Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Summerville bekroont topseizoen in Championship met prestigieuze onderscheiding

Laatste update:

Crysencio Summerville (22) heeft zondag een fraaie prijs in ontvangst mogen nemen. De Nederlander won namelijk de EFL Award voor Speler van het Jaar in de Championship. Daar had Summerville dit seizoen een gigantisch aandeel in de huidige derde plaats van zijn club Leeds United. De ultieme beloning zou echter nog altijd promotie zijn.

Summerville nam het zondag op tegen Kiernan Dewsbury-Hall en Sammie Szmodics, die respectievelijk namens Leicester City en Blackburn Rovers waren genomineerd. Uiteindelijk ging de geboren Rotterdammer met de prijs aan de haal.

Summerville was dit seizoen al goed voor zeventien goals en acht assists in veertig competitieduels. Daarmee is het jeugdproduct van Feyenoord een van de meest productieve spelers van de Championship.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Summerville toonde zich op de EFL-kanalen zeer verheugd met de prijs. "Ik ben op een ander niveau dan voorheen", liet de rechtspoot optekenen. "De manager (Daniel Farke, red.) speelt een grote rol, ik ben erg blij met hoe hij de spelers behandelt."

"Toen we degradeerden, was mijn plan om bij Leeds te blijven en het team terug te krijgen waar het hoort. Ik ben blij dat ik kan helpen met mijn assists en goals."

'Terug te krijgen waar het hoort' – daarmee doelt Summerville op de Premier League, waar Leeds vorig jaar uit afdaalde. The Whites staan momenteel derde, een punt onder de felbegeerde tweede plaats. De nummers een en twee promoveren namelijk rechtstreeks naar het hoogste niveau eind dit seizoen. De vier teams daaronder moeten promotie zien af te dwingen via de play-offs.

De vraag is of Summerville een eventueel Premier League-avontuur gaat meemaken, althans bij Leeds. De jeugdinternational zou op het lijstje staan bij onder meer Arsenal, Chelsea, Liverpool en Tottenham Hotspur. Ook Atlético Madrid en FC Porto hebben Summerville in het vizier. De aanvaller wordt door Transfermarkt getaxeerd op een marktwaarde van achttien miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Woow! Dat is echt een mooie prijs, de concurrentie is niet mals!

Deze jongen maakt het langzaam waar. Doet het uitstekend. Had niet gedacht, dat hij zo goed zou worden. Het is hem gegund. Zo zie je maar weer door hard werken kom je er wel.

1 summer maakt nog geen zwaluw.
Maar serieus. Deze jongen zou er verstandig aan doen lekker bij Leeds te blijven. Bij alle clubs die hem willen zal hij niet veel spelen. Maar dat is mijn mening…..

15 april 2024 om 08:18

Natuurlijk moet ie weg, hij moet ergens spelen waar men vooruit voetbalt. Het is allesbehalve zeker dat Leeds promoveert en als ze dat wel doen dan gaan ze volgend jaar weer heel erg strugglen

15 april 2024 om 09:29

Kvara - Simeone - Summerville😄

Zag gisteren al goeveel goals hij had. Knap dat ie deze titel krijgt want de championship is namelijk nog van best hoog niveau. Benieuwd waar zijn plafond ligt. Hopelijk kan hij zich doorontwikkelen want we kunnen wel goede buitenspelers gebruiken in Nederland.

15 april 2024 om 09:35

Championship is ook niveau Akpom en Forbs….

15 april 2024 om 09:52

Dan kies je er ook wel 2 uit maar dat snap ik in jou geval..

15 april 2024 om 09:53

Akpom was vorig jaar topscoorder en volgens mij ook speler van het jaar.

15 april 2024 om 11:05

@forza: Haha, Akpom won letterlijk deze zelfde prijs vorig seizoen dus dat lijkt me een aardig vergelijk. Forbs heeft uberhaupt nog nooit in de Championship gespeeld, dus waar dat vandaag komt snap ik dan weer totaal niet.

15 april 2024 om 13:11

Wel totaal andere spelers bij totaal andere clubs. Leeds probeert voor Championship begrippen gewoon leuk voetbal te spelen en wedstrijden te domineren. Middlesbrough stond meer bekend om het harde werken dan het mooie voetbal. Voor dat soort teams is Akpom gewoon een uitstekende spits. Bij grotere teams die het spel moeten maken (ajax en Paok) gaat het dan wat minder, al doet hij het als subersub wel prima. Summerville zal daarom ook sneller meekunnen bij een beter team.

Zou leuk zijn als hij een stapje hoger aan kan en na het EK een keer bij Oranje mag komen kijken. Benieuwd of hij speeltijd krijgt bij de clubs die worden genoemd, maar er zijn zat opties vlak daaronder.

15 april 2024 om 09:00

Als je iemand als Lang meeneemt, zou Summerville toch al veel logischer zijn. Ik denk dat dit precies een type speler is, waarva NL er nog geen enkele in de selectie heeft.

15 april 2024 om 09:16

Ja helemaal mee eens, maar ik denk niet dat Koeman nu nog andere spelers in zijn selectie gaat opnemen…

Waardige opvolger van gigant Akpom.

Onze man, Sammie Szmodics had deze prijs toch echt moeten ontvangen, naar mijn misschien ietwat gekleurde mening. Maar 24 goals in een competitie als de Championship, als nota bene een aanvallende middenvelder is enorm indrukwekkend. Gaan we nog flink voor cashen deze zomer

15 april 2024 om 09:08

Roversboy22, Ben het eigenlijk wel met je eens. Als je als Smodics zijnde minimaal 24 goals maakt als AM bij een dolend Blackburn Rovers die achteraf gezien best wel een zwaar seizoen meemaken en tussentijds een Wharton voor 20 miljoen plus verkopen is dit echt wel een bijzondere prestatie van hem.

Die zal zeker na dit seizoen vertekken voor een goede som geld. Hopelijk zullen de owners dit goed gebruiken om Rovers er weer bovenop te helpen zodat ze echt weer kunnen meestrijden voor promotie.

15 april 2024 om 09:19

We hebben het geld hard nodig. Onze eigenaren de Venky's gaan rechtszaak na rechtszaak af en hebben ons sowieso geruïneerd sinds 2010. We waren zo'n stabiele PL club, en daar is helaas niets meer van over. Maar ondanks alle problemen zijn we in 2022 en 2023 toch dichtbij de play-offs gekomen. Altijd blijven hopen op het beste, Forza Rovers 🌹💙🙏💪

15 april 2024 om 11:24

Ik geloof dat jouw mening ook erg gekleurd is! Gezien je Blackburn logo, dus beetje hypocriet om het zeggen dat het een "gekleurde mening" is.

Waarom je tot deze conclusie komt (dat het ietswat gekleurd is) snap ik niet. Je kan hooguit zeggen dat je het niet met de uitverkiezing eens ben, en Szmodics had hem ook zeker verdient ja.

15 april 2024 om 13:40

Achja, de cijfers van Summerville liegen er ook niet om. Ik denk dat vooral de plek op de ranglijst de doorslag geeft. Summerville schiet Leeds naar de PL en Smodics vliegt er aan de onderkant net wel/net niet uit. Voor jou natuurlijk te hopen van niet .

15 april 2024 om 16:43

Wat je zegt hoor, geweldige speler! Maar ook als buitenspeler is het niet altijd evident om maar goals te maken. Soms verdienen meerdere mensen het maar helaas gaat dat niet altijd op!

Mooie prijs voor de jonge Summerville die het bij Leeds toch eigenljk al sinds zijn komst bij Leeds al geweldig doet. In de PL al redelijk wat momenten laten zien en nu dit seizoen in de Championship echt heel goed aan het spelen.
Verwacht dat Summerville voor tientallen miljoenen zal gaan vertrekken binnen England.

Mensen zullen al snel de vergelijking maken met Akpom wat logisch is. Alleen had hij vorig seizoen jatuurlijk een fantastisch seizoen met 28 goals bij een fantisch spelend Middlesbrouhg onder Michael Carrick. Toevallig wel het enige jaar dat die uberhaupt dubbele cijfers heeft gehaald in z'n carrierre.

waren/zijn veel goede spelers actief in de championship dit seizoen.
persoonlijk had ik de prijs meer gegund aan szmodics, die draagt toch echt in zijn eentje een heel zwak blackburn.
summerville is 1 van de vele uitblinkers bij een heel goed leeds.
verder waren er dus wel meer uitblinkers.. 1 van mijn favorieten, naast de gehele prestatie van ipswich tot dusver, is leif davis. Hele goede linksback/wingback

Kan iemand me misschien uitleggen waarom deze prijs nu bekend wordt gemaakt, terwijl het seizoen nog niet eens voorbij is??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren