Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag roemt pupil met beste gemiddelde: ‘Hij brengt anderen in stelling’

Laatste update:

Brian Brobbey heeft zijn transfervrije vertrek bij Ajax al aangekondigd, maar Erik ten Hag blijft niettemin regelmatig een beroep doen op de negentienjarige spits. Ook tegen Lille OSC (2-1) was Brobbey uitermate belangrijk voor de Amsterdammers, door in zijn invalbeurt de bal met het hoofd panklaar te leggen voor David Neres. Brobbey haalt een ongekend gemiddelde als het gaat om doelpunten en assists per gespeelde minuut.

Ten Hag liet de laatste week in de media doorschemeren nog altijd te hopen op een langer verblijf van Brobbey, die inmiddels Lassina Traoré voorbij is in de pikorde. Tegen Lille kwam de fysiek sterke centrumspits in de 55ste minuut in het veld. Brobbey hielp zijn ploeg als aanspeelpunt en bereidde al snel enorme kansen voor Dusan Tadic en Davy Klaassen voor. Die gingen er niet in, maar in de 88ste minuut kreeg Brobbey alsnog een assist op zijn naam. De aanvaller kopte de bal bij de tweede paal terug voor de doelmond, zodat Neres het van dichtbij simpel kon afmaken.


De topschutters van Ajax in het seizoen 2020/21



SPELER MINUTEN GOALS ASSISTS TOTAAL MINUTEN PER GOAL/ASSIST
Brian Brobbey 195 3 2 5 39
Lassina Traoré 713 8 8 16 45
Klaas-Jan Huntelaar* 420 7 1 8 53
Sébastien Haller 785 7 5 12 65
Dusan Tadic 2.591 15 16 31 84
Zakaria Labyad 1.263 8 5 13 97
Antony 1.958 9 9 18 109
Davy Klaassen 2.257 9 4 13 173
Quincy Promes* 1.349 6 1 7 193

* Inmiddels niet meer actief voor Ajax.


Ook Ten Hag vond Brobbey een uitstekende indruk maken. "Met die wissel kregen we ook wat meer lucht", zei de trainer van Ajax na afloop op de persconferentie. "We creëerden zo een aanspeelpunt, maar hij is ook goed in de diepte en bij voorzetten. Hij brengt ook Tadic, daarna Klaassen en dan Neres, die afrondt bij de 2-1, in stelling." Opnieuw werd Ten Hag gevraagd naar een eventueel langer verblijf van zijn pupil, die heeft aangekondigd zijn aflopende contract niet te verlengen. "Op een avond als deze moet je het daar niet over hebben. Hij is bij Ajax en met deze jongens wil hij presteren en wat winnen. Volgend jaar is volgend jaar."

Niet voor het eerst had Brobbey daarmee in een korte invalbeurt een aanzienlijk aandeel in het goede resultaat van Ajax. Vorige week in Lille slaagde de spits er in de achttien minuten die voor hem waren weggelegd in om de 1-2 op het scorebord te zetten. Brobbey staat dit seizoen na slechts 195 gespeelde minuten op 3 doelpunten en 2 assists. Daarmee haalt hij een beter gemiddelde dan welke speler van Ajax ook.

Brobbey was elke 39 minuten dat hij dit seizoen op het veld stond bij Ajax goed voor een doelpunt of een assist en troeft daarmee zelfs Lassina Traoré af. De concurrent van Brobbey, die in het begin van het seizoen nog veelvuldig een basisplaats had bij Ajax, scoort met een gemiddelde van 45 minuten per doelpunt/assist eveneens uitstekend. Klaas-Jan Huntelaar, die inmiddels vertrokken is naar Schalke 04, haalde als 'supersub' een gemiddelde van 53 minuten per goal of assist. Recordaankoop Sébastien Haller levert gemiddeld per 65 minuten een treffer of assist. Ook Dusan Tadic, die nauwelijks een minuut mist, doet het met 84 minuten per doelpunt of assist uitstekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ontzettend jammer dat hij weggaat want elke keer als hij invalt zie je wel dat hij iets breng. In de jeugd was altijd de angst dat hij het niet zou halen omdat hij teveel teert op zijn fysiek maar nu blijkt dat hij ook volwassen mannen fysiek de baas is en dan is het gebrek aan verfijnde techniek geen probleem om een leuke carriere als profvoetballer te krijgen.
ik vind hem ook een stuk verfijnder dan Traore en zie Brobbey een stuk liever spelen. Hopelijk tekent hij nog bij maar heb geen verwachtingen. Wat wel misschien een leuke bijkomstigheid zou zijn is dat Hansen dan weer spits gaat spelen wat eigenlijk gewoon zijn beste positie is (vind ik).

26 februari 2021 om 12:46

Jammer dat hansen een beetje stokt qua ontwikkeling. Had verwacht dat hij na het uitblinken op het wk momenteel wat verder geweest was. Verder ben ik het met je eens over brobbey en traore. Ik vind traore het net niet

26 februari 2021 om 13:11

had ook meer verwacht van hansen , heeft echt een dik aanbod van city geweigerd, en is daarna niet meer gegroeid jammer dat het er nog niet echt uit komt, ik hoop dat brobbey blijft bij zijn mooie lichting hij is eigenlijk wel de man van het team erg pijnlijk! hopelijk kunnen wij als fans hem nog overtuigen nouja wishfull thinking waarschijnlijk

26 februari 2021 om 15:25

Hansen is in mijn ogen wel een echte Ajax spits, daar waar Brobbey dat eigenlijk minder is. Maar Brobbey is echt geen slechte spits, dat kun je wel zien, brengt elke keer wat extra's. Hansen is echter een speler die waarschijnlijk qua spel het beste past als spits bij Ajax.

Sinds Klaassen op 10 staat heeft hij minimaal een assist of goal per wedstrijd.
Traore komt natuurlijk ook mede door de 5 goals tegen vvv. Zo’n lijstje zegt dus wel iets maar nooit alles.

26 februari 2021 om 13:36

Ook bij 1 goal ipv 5 tegen VVV was hij in het rijtje terecht gekomen. Dan had hij 4 goals en 8 assists gehad in 713 minuten. Oftewel iedere 59 minuten een goal of assists. Ook gewoon hele goede stats.

26 februari 2021 om 14:54

Waarom licht je die 5 doelpunten er uit? Die heeft hij toch gemaakt?
Doordat je een gemiddelde neemt worden uitschieter juist gemitigeerd.

Daarnaast heeft Traore best veel minuten gespeeld. Hij is gewoon heel erg effectief. De cijfers van Brobbey zeggen m.i. veel minder omdat hij veel korter op het veld heeft gestaan dan de anderen in dit rijtje.

26 februari 2021 om 16:33

Omdat ik liever heb dat iemand de 1-0 maakt of de 2-1 in blessuretijd. 5 goals in een wedstrijd waar er 13 worden gemaakt is zeker knap. Alleen levert het 3 punten op. Dan maar liever twee x de 1-0 dat zijn 6 punten

Zo brengt Brobbey toch nog wat geld in het laatje. De volgende ronde EL halen levert 1.1 miljoen op, kampioen worden nog meer. Toch hoop ik, net als ten Hag, dat Brobbey zo verstandig is om bij te tekenen. In het buitenland wordt minder op techniek, maar meer op kracht getraind en de kansen zullen minder zijn. Bij Ajax kan Haller echt niet alles spelen, dus zal hij echt wel aan voldoende speeltijd toe komen...

26 februari 2021 om 12:49

hoezo zou Haller niet alles kunnen spelen? een Tadic en Blind bv spelen toch ook altijd? zelfs nu Haller niet speelt in de EL heeft Brobbey geen vaste basisplaats dus ik denk dat hij het dan moet doen 1 Knvb bekerwedstrijdje tegen een of andere amateurclub, invalbeurten van een paar minuten en de rest in Jong Ajax spelen en of hij daar zin in heeft weet ik niet. in het buitenland kan je ook banken en dan krijg je daar waarschijnlijk nog twee keer zoveel geld voor ook. hoe kom je er trouwens bij dan in het buitenland minder op techniek wordt getraind? in de grote buitenlandse competities lopen aanzienlijk meer technische voetballers als in de Eredivisie rond

26 februari 2021 om 13:05

Dat er in het buitenland meer technische voetballers rondlopen is nogal wiedes Japie... Daar ga je namelijk heen als je in de eredivisie uitgeleerd bent en daar eindigen de echte toppers. Dat zegt niet dat er in Nederland niet meer op techniek gefocust wordt.

26 februari 2021 om 13:05

ja maar dat zegt ook niet dat er in het buitenland niet op techniek wordt gefocust

26 februari 2021 om 13:07

@japie, dat vind ik dus ook altijd zo vreemd. Men praat vaak over Haller alsof hij even oud als Huntelaar is met, hij kan niet alles spelen. Hij is in het verleden ook amper geblesseerd geweest dus daar zit het hem ook niet in.

Ik denk dat je nog zeer voorzichtig bent met 2x zoveel salaris. Zo'n Pedro Neto bij Wolves verdient ook tegen de 3 miljoen, Fabio silva over de 4 miljoen. Ik denk dat Brobbey bij de Wolves minimaal even veel kan spelen als bij ajax tegen minimaal 3 dubbele salaris.

Hij staat gewoon onder contract, krijgt betaald dus gewoon gebruik van maken. Het komt Ajax tot nu toe niet slecht uit.

Ik vind het noemen van gemiddeldes bij spelers die zelden/nooit in de basis spelen altijd wel misleidend. Zo'n Brobbey komt er telkens in zodra de tegenstander al een beetje energie kwijt is, het spel opener wordt, etc. Richting het einde van de wedstrijd is het toch wat makkelijker goals te maken dan na 25 minuten. Als Brobbey wat vaker in de basis zou komen (en dus ook meer minuten zou maken), dan zakken die cijfers van hem vanzelf wat. Wat natuurlijk totaal niet weg neemt dat hij het dit kalenderjaar ontzettend goed laat zien!

26 februari 2021 om 13:00

Klopt magnetics. Net zoals dat er niet in acht wordt genomen dat bepaalde uitschieters sterk mee tellen. Bijvoorbeeld in het geval van Traore. 5 goals in de beker in 1 wedstrijd. Dat doet zijn gemiddelde veel beter lijken dan dat het is. Zo'n lijstje zegt dus vrij weinig als je de context er niet bij neemt.

26 februari 2021 om 13:42

De 5 goals + 3 assists, van Traore, waren in de competitiewedstrijd tegen Vvv.

26 februari 2021 om 13:46

Zelfs al haal je al die doelpunten en assists weg, dan nog heeft hij iedere 90 minuten een doelpunt of assist. Gewoon prima voor een spits van 20 jaar.

26 februari 2021 om 14:36

Zeker waar Nl_modric, dat is zeker niet slecht. Maar heel wat realistischer dan goal/assist per 45 minuten he.. Dat bedoel ik met een vertekend beeld. Ik zeg ook nergens dat zijn stats slecht zijn. Alleen heel scheef verdeeld, dankzij 1 wedstrijd. En daarom zijn dit soort vergelijkingen dus niet even eerlijk vind ik.

Brobbey kan in de afwisseling met Tadic deze EL-campagne nog wel eens heel belangrijk worden. Die jongen heeft een goed oog voor zijn medespelers en kan me in dit soort duels meer bekoren dat Traore, die veel te wild is en minder koelbloedig in de afronding. Zijn drang zich nu extra te tonen is dan mooi meegenomen. Daarna zien we dan wel weer verder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren