Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toptalent FC Twente stopt abrupt en richt zich op maatschappelijke carrière

Laatste update:
/

FC Twente raakt een van zijn grootste talenten kwijt. Jeroen van der Lely, die vorig seizoen elf keer in actie kwam met het beloftenelftal in de Jupiler League, heeft om ontbinding van zijn contract gevraagd. Dat meldt TC Tubantia.

De verdediger speelde onlangs nog mee in een oefenduel van het eerste elftal tegen Aberdeen. Van der Lely zou zich volgens de regionale krant willen richten op zijn maatschappelijke loopbaan. Verdere redenen achter het opmerkelijke besluit van de tiener zijn nog onbekend.

De negentienjarige speler werd vorig jaar verkozen tot grootste talent van de opleiding van de Enschedese club. Het was de bedoeling dat hij vanaf komende maandag mee zou gaan trainen met de eerste selectie van coach Alfred Schreuder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Apart besluit, voor de buitenwereld. Denk dat veel mensen van zijn leeftijd dromen van zo'n kans. Maargoed, er zijn geen verdere redenen bekend gemaakt. Ik ga er van uit dat deze jongen goede redenen heeft en dit besluit niet zomaar heeft genomen.
Weet iemand waarom hij maar 11 keer meedeed bij de beloften? Blessures of gepasseerd?

25 juni 2015 om 08:22

Speelde aan t begin van het seizoen mee met A1 vgm

25 juni 2015 om 12:23

Idd

Onbegrijpelijk. Als je als grootste talent van de club wordt gezien, is de kans natuurlijk vrij groot dat je het eerste elftal gaat halen. Welke maatschappelijke carriere hij ook wil volgen, hij zal heel wat jaren extra moeten werken voor het loon van een voetballer. Als hij hier zich goed bij voelt moet hij het zeker doen en ik wil zijn geluk niet in de weg staan, maar eeuwig zonde is het wel. goede voetballer.

25 juni 2015 om 08:19

denk dat de kans nu helemaal groot is bij twente om als jeugd het 1e te halen. net als Feyenoord eigenlijk ook heeft moeten doen.

25 juni 2015 om 08:32

Kom op net alsof het alleen om geld gaat, dat Is wel heel oppervlakkig. Het kan toch ook zijn dat hij het leven als profvoetballer niet ziet zitten, kan om zoveel verschillende redenen zijn, bijv in zijn privé leven of juist dat het voetbal wereldje hem niet meer aanstaat. Het Is toch niet onbegrijpelijk omdat 'hij zoveel geld kon verdienen'

25 juni 2015 om 08:41

Vind je het echt zo onbegrijpelijk? Ik kan me heel goed voorstellen dat als je er een goede kop op heb en kansen hebt in de "gewone" wereld liever die kans pakt dan in het spinnenweb van de voetballerij terecht wilt komen. Voor deze jongen geldt dus blijkbaar echt dat hij voor zijn lol voetbalt. Je kan veel gelukkiger zijn met wat minder nullen op de bankrekening.

En ik ga er van uit dat deze jongen een slimme jongen is met goede kansen voor een maatschappelijke carriere. Een jongen als Depay moet bijvoorbeeld nooit zijn voetbal carriere opgeven. Nooit...

25 juni 2015 om 09:32

Volgens mij zijn er genoeg voetballers die geen zak om voetbal geven maar er eigenlijk in zijn gerolt en het dus doen om financieel onafhankelijk te zijn.

Björn Sigurdarson is er ook zo een, hij speelt overigens nog wel voetbal maar heeft er niks mee. Hij heeft ooit een wedstrijd meegespeeld met ijsland nationaal team en daarna bedankt omdat hij het letterlijk "verspilde" tijd vond.

Zijn trainer bij Wolverhampton Wanderers FC, heeft ooit aangegeven dat als je wilt slagen in voetbal je er wil zin in moet hebben - wie dat niet heeft moet wat anders gaan doen.

ik denk dat hij daar zeker gelijk in heeft.

en wellicht geldt dat voor deze jongen ook, als je er geen zin in hebt en geen puf hebt om elke keer op het veld te staan en prof te ballen dan verspil je toch alleen maar de tijd van jezelf en van de club?

en we kunnen zeggen dat het onbegrijpelijk is omdat er "oh zoveel mensen zijn die prof voetballer willen worden" maar daar heeft hij niks aan, hij kan er niks aan doen dat wij te slecht zijn om prof te worden en dat hij er juist goed in is - maar wilt niet zeggen dat hij tegen zijn zin in dan ook maar prof moet worden.

Gozer doet er gewoon goed aan te stoppen, wellicht dat hij er spijt van krijgt - wellicht van niet - tijd zal het leren.

25 juni 2015 om 10:22

Ik denk dat de meesten het voetbalspelletje wel leuk vinden, anders kom je niet zo ver. Velen zullen het leven als een prof echter niet leuk vinden, maar het ervoor overhebben vanwege t vele geld dat er voor terug komt

25 juni 2015 om 11:10

Je kunt nog zo'n groot talent zijn, maar als je 19 bent, kom je net uit de pubertijd en dan kan de knop omgeschakeld zijn. Ik vind het juist goed dat hij zijn eigen keuze maakt. Daarom is het ook volstrekte logisch dat je eigen jeugd mag noemen als ze 3 jaar in de opleiding zitten en tot 21 jaar. De pubertijd is juist een lastige periode waarin je keuzes moet maken, hij kiest nadrukkelijk voor een maatschappelijke kant. Zijn er ook veel die dat ook willen maar de hersens er niet voor hebben, die worden dan zo goed mogelijk begeleid in de pubertijd. Dit is dus een mooi voorbeeld waarom eigen jeugd mag worden genoemd.

25 juni 2015 om 16:15

Ik vind voetbal echt heel leuk, maar ik vind mijn economieresearch leuker en zou dat ook niet opgeven om prof te worden. Ook mensen die zeggen dat kan je later ook nog doen snappen niet hoe het werkt. Je bent minstens 8 jaar bezig om je PhD te halen en dan moet je daarna ook nog tijd hebben om je research te doen. Als je hier pas op je 40e mee begint haal je nooit het niveau wat je haalt als je op je 18e begint.

die gaat naar een andere club net als Lenskey bij Feyenoord toen.
zou wel onde zijn als je zo stopt met voetballen terwijl je wel het talent hebt, al weet je niet precies waarom die stopt natuurlijk.

25 juni 2015 om 09:15

Dit denk ik dus ook. .. Hij maakt zich vrij om naar een andere club te gaan. ..

25 juni 2015 om 09:41

Dat lijkt mij wettelijk toch niet mogelijk lijkt mij. Zou je toch direct moeten kunnen aanvechten als deze tactiek gehanteerd zou worden.
Wel een aparte keuze hoor. Veel geld te verdienen als je als voetballer redelijk hoog kan komen te voetballen. Toch kan ik mij ook voorstellen dat sommige deze omgeving helemaal niks vinden en/of een gewone carrière ambiëren.

25 juni 2015 om 10:41

Je kan altijd uit het voetbal stappen en je contract beeidingen. Echter ga je opnieuw voetballen dan zal er een compensatie moeten komen voor Twente van de betreffende BVO waar hij dan aan de slag gaat.

25 juni 2015 om 12:24

Heeft brands ook bij den bosch gedaan. Wilde stoppen met voetbal. Contract ontbonden en bij az getekend.

25 juni 2015 om 09:21

Lensky ja! Hoe zat dat precies. Was 'n goed talent toch?

25 juni 2015 om 10:17

Was zeker geen slechte voetballer voor in de Eredivisie. Maar helaas zat 't in z'n bovenkamer niet helemaal goed. Was erg depressief, had met niemand hier contact, wilde zo graag mogelijk terug naar Canada, had ook gehoord dat ie zelfmoordpogingen ondernam en hij zoop zich elke avond de pleuris. Erg jammer van zo'n jongen.

Die wilt gewoon hiermee aangeven dat Schreuder op moet stappen! Of hij eruit of ik!

25 juni 2015 om 08:21

Ja tuurlijk. Schreuder, de trainer die hem als talent mee laat trainen en zo de kans geeft om zich bij het eerste te spelen. Wat een hekel zal die jongen aan hem hebben.

25 juni 2015 om 08:24

Wat een lulkoek.. Schreuder geeft hem een kans, maar toch moet Schreuder eruit van hem

25 juni 2015 om 08:26

Echt rijk zijn ze volgens mij niet, komen uit mijn dorp en heeft samen met zijn broertje bij De Zweef gevoetbald. @ajaxmick haha als dat de reden is dan is die wel een baas! Ben echter bang dat we gewoon met alfred en aldo opgescheept zitten de aankomende 2 jaar helaas. Daarna weer hopen op verbetering

Zal wel niet lekker in zijn vel zitten die jongen. Of misschien is hij stinkend rijk vanuit thuis en geeft ie geen **** om een professionele voetbalcarrière.

25 juni 2015 om 08:32

Of hij vindt iets anders gewoon leuker...

25 juni 2015 om 08:43

Zou kunnen maar ik zou het raar vinden.

Wat is er nou leuker dan voetballen of voetballer zijn? Er zullen weinig mensen zijn die een 9 tot 5 baan verkiezen boven een professioneel voetbal carrière, zeker gezien zijn talent zou ik dat gewoon heel raar vinden.

En ook een beetje ondankbaar overigens, miljoenen mensen zouden profvoetballer willen worden maar hebben het talent gewoon niet, hij heeft dat wel en laat dat links liggen.

Goed het is zijn leven en ik ken de exacte situatie niet, maar ik vind het een raar verhaal.

25 juni 2015 om 09:00

Nogal kortzichtig om dat ondankbaar te noemen, hij mag toch zijn eigen keuzes maken in zijn leven? Zijn exacte situatie maakt niet veel uit, al heeft hij er gewoon 'geen zin in', dan is het nog steeds prima. Daarnaast denk ik dat er buiten de leuke dingen van een voetbalcarriere (veel geld, bekendheid, elke dag voetballen) ook heel veel mindere kanten aan zitten, bijvoorbeeld dat je heel veel moet laten om fit te blijven, je constant in de schijnwerpers staat, enorm veel druk op je schouders mee krijgt en het best een onzeker bestaan is als je niet in de absolute top terecht komt aangezien je carriere dan eindigt op 35-36 en je echt geen miljoenen hebt verdiend.

25 juni 2015 om 09:07

Dus omdat je ergens talent voor hebt M O E T je daar iets mee doen? Erg kortzichtig, helemaal om zo'n keuze ondankbaar noemen.... Die jongen moet gewoon lekker doen wat hij zelf wil.

25 juni 2015 om 15:25

Elk weekend met je vrienden in de kroeg achter de meiden aan is als je 19 jaar bent, echt wel leuker dan om 22.00 uur naar bed omdat je de volgende dag weer een wedstrijd moet spelen...

26 juni 2015 om 02:43

Hip00, wat je nu zegt is behoorlijk subjectief... ik , en een heleboel andere mensen, zouden zeker weten mijn zaterdagavondje in de kroeg opofferen voor wedstrijden voetballen met een enorme salaris en beroemdheid.

25 juni 2015 om 08:35

Misschien vind hij voetbal niet zo leuk en vindt hij als 1 van de weinige gasten van zijn leeftijd geld niet het allerbelangrijkste wat er is?

25 juni 2015 om 08:48

Als hij voetbal niet zo leuk vond, waarom blijf je dan zoveel jaren in een jeugdopleiding?

25 juni 2015 om 09:04

@ Ajaxcunian

Het kan natuurlijk zijn dat hij het voetballen wel heel leuk bleef vinden, maar de zaken die erbij kwamen kijken naarmate hij dichterbij het eerste elftal kwam en dus meer echt richting profvoetballer ging, steeds minder ging vinden of meer en meer gingen tegen staan. Of er is iets gebeurd in zijn prive-situatie waardoor hij voetbal minder belangrijk vindt, kan van alles zijn.

misschien heeft 1 van zijn familieleden en miljardenbedrijf die hij overneemt haha. nee zonder dollen , zonde, zal ongetwijfeld een goede reden hebben, misschien is hij het voetballeven zat? wil die weer een biertje met zn vrienden drinken op vrijdag of zaterdag, kan van alles zijn

25 juni 2015 om 08:34

Zoiets zal het wel zijn ja. Of hij kampt met psychische problemen ala Jordi Hoogstrate.

Hoe het ook zij, het is een gemis. Heb hem 2x zien spelen en was behoorlijk onder de indruk.

Of miscchien, heeeeeeel misschien, vind hij geluk belangrijker dan geld?

Mijn vermoeden is, gezien de timing zo kort voor start van de voorbereiding, dat hij ondanks zijn stempel als groot talent veel twijfel heeft en de druk niet aan wil/kan.

25 juni 2015 om 09:44

Mijn gedachte is gezien de timing dat hij is ingeloot voor de opleiding voor de baan van zijn dromen.

Berry van Aerle werd weer postbode na het EK van 88...wellicht dat deze jongen iets anders ambieert maatschappelijk gezien als Berry...

25 juni 2015 om 21:11

youri cornelisse is na zijn carriere politie agent geworden (denk dat hij het 'uitgescholden worden' miste)..

26 juni 2015 om 17:51

Aan de andere kant is het misschien ook wel een truc om zodoende over een jaar een leuke club te vinden waar je je dan gratis kan aanbieden als (ex)toptalent van Twente...

Maatschappelijk carrière ? Zolang het verhaal niet bekend is sluit ik niet uit dat hij goedkoop na een andere club wil. Ik zal als ik Twente was, maar op mijn teller passen en voorwaarden opstellen bij beëindiging van het contract.

25 juni 2015 om 09:11

Op je teller?

On: Dit lijkt me toch niet hoor.. zo heel vreemd is het toch niet dat je dat wereldje niet in wilt? Vind het eerder vreemd dat je niet vaker hoort dat jongens ermee kappen. Als die jongen weet niet hoe lang in de jeugd heeft gevoetbald bij Twente en allerlei kansen krijgt bij het eerste, zal hij echt niet zo'n naaistreek uit gaan halen, als dat al mogelijk is wat ik betwijfel want inderdaad ze zullen echt wel opletten bij de ontbinding van het contract.

Heel veel mensen verbazen zich hier blijkbaar over, maar eigenlijk snap ik niet dat dit niet veel vaker gebeurd. Ik vraag me af of je als profsporter namelijk wel echt gelukkig bent, zoveel dingen als je er voor moet laten. En zeker als voetballer ben je vervolgens ook nog eens een bekendheid, waardoor je helemaal bij alles wat je doet op moet gaan letten. Daar zitten veel mensen toch ook niet op te wachten.

En dan kun je met 'geld' aan komen zetten, maar geld maakt echt helemaal niet gelukkig. Geld kan nooit het gebrek aan geluk compenseren. Ik kan tientallen beroepen noemen die ik liever zou zijn dan profvoetballer.

En bedenk: deze jongen is niet in de jeugdopleiding gekomen omdat hij als droom had prof te worden, maar gewoon omdat hij voetballen leuk vond als jonge jongen.

25 juni 2015 om 13:18

Inderdaad. Al deze jongeren rollen er gewoon in, zonder echt veel na te denken of ze het wel willen.

Deze jongeman kijkt anders tegen het (voetbal)leven aan. Ik kan me zeker voorstellen dat hij zijn maatschappelijke carriere belangrijker vind. Het is als een soort gokken: Wordt ik een goede voetballer of verkies ik meer de zekerheid van een studie, immers: Bij voetbal moet je maar kijken of het wat wordt en leren heeft hij inmiddels al gedaan en kan hij blijkbaar.

Pfff je bent maar 1x jong hoor. Je kan altijd nog voor een 'normale' baan gaan als je klaar bent met voetballen. Dat gaat niet andersom.

25 juni 2015 om 14:10

@ Ansjo

Precies, ik hoorde iemand hier ook praten dat hij wellicht de kansen in de maatschappij wilt pakken, dan vraag ik me toch echt welke kansen. Echt, ik hoop dat hij hier heel goed over nagedacht heeft, want er gaat een hoop op de normale mens afkomen op hele korte termijn.

Als je niet hoog opgeleid bent kun je het wel vergeten (zelfs dan is het moeilijk), zeker nu er een robotisering golf eraan zit te komen in combinatie met Ai's (artificial intelligence). Waardoor er meer banen zullen verdwijnen dan erbij komen. Het is nog steeds een economische puinhoop en echte verbeteringen verwacht ik niet, het word alleen maar erger.

Wanneer je goed kijkt naar die banen waar Rutte en Samson zo over pochenzijn het allemaal banen met weinig tot geen zekerheden en voor lonen waar je vandaag de dag weinig mee kunt. Gisteren heeft Obama het voor elkaar gekregen om TTP (Trans-Pacific Partnership) er door te krijgen, waarbij je er dus vergif op kan innemen dat de Europese Unie erin zal slagen om Ttip (transatlantic Trade en Investment Partnership) er door te drukken.

Allemaal ondemocratisch tot stand gekomen doordat het in het geheim onderhandeld (gelobbyd) is en gemaakt is voor en door de grote multinationals. Die verdragen zijn nog erger dan Nafta die de westerse economieën ernstig schade hebben berokkend, want de enige die daarvan echt profiteerde waren de grote multinationals en de financiële sector (bank en verzekeringen wezen) die enkel maar 1 doel hebben.

Namelijk het dienen van grote multinationals, van wat er uitgelekt is vormen TTP en Ttip (er zijn er nog een aantal in de maak) echt een groot gevaar voor de werk gelegenheid, lonen, sociale zekerheid, arbeidsrechten, defensie, immigratie beleid, Cao's, pensioenen, diverse kwaliteit standaarden (medisch gebied, voedsel, water etc) en als klap op de vuurpijl verliezen de aangesloten landen zo goed als hun soevereiniteit.

Het zijn namelijk levende verdragen, wat inhoud dat de speciaal aangewezen comités veranderingen kunnen aanbrengen zonder inmenging van parlementen. Als toetje zitten daar ook nog aparte rechtbanken aan vast (opgericht en volledig betaald door de multinationals, dus onafhankelijk zijn ze niet, die landen kunnen aanklagen als de politiek dwars ligt, omdat ze dan de kans tot het behalen van (toekomstig verwachtte) winsten schaad. Uiteraard worden die boetes betaald uit het belastinggeld, Australië en Uruguay hebben dit al aan den lijve ondervonden hoe onafhankelijk dat soort rechtbanken zijn, ze zijn er al maar ze krijgen veel meer macht.

Aangezien de meerderheid van Nederland tegen het opgeven is van nog meer macht naar Brussel (globalisten), maar ook klaar is met een doodziek economisch systeem die de grote mensen massa niet dient. Het is daarom ook een kwalijke zaak dat de main stream media (ook de Nederlandse) hierover bijna met geen (kritisch) woord reppen.

Wanneer je wilt gaan studeren moet je jezelf als student vandaag de dag flink in de schulden steken, waarbij je bijna je hele leven vast zit aan een torenhoge schuld voordat je echt begonnen bent. Dit allemaal omdat het zogenaamd zo goed is volgens de politici om je zo hoog in de schulden te steken, terwijl ze aan de andere kant weer prediken dat mensen zo min mogelijk schulden moeten hebben. Het lachwekkende is ook nog dat dit uit de monden van politici komt die die hun studies zo goed als gratis behaald hadden. Nu zal ik niet beweren dat hij geen goede redenen heeft, maar een opmerkelijke keuze is het wel en waarvan ik hoop dat hij hier echt goed over nagedacht heeft.

In die zin heb je als voetballer die gezegend is met talent veel meer zekerheid dan de gewone man in de straat, die afhankelijk is van zijn welzijn van de ene na de andere bewust gecreëerde economische bubbels. Waarbij de volgende bewust gecreëerde bubbel (obligatie markt en de negatieve rentes) alweer op knappen staan, waarbij vergeleken de vorige financiële crisis childsplay is.

26 juni 2015 om 02:48

Jezus, je had echt niks te doen ofwat?

Heeft hij enig idee hoeveel 19 jarigen er van dromen profvoetballer te worden/zijn. Dat gooi je toch niet weg. Zeker aangezien er bij Twente de nodige spelers vertrekken en je des te meer kans maakt op speelminuten in het 1e.

25 juni 2015 om 14:14

@ misterxtreme

Dat niet alleen, als je weet wat er qua (handels) verdragen op stapel staan zou ik er nog eens goed over nadenken om te kiezen voor die maatschappelijke carrière; wanneer je gezegend bent met een bepaald talent. Vergeet vooral niet die fijne studiekosten waardoor jonge mensen voordat ze echt begonnen zijn al voor hun hele leven vast zitten aan een immense studie schuld.

25 juni 2015 om 16:53

Die studieschuld valt reuze mee, mits je verstandig omgaat en gewoon een baan naast de studie hebt, dat kan makkelijk met slechts een paar uur college en een paar uur aan zelfstudie per week.
Een maatschappelijke carrière bied veel meer zekerheid dan een prof carrière bestaan. Daarnaast zijn er ook nog tig voetballers die gewoon naast een voetbal carriere, 1 á 2 keer per dag 2 uur trainen en een keer per week een wedstrijd, ook nog een studie volgen. Een voorbeeld van mijn club is Daryll Werker, die gewoon studeert aan de Universiteit.

grappig te zien dat velen hier zijn keuze veroordelen..waarom..? laat die gast lekker zijn eigen ding doen..!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren