Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tafel Vandaag Inside uiterst kritisch op Steijn: ‘Dan ben je toch gek?!’

Laatste update:

De tafel van Vandaag Inside is kritisch op Maurice Steijn. De analisten vinden het volkomen onbegrijpelijk dat Steijn er bij zijn aanstelling als trainer van Ajax mee instemde om het aankoopbeleid volledig in de handen van de inmiddels ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat te leggen.

Ajax staat na een historisch slechte seizoenstart zestiende in de Eredivisie. Toch denkt de clubleiding nog niet aan een ontslag van Steijn. “Ik vind het zo raar dat Steijn niets te verwijten valt”, zegt Job Knoester. Als hij geen stem heeft gehad in het aankoopbeleid van Ajax, dan heeft hij niet goed onderhandeld.” René Van der Gijp haakt daar vervolgens op in. “Hij heeft daar ook gewoon voor getekend, hè.”

“Dan ben je toch gek?!”, vervolgt Van der Gijp. “Bij geen enkele club in de wereld wordt een trainer niet betrokken bij het aankoopbeleid. Daar wordt altijd mee gecommuniceerd. Steijn heeft daar gewoon voor getekend, omdat het van hem niet hoefde.”

“Dat maakt duidelijk dat Steijn zo ontzettend blij was dat hij naar Ajax kon”, stelt Johan Derksen. “Hij heeft overal genoegen mee genomen, maar dat heeft meteen zijn eigen ondergang betekend.”

“Het is onervarenheid en blijdschap. Kijk: Steijn is trainer geweest van NAC Breda, VVV-Venlo en Sparta. Misschien had hij een keer naar sc Heerenveen gekund, maar onder normale omstandigheden was Ajax nooit voor hem gekomen. Al vind ik niet dat hij kampioen met Ajax zou moeten worden met spelers van het tweede niveau uit het buitenland”, aldus Derksen.

Rob Jansen
Zaakwaarnemer Rob Jansen kraakt het handelen van Steijn en diens agent eveneens in de podcast KieftJansenEgmondGijp. Jansen vindt het ook apart dat Steijn zich niet kon bemoeien met de aankopen van Ajax. “Dat is onmogelijk voor een trainer. Dat hij met die spelersaankopen weinig te maken had zou ook kunnen. Maar volgens De Telegraaf waren ze bij het tekenen overeengekomen, dat Steijn zich niet mocht bemoeien met de aankopen. Als daarvoor getekend is, dan moet je als zaakwaarnemer ook afvragen wat je nou aan het doen bent.”

Toch denkt Jansen dat Steijn een betere trainer wordt door de sportieve crisis waar hij nu mee moet dealen bij Ajax. “Hij is nu in een hel terechtgekomen. Maar weet je wat het voordeel is voor hem? Hij gaat zijn naam maken voor de toekomst. Hij leert hier zo veel, dat hij hierna een betere trainer zal zijn dan toen hij begon bij Ajax. Het is begrijpelijk dat dit vreselijk voor hem is elke dag. Dat snap ik volkomen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ten eerste weten we allemaal niet wat er precies afgesproken is. Er kan gezegd zijn dat er naar de wensen van de trainer geluisterd wordt. Ten tweede weten we ook allemaal dat als trainer van het niveau Steijn niet heel veel te eisen hebt als je van Sparta naar Ajax kunt.

12 oktober 2023 om 10:44

Als de trainer inspraak zou hebben dan had hij dat wel degelijk in het contract gezet natuurlijk.

12 oktober 2023 om 12:24



Die gasten bij Vandaag Inside zaten vroeger altijd te zeiken dat een trainer niets te maken heeft met het (lange termijn) beleid en aankopen. Hij was slechts een passant en de TD bewaakte de visie van een club. Dus waarom zou een trainer, Steijn zich nu wel met het aankoopbeleid hebben moeten bemoeien? Di gasten lullen alle kanten op. Waardeloos!

12 oktober 2023 om 10:58

Komen ze weer hoor met hun niet heel veel te eisen. Jullie snappen echt niks van voetbal. De TD moet op zijn minst spelers halen die binnen de profielen passen die de coach nodig heeft voor zijn speelstijl. Dat de coach niet maar iedereen krijgt die hij wilt is logisch. Maar als Ajax met een klassieke nummer 10 wilt spelen, en de TD haalt Akpom, en wanneer de trainer een snelle rechtsbuiten die veel diep gaat wilt, en de coach komt met Mikautadze op de proppen. Tja dat is gewoon bezopen, dat is ook echt super slecht van de TD, en dan heb ik het niet eens over de kwaliteit van de spelers, maar puur naar de posities en profielen die Ajax nodig had voor deze posities. Hij heeft gewoon 12 spelers lopen halen die totaal niet bij de Ajax speelstijl passen, maar spelers halen die hij graag bij de club wilde, god mag weten waarom, ik heb wel een vermoeden, maar daar is inmiddels al een onderzoek naar ingesteld. CV’s die voor geen meter kunnen opbouwen, 6en die geen types Alvarez zijn, Geen spelverdeler als 8, geen Rechtsbuiten, 2 linksbacks, dat er nog mensen zijn die dit goed praten. Ja Steijn is geen top coach en moet zsm vertrekken, maar de TD heeft het Steijn ook zeker niet makkelijker gemaakt

12 oktober 2023 om 11:08

Precies hetzelfde was gebeurd bij Arsenal, dus ze hadden het kunnen weten. Maar ja, als je als coach met allerlei beloftes wordt binnengehaald bij een club als Ajax, ga je niet nee zeggen

12 oktober 2023 om 11:48

Onbegrijpelijk dat Mislintat ooit is aangesteld. De volledige macht aan 1 onbekend persoon geven. De persoon die hem heeft aangesteld is de oorzaak van dit hele probleem. Je ziet waar de club nu staat. Ongekend dit beleid.

12 oktober 2023 om 13:28

@wok666 Wat is er dan gebeurd bij Arsenal? Ik volg Arsenal en ik heb hier niets van meegekregen. Leg eens uit

12 oktober 2023 om 14:53

Jij overdrijft ook weer he. Hij heeft spelers gehaald met kwaliteiten, die dacht hij op die posities uit de voeten kan. Hij heeft Mannsverk en Van den Boomen die het bij hun eerdere clubs goed deden als spelverdelers, Forbs is bijna elke wedstrijd de meest gevaarlijke man (met snelheid) op rechtsbuiten, we hadden drama's op de back staan dus heeft hij inderdaad 2 linksbacks en een rechtsback gehaald. Met het niveau dat het team en spelers individueel halen nu maakt de posittie bijna niet uit, het is overal drama. Maar dat wil niet zeggen dat het niveau of potentie er helemaal niet is. Afgelopen seizoen was alles al drama, er waren vernieuwingen nodig en die zijn gehaald. Sosa schijnt een van de betere linksbacks van de bundesliga te zijn geweest maar kan nu niet spelen omdat de rest van het team het niet aan kan. Het is nu erg makkelijk om letterlijk alles wat Mislintat heeft gedaan de grond in te boren.

12 oktober 2023 om 11:11

Janssen. Nou leuke is dat Steijn en Mislintat vrij duidelijk in hun communicatie waren, hoe ze het voor zich zagen, in de eerste persconferentie van Steijn, alleen dat die afspraken niet hard op papier zijn gezet. Daar werd toen namelijk nog het volgende gezegd door Steijn:

Sven bewaakt de grote lijnen en kijkt welke spelers een transferwaarde ontwikkelen. Op het moment dat ik een speler niet zie zitten en Sven haalt hem, dan moet ik ermee werken terwijl ik hem eigenlijk niet wil hebben. Andersom is het ook zo. We hebben dat niet heel hard naar elkaar uitgesproken, maar ik heb er alle vertrouwen in dat er een balans in gaat zitten.’

Mislintat antwoorde dat vervolgens met: 'maurice krijgt inspraak in de transfers', zegt hij. 'ik ga niet tien spelers halen zonder het met hem te overleggen. Ik vraag hem natuurlijk om zijn mening. Ik wil een omgeving creã«ren waar we alles met elkaar bespreken, zowel de spelersgroep als de coaches.

Grappig is dat de uitwerking, door geen harde afspraken met elkaar erover te maken, uiteindelijk is geweest dat Steijn alleen maar heeft mogen zeggen voor welke posities spelers nodig zijn en er geen 1 spelervoorstel van Steijn is doorgevoerd. En, Cr7_arsenal zegt, er is ook niet eens dieper op de profielen ingegaan. Er lijkt nu letterlijk te zijn gebeurd dat er is aangegeven; we hebben een 10 nodig en dat Mislintat een 10 uit zijn netwerk heeft gehaald zonder te kijken of die in het systeem past qua speelstijl.

Steijn was gewoon zo blij als een kind dat hij naar een club als Ajax kon. Laten we eerlijk zijn, dat is voor hem als pure middenmoot trainer natuurlijk hetzelfde als wanneer een Barca of een Real voor een speler komt oid. Daar zeg je niet zomaar nee tegen, want het kan zomaar je enige kans zijn.
Dat het nu slecht uitpakt is vervelend voor hem, maar ergens begrijp ik wel dat Maus alles wel best vond.

Misschien mislukt hij nu bij Ajax, dat wil niemand. Maar aan het einde van de dag zal hij een lekker zakkie mee krijgen en is er vast wel weer een club in de middenmoot die ziet dat hij daar wel prima kan presteren.

12 oktober 2023 om 10:55

Exact dit in mijn ogen...

En daarom ook meteen duidelijk dat Bosz niet wenselijk was bij Ajax. Die had na twee weken zijn tas gepakt en gezegd, zoek het lekker uit met zijn allen!

12 oktober 2023 om 10:57

Die was nooit akkoord gegaan dat hij geen inspraak zou hebben in het spelers beleid. (Als Maus dat al wel gedaan heeft, want dat weet volgens mij niemand zeker.)

12 oktober 2023 om 12:03

Precies, zo lang niemand daar wat over zegt....

Misschien is Maurice wel keihard voorgelogen. Houdt hij zich nu netjes stil... maar krijgt hij ondertussen wel de shit van dit soort uitspraken over zich heen.

12 oktober 2023 om 11:11

Het is meer de vraag hoezo de TD spelers wilde halen zonder enige in spraak van de coach, op voorhand klinkt dit toch al super dubieus.

12 oktober 2023 om 12:03

Omdat sommige mensen denken alles beter te weten?

12 oktober 2023 om 11:27

@bizzlad,

Je hebt helemaal gelijk.
Beetje vergelijkbaar met scenario Psv - Xavi Simons. Waarbij Xavi zegt 'ik kom naar psv als jullie die befaamde Clausule opnemen..' Zo heeft Mislintat dat ook tegen Maurice gezegd; 'jij komt hierheen, maar hebt geen inspraak in X'.

Voor beide partijen was het een buitenkans, maar de gevolgen dien je dan ook te accepteren.

Voor ons is het ook een hel, Rob. Maar wij hebben gewaarschuwd, dus waren al afgestudeerd…;-)))

12 oktober 2023 om 10:53

Kan je dat vervelende plaatje van je eens een keer verwijderen/veranderen. We leven in Nederland.

12 oktober 2023 om 16:52

Ik ook....

Die Rob Jansen heeft sowieso een externe attributie error, alles was fout gaat ligt aan een ander. Natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden, maar als ze er nu ook gewoon voor getekend hebben, heb je geen poot om op te staan. Steijn moet gewoon vertrekken, ik vind Louis sowieso nog mild in deze maar misschien probeert hij tijd te kopen voor het vinden van een direct goede vervanger.

12 oktober 2023 om 12:48

Dat is het hele punt. Niet je oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt… en essentieel: gaat het dan beter?

Dit was voor Steijn een kans die hij nooit meer zou krijgen. Logisch dat hij dus hiermee instemde, anders was hij nooit aangesteld.

Volgens Steijn zelf werden juist door de dataduitser duidelijke afspraken en beloftes niet nagekomen. Wat overigens precies leidde tot ontslag bij Arsenal én Stuttgart, waar hij precies hetzelfde flikte

Tsja, je kan daar nu allemaal heel verbaasd over doen. Maar als je als een trainer als Steijn naar Ajax kan gaan dan weet je natuurlijk gewoon niet hoe snel je JA moeten zeggen. En dan denk je waarschijnlijk, als ik nu aardig presteer, dan krijg ik in de loop van de tijd vanzelf wel meer te zeggen.

Maar die Steijn kon natuurlijk ook niet bedenken dat hij het met een handjevol risicovolle aankopen aan het eind van de transferperiode moest doen. Die had waarschijnlijk bedacht dat Mislintat hem toch wel een betere en meer ervaren selectie zou bezorgen.

Overigens denk ik dat daarnaast Steijn ook gewoon onvoldoende capaciteiten heeft om trainer van Ajax te zijn en dat hij al helemaal niet de juiste man is om een dolend een vrijwel volledig vernieuwd Ajax naar een hoger niveau te tillen.

En toen Ten Hag spelers haalde was dat onverantwoord want een trainer is maar een passant.

12 oktober 2023 om 13:09

Passieb er zit soms nog iets tussen zwart en wit in he. Een trainer alle transfers volledig laten bepalen is onzin, omdat het inderdaad een passant kan zijn. Maar je helemaal niks van de wensen van de trainer aantrekken klinkt ook weer niet heel briljant.
Bovendien blijkt ook dat een td een passant kan zijn.

Laten we eerlijk zijn Steijn had deze kans ook niet zien aankomen en als Ajax voor de deur staat dan gaat die gewoon tekenen. Dan accepteerde die volgens mij gewoon alle voorwaarden. Achteraf natuurlijk niet best want nu heb je een selectie gekregen die volledig uit de zak komt van Mislintat...

En zo is alles met voorbedachte raden gegaan in A'dam. Mislintat stelt niet zomaar een Maurice Steijn (zonder enig charisma) aan. Hij weet dondersgoed dat hij 'maar' van Sparta komt en daardoor niet direct het heft in handen neemt. Andere, grotere namen wees Mislintat bewust naar de prullenbak. Puur eigen belang en om alles in beheer te hebben en houden. Dit soort figuren zijn de grootste engnekken die je maar kunt bedenken. Zowel in de voetballerij, zakenwereld als daarbuiten...

Ik denk dat Steijn de bui van te voren wel zag hangen.maar dat hij slim gebruikt maakt financieel van de ellende bij ajax.hij gaat nu met zijn ontslag premie in een keer meer geld meekrijgen als hij de laatste 15 jaar heeft verdiend bij mindere clubs als Ajax.Hij krijgt zijn kans vast wel weer bij een andere club maar zit er nu wel in een keer een stuk warmer erbij.ook leuk voor mevrouw SteijnDit was echt zon moment voor Steijn van het kan 2 kanten op gaan of je word de held of het gaat fout maar je komt er zowiezo financieel veel beter vanaf

Het is een fout van de directie van Ajax. Wie geeft een nieuwkomer 100 miljoen mee en vervolgens de vrijheid dat solo te besteden? Als Bosz coach bij Ajax was geworden was dit nooit gebeurd. Die heeft zoveel meer ervaring. Door Ajax is blunder op blunder gestapeld en daardoor zitten ze nu voorlopig op de blaren. Dat mag je Steijn niet verwijten, wel dat hij ze in weken niet een heel klein beetje beter laat spelen.

Ajax en Steijn gaat hem
Gewoon niet worden, Steijn is altijd gewend geweest bij zijn vorige clubs. Elk punt is meegenomen, bij ajax moet je winnen, dat geeft een hele andere soort van druk.,

Mocht Steijn vanaf het begin hebben ingestemd dat hij zich niet met de aankopen zou bemoeien dat Sven dat allemaal mocht doen , dan is het echt schandalig dat hij na een paar wedstrijden zich distantieert van deze aankopen. Dan moet je je als Ajax echt gaan afvragen of je met zo'n type persoon verder wilt.
Maar ja ik moet natuurlijk wel een slag om de arm houden dat wat ze zeggen in dit bericht op waarheid berust.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren