Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag wijst speler aan die het verschil maakte: ‘Hij brengt geloof’

Laatste update:

Volgens Erik ten Hag maakte Antony donderdagavond het verschil na zijn invalbeurt tegen Barcelona (2-1). De Braziliaan kwam halverwege het duel binnen de lijnen voor Wout Weghorst, toen Manchester United op een 0-1 achterstand stond. De voormalig Ajacied was uiteindelijk een kwartier voor tijd verantwoordelijk voor de zege met een bekeken schot in de verre hoek. Ook Alejandro Garnacho kan rekenen op mooie woorden van Ten Hag.

United kwam op achterstand door een rake strafschop van Robert Lewandowski, maar draaide het duel na rust om via Fred en Antony. "Dit is natuurlijk een geweldige avond", stelt Ten Hag bij ESPN. "Barcelona staat in de competitie acht punten voor op Real Madrid, en die hebben we deze week zien spelen tegen Liverpool. Dat was zo goed. Als je dan in staat bent om van zo'n ploeg te winnen, is dat voor de staat van het team heel belangrijk. Dit geeft zoveel impact, zoveel geloof en vertrouwen. Hier kunnen we op voortborduren. Als je van Barcelona kunt winnen, moet dat veel vertrouwen geven."

Ook Ten Hag zag dat beide ploegen in de eerste helft niet hun beste spel lieten zien. "De eerste helft was een beetje vlak, van beide kanten", aldus de succescoach die vrijdag in de koker gaat voor de achtste finales van de Europa League. "Wij hadden wel de betere kansen. Bruno (Fernandes, red.) kwam al snel een-op-een met de keeper. Die eerste goal is zó belangrijk in een wedstrijd als deze. Dat weten we allemaal. En die kregen we tegen, maar die was zo onnodig. In de rust hebben we ingepraat op het geloof. We wisten dat we dit konden omdraaien."

Ten Hag bracht in de rust Antony voor Weghorst en zag de Braziliaanse flankspeler een kwartier voor tijd de winnende maken. De voormalig Ajacied schoot een afgeketst schot van Fred ineens in de linkerhoek buiten het bereik van Marc-André ter Stegen. "Met Antony weet je dat hij geloof in de ploeg brengt", looft Ten Hag zijn aanvaller. "Hij straalt vertrouwen uit en gaat voor alles. Hij is niet bang, dribbelt op spelers af en gaat er achteraan. Garnacho heeft hetzelfde. Zij brachten een zekere energie in de ploeg. Wij maakten al snel de 1-1 en dan gaat het helemaal lopen. Hier drinken we een klein biertje op."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat de trainer die er in oktober vorig jaar al uit zo liggen met de grootste miskoop ooit van Manchester United gewoon op deze manier de koploper van Spanje zou verschalken is echt fantastisch knap. Ten Hag strijdt nog op alle fronten mee voor prijzen en kan komend weekend alvast een opwarmertje pakken. Wat een succesverhaal lijkt deze overgang naar United te worden en wat missen wij hem.

24 februari 2023 om 08:51

Ja echt he. Naast het feit dat we weer meedoen om de prijzen heeft ETH het zelfrespect van alle Mancunians hersteld. Daarom is hij zo populair.
Onze spelers rennen weer alsof ze er echt zin in hebben en er is weer connectie met de fans.
Ongelofelijk knap van Ten Hag!!

24 februari 2023 om 08:51

Sorry maar tot op heden is Antony toch als (halve) miskoop te bestempelen? 100 miljoen euro en in 24 wedstrijden 6 goals en 1 assist. En het is niet dat hij buiten die goals veel extra brengt aan het spel van United he?

Dat Ten Hag knap werk levert is uiteraard een understatement. Maar dat ze gisteren Barcelona hebben uitgeschakeld was, na de heenwedstrijd, toch geen verrassing te noemen? In eigen huis, tegen een Barcelona zonder Pedri en Gavi. Desalniettemin knap resultaat maar geen verrassing voor mij.

24 februari 2023 om 08:56

Oke jongen helemaal prima dan is hij een miskoop 🙂 kan er helemaal niks van en statistieken zijn alles maar dan ook alles in dit spelletje. Het belang van de bal bij je kunnen houden en 2 man bezig houden waardoor er ruimtes ontstaan wordt zwaar onderschat.

24 februari 2023 om 09:08

Sommige houden 2 a 3 man bezig en voetballen ook nog is top met veel rendement. Oftewel zoeken naar excuses. Ten Hag doet het heel goed en Antony is vooralsnog een miskoop.

24 februari 2023 om 09:14

Het feit dat je denkt dat je dat aspect niet in statistieken terug kan zien (wat niet het geval is bij Antony overigens) maakt je argument zwakjes.

24 februari 2023 om 09:16

@arsenal kun jij er 5 opnoemen dit seizoen die op het allerhoogste niveau laten zien week in week uit(op de linker of rechterflank)? Ik kom alleen uit op kvara van napoli. En bij city of psg ben je verplicht elke week te vlammen op de flanken met zulke belachelijk goede teamgenoten dus die spelers wil ik niet horen.

24 februari 2023 om 09:19

@real je begrijpt dat ik sarcastisch was over “statistieken zijn alles” toch.

24 februari 2023 om 09:22

Haha dat je dus al teams op noemt waarvan de spelers niet genoemd worden zegt het al genoeg. Dan kun je dus geen enkele speler opnoemen omdat ze allemaal met topspelers spelen. Het ging er om dat jij als enige kwaliteit noemt dat hij 2 man bezig houd en dat het onderschat wordt. Daar klopt niks van omdat er voldoende spelers zijn die dat ook doen en vervolgens nog rendement hebben en kansen creëren.

Naast Kvara heb je Saka, Rashford, Vini, Dembele (?), Mahrez, Leao, Salah. Om een paar voorbeelden te noemen.

24 februari 2023 om 09:23

Oke 'jongen', waar zeg ik dat Antony er niets van kan? En dat statistieken alles zijn?

Maar voor een speler die 100 miljoen gekost heeft mogen we de lat toch iets hoger leggen dan wat hij voorlopig laat zien? Of mag dat niet omdat Antony een Ajax verleden heeft?

Want buiten zijn 6 goals en een enkele assist, kan ik je ook deze stats meegeven:

- Key passes: 0,7 per wedstrijd
- doorsteek passes: 0
- Pass accuracy: 80%
- Crosses: 0,1 per wedstrijd
- shots per game: 2,8
- Dribbels: 1,1
- Balverlies: 0,6

Een snelle vergelijking leert me dat spelers als Mahrez of Saka (die op dezelfde positie spelen) in zowat alle stats beter doen dan Antony (key passes, pass accuracy, balverlies, dribbels). Met dat verschil dat die geen 100 miljoen gekost hebben...

24 februari 2023 om 09:24

Kun je er 5 op noemen of niet 🙂

24 februari 2023 om 09:24

Lees mijn reactie nog eens slimmerd... Het is heel duidelijk dat ik je sarcasme doorhad ja, en net daarom zit je verkeerd.

24 februari 2023 om 09:28

Anthony is op dit moment gewoon een miskoop. Voor 100 miljoen veracht je een speler die week in week uit het verschil maakt. Behalve zijn goal viel Anthony gisteren weer vooral op door het maken van domme keuzes. 7 g/a in 24 wedstrijden is echt veels te weinig.

24 februari 2023 om 09:35

@straatvoetbal

5 vleugelspelers die het elke week laten zien op het hoogste niveau?

Kvaratskhelia (napoli)

Vinicius Jr. (real Madrid)

Salah (liverpool) -- 19 doelpunten en 8 assists in 34 wedstrijden in een belabbert Liverpool. 8 goals en 2 assists in 6 champions League wedstrijden.

Leao (AC Milan).

Saka (arsenal)

En dan mochten we Mbappe en Mahrez bijv. niet eens meerekenen.

24 februari 2023 om 09:38

Overdrijf niet zo. Anthony is dit seizoen overgestapt er zat ook nog eens een WK tussen. Geef hem iets meer tijd dan 30 wedstrijden... Het is nog echt geen miskoop gebleken want hij heeft al wel een aantal leuke (belangrijke) goals gemaakt. Als het een miskoop was geweest waren deze stats vele malen slechter geweest...

24 februari 2023 om 09:57

Uh juist het enige goede aan Antony tot dusver zijn juist zn goals. Voetballend is het brandhout. Gisteren ook weer dramatisch op veel momenten buiten zn goal. Ten Hag daarentegen doet het geweldig. Echt een baas.

24 februari 2023 om 10:03

Sorry hoor maar zijn stats redden hem nog een beetje. Paar goede goals tegen City en Arsenal bijvoorbeeld. Qua spel is het niks maar is het nu weer zo dat je op VZ geen kritiek mag hebben op alles wat van Ajax komt?

24 februari 2023 om 10:10

Is al jaren lang zo, als je maar een beetje kritiek uit op een speler/coach met een Ajax verleden heb je zo een leger boze Ajacieden achter je aan.

24 februari 2023 om 10:30

@kali Antony is momenteel een beetje de Braziliaanse Bergwijn

24 februari 2023 om 12:15

We weten allemaal dat hij geen 100 miljoeen waard is, maar hij doet juist hetgeen wat innde tecktiek van ten Hag past.

Gister maakte hij een goal en die Balde was 2e helft niet meer te zien.
Hij verricht zoveel bergen (verdedigend) werk. Op één of andere manier komt er toch veel dreiging uit waar de verdediging schteruit gedrukt wordt.

Barca miste die spelers, United miste gister Eriksen en Martial waar Weghorst en Fred moesten spelen.

De eerste wedstrijd miste United ook nog een Sabitzer Martinez en Antony. Maar daar hoor je niemand over. United was gewoon de betere in 2 wedstrijden.

24 februari 2023 om 09:06

1 van de grootste verlies van Ajax ander is Overmars.

Het viel mij wel op dat Pedri en Gavi niet speelde. Achterin was het ook niet helemaal compleet. Was dit meer om spelers rust te geven of EL is niet zo belangrijk voor Barca?

Er is veel gun factor voor United, zelf ben ik zeker ook blij voor EtH en united.

24 februari 2023 om 09:32

Mensen die echt niets van voetbal kennen roepen dat Anthony een miskooop is terwijl hij juist voor de balans zorgt.
Zijn harde werk, pressing en positie zijn van grote belang en dat is de redenering dat ETH hem gehaald heeft.
Hij moet en gaat nooit 30 goals maken in een seizoen.

24 februari 2023 om 09:40

Balans? Zijn in-game stats gisteren:

2 van de 5 duels gewonnen,
8 keer balverlies geleden,
0 luchtduels gewonnen,
11 van de 16 passes aangekomen (69%),
0 van de 2 lange ballen zijn aangekomen,
0 van de twee dribbels zijn geslaagd,
1 onderschepping en
1 tackle..

Nu mag jij mij eens uitleggen, met bovenstaande stats, waaruit dat blijkt dat Antony 'balans' in het elftal brengt. Wint minder dan de helft van zijn duels, verloor 8 (!!) keer de bal en 1/3 van zijn passes komen niet aan.

Sorry maar dan zal ik maar niets van snappen zeker? Sorry maar dit zijn Nicolas Pepe - achtige stats

24 februari 2023 om 10:11

Weghorst verstoord het middenveld, Antony zorgt voor balans. Ik moet wel zeggen je wordt steeds creatiever met het verzinnen van fut argumenten. En dan nog vermelden dat andere er niks van snappen😂

24 februari 2023 om 10:31

Busby, het is oke om een speler te bekritiseren, zelfs als hij voor jouw club speelt. Antony heeft een slechter eerste seizoen dan Pepe.....

Gisteren in de 85e minuut bij een 2-1 voorsprong gaat meneer op eigen helft proberen iemand te dollen, terwijl er een medespeler op 3 meter helemaal vrij staat. Balverlies en Ten Hag keek alsof hij de haren uit zijn hoofd zou trekken als hij die had. Het is een impulsvoetballer en daar kom je geen heel seizoen mee weg in de PL en ik denk in de CL al helemaal niet. Hij heeft dit seizoen wat doelpunten gemaakt, dit was vlgs mij de eerste beslissende, maar verder is het gewoon niet goed. Nu wordt over hem dus dezelfde mentale gymnastiek opgevoerd als over Weghorst. Ze zijn niet gehaald om doelpunten te maken maar voor de balans. Kom op hoor.

24 februari 2023 om 10:33

Ik denk ook niet dat De Gea op doel staat om de ballen tegen te houden. Hij staat erin voor de pressing en zijn harde werk

24 februari 2023 om 10:52

Ik denk dat Antony voor 100 miljoen gehaald is om ieder seizoen de dubbele cijfers te halen qua doelpunten en assists en om bijna wekelijks uit te blinken. Als er een speler is die niet voor balans zorgt, dan is het Anthony wel. Een momentenspeler en daar heb je niets aan. Ten Hag kan beter zijn verlies pakken en hem na een seizoen verkopen, want zelfs voor Leeds of Everton is die niet goeg genoeg voor, Bernard 2.0.

24 februari 2023 om 12:42

Hij is goed in de hybride pressing van ETH. Positiespel en constante dreiging. Dat hij nog beter moet is een feit maar hij speelt niet slecht.
Mane,Firminho en Salah blonken ook hierin.
Goals zijn voor Rashford dus alles loopt goed.

Weghorst komt duidelijk te kort technisch maar vervult zijn rol.
Dat wij met zo'n speler zoveel matchen winnen is het bewijs dat hij in t systeem beter is dan individueel.

24 februari 2023 om 12:46

@Youngblood Het is niet erg om voetbal tactiek te leren. Gebruik sociale media en je zal veel wijzer worden.
Dat wij met een speler als Weghorst 3e staan en overal meedoen is verdienste van Ten Hag en moet jou tot denken zetten hoe dit eigenlijk kan.

Tegen Leeds zet hij Wehgorst op 10 waardoor de match kantelt. Als je niet snapt dat dit een overtal creëerde waardoor ook verdedigers meeschuiven en ruimte in hun rug komt dan moet je gauw aan de slag.

24 februari 2023 om 09:34

Mensen die riepen dat hij er in oktober al uit zou liggen die hebben zich nooit verdiept in Man Utd. Hebben nooit meegekregen dat ten hag alle tijd zou krijgen om opnieuw op te bouwen. Dat de fans het zelfs al hadden over 2 a 3 seizoenen voor er echt geoogst kon worden. En kijk nu. Er kan dit jaar al geoogst worden. Iedereen die nu nog roept ja met dat materiaal kan elke trainer kampioen worden, wat hij bij Ajax altijd te horen kreeg, moet eens goed nadenken. Ten hag heeft een visie een plan en een manier van spelen wat succes oplevert. En dat kan ook met mindere spelers dan de absolute top.

24 februari 2023 om 09:43

Absoluut, Ten Hag heeft het prima op de rit, na een aarzelende start. Ik denk (hoop;-)) dat de titel dit jaar nog te vroeg komt maar ik zie United wel terug een prijs pakken en dat zou sowieso een succes zijn.

Want eerlijk gezegd had ik United nog niet zo sterk verwacht dit seizoen.

24 februari 2023 om 12:32

Echt niemand die voetbal ook maar een beetje volgde dacht dat hij er zo snel uit zou liggen. Op moyes na hebben alle slechte trainers bij united flink tijd gekregen. Maar inderdaad er waren een paar malloten hier en op tv die dat riepen.

24 februari 2023 om 12:39

Gisteravond was volgens mij nog veel belangrijker dan de overwinning zelf. Het had de sfeer van een club die, na jaren droogte, voor het eerst wel vol zelfvertrouwen, discipline en kwaliteit, een andere europese grootmacht versloeg. Anders gezegd: de definitieve ommekeer zou kunnen zijn. United is weer terug.

24 februari 2023 om 08:51

Jazeker! ik vind het geweldig dat hij het zo goed doet! Een Nederlandse top-trainer is geboren na een aantal magere jaren.

Ben echt benieuwd hoe ver hij het uiteindelijk schopt!

Erik in Oranje ohhohoho

24 februari 2023 om 12:42

Ik ben oranjefan maar wil hem eerst een paar jaar zien heersen bij united

Na de heenwedstrijd was het toch geen verrassing dat United zich kwalificeerde? Uit een mooi 2-2 gelijkspel en dan thuis tegen een Barcelona zonder Pedri én Gavi op het middenveld.

Mooi voor Ten Hag dat zijn transfer, Antony, scoorde maar hoe speelde ie voorts? Ik heb de wedstrijd niet gezien maar lees hier en daar dat het behoudens die goal weer niet veel soeps was van Antony. Maar goed, hij schiet United wel naar de volgende ronde!

Hopelijk voor United valt de blessure van Rashford mee want die is echt zo belangrijk voor hun de laatste weken.

24 februari 2023 om 08:51

Antony speelde niet best, en dat zeg ik niet omdat ik een 'hekel' aan hem heb.

24 februari 2023 om 09:02

Des te beter dat juist hij dan het doelpunt maakt wat Manchester United naar de volgende ronde brengt 😉. Als hij slecht speelt pakken we zijn cijfers erbij en als hij scoort hebben we het over hoe goed hij wel niet moet spelen haha. Wat is het nou dan? Geef gewoon toe als je een speler haat 😂

24 februari 2023 om 09:06

Wat?

Ja hij scoort, maar hij speelde gewoon slecht. Mag toch gewoon gezegd worden?
Heef niks met haten te maken, maargoed.

24 februari 2023 om 09:09

En als hij goed speelt pakken we lekker zijn rendement erbij, er is altijd wel wat. En dat is alleen door zijn prijskaartje waardoor de lat zo hoog ligt. Bukayo saka speelt soms ook als casper het spook maar die kostte geen 100 miljoen dus kan zich rustig ontwikkelen 😉

24 februari 2023 om 09:11

Dus omdat je iemand een miskoop noemt of iemand die slecht speelt ben je meteen een hater?

Antony is vooralsnog gewoon een miskoop. Qua rendement onvoldoende en voetballend ook. En kom nou niet aan met dat hij 2 man bezig houd en daardoor ruimte komt voor anderen. Heel veel hebben 2 man of zelfs 3 en halen alsnog een heel goed rendement en brengen voetballend veel.

24 februari 2023 om 09:14

Men verwacht omdat er 100m is betaald dat hij pele is en even Manchester united op zijn schouders neemt en gelijk 50 goals en assist geeft in zijn debuutseizoen terwijl hij daar niet eens bekend om stond 😅. Antony gaat er 100% komen mark my words

24 februari 2023 om 09:15

Sorry maar wat is nou je punt?

Het is toch gewoon de waarheid dat hij tot nu toe gewoon niet goed speelt met hier en daar een goaltje?

Waarom je ook elke keer met rendement en statistieken aan komt zetten is mij ook een raadsel.

24 februari 2023 om 09:16

Geef gewoon toe dat je een speler haat. Sheesh, kunnen we een leeftijdvereiste invoeren op VZ

Kritiek op een speler die ik leuk vind? Jij BeNt EeN hater wawawa

24 februari 2023 om 09:21

Mijn punt is letterlijk het verwachtingspatroon door de prijs die er betaald is. Dat zeg ik hier letterlijk in de reactie hierboven dus reageren op hetzelfde (rendement) heeft niet veel zin.

24 februari 2023 om 09:22

Volgens zijn profiel is hij 34 helaas..

24 februari 2023 om 09:24

Ik heb het toch helemaal niet over het verwachtingspatroon?
Je begint zelf constant over rendement en statistieken dus dat gaat niet op.

Hij speelt gewoon slecht, of je er nou 10 miljoen, 100 miljoen of een zak friet met mayo voor betaald hebt. Punt.

24 februari 2023 om 09:30

Ik zou zeggen stuur een mail naar VZ dat iedereen die het niet met real eens is dat die door een bepaalde vereiste buitengesloten moet worden.

24 februari 2023 om 09:44

Jij hebt echt een kamertemperatuur Iq'tje he? Ik val niemand aan omdat ie het niet met mij eens is. Jij bent de kleuter die mensen een hater noemt omdat ze het niet eens zijn met je en dàt is waar ik me aan stoor.

24 februari 2023 om 10:00

Maar straatvoetbal, er is idd een verwachtingspatroon gekomen met zn transfersom en er ligt ook zeker een vergrootglas op. Extra fijn voor hem dat ie nu zo'n beslissend doelpunt heeft gemaakt. Maar snap je wel het punt verder? Want hij doet het toch verder niet zo goed? Tuurlijk komt daar een transfersom bij kijken, maar voor een kwart van de prijs was het ook niet goed.

24 februari 2023 om 10:35

real8, het doet je nog steeds pijn he dat Antony gescoord heeft? Je bent echt een hater. (ik zocht naar nog meer van die uitspraken, heb er geen meer)

24 februari 2023 om 11:22

Verschrikkelijk, heb er nauwelijks van kunnen slapen. Deze ochtend meteen een nieuwe poster op mijn dartsboard geplakt.

Ik ben gewoon jaloers (kijk, heb je er nog een)

24 februari 2023 om 11:29

"ik wou dat ik jou was
Gewoon een keertje jou was"

"hij straalt vertrouwen uit en gaat voor alles. Hij is niet bang, dribbelt op spelers af en gaat er achteraan."

Laten we wel wezen, Erik laat zien dat hij meer verstand heeft van voetbal dan menig mens op aarde momenteel. Echter is deze zin ook alles wat Antony doet.. Hij dribbelt er op af, komt er vaker niet dan wel voorbij en loop vaak achter de bal aan.. Ja hij scoorde, maar hij speelde verder gewoon weer een waardeloze wedstrijd in mijn ogen.

24 februari 2023 om 09:11

Ach, dat is in jouw ogen. Er kwamen al wat plaagstootjes en gevaar van Antony voordat hij de goal maakte. Daarbij vind ik het niet erg sterk klinken dat wanneer een speler die tot nu toe misschien wel de belangrijkste goal van het seizoen maakt, weer gaat afrekenen op andere dingen want hij was toch zo inefficiënt? Dat kan je na gisteravond even niet zeggen.

24 februari 2023 om 09:16

@myvision, ik had je toch altijd redelijk hoog zitten, maar vind je de laatste tijd vaak de plank mis slaan en het gebrek aan objectiviteit straalt er van af.

Hij heeft een goal gemaakt, check. Verder Antony tijdens de gehele tweede helft. 2 van de 5 duels gewonnen, 8 keer balverlies geleden, 0 luchtduels gewonnen, 11 van de 16 passes (69%) zijn aangekomen, 0 van de 2 lange ballen zijn aangekomen, 0 van de twee dribbels zijn geslaagd, 1 onderschepping en 1 tackel..

Sorry dit zijn gewoon waardeloze cijfers.

24 februari 2023 om 09:33

@stb: zijn cijfers (gelukte dribbels, key passes, balverlies, pass accuracy,...) over een volledig PL seizoen zijn ook niet denderend goed maar blijkbaar mag je daar niet naar kijken.

Ondanks dat hij 100 miljoen gekost heeft, zijn goal contributies matig zijn, ook zijn in-game stats vrij matig zijn en hij tegenwoordig zelfs invaller is,... mag je dus niet zeggen dat Antony vooralsnog tegenvalt.

Waarmee we dus op geen enkel ogenblik zeggen dat Antony het niet gaat redden bij United of zich niet verder gaat ontwikkelen tot topspeler. Maar op dit moment is het gewoon magertjes, ondanks hier en daar een belangrijke goal.

Je zou je soms beginnen afvragen hoe Antony beoordeeld zou worden mocht hij hiervoor geen Ajax shirt gedragen hebben...

24 februari 2023 om 09:37

"je zou je soms beginnen afvragen hoe Antony beoordeeld zou worden mocht hij hiervoor geen Ajax shirt gedragen hebben"

Door menig VZ forum lid een stuk objectiever in ieder geval!

24 februari 2023 om 10:23

Je hebt gelijk, die cijfers zijn niet best. Alleen vind ik het veel te voorbarig om hem als miskoop te bestempelen. Overigens is een forum niet bedoeld om objectief te zijn hoor Ik geef altijd al toe gekleurd te zijn, alleen verdenk ik er mensen van (en niet jou) dat ze graag dingen afzeiken als er materiaal van Ajax komt. Dat gebeurde bij De Ligt, Martinez en Ten Hag, daar moeten mensen al van terug. Frenkie is altijd ongenuanceerd de sjaak en nu dus ook Antony. Ik begrijp het wel, 100 miljoen is niet niks, maar wacht het even af zeg.

24 februari 2023 om 10:39

Ik bestempel hem ook nog niet als miskoop, maar er zal wel wat moeten veranderen in zijn spel. Zelden iemand zo stijf links gezien bijvoorbeeld. Dat maakt hem mega voorspelbaar.

Verder met je eens wat betreft de soms onnodige kritiek op Ajax spelers. Waar ik in het begin zeker wist te weten dat Martinez niet zou slagen, mag ik ondertussen toch wel met staart tussen mijn benen toegeven dat hij behoort tot één van de beste CV van dit seizoen.

Wat vaak speelt is dat Ajax voor veel geld spelers verkoopt, maar deze niet altijd (direct) potten lijken te breken in het buitenland. De Ligt en Frenkie hebben echt wel tijd nodig gehad en gingen voor veel geld weg, ziyech lijkt ook nu pas wat losser te komen, Donny vd Beek is nooit los gekomen.

Jullie zijn de grootste club van Nederland en jullie benoemen dit ook zelf (wzawzdb). Dan zijn de ogen ook meer gericht op de spelers die naar het buitenland vertrekken.. Zeker voor 100 miljoen.

24 februari 2023 om 10:47

Nou, kijk, dit is waarom ik jou ook kan waarderen: ik vind het prima dat mensen op voorhand heel stellig zijn, als ze daar van terug kunnen komen. En dat doe je zeer netjes bij Martinez. Ik was daar wat minder stellig over, maar dat hij direct zó goed zou zijn wist ik ook niet.

Over de rest van de Ajacieden aardig eens. Alleen Frenkie werd in z'n eerste seizoen geloof ik wel speler van het jaar bij Barca. De Ligt werd veel onder de loep genomen, maar zou gewoon bankzitter worden volgens velen hier bij Juve. Het is ook het verwachtingspatroon natuurlijk. Ziyech vind ik van dat hij allang weg had moeten zijn bij Chelsea, waardeloze clubkeuze. En Donny is inderdaad gewoon niet geworden wat je had gehoopt, beetje type Klaassen.

24 februari 2023 om 10:50

@thenry,

Het klopt dat Anthony tegen valt tot nu toe. Daar hoeft niemand moeilijk over te doen en daar hebben we ook geen statistieken voor nodig. Ik hoop voor hem dat hij zich aanpast aan de tegenstand in de Pl.

Ik heb eerlijk gezegd altijd wel moeite met zo een transferbedrag, die 100M in dit geval. Uiteraard snap ik dat dit een bepaald verwachtingspatroon met zich meeneemt, maar dit is natuurlijk marktwerking, het spel van vraag en aanbod.
Vanuit spelersperspectief is hij gewoon wie hij is. Hij wordt niet ineens een veel betere speler omdat er veel geld voor hem is betaald.

24 februari 2023 om 11:07

@dnsdkr, maar er wordt wel veel geld voor hem betaald, omdat ze verwachten dat hij éã©n van de betere spelers zou zijn.. Aan het bedrag kan hij niks doen, klopt. Maar de prijs wordt wel bepaald door een bepaalde verwachting.

24 februari 2023 om 11:58

@dnsdkr: Ik geef ook aan dat Antony zich nog altijd verder kan ontwikkelen bij United en meer kan brengen dan wat hij nu brengt. En ik kom maar met statistieken als onderbouwing van mijn punt want op VZ wordt al snel iets geroepen vanuit de buik:-)

En nee, die 100 miljoen maakt hem geen betere speler maar het is toch logisch dat de verwachtingen stijgen? Ik bedoel, ten Hag gaat geen 100 miljoen betaald hebben voor wat Antony nu brengt, toch?

24 februari 2023 om 09:15

Helaas ben ik het met je eens. Hij heeft zoveel snelheid, een uitstekend schot, techniek en werklust, alleen dreigt hij alleen maar met naar binnen gaan omdat hij zo stijf links is. Dat is voor verdedigers te makkelijk te verdedigen, waardoor hij nu 9/10 keer terug kapt en de back of middenvelder inpasst.

Hij moet meer variatie aan zijn spel toevoegen, dan kan hij verdedigers het pas echt lastig kan gaan maken. Daarnaast meer gebruik maken van zijn snelheid door meer 1/2tjes aan te gaan en de diepte op te zoeken. Bruno legt die balletjes er zo overheen en Rashford staat altijd vrij bij de tweede paal omdat hij twee keer zo snel is als zijn directe tegenstander.

24 februari 2023 om 09:18



Vroeger moesten wij voor een muurtje gaan staan en dan om en om met onze linkervoet en rechtervoet tegen de muur passen om meer tweebenig te worden. Er is vast wel ergens een muurtje in Manchester voor Antony om bij te oefenen toch.. Ik heb zelden iemand zoveel met links willen zien doen als hij. De meest simpele passjes over 2 meter moeten nog met buitenkant links.

Eerlijk is eerlijk.
Begin van het seizoen dacht ik dat ETH echt compleet zou falen.

Hij heeft toch mijn ongelijk bewezen. Chapeau!

24 februari 2023 om 10:52

Zijn start bij Ajax was ook slecht. Maar verandering kost nou eenmaal tijd. En de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ETH het vrij vlug voor elkaar heeft gekregen in Manchester. En alle spelers lopen met hem weg. Echt knap!

24 februari 2023 om 10:55

Ik denk dat die straftraining waarmee hij zelf ook mee heeft gedaan echt hét punt is geweest waardoor alles is veranderd.

Ontzettend knap wat hij na nog geen jaar al neerzet.

Klopt wat hij zegt, alleen Garancho scoort veel vaker. En kostte niet honderd Miljoen. Nog lang niet tevreden over Antony. Wel over Ten Hag

24 februari 2023 om 09:03

Dus je zou in een 2 tegen 2 garnacho kiezen in je team en niet antony? Just to be clear (geld betekent niks is maar papier en munten en cijfertjes) laat je niet gekmaken door cijfers

24 februari 2023 om 09:29

Wauw. Jij reageert op iedereen met kritiek op Antony.

En ja, ik denk dat 95% zou kiezen voor Garnacho.

24 februari 2023 om 09:40

haha begint bijna sneu te worden dit. Maar ik durf wel te zeggen dat ik op dit moment Garnacho zou kiezen boven Antony ja.

24 februari 2023 om 09:55

Heb je Antony zien voetballen? Komt geen lantaarnpaal voorbij in de BPL, Garnacho is 9/10 keer problematisch verweest voor z’n back, dus ja; Garnacho, honderd procent.

Ik ben groot fan van ten Hag. Maar tijdens dit interview werd ik toch echt een beetje kriegelig. Wat een hoop onzin kwam er uit zijn mond.
Antony die overal achteraan gaat? Die vertrouwen heeft?
Zelfs het schot was echt slecht. Enige goede eraan was dat hij erin ging en dat hij koos met de binnenkant te schieten. Ben er blij mee, maar dat hij het dan weer zo moet vieren.

24 februari 2023 om 09:54

Schot was niet eens zo heel slecht, was ook echt geen makkelijke bal om in 1 keer te schieten.
Hij zou iets beter kunnen door hem nog meer de hoek in de plaatsen maar voor de rest; prima schot.

Voor de rest wel met je eens.

24 februari 2023 om 10:05

Wat was er slecht aan het schot? Bekeken en rustig. Daar waar 90 procent van de voetballers blind zou rammen.
Laten we hem nou ook eer geven waar hij het verdient. Net als alle kritiel op alle fouten, ook dat verdient hij.

24 februari 2023 om 10:55

@panfc,

Vergeet niet dat hier heel veel window dressing bij zit he?! ETH weet dat Anthony gebaat is bij zelfvertrouwen, dus die gaat niet lekker kritisch lopen doen in een interview.

Dat Anthony beter kan dan dat hij heeft laten zien is zeker, dat heeft hij bij Ajax wel laten zien.
Toch vraag ik me af of de Premier League de competitie is waar hij kan shinen. Echt een hele grote stap en ander, zwaarder spel. Daarnaast nam hij gister weer zoveel verkeerde beslissingen; balverlies na balverlies en geen man voorbij komen.
Maar tegelijkertijd heb ik enorm geloof in ten Hag zijn kunnen en inzicht, hij heeft me vaker verrast.

Een vraag voor iedereen die vindt dat Antony nu al een miskoop is. Is Gabriel Jesus ook een miskoop dan volgens jullie? Want hij speelt in de spits en heeft maar 5 goals. Is Mudryk nu al een miskoop? Is Nunez al een miskoop?
Stats zijn niet altijd alles en soms hebben spelers tijd nodig om zich aan te passen aan een andere land/competitie en ploeggenoten.

24 februari 2023 om 10:34

Als je niet naar doelpunten of assists wilt kijken kun je toch kijken naar de andere zaken? Is hij voetballend van waarde? Creëert hij veel kansen? Nee, nee en nog is nee. Daarom is het een miskoop vooralsnog.

24 februari 2023 om 14:51

Hij brengt stabiliteit aan de rechterkant zoals Ten Hag het zelf gezegd heeft. Maar daar kijken jullie niet naar zeker. Zal de supporters worst wezen zolang de wedstrijden gewonnen worden. Haters zullen er altijd zijn.

24 februari 2023 om 10:38

Voorlopig? Ja overduidelijk. Is dat definitief? Neen natuurlijk niet, kan het altijd nog omgooien.

24 februari 2023 om 11:49

We zijn op voetbalzone ondertussen toch niets anders gewend dan opportunistisch teksten in de comments. Zodra iemand presteert hoor je ze niet meer, niks te doen vanaf de zolder kamer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren