Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Toen Johan dat zag, werd hij woest op Guardiola’

Laatste update:

Ronald Koeman en Josep Guardiola hebben een goede band overgehouden aan hun gezamenlijke periode als speler bij Barcelona. Hun trainer in Camp Nou was Johan Cruijff, de man aan wie beide trainers veel te danken hebben. Niet alleen op tactisch gebied hebben de trainers van respectievelijk Everton en Manchester City veel geleerd van Cruijff, ook op persoonlijk vlak, zo stelt Koeman.

/

Niet geheel zonder toeval zijn veel spelers die onder Cruijff speelden in het trainersvak beland. “Johan betrok zijn spelers heel erg in wat hij wilde'', vertelt Koeman in een interview met het Algemeen Dagblad. “Hij liet je nadenken over het spel. Zette mij bewust op één kamer met Pep, zodat ik hem kon helpen. Ik was van nature ietsje meer een echte verdediger dan hij. Johan wilde dat ik hem bij de hand nam, over voetbal discussieerde.''

Koeman kan zich nog goed herinneren hoe Guardiola zich de woede op de hals haalde van Cruijff, begin jaren negentig. Trainer Cruijff kwam woedend de kamer van de twee spelers binnenstormen. “Pep had in die tijd ook een restaurant in Barcelona, samen met wat andere spelers'', vervolgt Koeman. “Hij deed ook wat dingen voor televisie en radio. Toen Johan dat op een avond zag, werd hij woest op Guardiola. 'Voetballen!', riep Johan. 'Jij moet alleen maar voetballen!' Pep kon er nu wel om lachen. Ook omdat Johan gewoon gelijk had natuurlijk.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijk om te lezen al die anekdotes!!

25 december 2016 om 11:03

Altijd leuk ja. Wel lastig om trainer te zijn van Everton. Je moet altijd 6 clubs boven je dulden die een betere selectie hebben, een grotere historie en meer geld. Als je dus naar verwachting presteert dan wordt je zevende en dan loop je precies Europees voetbal mis. Eigenlijk moet je met de slechtste club van het rijtje Arsenal Tottenham Chelsea Man U Man C en Liverpool concurreren om plaats 6 samen met al die andere subtopclubs als Leicester en Southampton. Je kunt het eigenlijk bijna niet goed doen.

Leuke anekdotes, het zijn ook 2 toptrainers in mijn ogen. Hopen dat het Everton deze winter lukt om wat gerichte aankopen te doen.

Denk dt Oranje met Koeman er een stuk beter voor had gestaan, zonder Blind op zijn tenen te willen trappen.

Maar je bent nou eenmaal een goede trainer of niet, als je een goede selectie hebt kan je je als trainer nou eenmaal meer profileren.

Je kan van Louis zeggen wat je wilt, maar hij heeft met een beperkt Oranje en een talentvol Ajax goede prestaties neergezet.
Ook bij Bayern is hem dat gelukt met gearriveerde spelers.

Johan is van eenzame hoogte, als voetballer, als trainer maar ook als mens heeft hij heel veel goed gedaan.

Gelukkig was ook hij een mens die fouten heeft gemaakt met zaken en ook vriendschappen( Louis) bleven niet altijd in stand.

Maar conclusie alles overziend, blijft Johan een geweldenaar met een visie die ongekend was.

25 december 2016 om 13:35

Als voetballer was hij ongeevenaard, maar als trainer had ik graag meer van hem willen zien.
Hij heeft in mijn ogen te vaak alleen maar vanaf de zijlijn lopen te verkondigen wat anderen zo allemaal fout deden terwijl hij zelf nooit meer de trainersschoenen heeft aangetrokken om zijn gelijk te bewijzen.
Ik denk persoonlijk dat hij te bang is geweest voor kritieken van anderen als hij weer een ploeg zou coachen.
Wat Koeman betreft denk ik ook inderdaad dat de Knvb een hele grote fout heeft gemaakt die nu amper meer te herstellen valt, in ieder geval de aankomende jaren niet.
Blind heeft zijn 2de kans gekregen, verdient of niet, maar hij laat gewoon nog steeds zien dat hij het dus niet heeft.
Louis heeft dat inderdaad wel en wij hebben gewoon zo'n type coach nodig.

P.s. Louis heeft naast Oranje, Bayern en Ajax zijn grootste prestatie toch wel neergezet in Alkmaar, iets wat bijna onmogelijk leek.

25 december 2016 om 14:04

Cruijff wilde op verzoek van van Basten, Gullit, Koeman en Rijkaard ook wel trainer van Oranje worden, hij werd echter door Rinus Michels neergesabelt.

Daarna vond hij het welletjes.

Hij heeft bovendien als clubcoach bij Ajax de Europacup II( voor bekerwinnaars) en bij Barca de Europaclub I met Koeman als speler.

Maar ook bij Barca werd hij door het toenmalige bestuur bedondert, bij zijn afscheid in Barcelona zat het hele stadion vol zijn naam minutenlang te scanderen.

Johan was gewoon een juweel voor de voetbalsport.

Louis heeft ook goed werk gedaan als ambassadeur voor Spieren voor Spieren, ook kon je bij het eerste supportersfeest in Aalsmeer goed met hem praten en de spelers als supporter zijnde.

Dat kon toen nog omdat de aantallen nog niet zo groot waren.

Ook kon je goed met Johan en de anderen praten in de kantine van de Meer na een wedstrijd met Johan en de andere spelers.

Inderdaad is het jammer voor Danny, maar hij heeft het helaas niet als trainer.
Zijn pech is ook dat hij niet al te beste hulptrainers heeft.

25 december 2016 om 15:20

Ik vind dat een nog erg voorbarige conclusie. Blind heeft vooral veel pech gekend tot nu toe. Met name met geblesseerde spelers. Daarnaast valt op individuele fouten moeilijk te trainen. Je traint natuurlijk op hoe het wel moet, maar dan nog kan je er niks aan doen als een speler individueel de fout in gaat. Tactisch is Blind geen onbenul (hij is medeverantwoordelijk geweest voor de resultaten onder van Gaal). Kijk je naar Koeman: Heeft vooral geparasiteerd op het werk van anderen. Heeft het verder leuk gedaan met Feyenoord, maar met een goede selectie nooit kampioen geworden en ook steeds vroeg uitgeschakeld in de europaleague. Doet het vervolgens een jaartje goed in Engeland en springt vervolgens op een volgende trein (heeft hij eerder gedaan) en bakt er vervolgens weinig van. Kortom ook Koeman is afhankelijk van het beschikbare materiaal en dat is op dit moment niet opperbest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren