Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Meerdink verlaat AZ op huurbasis voor andere Eredivisionist: ‘Ontzettend blij’

Laatste update:

Mexx Meerdink wordt door AZ voor een half jaar verhuurd aan Vitesse, zo maken beide clubs bekend via de officiële kanalen. De twintigjarige aanvaller dient als vervanger van Said Hamulic, die juist vertrekt uit Arnhem. Er is geen optie tot koop bedongen.

De transfer van Meerdink komt niet helemaal uit de lucht vallen. Vitesse liet al eerder weten graag voor een half jaar de beschikking te krijgen over de centrumspits.

De hekkensluiter van de Eredivisie was daarbij echter afhankelijk van ontwikkelingen rondom Vangelis Pavlidis en Jens Odgaard. Laatstgenoemde lijkt op weg naar Bologna, maar dat weerhoudt AZ er niet van om ook Meerdink te laten gaan.

“Vanaf moment één voelde het goed bij Vitesse”, vertelt Meerdink op de clubkanalen. “Ik ben ontzettend blij met de kans en hoop de komende maanden belangrijk te kunnen zijn voor het team. Met het gevoel zit het goed. De club, het team, de staf, supporters: iedereen wil knokken voor het geel-zwart. Daar maak ik graag onderdeel van uit.”

Benjamin Schmedes, technisch directeur bij Vitesse, is in zijn nopjes met de huurdeal. “Het is geen geheim dat onze voorhoede versterking nodig had. Mexx is écht een talent en we zijn ontzettend blij dat hij voor Vitesse heeft gekozen. We wensen hem veel succes en kijken uit naar zijn eerste speelminuten in ons shirt.”

Meerdink kwam dit seizoen twee keer in actie in de hoofdmacht van AZ (23 minuten totaal). Namens het beloftenteam was hij in zeventien Keuken Kampioen Divisie-duels goed voor vier goals en zes assists.

Hamulic vertrekt bij Vitesse


Tegenover de komst van Meerdink staat het vertrek van Hamulic. De 23-jarige aanvaller werd dit seizoen gehuurd van Toulouse, maar ziet de samenwerking vroegtijdig beëindigd worden. De geboren Leiderdorper gaat aan de slag bij Lokomotiv Moskou.

"Al met al is het avontuur van Said anders gelopen dan gepland", aldus Schmedes. "We zijn blij dat Toulouse mee heeft willen denken met een passende oplossing. Dat is in het belang van de speler zelf, Vitesse en natuurlijk ook in het belang van de Franse club."

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mexx is zeker een talent die vorig seizoen het net makkelijk vond. Wat je van hem hoort is hij heel doelgericht en heel nauwkeurig in het afwerken. Dit jaar minder prominent aanwezig.

Ik vind het wel een gevaar om in de situatie waar Vitesse zit dit aan jonge spelers op te hangen. Bij de Graafschap hebben ze lange tijd geleden in een vergelijkbare situatie Klaas Jan Huntelaar van PSV gehuurd en dat was een drama. Er komt dan wel erg veel druk op een jonge speler.

Het is wel te hopen dat hij het aangemaakte taaltje weer afleert, want uit ervaring weet ik dat de meeste Achterhoekers (en zeker Winterswijkers) zich (bijna) schamen voor zijn taaltje.

31 januari 2024 om 11:33

Wel bijzonder dat het zo'n pak minder is bij hem op dit moment. Behalve Pavlidis voldoet er voorin volgens mij niemand, dus je zou verwachten dat hij wel wat meer zou spelen.

Die taal is echt een verschrikking inderdaad, je schaamt jezelf ongeveer tegenwoordig om Nederlander te zijn. Overigens denk ik niet dat hij in Arnhem die taal gaat afleren, ongeveer de voertaal.

31 januari 2024 om 12:28

Vind ik niet zo bijzonder. Mexx kan echt alleen in de spits uit de voeten, dus die kan je niet zomaar als rechts- of linksbuiten opstellen. Zoals je zegt is Pavlidis de enige man die het wel goed doet bij AZ voorin, dus die speelt in principe altijd 90 minuten. Dan wordt het heel lastig om daarachter nog minuten te maken, dat kan alleen als je overschakelt op een tweespitsensysteem, maar dat zie ik niet zo gauw gebeuren.

31 januari 2024 om 12:36

/Het is wel te hopen dat hij het aangemaakte taaltje weer afleert/

Mensen maken zich druk om de verkeerde dingen. Beoordeel hem op zijn voetballende kwaliteiten. Dat hij zogenaamd een 'taaltje' (wat dit ook mag betekenen) erop nahoudt is irrelevant. En dat die mensen zich schamen. Tsja, dat is toch echt hun probleem.

31 januari 2024 om 17:37

Haha, nou ik als Winterswijksr kan er alleen maar om lachen. Ik weet namelijk niet precies waar die is opgegroeit, en nog belangrijker: met wie. Nou hebben jongeren hier wel vaker zo'n fase, maar dan zijn ze een jaar of vijftien. Hij blijft er wel erg lang in hangen.

Leuk! Vind het echt een karaktertje, die je wil je vaker op het veld en voor de camera zien.

Wat zie ik weer een onzinnige reacties hier. Een persoon aanvallen op de manier dat hij praat. De een praat met een zachte G, de ander heeft een Drenths of Fries accent en weer een ander praat met een hete aardappel in de keel. So What. Wat heeft dat te maken met zijn voetbal kwaliteiten.

On: ik vind het jammer dat AZ hem verhuurt. Ik had hem graag meer kansen zien krijgen als 2e keuze achter Pavlidis. Odgaard bakt er vrij weinig van in de spits. Ik denk dat deze jongen met de nodige minuten en de juiste coaching een uitstekende spits kan worden. Nou laten we hopen dat een half jaartje Vitesse hem goed zal doen qua ontwikkeling en genoeg speelminuten.

31 januari 2024 om 12:44

hete aardappel in z’n keel. Leuk, daar moest ik om gniffelen

31 januari 2024 om 13:20

Die vergelijkingen gaan natuurlijk nergens over. Meerdink is een 100% Nederlandse jongen maar praat alsof hij uit het buitenland komt, dat is heel iets anders dan wat jij opnoemt. Uiteraard gaat het om zijn voetbalkwaliteiten, maar om nou te zeggen dat je iemand aanvalt omdat hij Mo of Mootje wordt genoemd...

31 januari 2024 om 14:15

Ik zie mensen praten over "afschuw" en "beschamend". Vind ik redelijk aanvallend. Het feit dat die jongen de bijnaam "mo" krijgt daar gaat het me niet om.
Tegenwoordig moet je ook niet een accent hangen aan het feit dat het klinkt alsof hij uit het buitenland komt. Als hij is opgegroeid met dit soort jongens of uit een wijk komt of op een school heeft gezeten waar dit het accent is, dan is het aangeleerd. Precies hetzelfde als dat iemand met een regionaal accent praat omdat die daar is opgegroeid.. Lekker boeiend..

31 januari 2024 om 19:38

Voor sommige mensen klinkt het gewoon gek. Ik spreek Fries, begin ik thuis opeens Nederlands te praten kijken ze mij ook vreemd aan. Enkele vrienden die thuis Nederlands spreken die gaan ook niet opeens anders praten omdat bijna iedereen waarmee ze om gaan wel Fries zijn

31 januari 2024 om 17:58

Correctie: Fries is een taal, geen accent.

AZ heeft hier indirect toch wel een (groot) aandeel in de strijd tegen degradatie. Zeefuik weghalen bij Volendam en zelf een talent verhuren aan Vitesse.

31 januari 2024 om 12:20

Haha als Vitesse niet degradeerd mag er inderdaad wel een bloemetje richting Alkmaar. Of wellicht kunnen we samen in het uitvak bij NEC gaan zitten. Zoiets schijnt tegenwoordig ook hip te zijn in Alkmaar.

Vernoemd naar het favoriete kledingmerk, Mexx, van de familie en nu bij Vitesse aan de slag. Vitesse moet natuurlijk wat gaan proberen, anders is faillissement wel erg aannemelijk bij degradatie. Ze hebben nu al moeite met de begroting laat staan bij degradatie.

De enige winst die Az hier kan behalen is dat hij veel minuten kan maken op het hoogste niveau.
De weerstand zal groter zijn dus er word en zal meer gevraagd worden van hem dan in de KKD en voorheen in de O19.
Hopelijk kan hij Vitesse daarmee ook een stapje helpen.

Az heeft toch zat aanvallers, dus een minder kan geen kwaad Ik neem aan dat Odgaard verkocht is?
Waarom doen ze die Pokoe niet weg. Tyrpe Minteh.hardlopen maar blind

31 januari 2024 om 18:42

Omdat het potentiële MBappe'ertjes zijn.
Eenmaal meer balgevoel en doelgerichtheid kunnen zulke spelers uitgroeien tot miljoenenverkopen.
Poku is ook nog erg jong en laat in Jong zien dat hij ontzettend veel potentie bezit, ook qua doelpunten.

Laten we die dus nog maar even behouden.
Gaat samen met addai nog leuke dingen laten zien over pak hem beet 2 jaar.

Wij Nederlanders zijn een ster in een mening hebben over iemand die zich anders voordoet dan de rest. So what that Meerdink anders praat dan andere Nederlandse jongens, so what dat hij een accent heeft aangeleerd, volgens mij is het een voetballer en moeten we hem op zijn voetbalkwaliteiten beoordelen. De media koppen kunnen we al raden na zijn interviews.. zucht.
Persoonlijk kan ik juist genieten van de Zlatans, Noa Langs, Van der Meijdes, wanneer we alleen maar schooljongetjes hebben zou het enorm saai zijn. Het lijkt wel of de sleur van Beatrix '' doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg '' ons levensmotto is geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren