Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag vreest zware blessure voor Van de Beek: ‘Ziet er slecht uit’

Laatste update:

Erik ten Hag houdt rekening met een zware blessure van Donny van de Beek. De middenvelder viel dinsdagavond uit in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Bournemouth. Van de Beek kwam in botsing met Marcos Senesi en leek zijn knie te overstrekken. Beelden van de pijnlijke aanvaring gingen al snel het internet over. Ten Hag kon direct na afloop nog niet veel kwijt over de ernst van de blessure, maar vreest voor een lange afwezigheid van zijn landgenoot.

Van de Beek verscheen tegen Bournemouth pas voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap van een Premier League-duel, maar moest de strijd kort voor rust staken. De middenvelder werd tegen Bournemouth bij een 1-0 voorsprong ongelukkig gevloerd door Senesi, die weggleed, en moest zich met veel pijn laten vervangen. "We moeten wachten om de juiste diagnose te kunnen stellen, maar het ziet er niet goed uit", zei Ten Hag na de wedstrijd tegen het clubkanaal. "Wat er met Donny is gebeurd, is in de eerste plaats slecht voor Donny, maar ook slecht nieuws voor Manchester United."

Zo kwam voor Van de Beek een zeer abrupt eind aan een optimistisch begin van 2023. De voormalig Ajacied mocht van Erik ten Hag voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap verschijnen van een Premier League-wedstrijd. Van de Beek maakte een gretige indruk, totdat het dus vlak voor rust helemaal misging. De offensieve middenvelder probeerde de pijn er nog uit te lopen, maar verder spelen ging echt niet. Van de Beek kon het veld wel zelfstandig lopend verlaten. Onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen hoe ernstig de kwetsuur daadwerkelijk is.

Zonder Van de Beek schroefde United de score na rust op naar 3-0. Luke Shaw verdubbelde op aangeven van Alejandro Garnacho de score, waarna het slotakkoord van de voet van Marcus Rashford kwam. Laatstgenoemde was daarmee alweer in zijn vierde duel op rij in alle competities trefzeker. United heeft door de zege de vierde plek steviger in handen genomen en hijgt Newcastle United en Manchester City in de nek. Nummer drie Newcastle staat in punten gelijk, maar speelde wel een wedstrijd meer. Volgende week zaterdag hervat Ten Hag de Premier League met de stadsderby tegen City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch jammer voor deze jongen. Nu nog maar afwachten hoe hij uit deze blessure komt. Als z’n carrière bij united er nog niet op zat, is dat nu wel.

4 januari 2023 om 09:56

Dat zullen we nooit weten. Hij kreeg nu juist meer de kans onder ten Hag. Ten Hag die juist graag wilt rouleren en elek speler hard nodig heeft. Zie AWB en Maguire. Zelfs Elanga krijgt wat aardig minuten. Dit helpt zeker niet voor vd Beek en komt erg slecht uit voor hem. Juist nu er veel wedstrijden aankomen en hij zeker aardig wat minuten kon gaan maken.

4 januari 2023 om 11:36

Het is inderdaad heel vervelend voor hem en hij zal ongetwijfeld nog kansen hebben gekregen, maar de beste jongen heeft sinds zijn vertrek bij Ajax nooit meer een goede wedstrijd gespeeld. Hij moet gewoon een flinke stap omlaag doen, bij United gaat hem niet worden. Aanvallend te flets voor op 10, verdedigend niet goed genoeg om controlerend te spelen. Bij Ajax leek alles op zijn plek te vallen in het jaar dat de CL halve finale bereikt werd. Wellicht verbloemden zijn belangrijke goals ook e.e.a.

4 januari 2023 om 13:30

Mee eens dat hij mogelijk te kort komt voor United.
Maar kunnen ook wel zeggen dat hij nooit echt de kans kreeg onder OGS. Als die hem niet wilde had die hem ook 2 seizoenen geleden moeten laten gaan.
Ten Jag gebruikt nu wel zijn wissels. Of ze wel of niet het niveau aan kunnen. Als je je eerste 11 daarmee wat rust kan geven is dat in dit drukke schema erg belangrijk.

Had hem wel eens een paar wedstrijden willen zien waar Eriksen nu speelt.
Mogelijk daardoor zich meer in de kijker kon spelen en United hem komende zomer voor mooi prijsje konden verkopen. Dat zal nu lastiger worden

Als het been zo blijft hangen dan weet denk ik iedereen die heeft gevoetbald hoe laat het is... Ziet er erg pijnlijk uit en misschien ook wel erg jammer ivm een aanstaande transfer.

Slecht voor Donny, maar voor United maakt dit natuurlijk niets uit. Hij draagt niets bij en kan zijn heil, na deze blessure, beter elders zoeken. Snap sowieso niet waarom hij niet maar een club als Dortmund is gegaan. Denken dat hij United aankon was schromelijke zelfoverschatting.

4 januari 2023 om 09:26

Tja zelfoverschatting. Hij kon ook naar Real Madrid, misschien dat dat een betere keuze was geweest. Niet dat hij het daar had gemaakt, maar had denk wel meer kunnen toevoegen omdat de intensiteit daar lager is. De premier league is verleidelijk maar niet voor iedereen weggelegd.

4 januari 2023 om 10:18

Die keuze voor real had hij niet. Die hadden interesse maar drukten niet door. Dan heb je weinig te kiezen hè

4 januari 2023 om 09:27

Mensen met ambitie en gaan voor hun kans, moeilijk te begrijpen voor sommige.

4 januari 2023 om 09:35

Lekkere ambitie dan, bank warmhouden bij United. Als hij dacht sterspeler Bruno Fernandes uit de basis te spelen, dan heb je echt last van zelfoverschatting. En nee, voor de CM is hij verdedigend te zwak, want zijn zogenaamde kwaliteiten zijn 'diep lopen'.

4 januari 2023 om 09:54

Zal dan waarschijnlijk het verschil zijn tussen een topsporter die alles uit zn carrière wilt halen, daarvoor risico's durft te nemen en iemand als jij..

4 januari 2023 om 10:20

Verbaast me niks van een Barcelona supporter die dit zegt, heel dat cluppie is gebaseerd op risico nemen

4 januari 2023 om 11:14

Lekker makkelijk conclusies trekken hè, achteraf.
Jij hebt waarschijnlijk ook altijd achteraf de toto goed....

4 januari 2023 om 11:37

Achteraf? 80% van de mensen hier voorspelde dit al. Nogmaals, hij dacht ster speler bruno fernandes eruit te kunnen spelen. Vooraf werd dit ook al tig keren gezegd dat niet slim was

4 januari 2023 om 12:17

Erg makkelijk dit, alsof jij weet wat zijn denkwijze achter deze gewaagde stap was. Wellicht hadden ze een traject in gedachte waarbij hij zou fungeren als de box-to-box speler die langzamerhand de plek van Pogba zou overnemen, met de eerste seizoenen om aan het spel te wennen. Vergelijkbaar met het project Camavinga die langzaam een plek krijgt op het RM middenveld. Het is uiteindelijk mislukt en ik denk niet dat het bij United nog gaat lukken, maar vind het te makkelijk mensen die een uitdaging aangaan zo te beoordelen.

4 januari 2023 om 13:37

Slaat nergens op deze opmerking. Er zijn genoeg ambitieuze mensen en voetballers die de zelfkennis hadden om in te zien dat een tussenstap nodig was. Ambitie en op deze manier voor je kans gaan heeft niets met elkaar te maken. Het is eerder naief en duidt op gebrek aan realisme. Wat had Donny op dat middenveld te zoeken, terwijl Bruno Fernandes er al stond als 10 en United met 2 Cvm's speelde? Niets, want ook al ga je voor je kans en ben je ambitieus, Fernandes is vele malen beter.

4 januari 2023 om 09:30

Beetje onzin. Toen hij naar United ging stond Dortmund wel even iets hoger in de pikorde Europees gezien dan Manchester. Daarbij speelde hij met Ajax mee in een spel dat in Engeland alleen door City kon worden gerealiseerd en door Spurs klaarblijkelijk de kop in kon worden gedrukt. Ik denk dan niet aan zelfoverschatting. Bovendien speelt hij juist nu weer onder de coach die dat spel ook langzaam maar zeker bij United aan het inslijpen is en al is Van de Beek dan niet de beste, je kan niet zeggen dat hij niet mee kan komen.

4 januari 2023 om 09:39

Myvision Donny kon na een halve finale cl zeker een stap hogerop, maar de premier League is gewoon een verkeerde keuze gebleken. Bij Ajax stond hij als middenvelder ook bekend om zijn belangrijke doelpunten waar zijn die gebleven in Engeland? Hij doet er verstandig aan denk om te vertrekken naar een minder fysieke competitie en dan een subtopper, want denk dat hij daar best nog wat kan toevoegen. Een Dortmund bijv. zou nu denk geen verkeerde optie zijn.

4 januari 2023 om 09:52

@myvision: op basis waarvan kun je stellen dat vdbeek mee kan komen bij United? 8,5 wedstrijd (gerekend naar 90 minuten) in 3 jaar met 2 goals en 1 assist is toch gewoonweg veel te weinig? In niets heb ik kunnen herkennen dat vdbeek mee kan op het niveau dat United is, laat staan het niveau dat ze nastreven.

4 januari 2023 om 10:34

Wel eens hoor. Hij kan nu natuurlijk niet naar Dortmund meer en hij heeft door verschillende oorzaken veel te weinig gepresteerd. Dit was wel een beetje zijn laatste kans onder zijn vertrouwde trainer, dan is het dus nog wel zuur dat het zo lijkt te eindigen voor hem bij United. Zou voor de Klaassen-route gaan, dus gewoon een club in Duitsland zoeken. Bedoel meer dat hij het ooit wel heeft laten zien op een behoorlijk niveau waarin echt hoog tempo werd gespeeld.

4 januari 2023 om 10:41

Zoiets hebben we toch heel vaak gezien? Dat een speler in de CL een handjevol wedstrijden leuk speelt maar daarna gewoon teruggaat naar zijn normale niveau? En Donny heeft voetballend weinig laten zien in de CL. Was echt een van de minderen. Buiten die 2 doelpunten was die eigenlijk onzichtbaar zoals we hem kennen.

4 januari 2023 om 10:56

“ door verschillende oorzaken” is het zo moeilijk om te zeggen dat hij gewoon zwaar te kort komt?

4 januari 2023 om 11:08

@arsenal890: Ben ik het niet helemaal mee eens. In principe haalde Donny twee seizoenen in vrijwel iedere wedstrijd gewoon hoog niveau. De aanvallen in iedere competitie gingen in een hoog tempo en hij was meer dan in een handjevol wedstrijden daar gewoon een belangrijke spil. Juist onder Ten Hag.
@youngblood16: De verschillende oorzaken liggen misschien ook wel grotendeels bij hem? Waar zeg ik dat het niet zo is? Ik denk dat hij te weinig heeft gepresteerd door de toenmalige clubkeuze, waar een toen zeer matige trainer zat die juist zei dat hij hem veel zou gebruiken maar hem nooit een kans gaf op wat kort invalbeurtjes na. Dan kan je jezelf toch ook niet laten zien? Gelukkig kwam Ten Hag, maar blijkt wel dat hij in Engeland lang niet altijd lekker uit de voeten komt. Ik had namelijk verwacht dat hij in het niveau, spel en tempo omhoog dat United momenteel doormaakt ook aan zou pikken. Jammer dat hij precies nu zo hard geblesseerd raakt.

4 januari 2023 om 11:58

Van de beek heeft in elke invalbeurt constant foute keuzes gemaakt of loopt alleen maar in de weg. Hartstikke kansloos wat die jongen daar doet. Maar heeft gewoon het niveau niet en het stukje vertrouwen bij hem is waarschijnlijk ook weg. Dan blijft er heel weinig over van de matige voetballer Van de beek. Hoe hij gisteren door dat veld heen rende. Je zag gewoon dat hij op bepaalde momenten echt vrij stond, maar zijn medespelers sloegen hem expres over. Liep alleen maar in de weg en had cruciaal balverlies. Dit is misschien een van de slechtste voetballers die ik bij United heb gezien. Donny zou niet eens meekomen bij een Everton. Donny is van het niveau 'az'. De hype rondom Frenkie en De ligt + de cl doelpunten heeft zijn carriere gemaakt.

4 januari 2023 om 09:34

Maar toch heeft hij wel iets. Het is geen bijzondere voetballer, maar hij is 90 minuten lang loop acties aan het maken. Daar is hij echt goed in. Verder komt hij natuurlijk te kort, maar om iets te forceren en ruimte te creëren kan hij best handig zijn.

4 januari 2023 om 09:41

Ik snap ook wel dat hij die stap heeft gemaakt, het ging allemaal zo fantastisch in dat prachtige CL-jaar voor Ajax. Dan ga je ook zelf geloven dat je standaard op dat niveau kunt spelen, helaas blijkt dat voor vele nog niet het geval te zijn. Het lastige is wel dat je niet te lang moet aanmodderen bij zo'n grote club, dat gaat echt ten koste van je carrière.

4 januari 2023 om 09:58

Precies! Ben benieuwd hoeveel leden hetzelfde contract geweigerd zouden hebben. Zou je een contract ter waarde van bijv. 3miljoen bij een topclub, werkelijk laten liggen voor een contract van 1,5miljoen bij een andere club met meer kans op speelminuten. Het gaat ook om erg veel geld en welke garantie heb je om bij een andere club wel te slagen?

4 januari 2023 om 11:43

@hannover
Ik weet niet of ik het helemaal eens ben met dat rijtje. Toen Huntelaar, Memphis, Affelay en mindere mate Bergwijn de overstap maakte waren ze de beste spelers in de Eredivisie. Dat je dan de overstap naar een topclub maakt is niet heel gek. Bij die andere namen waren er veel meer bedenkingen.

Die komt dit seizoen dan niet echt (veel) meer aan het spelen. Voor hem is een verhuur het beste want hij komt gewoon te kort voor MU. Nu zal er geen enkele club zijn die hem in deze periode haalt. Dus als hij dit seizoen nog terug komt zal ook dan speeltijd waarschijnlijk beperkt zijn.

Ik heb echt een zwak voor deze jongen maar de pech hangt maar aan zn reet en met voetballen lukt het ook niet meer. Moet een beetje aan Vincent Jansen denken als ik hem zie: overijverig, beweegt goed, staat vrij en dan klopt vaak de eerste aanname niet. Soms wordt ie zelfs overgeslagen. Ik zou gewoon hopen dat ie terugkwam naar Nederland of bij een leuke subtopper in Duitsland aan de slag gaat en wie weet zich nog ooit knokt in het Nederlands elftal. De jongen die uit bij Spurs en Juventus scoorde in de CL is compleet verdwenen. Hopelijk keert ie terug.

4 januari 2023 om 09:22

Nadeel is een beetje dat het onduidelijk is wat zijn vorm nou precies is. In de eredivisie staan op zijn plek eigenlijk wel spelers. Klaassen of Berghuis staan er bij Ajax nog op. Geen idee of hij een van die gasten eruit gaat spelen. Want Ajax moet uiteindelijk ook het gros opleiden en een klein stukje als ervaring hebben. Teveel gaat niet werken. PSV zit momenteel ook vol op het middenveld. Dan kom je bij Feyenoord uit die Kokcu echt niet gaan passeren. Az heb je dan. Flinke stap terug hoor.

Echt zuur voor hem natuurlijk, kan niet op een slechter moment komen nu hij net de kans kreeg in de basis of eventueel een transfer zou kunnen maken in de winter.

Daar gaat z'n enige kans om nog iets van het seizoen te maken, hopelijk valt het allemaal een beetje mee. Zo'n jongen moet zo snel mogelijk een stapje omlaag doen en zorgen dat hij weer wekelijks speelt.

Zonde, eindelijk weer wat minuten om stiekem het tegendeel te gaan bewijzen 😅 het zit hem niet mee..

Best lullig voor van der beek zelf ook. Mocht hij weer een keer mee spelen gebeurd dit. Het was ook niet de bedoeling van Senesi het was meer pech van hem. Hopelijk valt het mee voor Van der Beek.

Achterste kruisband waarschijnlijk volledig afgescheurd. Heb dit zelf ooit precies hetzelfde gehad. Op het moment denk je dat je scheen- en kuitbeen gebroken zijn, maar als die pijn is weggetrokken flubbert je been alle kanten op en weet je al genoeg. Jaartje revalideren voor Donny helaas.

helaas voor Van der Beek. Net wanneer er een transferperiode begint en hij in 40 minuten wederom heeft laten zien niets toe te voegen, kan hij een transfer nu wel vergeten.
Van der Beek moet na zijn blessure zo spoedig mogelijk Engeland verlaten en het ergens opnieuw proberen. Hopen dat hij dan weer zijn voetbalvorm vindt

Overduidelijk geen opzet in het spel. Je ziet dat Senesi de bal wilde spelen en door het natter gras gewoon weggleed en Van de Beek stond helaas voor hem net op de verkeerde plek.

4 januari 2023 om 12:38

Echt letterlijk niemand zegt dat er opzet in het spel was.

Het is een goeie jongen, maar Ajax is zijn plafond. Hij heeft geprofiteerd van een Ajax dat een jaar mee kon met de Europese top. Dortmund zit niet op hem te wachten, en ik denk geen enkele club in de Premier League. Ben benieuwd, denk dat ie volgend jaar terugkeert naar Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren