Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Titelaspiraties AZ lopen flinke knauw op door wegvallen belangrijke schakel

Laatste update:

AZ moet het de komende tijd stellen zonder sterkhouder Sam Beukema, zo maken de Alkmaarders bekend via de officiële kanalen. De centrale verdediger kampt met een knieblessure, die hij afgelopen weekend opliep in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (0-2). Het is niet bekend hoe ernstig de kwetsuur exact is. Volgens AZ is Beukema 'de komende weken' niet inzetbaar.

Het onfortuinlijke moment deed zich zaterdagavond na ruim een uur spelen voor, toen Thom Haye een diepe pass verstuurde en Beukema de doorgebroken Milan van Ewijk moest afstoppen. De verdediger van AZ overstrekte daarbij zijn linkerknie en zag de bal bovendien op de stip gaan. Hobie Verhulst wist de penalty van Amin Sarr te keren, maar het kwaad voor Beukema was toen al geschied.

De mandekker keerde na de blessurebehandeling nog wel terug in het veld, maar moest zich in de zeventigste minuut laten vervangen door Zinho Vanheusden. Onderzoeken hebben uitgewezen dat Beukema het de komende weken rustig aan moet doen. Het wegvallen van de centrumverdediger is een flinke aderlating voor AZ. Beukema verscheen dit seizoen in alle competitiewedstrijden aan de aftrap en maakte slechts één keer niet de negentig minuten vol. Hij werd het vaakst ingezet door Pascal Jansen.

Voor Jansen wordt het dan ook puzzelen in de achterste linie. De oefenmeester kan ook al lange tijd niet beschikken over Bruno Martins Indi. De voormalig Oranje-international kwam op 18 september voor het laatst in actie in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Vanheusden wordt gezien als logische vervanger van Beukema. Ook Maxim Dekker zou op die plek kunnen spelen. AZ neemt het zondag als nummer twee van de Eredivisie op tegen Fortuna Sittard.

Wie moet Sam Beukema vervangen in het hart van de defensie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou nou nou… We zijn wel heel ver gezonken als Sam Beukema ons naar de titel moet lijden.

18 januari 2023 om 10:46

Lijden....alsof de titelstrijd een lijdensweg is.

Verder is het inderdaad zo dat Beukema een leidende rol speelt in de defensie van Az; het is immers een basisklant.

18 januari 2023 om 10:49

2006-2007 heeft bewezen dat het wel degelijk een lijdensweg kan zijn 😉.

Goede nieuws is dat dit betekent dat Dekker weer de kans krijgt, slechte nieuws is dat dat dus niet ten koste gaat van Panta, maar van Beukema. Een spoedig herstel gewenst.

18 januari 2023 om 10:51

Zinho hebben we ook nog Die zal nu wel de kans krijgen, als hij fit blijft.

18 januari 2023 om 11:57

Oh ja, helemaal vergeten. Die zal dan wel spelen, dat is by far de beste cv die we hebben, mits hij niet geblesseerd raakt.

Misschien Mees de Wit centraal en dan kerkez op links. Of misschien andersom?

18 januari 2023 om 10:53

Vanheusden zou kunnen, maar ik denk eigenlijk dat Dekker zijn plek terug zal krijgen. Die deed het ook echt erg goed in de wedstrijden die hij speelde, dus hij verdient het ook wel. Mees de Wit centraal in een 4-mans achterhoede zou echt niet werken denk ik. Daar is hij veel te laconiek voor en zeker zonder leider naast hem, zou hij echt zwemmen denk ik.

Bazoer kan daar ook prima spelen!

18 januari 2023 om 11:41

Helemaal mee eens! Die deed het uitstekend op die positie bij Vitesse, dan heb je gelijk iemand die goed is in de opbouw, hij heeft een prima lange bal in de benen en heeft het inzicht om dior te schuiven het middenveld in. Ik denk dat hij een mooi koppel kan zijn met Hatzidiakos.

18 januari 2023 om 11:58

Bazoer kan daar helemaal niet prima spelen. Die kon dat bij Vitesse prima, omdat ze daar met 3 man achterin speelden, en dus niet goed hoefde te verdedigen. Bij AZ spelen ze met 2 man achterin, en dan moet er een echte verdediger staan, en dat is Bazoer niet.

18 januari 2023 om 14:01

Mee eens, Bazoer in een systeem met 2 man achterin is gatenkaas want hij speelt het liefst in een vrije rol waarin hij wat kan zwermen tussen verdediging/middenveld. Daarom vond ik AZ ook een vreemde keuze aangezien hem die positie met 3 man achterin heel goed lag. Daarvoor heeft hij eigenlijk bij elke club gefaald op het middenveld.

Enkele weken valt me gelukkig nog mee. Met onderzoeken aan de knie is het toch altijd billenknijpen en kan het seizoen zo voorbij zijn. Wel vervelend verder, want Beukema is echt de rots in de branding dit seizoen. Heeft tot hij uitviel elke minuut gespeeld en staat zowel met Dekker en Panta als de leider van de 2 te spelen. Bovendien heel sterk in de lucht, in het uitschakelen van spitsen en maakt hij weinig domme fouten, omdat hij zijn eigen gebreken kent. Hij peert de bal namelijk gewoon de tribune in als hij weet dat het moeilijk wordt om eronder uit te voetballen. Ben in ieder geval wel fan van hem. Dekker-Panta zal wel spannend worden, aangezien dat beiden spelers zijn die toch wel een leider naast zich moeten hebben.

18 januari 2023 om 10:50

Hoe zit het met die Vanheusden eigenlijk? Was toch een groot talent bij Luik en heeft afgelopen weekend weer gespeeld. Gaat hij niet spelen?

18 januari 2023 om 10:52

Ik denk inderdaad dat Zinho de klap op gaat vangen. Is niet voor niets gehuurd van Inter en is (hopelijk nu écht) op de weg terug.

18 januari 2023 om 10:55

Dat zou ook nog goed kunnen inderdaad, maar ik weet niet of die al fit genoeg is om hele wedstrijden te spelen. Die heeft toch blessure op blessure gestapeld. Het zou wel een welkome verrassing zijn als hij er nu al zou staan.

Valt nog mee, als je zag hoe die afgelopen zaterdag tegen Heerenveen viel zag er er slecht uit.

Kom op zeg, een huis tuin en keuken verdediger die ons zogenaamd een knauw bezorgd in de strijd om de titel. VanHeusden kan mooi zijn plekje overnemen, daarnaast hebben we Dekker, Bazoer en BMI (mits fit) die daar kunnen spelen. Bij het lezen van de titel dacht ik aan clasie of Pavlidis. Dat zijn de echte onmisbare krachten in dit elftal.

Maak je niet ongerust. Az heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. Zijn vervanger zal niet minder zijn.
Bovendien kampen de andere clubs ook met blessures. Kijk eens naar Psv dat het gehele jaar al zijn centrale verdediger moet missen.

Hoe is het met Bazoer bij AZ dan? Komt hij niet in aanmerking?

18 januari 2023 om 13:16

Heeft de verdedigende kwaliteiten niet om in een 4mansverdediging zijn mannetje te staan. Dekker of Vanheusden zal de vervanger worden.

18 januari 2023 om 13:23

Ja, dat is inderdaad zijn mankement. Past eigenlijk nergens echt goed, behalve dat ene jaar bij ons in 5-3-2.

Maxim Dekker, kom er maar in.
Gelukkig heeft deze jongen al wat ervaring opgebouwd aan het begin van het seizoen en ook Zinho van Heusden staat klaar om wedstrijden te spelen.
Hoop voor Sam dat de kwetsuur meevalt en hij er snel weer bovenop is.

Tja, erg vervelend voor hem, maar was geen slimme actie. Beetje eigen schuld, onnodige sliding.
Zo heeft hij er wel meer gemaakt, dus Dekker of Vanheusden is dan een prima vervanger

Vanheusden gaat zijn plek overnemen en is ook een leider.
Is verdedigend ook goed en een sterke opbouwer. In feite ga je er op vooruit.
Zal de komende weken alleen maar fitter worden.
Straks zal dan Jansen de echte keuze moeten maken tussen Hatzidiakos en Beukema.
En als in Maart BMI weer kan spelen, is de kans erg groot dat ook Beukema naar de bank verhuist.
Beoogde duo is Vanheusden/bmi, twee internationals.

18 januari 2023 om 13:57

Zou jij BMI boven Beukema kiezen? Ik vind BMI dus echt heel erg matig. Aan de bal is het allemaal in versnelling 0. Als hij dat zou compenseren met zijn verdedigende acties zou ik het prima vinden. Dat doet hij alleen niet, want hij laat altijd de man uit zijn rug lopen en is alleen maar naar het kijken naar de bal. Hij is wel een leider en heeft ervaring, maar daar houdt het wel bij op. Ik hoop dat Beukema in ieder geval de voorkeur boven hem houdt, mits allebei fit.

18 januari 2023 om 14:34

Martins Indi kan nog altijd beter opbouwen dan Beukema. Samen met panta kijken we regelmatig naar een verschrikkelijk trage opbouw.

18 januari 2023 om 19:13

Maar BMI laat verdedigend weer te vaak steken vallen. Ik prefereer een centrum zonder BMI en zonder Panta.

Maar ja, ik denk niet dat het tijdelijk verlies van Beukema voor de titelaspiraties van AZ per se heel erg negatief is.

We hebben dit seizoen al een stuk meer geblesseerden tegelijk gehad en toch staan we tweede...

Hoop dat az zich vol op de competitie richt en de beker laat schieten!

18 januari 2023 om 19:16

Nooit... AZ is een echte cup-fighter. In de afgelopen 15 jaar, 4 keer de finale waarvan 1 keer gewonnen, 5 keer uitgeschakeld in de halve finale en 3 keer in de kwartfinale.

Nog nooit van gehoord. Nu volg ik Eredivisie nauwelijks, is deze titel overdreven of is hij echt een bepalende factor bij AZ?

18 januari 2023 om 19:16

Nou, hij is wel een basisspeler momenteel. Maar ik denk dat we hem beter kunnen opvangen dan sommige andere posities (kerkez bijvoorbeeld).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren