Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sturing geeft seizoen Vitesse nu al op en vreest dat uitspelen niet mogelijk is

Laatste update:

Edward Sturing lijkt de handdoek in de ring te hebben gegooid. Na afloop van het verloren Eredivisie-duel met PSV (6-0) verschijnt de trainer van Vitesse verslagen voor de camera van ESPN. “Zeven punten in vier wedstrijden gaan we niet meer goedmaken”, aldus Sturing.

Vitesse ging zaterdag hard onderuit op bezoek bij PSV. In het Philips Stadion was de ploeg van trainer Peter Bosz veel te sterk voor hekkensluiter Vitesse: 6-0. Luuk de Jong was tweemaal trefzeker en is met 26 goals de nieuwe topscorer van de Eredivisie. Verder kwamen ook Johan Bakayoko, Malik Tillman, André Ramalho en Hirving Lozano tot scoren.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Voorafgaand aan de wedstrijd maakte Sturing al duidelijk dat de financiële problemen van Vitesse dusdanig groot zijn, dat de club mogelijk het seizoen niet eens meer kan uitspelen in de Eredivisie.

"Daar is ook een probleem, een liquiditeitsprobleem, ook voor dit seizoen. Daar zijn we nog druk mee. We hebben wel een groot probleem, dat heeft de directie ook gezegd", zei Sturing voorafgaand aan de nederlaag.

Na afloop van de wedstrijd tegen PSV herhaalt Sturing zijn uitspraken en maakt hij duidelijk te vrezen voor een faillissement. “Wat ik begrepen heb is dat we nog geld nodig hebben om het seizoen helemaal uit te kunnen spelen.” Niet alleen op financieel gebied, maar ook op sportief vlak valt het doek zo goed als zeker.

“Of het klaar is nu? Ja, het wordt nu lastig. Met nog vier wedstrijden te gaan staan we zeven punten achter. Dat gaan we niet redden. Als je kijkt naar hoe we spelen en naar de punten die we de laatste weken hebben laten liggen, dan wordt het lastig.”

“We komen heel moeilijk tot scoren. We hebben dit seizoen pas vier wedstrijden gewonnen. Ik ben altijd heel positief, maar ook realistisch”, aldus Sturing.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben bang dat het over en uit is voor Vitesse. Jarenlang hebben ze zich afhankelijk gemaakt van externe partijen en nooit hebben ze zich ingespannen om deze afhankelijkheid af te bouwen. Nu de externe financiers zijn weggevallen blijkt dat ze totaal geen middelen hebben om te overleven. Doodzonde voor de echte supporters maar ik denk dat dit niet meer goedkomt.

13 april 2024 om 23:28

Wie is “ze” in jouw verhaaltje?

14 april 2024 om 02:21

Dat is toch duidelijk? “Ze” is Vitesse, en vooral iedereen die organisatorisch verantwoordelijk is (of is geweest) voor die club.

Zonde van zo een grote club. Bij ADO hebben we hetzelfde mee gemaakt, leuke rijke eigenaar met beloftes en uiteindelijk o
financieel en sportief helemaal ingestort. Sterkte 🙏

13 april 2024 om 20:02

Waar baseer jij op dat Vitesse een grote club is? Vitesse is niks anders dan RKC, Fortuna, Roda, Almere etc. Vitesse had met Karel Albers eenzelfde man met grootheidswaanzin als Twente met Munsterman. De externe financiers zorgde ervoor dat er tenminste 1 prijs in de kast staat en dat ze nog jarenlang bovenin de eredivisie hebben kunnen spelen. Zo jammer dat Mionnikenhuize niet meer bestaat. Dat was en is Vitesse.

13 april 2024 om 20:23

De eindklasseringen in de ED van Vitesse doorheen de jaren zijn gemiddeld echt veel hoger dan die van de clubs die je opnoemt hoor. Vaak in de subtop geeindigd

13 april 2024 om 20:54

Vitesse is niks anders dan Almere... Zeker joh. Het is wel heel vroeg op de avond om al zo bezopen te zijn.

13 april 2024 om 21:12

Eindklassering deels behaald door geld van de externe financier. Ik baseer mij op de supportersaantallen en de potentie daarin (streek / concurrentie in omgeving).

In potentie heeft Almere met 218.000 inwoners en nog steeds groeiende een hele gezonde basis om ala Utrecht een subtopper te worden. Enschede is qua omvang vergelijkbaar met Arnhem, maar Twente is duidelijk het uithangbord van Tukkerland (sorry Heracles) en heeft ook echt potentie om zich te nestelen tussen de traditionele top 3. Arnhem heeft niks. Akzo Nobel en dan houdt het bij mij op.

13 april 2024 om 21:30

Als je roda en vitesse vergelijkt met rkc en zelfs almere, dan geef ik je dit moment feitelijk gelijk.
Maar over het algemeen de grootste onzin

13 april 2024 om 22:20

Vitesse heeft misschien iets boven zijn stand geleefd maar is toch gewoon een prima eredivisie club. Neemt niet weg dat ze net als vergelijkbare clubs als Groningen, Willem 2 of NEC best een keer kunnen degraderen.

Ook op basis van de supporters aantallen hoort Vitesse gewoon in de middenmoot van de eredivisie te spelen, en het zelfde geld als je kijkt naar hoeveel mensen er naar het stadion gaan. Als dat een criterium zou zijn horen ze, zelfs op basis van de bezoekers aantallen in dit dramatische seizoen, gewoon in het linkerrijtje.

De vergelijking met Almere gaat ook totaal niet op. De potentie en het achterland ook is veel groter in Arnhem. Zo is bijvoorbeeld uit een aantal fan onderzoeken gebleken dat de betuwe vooral NEC en Vitesse georiã«nteerd is. Almere is vooral groot Amsterdam, sterker, er wonen (kun je opzoeken) naar verhouding meer Amsterdammer in Almere dan in Amsterdam. Daarnaast heeft Almere 0 geschiedenis als profclub.

Er zitten genoeg bedrijven in de regio rond Arnhem. Gelderland is economisch gezien de 4e provincie van Nederland, en dat zit met name in de regio rond Arnhem en Nijmegen. Dat er geen hoofdkantoren van grote - internationale ondernemingen zitten zegt sowieso minder voor het hoofdsponsorschap. De sponsor van Ajax komt uit Utrecht, die van Feyenoord uit Amersfoort en van AZ is een online bedrijfje op cyprus of malta.

14 april 2024 om 08:11

Interessante benadering. In het stukje betuwe waar ik woon is het vooral NEC en west betuwe is al meer Utrecht en Feyenoord georiënteerd. Ben wel benieuwd naar dat fan onderzoek. Gelderland is economisch zeer sterk inderdaad. Het lijkt echter niet veel om voetbal te geven. NEC heeft met Boekhoorn een financieel sterke fan. Vitesse is bekend en bij de Graafschap is het al een tijdje hetzelfde. Die staan denk ik dan ook waar ze horen.

14 april 2024 om 08:52

Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Liemers is deels Arnhem deels Doetinchem georienteerd. Achterhoek sowieso Doetinchem. Ede/wageningen hebben van oudsher niks met Arnhem qua voetbal. Apeldoorn ook niet en zal eerder wedstrijden van GAE bezoeken. Vitesse moet het toch echt hebben van Arnhem zelf en omliggende dorpen. Vandaar ook Sittard, Kerkrade en zo. Die hebben ook niks dan hun eigen regio om de broekriem op te houden en ligt faillissement op de loer.

Dat Almere het 2e Amsterdam is zegt mij vrij weinig. In de Arena kunnen maar 55.000 supporters. Heel veel mensen vinden het leuk om met een vriendengroep 2 wekelijks wedstrijdje te bezoeken. Was vroeger ook toen Gelredome net gebouwd was. Uiteindelijk ga je steeds meer gevoel en verbondenheid krijgen bij een club als je daar telkens op de tribune zit. Ook inwoners van Almere zullen Almere City als uithangbord omarmen als de prestaties beter worden. Vooral als Almere een aantal keer Europa ingaan.

Mochten ze het niet kunnen uitspelen, heeft dat dan nog gevolgen voor de eindstand? Lijkt me dat ze dan alle resultaten schrappen van Vitesse

13 april 2024 om 19:59

Volgens mij is dat inderdaad zo. Dan wordt het een heel gereken. Vooral gunstig voor de ploegen die hebben verloren van Vitesse. NEC, Heracles, Volendam en Excelsior.

13 april 2024 om 20:17

Zou voor nec goede zaken zijn maar ik hoop gewoon dat ze het kunnen uitspelen.
Weet alleen niet wat voor de supporters is. Nu al failliet of na de degradatie. Ik denk niet dat er andere keuzes zijn.

13 april 2024 om 20:49

Ik denk niet dat de knvb Vitesse eruit gooit 4 wedstrijden voor het einde. Dat zou teveel problemen opleveren met uitslagen schrappen. Wel erg sneu voor de supporters als ze ophouden met bestaan.

13 april 2024 om 22:13

Ze hebben geen keuze, de spelers worden namelijk vrij gegeven vanaf het moment dat de rechter de uitspraak zou doen. Dus er zou niemand die wedstrijden kunnen spelen. En aangezien gewoon in het regelement staat dat de uitslagen geschrapt worden, zal dit ook gebeuren.

Overigens voor mensen die hier boven zeggen Vitesse heeft zich afhankelijk gemaakt van externe partijen. Maar clubs als Utrecht, NEC en Roda JC hebben allemaal een geldschieter. Hoor je nooit iemand over. Vitesse heeft gewoon het pech dat het met russen samen werkte en er een oorlog uitbrak en er vrijwel direct werd besloten al het Russisch geld te bevriezen. Een politiek spel heeft een club kapot gemaakt, heeft weinig met beleid te maken, want er stond gewoon altijd iemand garant. Als daarna een nieuwe geldschieter wordt afgewezen, kan je de club heel weinig aanrekenen. Ik vind zelfs dat politiek de Nederlandse bedrijven dienden te beschermen nadat ze dat geld bevroren. Dit heeft weinig te maken met bedrijfsrisico. En we hebben het serieus over 1 euro per Nederlander he

13 april 2024 om 22:36

Gewoon even een vraag.

Stel de schulden die ze hebben worden kwijtgescholden en Vitesse kan door zonder externe geldschieter. Met welke begroting kunnen ze dan draaien?

13 april 2024 om 22:40

Dat klopt niet, alleen de curator kan ze vrij geven nadat de een club door de rechtbank failliet is verklaard. Aangezien we een heel eind richting het begin van het transfer window gaan denk ik niet dat hij dit snel zal doen.

In het verleden was het zo dat als een club 2 wedstrijden voor het einde failliet ging die laatste wedstrijden nog uitgespeeld moesten worden. Daar had de KNVB meen ik ook een garantie fonds voor. Geen idee of dat nog bestaat. op het moment dat een club eerder failliet zou gaat worden alle wedstrijden als niet gespeeld beschouwd.

13 april 2024 om 22:43

@deuce ongeveer 23 miljoen, daarmee zouden ze gewoon in het linkerrijtje moeten komen ergens tussen Utrecht en Heerenveen in.

Tja, gek genoeg snap ik hem wel. Moet toch ook helemaal moedeloos worden als je kijkt hoe Vitesse de doelpunten tegen krijgt. Ik denk ook niet dat hem heel veel te verwijten valt, want volgens mij valt er met dit Vitesse ook niet veel eer te behalen.

Ik ben benieuwd hoe deze soap gaat aflopen. Degradatie zal sowieso gebeuren, maar het zou zonde zijn om een club als Vitesse te zien verdwijnen. Hopelijk vinden ze nog een manier om door te kunnen gaan en wordt de degradatie aangegrepen om de club te 'resetten', maar als ik dit lees zal dat heel lastig worden. Sterkte voor de supporters!

Het hele circus omtrent buitenlandse investeerders begon jaren geleden natuurlijk met de woorden: "niet schrikken, Vitesse gaat vanaf nu voor het kampioenschap."

Aantal keren Europees gespeeld, bekerwinst, maar uiteindelijk op te grote voet geleefd onder deze investeerders en nu blijkt dat ze zelf de broek niet op kunnen houden. Zonde wel, weer een derby minder in Nederland.

14 april 2024 om 08:49

Degene die zei dat Vitesse voor het kampioenschap zou gaan was scheidend voorzitter Maasbert Schouten. Hij zei dit tijdens zijn laatste persconferentie voor Vitesse, toen hij zijn aandelen aan Merab Jordania had verkocht. Binnen Vitesse heeft verder niemand geroepen dat we kampioen zouden worden. Ik ook niet als Vitesse supporter, kampioen worden is gewoon een brug te ver geweest voor ons. We hebben door het externe geld mooie momenten gehad, met de bekerwinst in 2017 als hoogtepunt, die ze ons niet meer afnemen. Bij mij hadden deze momenten wel altijd een vervelende ondertoon als je hoorde hoeveel tekort er nu weer vanuit Rusland werd aangevuld. Maar dit werd een soort van normaal, je ziet het overal in het voetbal gebeuren en vergeleken met de schulden van voetbalclubs elders in Europa is de schuld van Vitesse kleingeld. Maar goed, we willen we in Nederland altijd het braafste jongetje van de klas zijn. Dit zorgt ervoor dat de kloof tussen Nederland en de absolute top alleen maar groter wordt. Terecht dat Vitesse nu naar de klote gaat, ze hebben er zelf een zooitje van gemaakt. De mensen die dit hebben gedaan zijn niet eens meer aan de club verbonden, als supporter sta je machteloos, dat is nog het meest vervelende hieraan.

Vitesse moet net zoals Rangers lekker terug naar het 5e niveau. In Nederland is dat denk ik landelijk 2? Geen idee hoe dat tegenwoordig heet.

Zichzelf weer omhoog werken en financieel gezond worden om zo weer aanspraak te maken op een proflicentie.

13 april 2024 om 20:33

Volgens mij kan je tot de 3e of 4e klasse zelf inschrijven, dus een hele lange weg te gaan dan!

13 april 2024 om 20:34

Dat is 4e divisie tegenwoordig. Maar vgm moet Vitesse met een doorstart gewoon instromen onderaan de ladder. Dat zou de 5e klasse zijn. Maar pin me er niet op vast, meende dat een aantal supporters hier dat zeiden afgelopen week.

13 april 2024 om 22:19

En daarbij, promoveren naar het profvoetbal (KKD) is in Nederland ook een dingetje...

13 april 2024 om 22:46

Alleen hebben we in Nederland als enige land in Europe geen normale voetbal pyramide waardoor het bijna onmogelijk is om de KKD in te komen

Zou het wel heel jammer vinden voor het Nederlandse voetbal, Vitesse is gewoon een mooie club met wel trouwe aanhang alleen een veel te groot stadion (waardoor het een zieloze club lijkt)

Door alle problemen bij Vitesse mis ik de aandacht op het falen van bepaalde mensen.
Allemaal leuk en aardig maar hoe kan je met Sturing aan komen zetten na Cocu en dat in een zo vroeg stadium.
Als het nou 5 wedstrijden voor het eind van het seizoen was dan had ik het kunnen begrijpen

14 april 2024 om 09:45

Watbhadden ze dan moeten doen? Volgens mij is cocu zelf opgestapt. Zonder trainer verder is vrij lastig

14 april 2024 om 11:17

Ja, daar wees iemand mij hier laatst ook op. Dat was ik vergeten. Een trainer aanstellen die ervaring had en/of een man met wie je volgend jaar door wil gaan, zeker als je degradeert is dat slimmer
Sturing is alleen als laatste redmiddel en met zijn hart voor Vitesse weet je dat hij zal helpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren