Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag baalt: ‘Hij was echt geschikt geweest voor ‘Europa-proof’ Ajax’

Laatste update:

Ajax maakt dit seizoen een sterke indruk in de Champions League en de Amsterdammers slaagden er onlangs in om ten koste van Real Madrid door te stoten naar de kwartfinales van het miljardenbal. Trainer Erik ten Hag speelt in Europees verband vaak met David Neres en Hakim Ziyech op de flanken, maar de oefenmeester had het niet erg gevonden om ook nog de beschikking te hebben over Justin Kluivert.

De jongeling verliet Ajax afgelopen zomer voor AS Roma en hij is er in Italië nog niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren: “Dat vind ik echt heel jammer. Justin is zo’n geweldig ventje. Ik had het over ‘Europa-proof’ en hij is daar uitermate geschikt voor. Wat je daar nodig hebt is extreme snelheid en dat heeft Justin. En het is een vechter en een kind van de club”, reageert Ten Hag bij Rondo van Ziggo Sport.

Na alle hosanna vanwege de prestaties in de Champions League kreeg Ajax zondagmiddag in de Eredivisie met een domper te maken. AZ was met 1-0 te sterk voor de Amsterdammers, die de achterstand op PSV daardoor zien oplopen tot vijf punten. Ten Hag zag dat zijn ploeg het zwaar had in Alkmaar: “Hoe wij spelen, is het allermoeilijkst. Als het niet loopt, ben je extra kwetsbaar. Als het wel loopt, kun je de tegenstander je wil opleggen en vermaak je het publiek.”

Wat Ten Hag betreft ligt de grootste uitdaging voor een elftal bij het hebben van ‘een plan met de bal’. Als voorbeeld noemt hij de teams van Josep Guardiola: “De kritiek op dit soort ploegen, die het spel willen maken, is altijd hetzelfde. Of het nou Barcelona, Manchester City of Bayern München is: die zijn kwetsbaar in de omschakeling.”

Denk jij dat Justin Kluivert dit seizoen een basisplaats gehad zou hebben bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Credits voor Ten Hag hoe hij is omgegaan met alle kritiek en voor de manier waarop hij Ajax kan laten spelen. Maar zijn wisselbeleid...bizar. De Boer kon soms raar wisselen, maar dan had hij er achteraf nog wel een logische verklaring voor. Maar Dolberg bakt er al maanden niets van en dat breng je hem, in plaats van Huntelaar, wanneer Ziyech geblesseerd raakt. Vervolgens moet je iets forceren en dan breng je Noa Lang, die nog nooit iemand heeft overtuigd, op een voorzet na in de laatste wedstrijd. Opportunisme troef om hem dan nu weer te brengen, in plaats van Labyad, die het weliswaar ook nauwelijks heeft laten zien, maar toch meer geschikt is voor momenten als deze dan doe arrogante Lang. Nu heb je op de bank wellicht niet al te veel zitten, maar er lijkt nooit echt een goed idee achter een wissel te zitten. Je verandert nooit echt van systeem o.i.d. als het niet loopt. Het plan B is over het algemeen Huntelaar ipv Dolberg of een buitenspeler ipv Schone. Dat wisselen moet gewoon beter, want het kost je soms wedstrijden. Vandaag en woensdag is ook nog maar eens duidelijk geworden dat Overmars flink aan de bak mag komende zomer. Zodra Ziyech en/of De Jong wegvallen, blijft er weinig creativiteit over.

17 maart 2019 om 21:50

Labyad heeft vorige wedstrijd zo n 70 minuten gespeeld en werkelijk waar 1 bal goed gegeven.
I'm sorry maar die is echt geen haar beter dan Noa Lang

17 maart 2019 om 21:50

Huntelaat wil ik je wel geven, maar er hadden hier minstens zoveel mensen lopen zeiken als hij Labyad had gebracht

17 maart 2019 om 22:22

Wat een onzin , Lang is gewoon nu al een klasse beter dan Labyad. Veel atletischer, hogere handelingssnelheid en meer voetballend vermogen. Viel ook goed in , Ajax zette 10 minuten lang AZ met de rug tegen de muur met combinatie voetbal. Vond het dan ook onbegrijkpelijk dat ze over gingen op alleen nog maar lange ballen, daarmee speelde ze AZ juist in de kaart. AZ bracht toen Wuytens en ging 5-3-2 spelen en won vrijwel alle luchtduels , waardoor de wedstrijd uit ging als een nachtkaars voor Ajax

17 maart 2019 om 23:36

Sorry hoor Dolberg had een matige invalbeurt maar die jongen heeft een van de hoogste ratio's goals vs speelminuten, kan veel beter mee voetballen dan Huntelaar en doet het echt niet zo slecht als iedereen nu roept. Is gewoon fijn als de spits ook mee voetbalt en voor zijn verdediger komt om te kaatsen. Huntelaar is meer een killer maar voegt voetballend niks toe. Dan speel je tegen AZ en voetballend loopt het niet lekker. Ga je dan Huntelaar brengen? Ben het met je eens dat de wissels van Ten Hag vaak vreemd zijn, maar dit was daar naar mijn mening niet één van.

18 maart 2019 om 00:08

Eens, maar je ziet dat het voetballend niet loopt. Met Ziyech. Met Dolberg erbij heb je een spits die kan meevoetballen, maar voetballend ga je er met die wissel absoluut niet op vooruit. Dan zou ik overwegen om meteen Huntelaar al te brengen, die erom bekend staat een wedstrijd open te kunnen breken met belangrijke goals. Is door de lucht ook beter en feller in de duels. In deze wedstrijd kon je die pit denk ik goed gebruiken. Daarom had ik het een logischere wissel gevonden.

18 maart 2019 om 07:15

Hij had gewoon niet Huntelaar voor Neres moeten brengen, maar voor Schone. Dan maar wat meer risico, je staat achter. Bij PSV stonden met het slotoffensief 5 aanvallers in het veld, je moet wat forceren...

Er is al genoeg over gezegd maar Kluivert heeft gewoon een jaar weggegooid. Zelf zou hij zeggen dat het een goede keuze was en dat hij veel geleerd heeft. Maar dat is flauwekul je ontwikkeld als jonge speler door het spelen van grote wedstrijden en niet de bank van Roma warm te houden. Hij dacht dat hij zjjn vader kon overtreffen. Maar Patrick Kluivert was een nog groter talent. Die Justin blijf maar lekker switchen tussen tribune en de bank en paar minuten invallen. Je komt er wel. (niet dus)

17 maart 2019 om 23:15

@voetbalexper

Van Persie speelde in het begin ook amper bij Arsenal en kijk hoe ver die is gekomen. dit is pas Kluivert zijn eerste seizoen daar. ik verwacht dat we volgend seizoen pas kunnen concluderen of het een goede stap was of niet

ik verwacht dat Frenkie De Jong in zijn eerste seizoen bij Barca ook nog een roulatiespeler zal zijn en niet meteen een vaste waarde in de basis 11

18 maart 2019 om 00:35

Japie,

Van persie heeft meer voetbal in zijn verkeerde been dan Kluivert in zijn beiden benen. Gek hoe je deze twee met elkaar vergerlijkt. Kluivert is geen supertalent. Bij van persie spatte dat eraf. Alleen was van persie onmenselijk in zijn communiceren.

18 maart 2019 om 01:03

@elninoo

Van Persie was idd beter op die leeftijd maar Kluivert is 18 geloof ik. er lopen in Nederland momenteel sowieso al geen talenten van het kaliber Van Persie rond, met uitzondering van De Ligt.

Frenkie De Jong is 21 jaar en dit seizoen pas definitief doorgebroken dus wie zegt dat Kluivert zich niet nog kan doorontwikkelen tot een hele goede speler de aankomende 3 jaar?

Zat de uitzending te kijken en ben na 10 minuten maar gestopt. Wat een belabberd niveau met meerdere mensen in de uitzending die Ten Hag eerst een vraag stelden om vervolgens na 3 seconden hem te onderbreken en zelf antwoord te geven op hun eigen vraag. Zal wel contractueel vastgelegd zijn dat hij aan dat soort bagger moet aanschuiven.

17 maart 2019 om 22:16

Dat vond ik ook aardig storend, je weet dst Ten Hag wat minder vloeiend praat. Als hij mocht uitpraten vond ik hem overigens prima overkomen.

Vandaag had Ajax Justin wellicht wel goed kunnen gebruiken. Maar voor de rest heb ik hem eigenlijk niet gemist.

Maar Tadic is toch gehaald als zijn vervanger ? Gaat ten Hag volgend seizoen na een nederlaag zeggen dat het jammer is dat de Jong weg is ?

17 maart 2019 om 22:23

Tadic is gehaald als vervanger van Ziyech.

17 maart 2019 om 22:54

Tadic is gehaald omdat hij Tadic is . Niet om Kluivert of wie dan ook te vervangen. Tadic heeft totaal andere kwaliteiten.
Wat Ten Hag blijkbaar bedoeld dat je een type als Kluivert goed kan gebru8ken, in dit soort wedstrijden maar zeker ook in CL wedstrijden waar de ruimtes achter de verdediging liggen.
Jammer genoeg heeft Kluivert voor Italië gekozen waar zijn kwaliteiten niet of nauwelijks worden benut

Ajax heeft een vermoeide zwakke Real Madrid geklopt, en nu worden er wonderen verwacht, nu is het allemaal als als als, wacht maar na PSV af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren