Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tegenvaller voor Koeman en Oranje: basisklant valt uit tijdens training

Laatste update:

Lutsharel Geertruida is zaterdagavond uitgevallen tijdens de afsluitende training voor het duel met Ierland van zondagavond, zo schrijft Voetbal International. De centrale verdediger van Feyenoord lijkt geblesseerd te zijn geraakt. Het valt dan ook te betwijfelen of Geertruida, die tegen Griekenland negentig minuten speelde, inzetbaar is tegen de Ieren.

Volgens Voetbal International stapte Geertruida uit op het moment dat de training nog openbaar was voor de media. Kort voor de training had bondscoach Ronald Koeman de pers te woord gestaan vanuit Dublin. Het Nederlands elftal traint zaterdagavond in het Aviva Stadium, het stadion dat zondagavond ook het decor is van het EK-kwalificatieduel.

Ook achter de naam van Nathan Aké staat nog een vraagteken voor het duel met Ierland. De centrale verdediger bleef tegen Griekenland halverwege het duel achter in de kleedkamer nadat hij last leek te hebben van zijn hamstring. "Ik ga morgen (zondag, red.) bepalen of Nathan fit genoeg is om te spelen", aldus Koeman. Joey Veerman, die na het duel met de Grieken vader werd, is gewoon inzetbaar.

De blessure van Geertruida kan goed nieuws betekenen voor Matthijs de Ligt. De mandekker van Bayern München is zowel bij zijn club als bij Oranje niet verzekerd van een basisplaats. "De Ligt raakte vlak voor de Nations League geblesseerd, anders had hij gespeeld", zei Koeman tijdens de persconferentie. "Tegen Griekenland koos ik voor Geertruida. Daar heb ik ook met Matthijs over gesproken. Ik vind Matthijs nog steeds een hele goede verdediger. Misschien speelt hij morgen wel."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vervelend voor Geertruida, hoop op een snel herstel. Voetballend gezien zijn er genoeg waardige vervangers voor die plek, dat is dan wel weer een geruststellende gedachte.

9 september 2023 om 19:22

Liep na de wedstrijd tegen Griekenland al te trekkebenen met zn hand op zn hamstring. Is niet te hopen dat hij lang geblesseerd is.

9 september 2023 om 21:21

Gelukkig hebben we nog ongeveer 15 redelijk gelijkwaardige centrale verdedigers

Ik mag hopen dat Frimpong opgeroepen wordt

9 september 2023 om 19:19

Roept die toch niet op, en dan met de reden dat hij en Gravenberch willen focussen op hun club en zich afmelden voor jong oranje, die twee zijn te groot voor Oranje

Waardeloze coach en vent die Koeman, alles maar goed praten en hij durft maar geen keuzes te maken, slappe zak

Vergeet nooit meer dat die toen in Engeland als coach werkzaam was en met zijn dikke auto kwam aan rijden met RK 10 als nummer plaat, zeer triest en kinderachtig en alleen maar bezig met zijn status, en zelf Oranje in de steek laten voor Barcelona, nee als hij coach is hoop ik dat ze alles verliezen!

9 september 2023 om 21:24

Was geen nummer tien maar iets met Barca 04 RK

9 september 2023 om 19:21

Voor een uitgevallen rechter centrale verdediger en nog 1 wedstrijd te spelen gaat hij natuurlijk nooit een rechtsback oproepen.

9 september 2023 om 21:00

Hij selecteert Geertruida omdat hij op op RB kan.

9 september 2023 om 22:01

Niet in het 3-5-2 systeem vsn afgelopen wedstrijd, dan is het geen vervanger van Geertruida

9 september 2023 om 19:22

Ik denk oprecht dat Bram van Polen deze interlandperiode eerder zal worden opgeroepen dan Frimpong

9 september 2023 om 19:24

Snap ik. Van Polen zou er tenminste wel alles voor overhebben om in (Jong) Oranje te spelen.

9 september 2023 om 20:46

Dat is vaak, die moeten kwaliteit compenseren. Maar kijk wel graag naar strijders.

10 september 2023 om 05:40

@suc6magnet

Ik zou zelf ook niet meer voor Jong Oranje uitkomen als ik als Gravenberch zijnde een jaar niet hebt gespeeld en als je ooit nog voor Oranje uit wilt komen ik keihard moet werken om minuten bij mijn club te maken. Niemand hier wordt opgeroepen omdat ze het zo goed doen bij Jong Oranje. Ze worden opgeroepen, omdat ze het bij hun club goed doen.

En Frimpong begrijp ik dus ook. Timber die potentieel rechts zou kunnen spelen is geblesseerd en Frimpong bewijst het bij Bayer om in ieder geval opgeroepen te worden, vooral dus als er 3-4-3 gespeeld wordt met Weghorst in de spits en Xavi op rechts des te meer.

Nee dan ga ik me ook gewoon lekker focussen op de club die mijn salaris betaalt. Als hij doorgaat hoe hij is begonnen kunnen ze toch niet om hem heen.

Sneu voor Geertruida zelf, maar als ik me op 1 positie geen zorgen maak dan is het wel op CV.

Hopen dat het meevalt, hij is echt op stoom de laatste weken. Als hij tegen Heerenveen er niet bij kan zijn is nog te overzien maar tegen Celtic en Ajax zou het fijn zijn als hij volledig fit is.

9 september 2023 om 19:34

Indien nodig gewoon rust geven tegen Heerenveen aangezien Nieuwkoop weer terug is.

Vervelend voor hem, maar die missen we toch niet. De Ligt zou er sws al lachend in moeten staan voor hem.

9 september 2023 om 19:15

Dat zagen we op het wk, toen ie rcv stond in een driemansachterhoede

9 september 2023 om 19:17

Ik vind dat je Geertruida heel erg onderschat met deze opmerking, het klopt dat er genoeg cv’s zijn van niveau, maar alleen de Vrij is gewend in dit systeem op zijn plek

9 september 2023 om 19:18

Hhahaha hou op man, Geertuida was een van de beter afgelopen wedstrijd. Tuurlijk Griekenland deed geen moer maar om nou te doen of dat er geen ruk van kan en de ligt die op de bank zit bij bayern en niks gepresenteerd heeft bij NL nou zoveel beter is…

9 september 2023 om 19:23

Je bedoelt dat De Ligt niet gemist wordt in Oranje? Daar die telkens lachend weer eens een stomme fout maakt

9 september 2023 om 23:07

De ligt Bundesliga elftal van het jaar, Geertruida nog nooit iets bereikt op zo'n hoge niveau.
Alleen 2x betrokken bij een tegengoal tegen Kroatië!!!

10 september 2023 om 01:23

De Ligt heeft er eigenhandig (haha) voor gezorgd dat Tsjechië ons op het EK naar huis stuurde

10 september 2023 om 02:21

Je bedoelt dat hij ons in die wedstrijd letterlijk op de been heeft gehouden, want zonder zijn ingrepen had Tsjechië voor rust al minimaal 3 gemaakt.

Dit is ongeveer het slechtste nieuws dat je als Geertruida/Feyenoordfan kan krijgen, enorm snel over zn mislukte transfer gekomen en dan gebeurt dit. Hoop dat het niks ernstigs is!

9 september 2023 om 19:26

Dat mag ik toch hopen inderdaad. Lekker uitrusten en dan weer vlammen bij Feyenoord. Altijd mijn grootste angst dat een speler terug komt van zijn interland break pff

9 september 2023 om 19:59

Ik hoop toch echt altijd dat spelers terugkomen van de interland break, zou pas erg zijn als ze dat niet doen

9 september 2023 om 19:42

Gelukkig mag Nieuwkoop alweer spelen. Tegen Heerenveen dan wellicht maar zonder Geertruida, als hij er maar tegen Ajax weer bij is.

10 september 2023 om 01:25

Met Nieuwkoop ga je de strijd tegen Celtic en Ajax niet winnen. Leuk dst de in België zo lovend over hem waren. Veel is het nog steeds niet...

Denk dat als de achterste 5 verdedigers van afgelopen donderdag zouden uitvallen, en je zou kijken naar alle alternatieven die je hebt (ook de geblesseerden en niet opgeroepen spelers), je niet eens heel erg op achteruit gaat.

9 september 2023 om 19:20

Ik denk dat je zo' n rustige centrale verdediger gaat missen.Van Dijk verstopt zich altijd.Ik weet niet of die nog geschort is

Hopelijk niets ernstigs, want het zou lullig zijn voor hem en Feyenoord als Geertruida nu een paar weken uitgeschakeld is met CL voor de deur en dat alles voor wat waardeloze interlands..

Heel vervelend.Echt een speler die je nodig hebt tegen de Ieren.

Vallen er 2 cvs uit, kan je alsnog met de vrij, van dijk en de ligt spelen.Wat een luxe achterin zeg.Wel sneu voor geertruida, hopelijk valt het mee.

Jammer voor Oranje, maar mooie meevaller voor PSV en Ajax

10 september 2023 om 07:59

Vooral jammer voor Feyenoord, in oranje merken we er niet veel van.

Karma voor Koeman. Had hij Frimpong opgeroepen, dan had hij dit zo kunnen oplossen. Valt Dumfries uit dan is het heel veel puzzelen.

9 september 2023 om 19:28

Nee hoor. Met Ake, Blind, De Vrij, De Ligt, Van Dijk en Hartman kan hij prima oplossingen neerzetten.

9 september 2023 om 19:51

Geertruida was de enige back-up voor Dumfries in deze selectie. Als Denzel uitvalt heb je wel degelijk een probleem op rechts, geen van die door jou genoemde namen kan echt goed rechtsback spelen namelijk.

Niet ernstig mag ik hopen met Ajax en Celtic voor de boeg.

9 september 2023 om 19:25

Maak je geen zorgen Migi, van het huidige Ajax win je nog wel zelfs mochten jullie met 2 man minder spelen. Logisch gezien de 12 nieuwe spelers maar ons rest helaas alweer een tussenjaar.

9 september 2023 om 19:28

Redelijke onzin. Ze winnen nooit makkelijk in Amsterdam. Ik moet het nog zien!

9 september 2023 om 19:38

Ik geloof best dat het uiteindelijk in elkaar kan vallen maar met zoveel nieuwe spelers kan dat best eens tot November duren. Realistisch gezien heb je dan al zo'n achterstand opgelopen dat je dit seizoen geen rol van betekenis meer zal spelen.

9 september 2023 om 19:39

Wat ik me dan afvraag, als Ajax de klassieker verliest, zou dat dan exit zijn voor Mislintat en/of Steijn?

9 september 2023 om 19:52

Denk dat Steijn echt nog wel tijd krijgt ook als de wedstrijden met Twente en Feyenoord geen goede resultaten oplevert alleen moet ie niet teveel persconferenties gaan geven zoals na afloop van Ludogorets en Fortuna. Hij heeft nog geen 1 keer met de complete selectie kunnen trainen en dan tot 2 keer toe in het openbaar al 90 procent van je aankopen voor de bus gooien. Dat zou ik niet te vaak doen als ik Steijn was.

9 september 2023 om 19:53

Voor Mislintat sowieso niet natuurlijk, dat zou ook totaal nergens op slaan gezien de renovatie van ongekende proporties die hij heeft moeten uitvoeren afgelopen zomer, dan kun je hem niet na 2 maandjes weer op straat gooien natuurlijk.

9 september 2023 om 20:38

@voetballr

Als je een vraag hebt dan loont het vaak door even een ander persoon en club in te vullen in dezelfde vraag. Vaak zie je dan hoe stom de vraag wel niet is.

De feiten: Ajax heeft vier verlies punten, Feyenoord heeft vier verlies punten.

Doen we even de oefening:

Wat ik me dan afvraag, als Feyenoord de klassieker verliest, zou dat dan exit zijn voor te Kloese en/of Slot?

Hoe vind je nu deze vraag? Welk antwoord zou je geven?

9 september 2023 om 21:12

Je vergeet voor het gemak wel even erbij te vermelden dat Ajax net zoveel verliespunten als Feyenoord heeft met één wedstrijd minder gespeeld. Het zou dus ook zomaar kunnen zijn dat Ajax na vier wedstrijden al zeven verliespunten heeft, want het is niet zomaar gezegd dat Ajax de wedstrijden makkelijk wint momenteel.

Zelfde met PSV, laat ze eerst de inhaalwedstrijd maar winnen en we maken de balans einde maand op als het aantal gespeelde wedstrijden weer in balans is.

9 september 2023 om 21:23

Ik maak me nog zorgen om Ajax uit als jullie mij opstellen.

9 september 2023 om 21:27

We praten juist over verlies punten omdat niet iedereen hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld heeft.

Maar goed, pas hem aan:

De feiten: Zowel Ajax als Feyenoord hadden na drie wedstrijden vier verlies punten.

Doen we even de oefening:

Wat ik me dan afvraag, als Feyenoord de klassieker verliest, zou dat dan exit zijn voor te Kloese en/of Slot?

Hoe vind je nu deze vraag? Welk antwoord zou je geven?

9 september 2023 om 23:45

Gegeven het feit dat ten kloese en slot behoorlijk wat krediet hebben opgebouwd, is het sowieso een belachelijke vergelijking

9 september 2023 om 23:55

Ah ok. Dus als Feyenoord slecht start en na het verlies van de JC schaal en vier verliespunten in de eerste drie wedstrijden nog meer punten verliest dan heeft dat geen consequenties want de heren hebben krediet opgebouwd.

Steijn en Sven zijn nieuw dus die moeten ontslagen worden als het even tegen zit.

Is dat hoe ik het moet zien?

10 september 2023 om 00:42

Knap hoe je me woorden in de mond legt, maar het is en blijft een feit dat beide heren krediet hebben opgebouwd en er bij de Ajax sups voldoende kritische geluiden (natuurlijk niet bij jou) te horen zijn over hoe het nu bij hun club gaat. Dat kan verder gevoed worden als dd resultaten op korte termijn tegenvallen; de zogenaamde wetten in het voetbal. Daar gaat jouw analogie mank.

Alweer, kan hij maar 1 wedstrijd in het NL elftal spelen en is het dan genoeg.

12 in een dozijn voetballer, gelukkig hebben we genoeg verdedigers van zijn soort.

9 september 2023 om 19:38

Dertien in een dozijn voetballer bedoel je waarschijnlijk. Niet met je eens maar in de Oranje selectie moet je het kunnen opvangen.

9 september 2023 om 20:16

Piranha bedoelt gewoon dat hij Geertruida een perfecte voetballer vindt. Mooi compliment!

Goh, gisteren waren Reiziger en Koeman nog verbaasd waarom Ryan Gravenberch liever focuste op zijn nieuwe club. En nu valt Geertruida geblesseerd uit.

Nu snap ik wel dat de rollen anders zijn en ik vind het heel sneu voor Geertruida. Maar dit laat toch wel zien dat prioriteiten stellen af en toe handig is. Je zou maar geblesseerd uitvallen tijdens JO en daarmee dus niet een goede indruk kunnen maken bij Liverpool. Dan kan het toch vrij snel gaan met je carrière.

Ondanks dat hij zijn basisplaats kwijt is bij Bayeren München is hij een goede vervanger voor Geertruida. Was goed ingevallen tegen Griekenland. Koeman moet zondermeer met de Hollandse school gaan spelen 4--3--3 vooral met de opkomende back Denzel Dumfries. Haalt hij meer uit het elftal en die zijn het gewend te spelen Succes in Dublin

Waanzin al die interlandbreaks competitie is net 4 weken bezig en elke keer komt er wel weer iemand terug met een blessure

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren