Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag baalt van rugnummerkwestie: ‘We hebben het hem samen verteld'

Laatste update:

Erik ten Hag vindt dat hij en de clubleiding van Ajax anders hadden moeten handelen bij de situatie omtrent het rugnummer van Hakim Ziyech. Bij de komst van Dusan Tadic moest de Marokkaans international nummer tien afgeven aan de Serviër. Laatstgenoemde had er bij de contractonderhandelingen op aangedrongen dat hij met nummer tien wilde spelen en daar stemde Ajax mee in. “Het is gewoon een vervelende kwestie”, reageert Ten Hag bij Studio Voetbal.

"Hakim zou weggaan, maar wij wilden hem graag houden. In april gaf hij aan: trainer, ik wil graag een volgende stap maken. Dan ga je op zoek naar een opvolger", aldus de trainer van Ajax. Die opvolger werd gevonden met Tadic. "In de onderhandelingen met Tadic neem je dat rugnummer mee. Op dat kruispunt kwam AS Roma. Dat kwam eigenlijk samen. Uiteindelijk ketste het af. Dan ontstaat zo'n situatie."

De transfer van Ziyech naar Roma vond geen doorgang en dus moest de middenvelder door met een ander rugnummer bij Ajax. Daar moest hij van op de hoogte worden gesteld. “Dat gaat in samenspraak met Marc Overmars. We hebben het hem samen verteld. Ik vind dat we dat anders hadden moeten communiceren. We hebben ervan geleerd en hadden het anders aan moeten pakken: als je weggaat, gaan we voor een opvolger. Dat betekent dat nummer tien ook wordt vergeven. Dan kun je dat voor zijn.”

Ziyech liet reeds in gesprek met Ajax TV weten dat hij ‘heel dicht’ bij een transfer was. "Ik was persoonlijk al rond, maar de clubs niet. Dat is jammer, maar uiteindelijk ben ik blij om hier nog te zijn. Ik had graag de stap willen maken, maar het mocht niet zo zijn. Op een gegeven moment zet je de knop om en geef je alles voor je huidige club”, aldus Ziyech, die een verbeterd contract bij Ajax heeft gekregen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja vindt t t meest schandalig van Tadic, je pakt toch niet zomaar iemands nummer af?

2 september 2018 om 23:59

Hij heeft niemands nummer afgepakt. Iedereen, Tadic ook, ging ervan uit dat Ziyech weg zou gaan.

3 september 2018 om 07:01

Kijk ik denk dat veel mensen, inclusief ik, denken van: "als ik tadic was had ik uit respect voor ziyech nr 10 niet afgepakt, ook al staat het in mijn contract."
Maar ja ik ben ook geen prof voetballer....

3 september 2018 om 00:05

Dat is toch gewoon gelul. Jij geeft aan in de contractonderhandelingen dat je met nummer 10 wilt spelen of een ander nummer (bijgeloof / idool / ter ere van). Het is aan de club die jou graag wilt hebben om hierop in te gaan of de speler te overtuigen alsnog te komen, echter met een ander rugnummer. Ajax had anders moeten handelen, maar zij gingen er 100% vanuit dat Ziyech zou vertrekken en dan was dit nooit een issue geweest. Maar Ajax heeft met de contractverbetering het toch meer dan prima opgelost.

3 september 2018 om 09:04

Inderdaad gelul. Verder snap ik. Het probleem niet. Ziyech gaf zelf aan weg te willen dus dan zou er een nr vrijkomen. Had denk ik anders geweest als hij had gezegd dat ie bleef. Daarnaast waar maken deze profs zich druk om zeg. T is. Maar een nummer

Voetballend gaat het uitstekend met Ajax dus word het tijd om te gaan zeiken over randzaken.

3 september 2018 om 00:20

Dat die Tom Egbers uberhaupt nog dat programma mag presenteren. Die maakt letterlijk elke uitzending 3537272 fouten. DIt is werkelijk de minst gekwalificeerde match van heel Nederland, tussen persoon en werkzaamheden uitvoeren, onbegrijpelijk dat dit kan op de tv.

3 september 2018 om 11:13

Ik kijk het ook niet meer sinds hij daar op de stoel aan het hoofd van de tafel zit. Echt te-nen-krommend. Maar ja, dat is de Nos. Vasthouden aan oud-gedienden want als staatsprogramma kun je je vaste en trouwe werknemers niet zomaar op straat zetten enzo. Zo'n onzin. Zet Henry Schut daar neer en het werkt al een stuk beter.

3 september 2018 om 15:37

"vasthouden aan oud-gedienden want als staatsprogramma kun je je vaste en trouwe werknemers niet zomaar op straat zetten enzo."

Eh, 'staatszender'??? We zijn geen communistisch land met een centraal gestuurde planeconomie he, waarin de staat overal eigendom van is.

Uiteraard kan de NPO gewoon op basis van de Arbeidsrechtelijke regels (of die rond het aanemen van werk) vak vaste medewerkers af als ze dat willen. Ze zouden die Egbers echt niet aanhouden als ze de overtuiging hadden dat die er niks meer van kon. Dan wordt hij gewoon afgedankt en bij het grof vuil gezet. Vraag maar aan hen die hem voor gingen.

Ten Hag lijkt me geen hele inteligente man... Heeft Ajax geen pers-chef die hem ibstrueert om te gaan met lastige vragen? Hier moet je toch helemaal niet zo diep op ij haan? Het gaat om een stom nummer en niemand binnen Ajax heeft het er over. In dr voetbalwereld uberhautp nog. Zwengelt hij het weer aan.

3 september 2018 om 00:13

Categorie 'nou en'. Ziyech zag zichzelf al elders de arrogante bink uithangen. Geen excuses nodig, geen woorden aan vuil maken. Hij blijft nog ff tegen meer salaris....dat nummer is geen issue.

3 september 2018 om 00:37

@Jasper, dus jij ziet in een klein uurtje dat Ten Hag geen intelligente man is? Serieus?

3 september 2018 om 00:59

Niet eens op reageren, alsof een trainer van een topclub geen intelligentie zou bezitten... degene die dat denkt moet de vraag eens bij zichzelf stellen hoe intelligent hij/zij zelf is...

3 september 2018 om 01:04

Laat maar. Dit moet je niet serieus nemen.

Jammer voor Ziyech, maar Tadic werd gehaald als zijn 'opvolger' en kreeg dus ook 'zijn' nummer. Desalniettemin heeft Ajax tot op een zekere hoogte goed gemaakt met Ziyech door hem een blijkbaar fenomenaal contract aan te bieden. Ziyech is en blijft Ajax' belangrijkste speler en is eigenlijk te goed voor de eredivisie. Nummer of geen nummer, het doet er voor sommigen wel degelijk toe en dat moet men respecteren.

Ik had het wel mooi gevonden als Ziyech dan nummer 1 had gekozen. Die kwam toch vrij toen Onana er toch liever niet mee wilde spelen. Is een leuk antwoord op al dat gezeik van iedereen.

Heb nou niet het gevoel dat Ziyech er zelf heel erg mee zit. Zal er vast een paar dagen mee hebben gezeten, maar ook niet meer dan dat. Speelt het beste spel uit zijn carrière. Gaat ook veel goals maken gok ik, nu die op ‘rechts’ speelt.

3 september 2018 om 01:06

Klinkklare onzin, aanpraten wat er niet is en wat allang uitgesproken is. Heb je Ziyech zien spelen tegen Vitesse, de spelvreugde droop er van af.

3 september 2018 om 08:23

Hahaha, ja helaas wel. Dat was vanaf de tribune zelfs te zien.

Alles valt samen. Ziyech speelt goed samen met Tadic, maar wil niet onder doen voor hem. Dat hij zijn rugnummer heeft "afgepakt" motiveert hem alleen maar. Ziyech is bij Ajax binnengekomen met het etiket "beste speler van de eredivisie". Nu met Tadic in de ploeg moet hij dat voor het eerst echt direct bewijzen ten opzichte van zijn eigen teamgenoten. Als Tadic nog beter gaat spelen zal Ziyech er ook nog een schepje bovenop doen. Laat ze elkaar maar scherp houden.

3 september 2018 om 01:37

Maar alsnog is de beste speler gewoon van Persie

3 september 2018 om 07:03

om nu van Persie te betitelen als beste speler van de eredivisie is ronduit belachelijk!

en dat zeg ik geheel objectief en.niet omdat ik een logo heb van Ajax,

Jullie ouwehoeren nog steeds over deze zaak. Terwijl Ziyech er allang niet meer wakker van ligt, als hij er wakker van lag. We zijn mensen. We maken fouten om er vervolgens van te leren. Volgende gebeurt 't niet meer. Klaar!! Maar de hele tijd lopen zeiken over dit klein gevalletje. Alsof men perfect hier is op vz. Alsjeblieft man!!!!!!

Een goede zaak dat Ziyech niet met #10'speelt. Mentaal is hij niet weerbaar genoeg. Ja als het zonnetje schijnt en niet te hard waait is het een goeie. Maar als het tegenzit is hij niks waard. Dan loopt hij alleen maar ik in de weg en begint hij te mekkeren. Dit siert Ten Hag omdat hij dit bij tijds heeft geconstateerd en daarnaar heeft gehandeld.

Ik snap sowieso niet waarom een speler moeilijk kan doen om een nummer. Lijkt mij toch 1 van de minst relevante dingen in het voetbal. Het staat op je rug en dat is het. Het gaat erom dat je goed voetbalt, en dat doet zyiech op het moment.

“Marc, ik durf het Hakim niet alleen te vertellen. Zullen we het samen doen?”

Zo is het denk ik gegaan.

Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen voor iedereen. Ajax heeft Ziyech en Tadic, Tadic heeft zijn geliefde rugnummer en Ziyech heeft alsnog waardering gekregen van ajax door die dikke contractverlenging die eraan zit te komen. Dan kun je dit storm in een glas water mooi afsluiten. Het is allemaal een beetje ongelukkig gelopen maar uiteindelijk was het niet zoveel. Gewoon doorgaan met leven zou ik zeggen.

Die nummer 10 was natuurlijk een garantstelling op een basisplaats.. als ik nog ooit iemand hoor zeggen dat bij Ajax geen basisplaatsen worden gegarandeerd verbrand ik een Israëlische vlag

Zal wel aan mij liggen maar ik begrijp er totaal niks van waarom rugnummers zo'n big deal is.

‘Dan ontstaat zo een situatie’. Nee, je geeft dat rugnummer pas weg wanneer de speler definitief vertrokken is. Niet wanneer hij aangeeft weg te willen gaan en er een club zich meldt wat uiteindelijk op niks uitloopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren