Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marciano Vink ziet ‘overtreffende trap’ van Sem Steijn: ‘Speciaal geval’

Laatste update:

Marciano Vink is zeer gecharmeerd van Mexx Meerdink, zo vertelde hij donderdagavond in Studio Europa. De twintigjarige aanvaller van AZ wordt een mooie toekomst toegedicht, maar moet in Alkmaar voorlopig op zijn beurt wachten. Ook tegen Legia Warschau gunde Pascal Jansen de jongeling geen minuten.

"Meerdink is een speciaal geval", begint Vink zijn betoog bij ESPN. "Hij is extreem effectief in het afwerken. Het voetballende gedeelte kan nog iets beter, maar wat deze jongen brengt aan een bepaalde drive... Dat zie je ook bij Sem Steijn."

"Steijn heeft ook zo'n drive om te scoren. Meerdink heeft dat in het extreme", gaat Vink verder. "Hij heeft alleen de pech dat hij de grote Vangelis Pavlidis voor zich heeft. Dan moet je op je beurt wachten."

Pierre van Hooijdonk vindt dat Meerdink ook voetballend wel meekomt. "Bij Pavlidis stond het voetballende gedeelte hoger dan zijn effectiviteit", aldus Vink. "Hij is echt naar een bepaalde effectiviteit gegaan. Meerdink zou nog iets beter kunnen worden in het uit de zone komen."

"Meerdink is echt een spits, dat zag je ook in de Youth League en in de Keuken Kampioen Divisie. Er zijn momenten dat hij helemaal niet in het spel betrokken wordt en ineens is hij er. Ik zou hem alleen meer willen zien in balbezit."

Van Hooijdonk vindt dat de verwachtingen te hoog zijn. "Ik zoek naar iemand die een bal goed kan terugleggen op inkomende spelers", zegt Vink. "Pavlidis doet dat goed. Maar laten we niet vergeten dat we het over een speler van achttien of negentien (twintig, red.) hebben."

Meerdink maakte vorig jaar zijn debuut in de hoofdmacht van AZ en staat sindsdien op tien officiële wedstrijden in alle competities. Daarin wist hij nog niet te scoren. Namens Jong AZ staat de teller op 48 wedstrijden, 13 goals en 4 assists in de Keuken Kampioen Divisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mexx moet echt na gaan denken over zijn toekomst. Het is de vraag of AZ er aan mee wil werken, maar eigenlijk moet hij zorgen dat hij verhuurd wordt aan een ED ploeg. Hij moet een volgende stap maken om te voorkomen dat zijn ontwikkeling vertraging oploopt.

15 december 2023 om 12:51

Volgend jaar zal Pavlidis vertrekken. Kans is redelijk aanwezig dat Meerdink dan de kans in de spits krijgt.

15 december 2023 om 13:41

Dan moeten ze hem nu vlieguren laten maken bij een eredivisie club.

15 december 2023 om 14:55

Meerdink wordt een Ferry Druijf geval. Qua voetballers goed vergelijkbaar maar ondanks dat Druijff als een groot talent te boek stond kreeg hij te weinig kansen en stilstand op die leeftijd is achteruitgang. Druijff zit nu bij PEC Zwolle voornamelijk op te bank en als Meerink niet uitkijkt is er voor hem hetzelfde scenario. hij moet wekelijks spelen maar op deze manier moet hij vragen om een half jaar verhuurd te worden in de winterstop en als dan Pavlidus verkocht wordt dan staat hij er weer maar Pavlidis opvolgen vanaf de bank gaat zeker niet lukken. Een half jaar bij een Club als Pec, NEC, Utrecht zou hem denk ik goed doen

15 december 2023 om 15:35

En dan geen backupspits hebben voor het geval dat Pavlidis geblesseerd raakt... uitstekend idee. Daarnaast vraag ik me af welke eredivisie club nu zin heeft om Meerdink een halfjaar te huren én hem wel als eerste spits te gebruiken.

15 december 2023 om 15:38

Ferry Druijff stond niet te boek als een dusdanig groot talent als Meerdink nu te boek staat. Die moest het ook op jonge leeftijd al voornamelijk van hard werken hebben, waar Meerdink echt nog wel wat dingen kan op basis van natuurlijk talent. Daarnaast is de reden dat Druiff weinig kansen kreeg dat Boadu ook net doorbrak en die de komende jaren de 1e spits van AZ zou zijn. Dan is er inderdaad geen perspectief. Meerdink doet nu echt een jaar mee met Jong AZ, en is over een halfjaar alweer de beoogde basisklant voor de spitspositie omdat de spits voor hem gaat vertrekken. Totaal geen vergelijkbare situatie dus. Als Pavlidis verlengt en er nog wat jaar achteraan plakt, dan is het al een stuk meer vergelijkbaar.

Is dit dan de spits voor de komende 10 jaar voor Oranje? Zou mooi zijn. Zijn kans komt echt wel want Pavlidis zal eind dit seizoen weg gaan voor een mooi bedrag, maar Duitsland of Spanje.

15 december 2023 om 12:54

Onder een steen geleefd? Dat is natuurlijk de levende legende Brobbey, kan niet missen, die moet het doen voor Koeman en Nederland de komende 10 jaar.
Zonder dollen, deze jongen heeft zich nog verre van kunnen bewijzen, nu al afvragen of hij de spits voor Oranje is voor de komende 10 jaar is wel heel vroeg, laten we eerst afvragen of dit de nieuwe eerste spits voor AZ zal worden.

15 december 2023 om 13:01

Ik vraag me meer af wanneer die jongen is fatsoenlijk leert praten, wat een lachwekkend figuur als je hem voor de camera zet.

15 december 2023 om 13:10

Als je met veel jongens die zo praten omgaat in je jeugd neem je dat vanzelf over. Doet verder gelukkig helemaal niets af aan zijn voetballende kwaliteiten, dus zou me er ook vooral niet druk om maken.

15 december 2023 om 13:52

Maar DrentheTwente hoe denk je dat iemand uit Amsterdam naar de gemiddelde boer uit Drenthe luistert? Ik ben helemaal fan van accenten of streektaal hoor, don't get me wrong, maar waarom zou uitgerekend iemand uit Drenthe daar dan zo'n probleem van maken. Dan moet je je in je eigen provincie toch ook constant ergeren, want lijkt me dat daar ook niet echt ABN gesproken wordt he. Leef en laat leven? Twents en straattaal accentje, allebei prima toch.

15 december 2023 om 16:40

Vind de oude stadsaccenten wel mooi (de grote steden)
Maar hoe de jeugdigen in de grote steden praten, net zo erg als dat boerse imo.

En de meesten gaan later wel normaler praten, al is zo’n noa lang alweer 24 en hoor nog geen verschil 😂

Leuke opvallende jongen met branie. Maar echt niet de topper voor nl elftal.

Mootje Meerdink! Wordt tijd dat deze jongen doorbreekt maar kan niet zeggen dat ik dit een mega talent vind. Scoort makkelijk goals maar voetballend echt niet een van de betere, en dat is al bij de beloften

15 december 2023 om 16:30

Mootje Meerdink? Hij heet toch Mexx? Of is hij bekeerd tot de islam?

Sorry maar dit is toch wel een beetje overdreven? goed talent maar 'extreem effectief in afronden' valt toch wel mee. Na 13 basisplaatsen in de kkd dit jaar 3 goals en 5 grote gemiste kansen (volgens sofascore) vorig jaar na 14 basisplaatsen en 5 invalbeurten in de kkd 8 goals en 8 gemiste grote kansen. Dat zijn gewoon nette cijfers voor zo'n jongen maar toch niet extreem effectief of ligt dat nou aan mij. Beoordeel dit wel puur op die cijfers, kijk geen jong az persoonlijk misschien dat mensen hier die dat wel kijken er wat meer over kunnen zeggen, maar is het niet wat overdreven?

Ik vind 13 goals in 48 wedstrijden nou niet echt heel bijzonder, maar het is wel een goeie jongen om in je selectie te hebben. De drive om te scoren van Meerdink kan zomaar hoger zijn die die van Steijn, maar Steijn is al wel wat stapjes verder op dit moment.

15 december 2023 om 13:12

Is ook niet zo gek dat Steijn al wat stapjes verder is lijkt me. Speelt wekelijks basis bij Twente en is ook twee jaar ouder. Als Meerdink consistent basis gaat spelen voor AZ zal hij ook heel snel groeien. Leuke speler om in de gaten te houden voor de toekomst.

Komen de heren weer met onzinnig geleuter. Als je goed bent sta je in de basis wie er ook voor je staat. Twintig vindt ik al vrij oud om nog niet in de basis te staan. Als je niet speelt hoe kan je dan beter worden.

Ligt het aan mij of zie ik een hele andere speler dan Vink, ik vind hem een beetje "lomp".

Deze jongen doet mij een beetje denken aan Sierhuis in jong Ajax. Beide heren ogen altijd gretig en scoren relatief makkelijk maar missen toch echt de fysiek van een spits in een 3 mans voorhoede. Eigenlijk zijn ze allebei op hun best als ze rond een type L de Jong kunnen spelen in een 3-5-2 of een 4-4-2. Helaas is er in eredivisie bijna geen team die zo speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren