dus zodat hij niet verzoop als hij omringt is door andere talenten of spelers zonder speelritme. Op deze manier kon hij dus gewoon zijn eigen spel spelen. Ramselaar bijvoorbeeld moest op rechtsback spelen toen hij erin kwam om hem toch maar minuten te geven.

11 januari 2019 om 20:43

Oke fair enough, dat klinkt logisch. Viel goed in hoorde ik, jammer dat hij niet langer heeft mogen laten zien wat hij kan. Erg goede speler zover ik gezien heb (bij O19/Jong).

11 januari 2019 om 20:48

Slechts een theorie hoor, geen idee of dat echt de beweegreden was. Wedstrijd was helaas niet live te volgen dus keek ook raar op toen ik zag dat ie er zo snel al weer uit ging. Inderdaad echt een goede speler, maar nog heel jong natuurlijk. Ben erg benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen komende 2/3 jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren