Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Sutalo moet per direct naar de tribune bij Ajax en je moet spelen met...’

Laatste update:

Khalid Boulahrouz is allerminst overtuigd van Josip Sutalo, zo laat de oud-prof weten bij het programma Rondo van Ziggo Sport. Boulahrouz ziet de Ajax-verdediger wekelijks schutteren en zou hem naar de reservebank verwijzen.

De tafelgasten van Rondo bespreken de kwetsbaarheid van de Amsterdammers in het thuisduel met NEC (2-2), waarin Ajax verre van overtuigend speelde en een late tegentreffer incasseerde.

"Je hebt Sutalo, bijvoorbeeld", gooit Boulahrouz de naam van de Kroatische mandekker op tafel. "Dat is dan een aanvoerder (Jordan Henderson droeg tegen NEC de band, red.). Die is dan voor twintig miljoen gehaald, maar staat te voetballen..."

"Het is ongelofelijk dat Sutalo nog speelt", vervolgt de analist. "Ik zou hem er per direct uithalen en op de bank of tribune zetten, want je hebt er helemaal niks aan. En dat gaat ten koste van zo'n Hato, want die moet dan linksback gaan spelen, wat hij ook niet prettig vindt."

"Ik zou dan lekker met Rensch en Hato gaan spelen, want zij weten wel wat het Ajax-spelletje is." Tijdens het gelijkspel met de Nijmegenaren vormden Devyne Rensch en Sutalo het centrale duo en waren Tristan Gooijer en Jorrel Hato de vleugelverdedigers.

Kenneth Taylor


Rafael van der Vaart ziet nog een speler die het heel lastig heeft bij Ajax: Kenneth Taylor. "Sutalo gaat naar huis, wij zeggen er dan wat over, maar hij krijgt bijna niks mee. Hij weet heus wel dat het slecht gaat, maar hij krijgt niks mee. Taylor, daarentegen, is een jongen van de club."

Van der Vaart vermoedt dat Taylor veel last ervaart van de kritiek die de middenvelder te verduren krijgt dit seizoen. "Dat gaat in je lichaam zitten. Je bent blij als er een uitwedstrijd op het programma staat. Daar moet je doorheen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Sutalo is een enorme teleurstelling, dat zal bijna niemand ontkennen. Levert echt totaal niet wat er van verwacht werd. Maar defensief is die echt niet de slechtste de laatste tijd. Dat is die Gooijer (kan je hem moeilijk verwijten) en Hato de laatste tijd.

Maar dan zijn er toch mensen die denken “laat ik een rechtsbuiten op de back zetten, een rechtsback die al 3 seizoenen niet overtuigt centraal achterin, een 17-jarige kerel die elke week minstens 1 tegengoal op zijn geweten heeft en dan kiezen uit een linksback die niet kan verdedigen of een flankspeler die niet kan verdedigen en aanvallen” omdat Sutalo zo slecht is. Ja die kerel is slecht. Nee hij is niet de slechtste daar achterin.

19 februari 2024 om 23:21

Mensen lullen elkaar echt zo ontzettend makkelijk na. Nee, het is absoluut geen Cannavaro en ik zou ook liegen als ik zou zeggen dat ik er niet meer van had verwacht, maar hij was de laatste twee wedstrijden gewoon je beste verdediger. Won zondag bijna al z’n persoonlijke duels. Als hij in een elftal, hopelijk volgend seizoen, met vertrouwen speelt, heb je gewoon een goede aan hem.

Hij speelde zondag gewoon een goede pot. Hato is het de laatste weken echt helemaal kwijt. Wat gezien zijn leeftijd natuurlijk helemaal niet gek is, maar vind het toch bijzonder dat niemand daarover valt en dat Sutalo het, al speelt hij solide, altijd moet ontgelden.

20 februari 2024 om 08:00

Inderdaad, alle analisten die eens in de 8 weken een wedstrijd kijken wordt gevraagd er iets over te zeggen. En dan lullen ze elkaar maar een beetje na. En het is lekker makkelijk sutalo overal de schuld van te geven ipv golden boy hato. Volgens mij kan je ook een keer een duo Kaplan / sutalo proberen dan heb je tenminste gewoon 2 kerels staan. Of je gaat er met 3 spelen misschien wel nog beter met deze backs. Dan zijn gaaei en sosa misschien ook nog bruikbaar

20 februari 2024 om 08:09

Cas, je reageert op Lierse met -mensen lullen elkaar na- maar wat je vervolgens post is bijna 1 op 1 wat Lierse ook al meldde….

20 februari 2024 om 13:10

Haha ja. Het was als losse reactie bedoeld, maar dat ging niet helemaal lekker

19 februari 2024 om 23:59

Ik vind juist dat Sutalo progressie maakt de laatste twee wedstrijden. Dat wil niet zeggen dat hij nu opeens goed is , maar ik zag hem nu voetballend iets oplossen , wat maar net goed ging maar ok.
Ik denk ook dat men eens kritisch naar de trainer en zijn staf mag kijken.ik vraag mij af waar die mensen naar gekeken hebben en wat ze hebben gedaan in de winterstop?
Van 't Schip die maar blijft vast houden aan vleugelspelers ook al heeft hij die niet tot zijn beschikking. De linksachter zet hij lachend rechtsvoor.
En als je hem dan na de wedstrijd hoort over de kwaliteiten van de spelers en dat je eigenlijk met deze spelers niet het befaamde Ajax-spel kan spelen, waarom blijft hij er dan in volharden?

20 februari 2024 om 00:07

Het grote nadeel van Sutalo is ook dat hij moet spelen naast Hato en backs die totaal het niveau niet hebben of gewoon niet de verdedigende kwaliteiten hebben. Waar Hato na 1 redelijke pot weer de hemel in wordt geschreven, is redelijk bij Sutalo niet goed genoeg. Dat terwijl Hato ook gigantisch schuttert en die backs zijn helemaal een schande.

Inderdaad is Sutalo een forse tegenvaller, maar de omstandigheden voor hem zijn ook slechter dan slecht. Daar is hij zelf ook verantwoordelijk voor, maar zeker niet als enige. Ik heb sowieso het idee dat men op zoek is naar specifieke slachtoffers, terwijl het grootste probleem bij Ajax niet eens zozeer een gebrek aan kwaliteit is met betrekking tot de huidige stand, maar een volledig gebrek aan balans. Dat is wat Ajax pas echt heel kwetsbaar maakt.

Hoe die Sutalo keer op keer de grond in geboord wordt is ongekend. Rensch en Hato kennen het Ajax spelletje. Het o zo belangrijke Ajax spelletje.

Lekker met beroepsdromer Rensch en Hato dat Ajax spelletje gaan spelen dan. Lekker met een middenveld dat de bal niet wilt, Gooijer op rechtsback want Rensch staat al centraal. Heerlijk Ajax spelletje spelen, lekker opbouwen jongens!

Even serieus, die Sutalo is echt niet denderend, maar er zit wel een duidelijke stijgende lijn in. Die moet je nu niet eraf gaan halen. Dan ben je je 20 miljoen sowieso kwijt. Sutalo is de beste centrale verdediger van Ajax, en dat zegt wat over de kwaliteit die Ajax achterin heeft rondlopen.

20 februari 2024 om 06:02

Inderdaad. Vooral Rensch blijf ik me over verbazen. Er blijft een soort mythe rondom die jongen hangen dat het allemaal wel prima is. Dat was het inderdaad bij zijn debuutseizoen. Daarna 2,5 seizoen niets. Hij maakt nooit gigantische fouten, maar laat daarentegen ook niets zien. Enorme dromer en totaal geen kerel in de duels, die 2-3 van Heracles was echt tekenend voor Rensch hoe hij zich daar in de luren laat leggen.

Sutalo was tegen NEC gewoon een van de betere, dat is hij mijns inziens inmiddels al weken. Laten we vooral hem de schuld geven en constant elk doelpunt in zijn schoenen schuiven.

19 februari 2024 om 23:24

Bij het 2de doelpunt staat hij wel lucht te dekken terwijl er iemand achter hem vrij staat. Maar verdedigend staat hij al wel beter.

19 februari 2024 om 23:40

Maar wist je al dat Sutalo lucht stond te dekken bij die goal? Ik zou het bijna vergeten dus bedankt dat je het in letterlijk elk topic over de verdediging van Ajax nog even een paar keer benadrukt Superboer.

Zoals door heel veel mensen al is aangegeven. Ja hij maakt een fout. Dat is 1 fout tegenover 5-10 gigantische fouten die zijn medeverdedigers maken elke pot. En zelfs bij deze ene fout gingen er drie spelers al eerder in de fout (hlynsson, Hato en daarna Ramaj). Het slaat dus nergens op om Sutalo er nu nog steeds uit te plukken als de zwakste schakel achterin bij Ajax, die volgens Boulahrouz nu zelfs naar de tribune moet.

20 februari 2024 om 09:12

Jammer dat zijn ene fout dan gelijk crucial steeds is. En maakt toch niks uit wat er voor hem gebeurt, hij is daar om dat af te stoppen.

20 februari 2024 om 09:15




Maar weer eens ingelogd op mijn account, speciaal om hier op te reageren. Ik hoorde meerdere mensen in mijn omgeving dit namelijk zeggen. Echter moet je eens goed op Rensch letten bij dat moment. Hij staat als rechter centrale verdediger opgesteld. Hij had zijn man gewoon aan Sutalo moeten doorgeven, zodat hij geen gat creeerde in de 16 waar Gonzalez uit scoorde.

Dus ja, eens met jouw laatste zin. Sutalo staat verdedigend altijd beter, dat blijkt maar weer uit de onkunde van Rensch.



20 februari 2024 om 09:56

@El Triesto

Je weet niet wat er afgesproken is over het overgeven van de aanvaller. Daarbij kan ik mij voorstellen dat Rensch van mening is dat het te kort tijd was om goed over te geven zodat hij wel mee moest lopen. Je zag Sutalo namelijk ook geen actie richting de eerste paal maken, dus het was ook niet zo dat beide dezelfde persoon aan het denken waren.
Je kunt er op meerdere manieren naar kijken, en ja, Sutalo speelde verdedigend zeker 1 van zijn betere wedstrijden, maar het mag niet gebeuren dat de ene centrale verdediger iemand dekt, jij lucht aan het dekken bent en er iemand achter jou helemaal vrij loopt. Dan gaat het ergens niet goed.

20 februari 2024 om 10:09

Klopt. Maar de drie andere spelers die eerder een fout maken zijn toch even verantwoordelijk? Waarom dan alleen Sutalo benoemen?

20 februari 2024 om 10:27

@superfarmers

Dat kan je toch niet serieus menen? Je weet inderdaad niet welke afspraken zijn gemaakt, maar je kan als Rensch zijnde toch niet blindelings naar de eerste paal lopen? Sutalo ziet Rensch nooit aankomen, dus kan ook niet weten dat er een gigantisch gat in het midden ontstaat. Rensch had gewoon moeten coachen richting Sutalo

20 februari 2024 om 11:03

@El Triesto,

Ik ben het niet met je eens. Ajax staat 1 op 1 in de verdediging. De man van Rensch gaat naar de eerste paal. Dan is het toch logisch dat ze allebei bij hun man blijven ? Rensch doet dit, maar Sutalo kijkt voordat de bal voorgezet wordt 2x naar zijn tegenstander (die dan al op een paar meter staat) en laat hem uiteindelijk gewoon uit zijn rug weglopen. Voor mij is dat gewoon een fout die er gemaakt wordt.

20 februari 2024 om 11:05

@lierse

welke 3 fouten bedoel je ? Ik zie er namelijk maar 2. Hlynsson moet meelopen en ik vind dat Hato meer mag doen om de voorzet eruit te halen. Ik mis daar de overtuiging door zichzelf ervoor te gooien.

20 februari 2024 om 12:41

Ramaj ziet er daar ook niet echt lekker uit vind ik.

20 februari 2024 om 14:18

Een fout van Ramaj vind ik overdreven. Hij zou op de bal kunnen duiken, maar vooral omdat er ook een speler voor hem (bij de eerste paal komt) is het ook een groot risico om te proberen de voorzet eruit te halen.

Boulahrouz volgt het voetbal zeker alleen via Teletekst en de samenvattingen van 7 uur. Hato staat regelmatig te schutteren en Rensch is een garantie op gevaar vanaf de vleugels. De afgelopen wedstrijden is het juist Sutalo die voor enige stabiliteit achterin zorgt. Leuk dat die twee jonge jongens het Ajax spelletje van jongs af aan hebben mee gekregen, maar wanneer het fluitsignaal klinkt is daar helemaal niets meer van te merken.

20 februari 2024 om 11:54

Maar dan niks Emilio, eens hoor. Veel succes met Psv vanavond.

20 februari 2024 om 12:37

Merci, wordt een lekker avondje billen knijpen ben ik bang.

Die Sutalo had even tijd nodig om te wennen. Begrijpelijk voor zo'n redelijk jonge gast die nog nooit buiten Kroatie heeft gespeeld. Maar de laatste tijd speelt die echt gewoon goed. En niet "voor in dit elftal." Maar Sutalo zoals hij de laatste weken speelt is echt een van de beste drie CVs in de Eredivisie, en ook beter dan zo'n Sandler waar iedereen nu mee aan komt zetten. Ongekend het gebrek aan verstand bij de "analisten" tegenwoordig. Ach, alsof die titel uberhaupt nog waarde kent - ik denk dat ik mijzelf vanaf nu ook maar een "analist" ga noemen.

19 februari 2024 om 23:44

Trauner, Pröpper, Hancko, Boscagli en Sandler presteren allemaal echt een stuk beter in de ED. Hoe jij bij Sutalo als top 3 uitkomt is mij een raadsel. Toegegeven, hij heeft het wel zwaar in een defensie met twee jongens die het niveau nog niet aan kunnen (Hato en Gooijer).

20 februari 2024 om 00:02

En toch zou ik hem alleen maar met Boscagli en Hancko willen ruilen...

20 februari 2024 om 00:13

Trauner, Propper, Hancko, Boscagli en Sandler hebben ook te maken met veel betere omstandigheden en dan heb ik het nog niet eens over de druk en aandacht met betrekking tot Propper en Sandler.

Wellicht zouden Hancko en Boscagli echt iets veranderen aan dit Ajax mits ze hun vorm in die ploeg zouden halen, maar de rest zou net zo hard verzuipen. Je hebt met zoveel ruimte te maken en geen van hen zou een aanvulling zijn aan pakweg een Sutalo of Hato. Je krijgt dan gewoon meer van hetzelfde of erger. Zie je Propper serieus al met zoveel ruimte in z'n rug moeten spelen zonder een dubbel blok op het middenveld?

Ik vind Sutalo anders een veel betere indruk maken de laatste weken. Als enige in de defensie wel te verstaan.

Ik vraag me af welke wedstrijden ze kijken. Sutalo begint steeds beter te spelen (nee nog lang niet goed genoeg) en Hato maakt steeds meer fouten (meer dan die al deed). Hato mag wat mij betreft even op het bankje (CV technisch gezien). Zet onze vriend uit Turkije maar naast Sutalo.

20 februari 2024 om 02:19

Eens. Hato op de back zou evt kunnen maar ja daar moet eigenlijk Sosa staan. Alleen die kan er ook geen bal van. Verdedigend dan. Die Sosa is onze beste linksbuiten op het moment. Haha wat een ellende dit team. Van t Schip maakt veel fouten de laatste weken en rommelt te veel, maar de selectie blijft ook wel drama. Zeker als een Hato dan uit vorm raakt, die eerder dit seizoen de stabiele factor was achterin.

Gadverdamme man die analisten. Bij Sutalo wordt elke kans gepakt om alles over te zeggen, zelfs als hij goed speelt zoals gister. Maar als er wat over Hato/Taylor/Rensch wordt gezegd dan is het: kind vd club, kennen het spelletje, krijgen alles mee. Rensch en Taylor spelen al 3 jaar belachelijk slecht (Rensch is diy jaar iets beter) maar die mogen blijven staan. Sutalo naar de tribune, belachelijk gewoon. Die jongen is in potentie gewoon de beste verdediger van Ajax man, geef hem ook evenveel kansen als jullie rensch en taylor hebben gegeven.

Als Sutalo zijn draai heeft gevonden is hij top 3 cv van de competitie. En dan zullen alle Ajacieden zich schamen voor wat ze over deze jongen zeiden

20 februari 2024 om 00:00

3 jaar is heel overdreven. Toen kwam Rensch er net bij en speelde Taylor nog niet eens. Overigens hadden beiden een goed eerste jaar en werd het daarna wisselvallig.

20 februari 2024 om 11:56

Torero eens.

Ben het helemaal eens met alle Ajacieden onder elke topic over Sutalo.
Geweldige vent, maakt wel minimaal 1x per wedstrijd een cruciale fout maar voor de rest echt super.
Van mij hoeft hij nooit meer weg bij Ajax.

Dat Ajax-spelletje? Hato loopt ook structureel te schutteren. Het enige dat momenteel voor hem spreekt, is zijn leeftijd. Daardoor wordt het gedoogd en heeft men het vooral over Sutalo, die overigens al weken beter speelt dan z'n verdedigingspartner. Dan helpt het ook niet dat de backs en het middenveld niet weten wat verdedigen is.

Deze man wil Hato en Rensch als centrum, wat een giller !

Sutalo wordt een beetje de Manolev 2.0. Compleet afgebrand, elke speelronde weer. Persoonlijk denk ik dat je hem het beste een wedstrijd of 3-4 in bescherming kan nemen. Dit is of was een vaste basisspeler van Kroatië. Dan moet je echt wel wat kunnen, lijkt me

Het Ajax spelletje ? Een centrum met Rensch en Hato ? Boulahrouz wil wel heel graag dat Ajax er een stuk of 5 tegen krijgt. Laat nou maar lekker die Sutalo staan want vind juist dat hij het nu wat beter doet dan 2 maanden terug. Vind juist Hato veel minder spelen. Elke wedstrijd wel een fout en elke wedstrijd meerdere keren fout opgesteld staan.

En dat is analist 20 die de aankoop afbrand en jeugdspelers buiten schot houdt. Dat hij een centrum met Hato en Rensch suggereert is werkelijk bizar. Hato heeft het al zwaar genoeg en dan wil je die gevulde koek naast hem hebben..

Het probleem bij Ajax zijn de backs omdat die totaal niet voldoen (en eigenlijk niemand). Misschien toch maar even het seizoen met een 532 uitspelen en je backs dan gebruiken waar ze beter in zijn namelijk voorin meedoen (denk dan aan Sosa en Rensch). Achterin kan je dan spelen met Sutalo, Hato en Kaplan. Niet des Ajax maar elke weer tig tegendoelpunten krijgen en gelijkspelen werkt ook niet je moet toch proberen Europees voetbal te halen wil je volgend seizoen weer kunnen investeren (wat echt heel erg nodig is).

Zitten een aantal analisten te zeuren dat wij te veel op de man spelen kwa Taylor, om vervolgen zelf op tv bij iedere fout in de verdeliging de naam van satulo te noemen

Sandler lijkt me meer voor de breedte. Dus dan Medic laten gaan en Sandler ervoor terug halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren