Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toptalent staat voor vertrek: ‘Ik moet mij ook verder ontwikkelen’

Laatste update:

Youri Tielemans is door Goal verkozen tot het grootste talent van het afgelopen jaar. De achttienjarige middenvelder liet onder anderen Breel Embolo en Gianluigi Donnarumma achter zich en zegt in een interview met de website blij te zijn met de prijs, maar dat hij liever iets wint met Anderlecht.

/

De Belg spreekt van ‘de club van mijn hart’: “Anderlecht heeft mij geholpen om de speler te worden die ik nu ben. Maar ik moet mij ook verder ontwikkelen. En ik wil kampioen worden met Anderlecht”, aldus Tielemans, wiens idool naar eigen zeggen Zinédine Zidane is.

Het talent lijkt na dit seizoen wel uit Brussel te vertrekken, meent zaakwaarnemer Christophe Henrotay: “Hij weet dat zijn toekomst elders ligt. De clubs die hem willen zijn allemaal topclubs. Die mentaliteit moet hij zich eigen maken. Ik vertel hem dat keer op keer. Aan het einde van dit seizoen is hij klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schijnt dat Juve echt verregaande gespreken met Youri en zijn management aan het voeren is. En ik mag het hopen dat hij daadwerkelijk komt. Eerst kopen en meteen uitlenen aan een Sassuolo of zelfs Lazio zou ideaal zijn. Echt een wereldtalent, het maakt me niet uit hoe negatief sommige analisten en kenners in België over hem praten met momenten, een groter talent in die leeftijdsgroep loopt er op die positie niet rond.

22 januari 2016 om 19:42

Dan heb je met Pogba en Tielemans wel het middenveld met de meeste potentie van de hele wereld. Wellicht Verratti nog aantrekken en dan kan Juve zich gewoon meten met de grote drie.

22 januari 2016 om 19:42

Hij mankeert ervaring en spieren, dus ergens suptop in duitsland of uk

22 januari 2016 om 20:15

Tielemans kan prima meteen basis. Samen met Pogba het middenveld controleren. Ik zou hem echt niet uitlenen, aan een team wat met name middenmoot voetbalt.

Niet alleen op fifa een groot talent dus

22 januari 2016 om 18:58

Fifa doet het goed met het potentieel van talenten inschatten, is natuurlijk niet zo moeilijk als je het een beetje volgt maar een vijftal jaar geleden was het dramatisch, leek wel alsof ze willekeurig potentieel meegaven.. Alsof iemand zei: nou dit jaar zullen we van een Australiër, een Japanner, 5 Italianen en een Zambiaan een toptalent malen..

22 januari 2016 om 19:17

Fifa is net vreselijk bij het inschatten van potentieel! Bij elke nieuwe hype die 1 of 2 goede wedstrijden speelt krijgt die speler een potentieel van 84+, ookal was ie daarvoor 70. De editie daarop zakt het potentieel 9/10 weer gedeeltelijk weg tot ie weer rond de 73 ligt enkele jaren later

22 januari 2016 om 19:49

Tja uiteindelijk kan je het niet inschatten, wie had gedacht dat bv. Denswil zich niet ging doorontwikkelen.. lijkt me onmogelijk dat Tete, Bazoer, Riedewald en vd Beek niet verder raken dan Ajax. Die krijgen allemaal een hoog potentieel. Fifa valt best mee, maar helemaal correct zal het nooit zijn aangezien niemand een glazen bol heeft.

22 januari 2016 om 18:58

Haha sommigen redden het dus toch! Zivkovic is een mooi voorbeeld van hoe het kan veranderen. Die zal op fifa17 geen topper worden.

Hij is nog maar 18, zou er nog minstens één seizoen moeten bijdoen. Als je die woorden van Henrotay leest lijkt het aan zijn zaakwaarnemer te liggen. Die topclubs staan er volgend seizoen ook nog, maar iemand wil cashen..

22 januari 2016 om 19:13

Dit is al zijn 3e seizoen bij het 1ste. Vorig seizoen speelde hij al sterk in de CL. Helaas gaat dit seizoen minder met Anderlecht. Maar misschien heb je gelijk moet hij nog 1 seizoen langer blijven en dan echt de sterren van de hemel spelen. Ipv de helft van de wedstrijden!

22 januari 2016 om 19:30

Hij mag dan wel 18 zijn, maar heeft al zo veel wedstrijden gespeeld dat hij echt gewoon klaar is voor de volgende stap

22 januari 2016 om 20:22

Neen hij moet echt vertrekken. Zolang dat Defour er is kan hij zich niet ontwikkelen. Voor de komst van Defour deed hij het uitstekend. Mocht hij alle ballen nemen, vrije trappen en corners. Nu moet hij alles afgeven. Ik vind dat Defour hem keihard remt in zijn ontwikkeling.

22 januari 2016 om 22:10

Gaat Defour nog weg of is hij dat niet meer van plan?

22 januari 2016 om 23:36

Lijkt mij ook de beste optie als ik alles over Tielemans lees, maar kan het niet zeker zeggen omdat ik bijna geen wedstrijden kijk van Anderlecht.. De Belgische competitie is echter wel van een laag niveau, ik zou hem dus eerst wel eens in een grotere competite bij een kleinere club aan het werk zien dan meteen bij de top, dan kan hij zich ook aanpassen aan het snellere voetbal en de concurrentie..

23 januari 2016 om 15:24

Echt geloof me, het niveau in België is hoger dan dat van Nederland.

Tielemans was bij fifa 15 ook baas...
En dan had ik nog ene Alvarez Balanta (CV) kreeg ook een rating van 88
En Vilalba nog (SP) die haalde 90
Laatste 2 doen het in fifa 16 helaas minder...

Maar goed terug naar de realiteit

22 januari 2016 om 19:51

Alvarez Balanta heeft een terugslag gekregen door blessures, maar komt er wel. Misschien niet meer in de absolute top maar net daar onder.

Mja doorontwikkelen... Dan zou die zich bij Anderlecht toch eerst kunnen doorontwikkelen tot onbetwiste basisspeler, wat nu nog niet het geval is. Hij heeft in bepaalde matchen al bewezen dat hij het niveau van het hele team naar omhoog kan halen als hij goed speelt, maar dat laat die veel te weinig zien. Het potentieel om bij de absolute top te spelen heeft die zeer zeker, maar een extra seizoen bij Anderlecht zou zeker niet slecht zijn voor hem, zodat hij meer consistentie in zijn prestatie kan beginnen leggen.

22 januari 2016 om 20:11

Hij zou de patron moeten worden, voor hij vertrekt. Want dendoncker staat er ook veel in zijn plaats.

Eens tielemans de pure drager en patron is kan hij weg.

En anderlecht moet volhouden aan de hoofdprijs

22 januari 2016 om 20:24

Ik vind dat Defour hier voor Tielemans een probleem is. Sinds zijn komst is Tielemans veel minder. Hij mag niet meer zoveel initiatief nemen. Voor de komst van Defour was hij echt veel beter. Hij trapte de vrije trappen en de corners en dat heeft hij allemaal moeten afgeven sinds de komst van Defour.

En aangezien ik Defour dit seizoen echt niet zie vertrekken vind ik het beste voor zijn ontwikkeling dat hij vertrekt, anders dreigt hij een beetje zoals Praet te worden die in mijn ogen al anderhalf seizoen te lang is gebleven.

23 januari 2016 om 00:05

Bwah niet mee eens eigenlijk. Defour is nu bv geblesseerd en Tielemans neemt helemaal niet meer de leiding op zich dan wanneer Defour er wel bij is. Daarbij heeft Tielemans in verschillende matchen al bewezen dat hij het team nog steeds naar een hoger niveau kan tillen, ook als Defour er wel is. Ik vind Tielemans nog steeds onregelmatig presteren, of Defour nu wel of niet speelt. Hij neemt nu in de meeste matchen wel niet meer de spelhervattingen voor zijn rekening, maar dat lijkt me qua invloed toch miniem te zijn op zijn algemene prestaties. Je zou juist verwachten dat hij zich beter kan ontwikkelen naast Defour, omdat er op die manier niet zoveel druk op zijn schouders ligt.

Overigens denk ik dat het wel logisch was dat Praet vorig seizoen nog bij Anderlecht zat, je zag dat zijn doorbraak in de laatste maanden van 2014 hem goed hebben gedaan en blijven toen de juiste stap was. Hij is nu hooguit een seizoen (het huidige dus) te lang gebleven.

23 januari 2016 om 01:10

Tielemans naast Kouyaté, dat was mij nog eens een tandem. Kouyaté liep zich te pletter, waardoor Tielemans zich volledig kon ontplooien. Kouyaté zei zelf nog dat hij met plezier alles dicht zou lopen zodat Tielemans zich enkel met het voetballen zou moeten bezig houden. Iets waar Defour zich te goed voor voelt denk ik. Toen speelde hij echt als een patron.

Dan komt Defour aan die alle spelhervattingen neemt en meteen aantoont dat hij de nieuwe patron is. Dat is een serieuze mentale tik. Ik vind het echt remmend voor hem. En ja, als Defour weg is het niet makkelijk om ineens de wedstrijd van je leven te spelen. Ben echt wel van mening dat hij moet vertrekken, maar niet per se naar een topclub.

De perfecte vervanger voor Xhaka, die in de zomer zal gaan denk ik. Tielemans zal wekelijks basis staan en zich verder kunnen ontwikkelen om vervolgens de stap naar een topclub te maken. Zowel voor Tielemans als Gladbach ideaal. Denk alleen niet dat hij al die topclubs kan weerstaan..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren