Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag pleit voor variatie: ‘We willen de spelers handvatten geven’

Laatste update:

Erik ten Hag wil Ajax komend seizoen in principe in een 4-3-3-formatie laten spelen, zo vertelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. Hij wil zich echter niet vasthouden aan één bepaalde formatie en is van plan te gaan variëren om de tegenstander te verrassen. “Drie verdedigers is een optie, in bijvoorbeeld een 3-4-3 formatie”, stelt Ten Hag.

“Dat zal zeker ook gebeuren, dat kan plan B in een wedstrijd zijn, of misschien wel eens vanaf het begin tegen een bepaalde tegenstander. Maar plan A blijft het spelconcept met vier verdedigers, dat is aannemelijk. 4-3-3 dus, maar tegelijkertijd in ons balbezit moet dat weer 3-4-3 worden”, concludeert de oefenmeester, die daarmee doelt op een inschuivende verdediger.

“In de voorgaande jaren heeft Ajax veelal gespeeld met de punt naar achteren, met een controlerende middenvelder”, vervolgt Ten Hag, die afgelopen week met Ajax een trainingskamp belegde in Duitsland. “Vaak in de persoon van Lasse Schöne. Als wij straks Tadic hebben, of Labyad, maar ook Siem de Jong, dan zou het heel goed kunnen dat we weer met de punt naar voren gaan spelen.”

“Maar als we opbouwen, en een verdediger schuift in, dan moeten de half ruimtes ook weer bezet worden, dus staat het alweer anders. Het zijn bepaalde patronen, waar we nu ook tijdens de trainingen aandacht aan besteden. We willen de spelers handvatten geven, zodat we optimaal kunnen variëren in de speelwijze”, besluit Ten Hag.

Moet Ajax zich deze zomer nog verder versterken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zijn mooie woorden. Nu nog de daad Erik. Ik zie Ajax wel meedingen om de prijzenkast komend seizoen. Als zr zich op elke linie nog kunnen versterken lijkt het slechts een formalitijd

2 juli 2018 om 20:44

Met welke competitie of bekertoernooi speel je mee om "de prijzenkast"? Daarbij moet iedereen inderdaad beseffen dat het kampioenschap voor Ajax door alle uitgaven en versterkingen (als Magallan en Blind nog komen en op Ziyech na iedereen blijft) misschien slechts een formaliteit lijkt, maar dat dacht men ook verschillende jaren over PSV (met spelers als Engelaar, Schaars, Ruiz, Park, Van Bommel, Strootman, Wijnaldum, Mertens, Matavz, Berg, Toivonen, Kromkamp, Lens, Bouma)... Of Feyenoord jaren terug met Makaay, Van Bronckhorst, Hofland, De Cler.. Of eerder Ajax met spelers als Sulejmani, Luque, Davids, Stam.. Kortom, veel geld uitgeven zorgt voor torenhoge verwachtingen die soms juist voor teveel druk zorgen...

2 juli 2018 om 20:45

'formaliteit' lijkt me wat overdreven gezien de afgelopen jaren, maar de verdediging moet zeker versterkt worden. Zeker wanneer je Europees niet alleen maar komt om te figureren.

2 juli 2018 om 20:56

Ja als. Tot nu toe is er met tadic en goede speler gehaald maar zal ziyech vertrekken en is Kluivert al weg. Of bande beter dan Kluivert is valt heel erg te betwijfelen. Ook schuurs is nog niet direct een versterking. Het is mooi dat iedereen zo positief is, maar waarom ? En paar weken geleden kon ten Hag nog niets goed doen.

2 juli 2018 om 22:38

Men is ook vooral positief door het aantrekken van Tadic. En Natuurlijk ook doordat Overmars nu eens lijkt door te pakken met directe versterkingen.

3 juli 2018 om 08:26

Ik ben persoonlijk vooral positief omdat het er op lijkt dat Ajax voordat de eerste officiele wedstrijd van start gaat, de selectie op order heeft.
Of Schuurs, Bande en Magallan toevoegingen zijn voor de selectie moet nog blijken, maar dat deze spelers er zijn en daarmee de selectie vooralsnog op orde is, zie ik als iets heel positiefs.

Er zal bij Ajax weinig meer gebeuren in de eerste selectie, behalve een vertrek van Ziyech.
Mocht er toch onverhoopt een 'topper' als de Ligt of Onana vertrekken(wat ik niet uit sluit), dan moet Ajax wel weer aan de bak.

Komt goed, Ajax is op de goede weg, heeft flink gecashed de afgelopen jaren en dat moet nu tot uiting komen! Ik ben benieuwd, voor spelers als Tadic en Blind komen er mensen weer enthousiast richting de Arena, vul dat aan met een meer dan solide Dolberg, Neres en Vdbeek Frenkie Deligt Tagliafico en Onana en er staat echt wel een leuk elftal! Het publiek mag wel weer eens verwent worden en een spits als Dolberg heeft ook een echte aanvallende middenvelder nodig! Vamos Ajax

2 juli 2018 om 21:00

Een solide Dolberg ? Zelfs zijn eerste jaar was hij niet solide. Speelde toen meer slechte dan goede wedstrijden en scoorde in de competite vooral tegen de kleine ploegen. Het lijkt wel of de Ajax supporters weinig geleerd hebben van de afgelopen seizoenen. Vooraf met afstand kampioen, maar in de praktijk valt het tegen.

2 juli 2018 om 22:05

Dolberg was juist meer dan solide vooral tegen goede tegenstanders in de eufa cup en kan me een geweldige goal tegen feyenoord herinneren.

2 juli 2018 om 23:54

Zegt ie toch;”kleine ploegen”... ;-)

3 juli 2018 om 11:32

1 goal tegen feyenoord, maar wat heeft hij voor de rest in de competitie laten zien. Ik kan me nog herinneren dat hij tegen Heerenveen volledig uit de wedstrijd werd gespeeld. Hij scoorde vooral tegen de kleinere clubs (vooral betekend dat hij incidenteel ook tegen een grotere club speelde).

4 juli 2018 om 00:31

Gewoom betrokken bij 28 goals in 52 ED duels als 18/19-jarige spits (deels als invaller), goal in de Kuip tijdens zijn eerste klassieker, betrokken bij 7 goals in 13 EL-duels waaronder enkele hele belangrijke in de knock out fase tegen grote ploegen. Kon gewoon keurige cijfers overleggen, klein dipje voor zijn blessure wel inderdaad. Tuurlijk maakte hij meer goals tegen rechterrijtje dan tegen linkerrijtje, maar doen alsof het allemaal wel meeviel wat hij presteerde is ook weer overdreven. Gewoon een erg groot talent op de spitspositie en statistieken zijn ruim voldoende voor een debuutjaar en het jaar erop (incl. fikse blessure) hoor..

Gaat meer om spelinzicht! Wanneer komen de backs op en zakt de cm in of wanneer schuift de cv in op het middenveld. Als je daar in varieert heb je sowieso Blind nodig als cm of cv. En als de tegenstander maar 2 spitsen heeft altijd met 3 cv spelen.

2 juli 2018 om 20:53

Heb er weer vertrouwen in. Zin in het nieuwe seizoen

Zeker als Magallan en Blind ook nog komen heeft Ajax ruim voldoende kwalitatief goede spelers om meerdere systemen te kunnen spelen. Met Onana, Tagliafico, Magallan, De Ligt, Veltman, Blind, Frenkie de Jong, Van de Beek, Tadic, Dolberg, Neres heb je in mijn ogen de 11 beste spelers. Spelers als Wober, Kristensen, Labyad, Huntelaar kunnen dan nog spelers zijn om mee te rouleren en ook Schone, Siem de Jong, Sinkgraven, Eiting, Bande, Schuurs, Sierhuis, Mazraoui kan je dan ook nog een wat kanten op..

2 juli 2018 om 22:37

Sluit ik me bij aan. Zei toevallig eerder vandaag nog dat we waarschijnlijk vaker met een 10 zouden gaan spelen dit seizoen. Ik hoop wel dat hij met dat inschuivende verdediger geleuter niet Frenkie bedoelt want dan zie ik hem dus nooit meer bijtekenen of blijven na een goed jaar.

2 juli 2018 om 22:40

De Ligt kan dat ook leren, zoals Vermaelen, Heitinga, Blind, Vertonghen en Alderweireld ook op slot gingen doen toen ze het op die positie helemaal domineerde.

2 juli 2018 om 22:49

Ja en anders Blind weer. Zeker wanneer we zonder 6 spelen zie ik Blind wel in de verdediging eindigen. Vind hem niet dynamisch genoeg voor een rol als centrale middenvelder eigenlijk. Bovendien zou hij dan de ontwikkeling van Frenkie of Donny in de weg zitten.

Juist.
De basis moet niet 433 zijn, de basis moet zijn dat je overtal situaties creëert.

2 juli 2018 om 21:07

Je basis kan toch geen overtal zijn? Of wil je met 12 spelers starten.

2 juli 2018 om 22:12

Goh echt waar slimmerd.
Lees het stuk.
Alle linies moeten doorschuiven waardoor je overtal situaties creëert.
Dan start je met 433 bij de aftrap.
Maar elke keer in balbezit gaat dat veranderen.
Zo hoort ajax te spelen.
En niet stug blijven vasthouden aan 433.
Met het moderne voetbal mee gaan dat is wat ze moeten doen.

2 juli 2018 om 22:46

Precies wve. We moeten weer innovatief en avontuurlijk zijn, ongeacht het resultaat qua opstelling.

Weer die onzin over de punt naar voren. Wanneer je met de punt naar voren speelt, speel je met 2 controleurs.
Wanneer je met de punt naar achter speelt, speel je met 1 controleur en 2 middenvelders die aanvallend mee kunnen doen.
Maar de punt naar voren klinkt natuurlijk zo lekker.

2 juli 2018 om 21:27

Is maar hoe je het invult. 2 box to box kan ook en dan Labyad of Tadic ervoor

2 juli 2018 om 21:52

Veel te makkelijk gedacht dat je met de punt naar voren met 2 controleurs speelt. Gaat puur om welke spelers je opstelt. Arsenal heeft ook veel gevoetbald met Cazorla-Wilshere en Ozil in de punt, wat zeer aanvallend is. Ajax kan ook gewoon de Jong - vd Beek spelen met Tadic ervoor.

Met de punt naar voren zorgt ervoor dat de 10 (bijv. Tadic) minder aan verdedigen hoeft te denken en meer aan aanvallen.

2 juli 2018 om 23:01

Vind jouw post eerder onzinnig. Punt naar voren of naar achter maakt weinig uit, gaat meer om hoe je het invult. Bijkomend voordeel is dat je spits minder snel op een eiland staat en je meer aansluiting hebt in de omschakeling.

Huntelaar en Dolberg zijn allebei niet het type die uit het niets kansen voor zichzelf creeren. Al had Dolberg dat wel sporadisch voor zijn vormdip en blessure. Dan is het lekker dat ze iemand er kort achter hebben spelen met liefst veel voetballend vermogen en een prima schot in de benen. Dan word het voor de verdedigers van de tegenpartij ook moeilijker. Stap je in loop je het risico dat de spits in het gat duikt, stap je niet in heeft de nummer 10 een schietkans.

Hopelijk krijgen we veel aanvallend voetbal voorgeschoteld komend seizoen, aan Overmars zal het i.i.g. niet liggen.

2 juli 2018 om 23:31

Vind het vooral leuk om te lezen hoe je het hier beter denkt te weten dan Ten Hag. Hij zal er vast wel zijn reden voor hebben dat hij het zo noemt he?


Mits Ziyech blijft en Magalan komt toch wel een team dat wat verder kan komen in Europa.
heb je nog frenkie als vervanger van ziyech.
Huntelaar,wöber, Bande, prima wisselspelers.

onana
veltman
ligt
magalan
tagliafico
ziyech
tadic
van de beek
neres
dolberg
labyad
2 juli 2018 om 22:24

Helaas zal Veltman nog enige tijd geblesseerd zijn dacht ik en zal Ziyech denk ik 'gewon' vertrekken. Daarnaast, ik zal in jouw opstelling dan Tadic wisselen met Labyad. Ben overigens benieuwd of Magalan daadwerkelijk nog gaat komen dus dat is ook een vraagteken. Ik denk dat Ajax zeker een ploeg op de been kan brengen wat minimaal meespeelt om het kampioenschap en de beker, en wellicht het bereiken van de CL groepsfase.

2 juli 2018 om 22:52

Ja het is nog even afwachten wat het precies gaat worden. Denk juist dat Tadic fysiek gezien ook best handig kan zijn op het middenveld zeker met de techniek en trap die hij heeft. CL groepsfase zou mooi zijn daarna zien we wel weer verder!

Ten hag word gered door het geld. Deze matige trainer heeft het geluk dat overmars en vd sar kiezen voor een gekocht kampioenschap. Dit heeft niks meer met beleid te maken maar met gezichtsverlies. Het sjaaltjes en petten volk op de tribune pikt het niet meer na vijf jaar zonder prijzen. Die kunnen weer met de borst vooruit lopen en schreeuwen dat ze de beste zijn. Fortuna, Emmen , Excelsior en de graafschap worden aan de zege kar geregen. Overmars en vd sar kunnen lekker blijven zitten en meneer met zijn proces kan zijn onkunde blijven verkondigen. Die word namelijk zometeen op handen gedragen.

4 juli 2018 om 22:23

Een gekocht kampioensschap?! wat een onzin man. Dan kunnen we alle kampioenschappen van Madrid,Chelsea en Psg ook wel als gekocht zien. We hebben toch zo vaak grote ploegen zien falen? Uiteindelijk komen chemie en eenheid altijd bovendrijven als de belangrijkste factoren als het puntje bij het paaltje komt. Verder heb je ook totaal geen argumenten wat Ten Hag betreft. Het lijkt erop alsof je hem persoonlijk niet mag en zijn prestaties nu al in diskrediet probeert te brengen. De beste man heeft slechts een half jaar de tijd gehad en speelde alleen nog mee voor de titel met een achterstand. Geef die man is wat krediet,dat heeft hij echt wel verdiend

Ajax moet zeker meer variatie bieden in aanvallend spel. Begin vaker met vol druk en 1 op 1 spelen dus een 3-3-4. Je hebt beste spelers en maak er daarom gebruik van i.p.v. precies doen wat de tegenstander verwacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren