Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Cate juridisch aansprakelijk gesteld: ‘Ben een miljoen verloren’

Laatste update:

Henk ten Cate kent een uiterst moeizame week. Nadat de trainer van Al-Jazira eerder al zelf afhaakte voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal, wordt hij nu door zijn collega-aandeelhouders van taxidienst Tinker Travel aansprakelijk gesteld voor mistanden binnen het bedrijf.

Ten Cate is sinds kort als mede-aandeelhouder verbonden aan Tinker Travel en zou betrokken zijn bij ongebruikelijke, mogelijk verwijtbare of zelfs onrechtmatige bedrijfsvoering. Tinker Travel verkeert financieel in zwaar weer, waardoor de geboren Amsterdammer zijn kans schoon zou zien het bedrijf moedwillig failliet te laten gaan. De verkoop van de know-how die het bedrijf bezit zou Ten Cate vele miljoenen kunnen opleveren, maar de oefenmeester spreekt die beschuldigingen tegen.

"Ik ben aandeelhouder voor 1 miljoen euro. Twee maanden geleden ben ik ingestapt voor 15 procent van de aandelen. Een week nadat ik aandeelhouder was geworden, bleek dat het bedrijf in slecht weer zit. Dat is het gevolg van mismanagement. Ik ben er onder valse voorwendselen binnengehaald", legt hij uit in gesprek met de NOS.

"Meteen nadat ik als aandeelhouder was ingestapt, bleek het bedrijf te kampen met een acuut tekort", vervolgt Ten Cate. "Samen met ABN Amro heb ik toen onderzoek laten doen. Daaruit bleek dat het tekort 2,3 miljoen was. Er werd aan de aandeelhouders gevraagd dat tekort aan te vullen. Maar dat weigeren ABN Amro en ik. Ik ben in twee maanden een miljoen kwijtgeraakt. Ik heb een claim ingediend tegen de directie van het bedrijf."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Raar verhaal. Voordat je ergens investeerd doe je toch een boeken onderzoek? Dan zouden de accountants die dat onderzoek doen toch precies weten hoe het bedrijf er financieel voor staat?

28 april 2017 om 15:40

Geloof best dat bepaalde informatie verborgen gehouden kan worden via allerlei constructies en strategieã«n.

Wel raar verhaal...

28 april 2017 om 16:23

Als jij ergens instapt voor 1 miljoen dan ga je toch niet akkoord dat er bepaalde info achter gehouden wordt, of wel dan ? Of ten Cate heeft een hele slechte adviseur of er zit een luchtje aan het verhaal en probeert Henk zichzelf nu schoon te praten.

28 april 2017 om 17:01

Ja het is een raar verhaal. De eigen accountants van een investeerders doen normaliter een boekenonderzoek. Dan weet je als investeerder hoe de vlag erbij hangt. De externe accountant zal nimmer een vals beeld geven, hij zou dan aansprakelijk gesteld kunnen worden en hij kan zelfs zijn licentie verliezen via de tuchtraad.

Dat een investeerder niet extra wil investeren is zijn goed recht. Aandeelhouders hebben geen verplichting om tekorten aan te vullen. Ze mogen ervoor kiezen dat niet te doen en dan kan een bedrijf failliet gaan als ook de banken niet meer geld willen lenen. Je kan een investeerder nimmer verwijten dat hij een bedrijf moedwillig failliet laat gaan omdat hij niet extra geld wil investeren.

Soweiso begrijp ik niet hoe een investeerder betrokken kan zijn bij de bedrijfsvoering. De directie voert het bewind, de investeerder is alleen betrokken bij het aanstellen van de directie maar voert zelf geen beleid.


28 april 2017 om 16:55

Raar verhaal inderdaad, het is ook niet normaal dat een aandeelhouder iets aan bedrijfsvoering doet.
Laat staan dat je gedwongen bent geld te betalen als aandeelhouder als het bedrijf het op maakt.
Tenzij er iets hiervan is afgesproken uiteraard, dan krijg je hetzelfde als bij Ado/wang.

Wat heeft deze man eigenlijk in het verleden gepresteerd waardoor hij een toevoeging voor Oranje zou zijn geweest?

28 april 2017 om 15:45

Net zoveel als Blind.
Niets bijzonders.
Dus voor de knvb een logische keus.

28 april 2017 om 16:23

Ja want 2x de Champions League en 2x Landskampioen als assistent bij Barcelona stelde niet veel voor natuurlijk.
Ik had hem graag voor de groep gezien ipv die kleine generaal voor de 3e keer...

28 april 2017 om 16:30

Tja, de materiaalman en de keeperstrainer (en nog vele anderen) van Barca hebben toen ook 2x de CL gewonnen en zijn toen ook 2x landskampioen geweest..

28 april 2017 om 17:10

030 helemaal eens, plus het feit dat loyaliteit Advocaat vreemd is. Ik had hem niet teruggenomen, een beetje eigen waarde is ook belangrijk.

28 april 2017 om 17:19

We weten wel allemaal dat hij de veldtrainer was toen he? Of de materiaalman verdient ook die eervolle vermelding omdat de shirtjes elke keer goed opgevouwen op de stoeltjes lagen. Kan ook

28 april 2017 om 16:00

Wat heeft frank de boer gepresteerd voordat hij Ajax vier titels achter elkaar bracht? Wat heeft Rijkaard ( met Ten Cate als assistent ) gepresteerd voordat hij Barcelona grootte sucessen bracht? Zo kunnen we aan de gang blijven. Mijn argument is dat ik bij een Advocaat nooit een duidelijk visie gezien hebt, Ten Cate daarintegen heeft toch wel wat meegekregen van de hollandse school. Kijk nu hoe Barcelona voetbalt, dat hebben toch Rijkaard en Ten Cate een beetje opgezet daar. Dus ik persoonlijk zie hier niets logisch aan.

28 april 2017 om 16:14

Dan vrees ik dat je de rol van Ten Cate overschat. Het was een veldtrainer en niet degene die de spelopvatting bepaalde. Indien Ten Cate werkelijk zo'n goede trainer was geweest had die de afgelopen jaren niet bij Al Jazira, Sparta, Shandong Luneng, Umm Salal, Al Ahli en Pannathinaikos gewerkt. Gelukkig is dit niet doorgegaan, maar ik ben ook niet content met Advocaat.

28 april 2017 om 16:23

Mee eens Rijkaard noemde Ten Cate de strateeg van hun 2. Nadat Blind vertrok bij Ajax pakte hij toch nog 2 prijzen (de beker en de JC Schaal). Zo zijn er nog een aantal dingetjes, assistent bij Chelsea bijvoorbeeld. Ten Cate was wellicht nog niet zo'n slechte keuze.

28 april 2017 om 16:25

Zowel Rijkaard als de Boer waren wereldtop als voetballers die volop grossierden in prijzen en onder de beste trainers hebben gewerkt. Dat hadden ze sowieso voor op de middelmatige voetballer ten Cate die verder daarna als trainer ook maar matig is geweest. En over het belang van zijn assistentschap bij Barca weten we geen van allen eigenlijk echt wat zijn waarde is geweest. Behalve dat hij daar zelf heel erg graag mee koketteert..
Hoe Barcelona voetbalt is door JC daar gebracht en verder ontwikkeld. Rijkaard en zeker ten Cate zijn daar echt niet toonaangevend in geweest.

28 april 2017 om 16:02

Hij heeft als speler eredivisie voetbal gespeeld. Na zijn voetbal carriere heeft best lang eredivisie clubs getraind. Zijn naam heeft hij opgebouwd als assistent van Rijkaard bij Barcelona. Daar heeft hij als veldtrainer titels en de CL gewonnen.

28 april 2017 om 16:13

Niets, helemaal niets.

28 april 2017 om 17:42

Had met vitesse bijna de cl gehaald in 1998

28 april 2017 om 18:47

Bij Vitesse heeft hij goed en verzorgd voetbal laten zien met beperkt spelersmateriaal. Geknipt voor het huidige Oranje zou ik zeggen.

Haha, had het er vanmiddag nog over in een ander topic. Daar is ie weer de selectieve verontwaardiging van Henk.

Oh ja, grappig, typeerde Henk net in een ander topic als naieve secundant, erg toepasselijk ineens.

Wauw, zijn jullie echt zo naief en blind of doen jullie alsof? Dit is toch duidelijk. Ten Cate bedankte en het verhaal deed zich voort, met een sterk bewijs van een ander persoon die aanwezig was bij het gesprek tussen Ten Cate en van Breukelen, dat Ten Cate kort gezegd genaaid is door de Knvb. Hij had namelijk de bondscoachschap toegezegd gekregen en vervolgens werd het duidelijk dat hij niet alle vertrouwen kreeg van iedereen bij de bond.

Ten Cate is in het verre midden oosten en nu gaan ze hem blijkbaar zwart maken met allerlei flut verhalen alsof het allemaal wat boeit wat zijn prive problemen zijn. Zeer triest dit en vreemd dat men dit niet inziet. Zo gaat het wel vaker in de (wereld) media helaas.

Is dit niet de man die ooit zei dat hij liever geen Marokkanen in zijn team wilde hebben? Nee blij dat hij het niet is geworden, anders hadden we straks weer Danny Blind toestanden!!

28 april 2017 om 18:03

Haha. Maar als er iets over een donkere speler geroepen wordt staat Henk op zijn achterste benen. Selectieve verontwaardiging deel 3 vandaag.

28 april 2017 om 20:23

Volledig off-topic hoor maar welke Marokkanen hebben het ongelijk van Henk dan echt bewezen in het topvoetbal?

28 april 2017 om 20:49

@ Antigua

Ik ben het helaas met je eens met betrekking tot je stelling. Misschien Bouhlarez, El Ahmadi of in de toekomst Nuri. Om de anderen hing altijd wel een sfeer van problemen of negatieve energie. Zeker voor de echte internationale top ontbreekt er ogenschijnlijk iets.

Net zoveel verstand van zaken doen als van voetbal of gewoon goedgelovig? Je kunt van Advocaat vinden wat je wilt maar Dick heeft tenminste wel iets gepresteerd.

Men probreert hem te breken, omdat de knvb een grote blunder heeft gemaakt tussen hem en advocaat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren