Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Talenten van AZ staan voor droomaffiche; ook Ajax kent tegenstander

Laatste update:

AZ Onder 18 gaat het in de Youth League opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Barcelona. De Alkmaarders waren in de vorige ronde met 5-0 te sterk voor Eintracht Frankfurt en mogen zich nu opmaken voor een droomaffiche in Catalonië. Ajax Onder 18 wacht een confrontatie met Sporting Portugal. In de vorige ronde waren de Amsterdammers met 0-1 te sterk voor MTK Budapest.

Bij AZ Onder 18 zijn Nick van der Velden en Ron Vlaar de assistenten van hoofdtrainer Jan Sierksma. De achtste finales bestaan uit een enkele wedstrijd. Mocht AZ deze winnen, komen de Alkmaarders in de kwartfinale de winnaar van het duel tussen Real Madrid en RB Salzburg tegen. In de vorige ronde stal Mexx Meerdink, de zoon van oud-international Martijn Meerdink, de show met een hattrick.


Ajax Onder 18 plaatste zich voor de achtste finales dankzij een moeizame 0-1 zege op MTK. Gabriel Misehouy kroonde zich tot matchwinner door vanaf de strafschopstip de enige treffer te maken. In blessuretijd voorkwam Tommy Setford een strafschoppenreeks door een Hongaarse penalty te pareren. Mocht Ajax ook tegen Sporting zegevieren, wacht een kwartfinale tegen Liverpool of FC Porto.

Nederlanders Julian Rijkhoff en Prince Aning spelen een absolute kraker tegen Paris Saint-Germain. Beide talenten stonden in de basis bij de beloftes van Borussia Dortmund tijdens de zege op de leeftijdsgenoten van Hibernian (1-2 winst). Mikki van Sas mag met zijn Manchester City aantreden tegen HNK Hajduk Split. De doelman zat tijdens de vorige ronde tegen Sevilla echter wel op de bank bij the Citizens. De achtste finales worden gespeeld op 28 februari of 1 maart. Op 24 april staat de finale in Nyon gepland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Dit wordt het eindstation vrees ik. Barcelona is altijd één van de favorieten met Benfica voor de eindzege. Hopelijk weten we het nog schappelijk te houden qua eindstand. Een penaltyreeks zou helemaal geweldig zijn, daar is de o19, in tegenstelling tot het 1e, wel goed in.

13 februari 2023 om 14:55

Toch vind ik barca vaak tegenvallen als ik ze zie in dit toernooi. Het leuke vind ik dat I.t.t de profs in de youth league elk jaar de verhoudingen veranderen. Sowieso zijn er meer variabelen, zoals ga je voor winst of ontwikkeling? Of heb je een goede o19 lichting? Speel je nationaal met o18 of met o19? Tuurlijk zijn de top clubs de favorieten omdat ze op deze leeftijd al de grootste talenten binnen halen, maar visie op opleiden speelt zo'n grote rol. Mijn irritatie bij ajax is vaak dat het team na de winterstop minder sterk is omdat de grootste talenten al doorgeschoven zijn en niet terug gehaald worden. Ik ken de filosofie van az in de yl niet goed genoeg, maar ik hoop dat het een leuk potje wordt!

AZ deed t de vorige wedstrijd toch best aardig tegen Frankfurt. Ben benieuwd hoe ze t tegen Barca er vanaf gaan brengen. Ajax heeft t altijd moeilijk tegen Portugese clubs. Twee jaar terug nog uitgeschakeld thuis tegen Sporting. Hopelijk nu beter gewapend tegen de Portugese efficiëntie

Geweldig toch voor die jonge gasten, ze nemen zo verschrikkelijk veel ervaring mee uit dit soort potjes.
O.a. het reizen voor een wedstrijd, de beleving rondom de wedstrijd.
Het merendeel heeft dit vorig jaar ook al mogen meemaken dus weten al lichtelijk hoe het is.
Dit soort momenten neem je mee als je later i het eerste beland.

Als Misehouy, Vos en Hato worden teruggehaald zie ik ons dit winnen. Maar dat hoeft niet per se. De jonge garde verdient een kans net zoals de vorige lichtingen. Ze hebben een goede reactie gegeven tegen Sparta dus ik verwacht een betere wedstrijd dan tegen Boedapest.

13 februari 2023 om 17:15

Mooi hoe je dit zegt, de jonge garde verdient een kans net zoals de vorige lichtingen. Hato is al zo'n beetje de jongste Alleen Vink en Setford hebben van 2006 minuten gemaakt in de YL. Misehouy zou ik gewoon terughalen als hij toch amper speelt bij Jong, zonde dat hij dit seizoen zo weinig minuten maakt. Hato bij 1 laten en minuten geven in Jong. Vos same.

13 februari 2023 om 18:23

Misehouy eens, die kan wel wat ritme gebruiken en dit is gewoon een mooi podium. Vos is al wat meer een zekerheidje bij Jong en die vind ik ook goed spelen. Hato maakt zelfs minuten in Ajax 1 de laatste tijd. Zouden serieuze kwaliteitsinjecties zijn, maar zeker voor de laatste twee lijkt Jong Ajax toch wat belangrijker.

13 februari 2023 om 19:25

Klopt, ik zei net wel Hato bij 1 laten maar hij is daar ook gewoon nodig. Heitinga ziet gelukkig Bassey niet als LB, Baas ook al maanden blessure. 2 dagen na YL speelt Ajax 1 ook tegen de Graafschap in de beker. Zie dan ook graag Vos spelen.

Hele mooie affiches, zeker voor die jonge mannen! Ben benieuwd hoe sterk deze lichtingen zijn maar kansloos hoeven ze zeker niet te zijn.

Waarom spelen de Nederlandse teams eigenlijk met de onder 18 en buitenlandse teams vaak met de onder 19 (het hoogste jeugdelftal)?

13 februari 2023 om 19:04

Dat zijn de indelingen die in de verschillende landen gehanteerd worden. Wij hebben geen "onder 19", maar alleen een "onder 18". Maar internationaal valt het toch onder "onder 19". Strikt genomen zouden ze nog spelers kunnen toevoegen uit jong-AZ die 18 zijn.

13 februari 2023 om 19:35

@nijogeth, we spelen niet met onder 18, in de media blijft het alleen op de een of andere vage manier zo genoemd worden. Bij Ajax zijn bijvoorbeeld, van Bohemen, Banel, Aertsen, Gooijer, Jermouni etc, zijn allemaal qua leeftijd geen onder 18 meer. Bij AZ precies hetzelfde

16 februari 2023 om 23:16

De jongens die je noemt horen toch echt bij de onder 18. Waren aan het begin van het seizoen namelijk nog 17.

16 februari 2023 om 23:48

Spelers op of na 1 januari 2005 mogen met onder 18 meedoen. Je mag in competitie max 5 dispensatiespelers.

Bron:knvb.

Deze jongens zijn allemaal 2004

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren