Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse-trainer Sturing heeft na degradatie heldere boodschap voor eigen spelers

Laatste update:

Edward Sturing blijft ondanks de degradatie van Vitesse veel van zijn spelers eisen. Vrijdag werd bekend dat de Arnhemmers door een puntenstraf volgend seizoen hoe dan ook degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie, maar volgens de trainer in de GelreDome is dat geen reden voor de Vitesse-spelers om in de resterende wedstrijden niet alles te geven. "Wie niet meer wil of kan, moet zich maar bij mij melden."

In gesprek met De Gelderlander gaat Sturing kort in op de degradatie van zijn club. De coach heeft daarbij een heldere boodschap voor zijn pupillen.

"We zullen de laatste vier wedstrijden alles moeten blijven geven", is Sturing stellig. "Je voetbalt ook voor je toeschouwers. Wie niet meer wil of kan, moet zich maar bij mij melden. Dan speelt die niet meer. Ik weet dat het moeilijk is, maar we moeten verder."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het afdalen naar het tweede niveau 'komt hard aan' bij de oefenmeester, maar toch is hij opgelucht. "Het belangrijkste is dat we de licentie behouden, dat er ook volgend seizoen betaald voetbal is in Arnhem", aldus Sturing.

De trainer werd in november 2023 op interim-basis aangesteld als nieuwe hoofdcoach in de GelreDome. 'Edje-interim' nam het stokje over van Phillip Cocu, die even daarvoor zijn ontslag had ingediend.

In december maakte Vitesse bekend dat het het seizoen ging afmaken met Sturing als hoofdtrainer. Met hem aan het roer hoopten de Gelderlanders de weg omhoog in te zetten.

Het aanstellen van een nieuwe coach bleek tevergeefs. Vitesse stevende ook voor de puntenmindering al af op degradatie. Met nog vier speelrondes te gaan moest de ploeg zeven punten goedmaken, een missie die door Sturing zelf als nagenoeg onmogelijk werd bestempeld.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Zou me ook juist kunnen voorstellen dat spelers willen (of moeten) vertrekken bij een degradatie en dat ze de komende duels dus nog willen aangrijpen om indruk te maken.

20 april 2024 om 08:35

Dat dacht ik ook al inderdaad. Risico is wel dat je dan allemaal eenmans-BV'tjes op het veld krijgt in plaats van een team, maar ja, je moet wat.

20 april 2024 om 11:59

Als scouts een beetje hebben opgelet dit seizoen, is er er geen een die de wedstrijden van Vitesse gaat beschouwen.

Ik zou jongens waaraan je mogelijk iets kan verdienen dan komende wedstrijden nog in de verkoop zetten, met een beetje mix voor volgend jaar alvast. Gebruik wat extra jeugd

20 april 2024 om 10:32

Dat gaat niet, want bijna de gehele selectie loopt uit z'n contract en de spelers die iets waard zijn, kan Vitesse niet meer betalen. Het is voor Vitesse dus vooral zaak dat er geen geld bij moet om bijvoorbeeld nog wat contracten af te kopen. Dat kunnen ze namelijk niet gebruiken. Toch heeft Vitesse wel een aantal jongens van de club onder contract. Die denken waarschijnlijk wel mee.

Laat gisteren de boeken ingaan als de Goede Vrijdag van Vitesse. Dan weten we dat de wederopstanding eraan komt.

Alle kwade krachten eruit bonjouren, uithuilen en in de KKD opnieuw beginnen. Ik hoop van harte dat het lukt.

20 april 2024 om 11:29

Is wederopstanding niet een te mooi en groot woord als de echte maatregelen nu pas gaan komen?
Uithuilen kan ook pas als alles achter de rug is.
Ik kijk persoonlijk uit naar de laatste wedstrijd in het Gelredome, Vitesse-Ajax, want spelen in het Gelredome had ook bij een "normale" degradatie bijna niet meer gekund vanwege de huurprijs waaraan niet meer voldaan kan worden.
Nogmaals, succes aan de trouwe aanhang van Vitesse.....dit is allemaal niet niks.

"het belangrijkste is dat we de licentie behouden, dat er ook volgend seizoen betaald voetbal is in Arnhem"

Beetje vreemde opmerking. Dit is nog altijd alles behalve een zekerheid. De licentiecommissie geeft in hun bericht aan dat nog niet alle onderzoeken zijn afgerond bijv. En moet voor komend seizoen nog altijd een sluitende begroting en goed plan inleveren. Iets waar ze nog altijd lastig aan kunnen voldoen, door alle omstandigheden.

20 april 2024 om 10:37

Maar het is toch geen vreemde opmerking? Wat je verder zegt, is helemaal juist, maar voor Vitesse is het hoe dan ook waar het om draait.

20 april 2024 om 10:47

@strandbal Met die opmerking lijkt het alsof het klaar is en dit boek nu gesloten kan worden en Vitesse verder kan, maar zo duidelijk is dat nog niet. Er heerst nog steeds extreem veel onzekerheid. Maar het kan aan mij liggen hoor, we missen natuurlijke enige context en vorm in hoe Sturing dit gezegd heeft.

20 april 2024 om 10:39

Het grote probleem is denk ik niet eens zozeer de komende zomer, maar alles daarna. Vitesse kan niet lang in de KKD blijven zonder ieder perspectief op Eredivisie-voetbal te moeten opgeven. Sponsorcontracten vallen lager uit, TV-gelden worden steeds minder (dan praat je over miljoenen), ze hebben nog altijd geen bank, de eigenaar van het stadion wenst niet mee te denken waardoor 2,5 miljoen euro huur enorm is in de KKD, er is een flinke schuld met een behoorlijke rente en er is structureel een tekort op de begroting.

Vitesse is dus echt afhankelijk van zeer goedkope pareltjes (die erg zeldzaam zijn). Anders sta je met een groot deel van je beloften te voetballen en hoewel er vast talent tussen loopt, is de KKD wel een redelijk fysieke competitie waar je niet zomaar resultaten behaalt met jeugd. Het is wel mooi dat Vitesse voor nu even gered is, maar ik denk dat mensen onderschatten hoe ontzettend veel werk er nog moet gebeuren om die club uberhaupt levensvatbaar te krijgen als BVO. Dat is het nu namelijk niet echt.

20 april 2024 om 10:55

Ja ik zie dit ook niet goed komen. Veel clubs die regelmatig tegen degradatie voetballen hebben bijv clausules in spelerscontracten mbt salarisreductie bij degradatie. Ik weet niet in hoeverre Vitesse dat heeft, maar je kan straks echt met extreem dure jongens in de KKD belanden, zonder dat je dat qua inkomsten gedekt hebt. Alles lozen en op die eigen jongens inzetten, lijkt een gezond scenario voor nu, maar dat stadiondossier hangt ook als hele donkere wolk boven de club icm al die teruglopende inkomsten, zeker als terugkeer langer duurt.
Ik zie heel weinig ruimte voor iets van positief nieuws.

22 april 2024 om 14:21

Daar zit ook het grootste probleem, dat stadion. Dat beperkt je als club enorm in de manier waarop je je uitgaven indeelt. Zoiets gaat ten koste van het salarishuis en het spelersbudget. In de Eredivisie is dat huurcontract betreft het Gelredome al een blok aan het been. In de KKD is het een ramp.

Eerst al zeggen dat het klaar is (dit meerdere keren benoemen) maar wel alles eisen van de spelers, beetje tegenstrijdig van deze parodie op een voetbal trainer

20 april 2024 om 11:58

Precies dit. Veel uitspraken voor de bühne hier in Arnhem. Van sommige oudgedienden moet je echt afscheid nemen en ook niet meer op terugvallen. Altijd bij Vitesse een gevoel gehad van ons kent ons en anders kom je er niet binnen.

Deze gast is een grap en probeert zijn eigen hachje te redden en alles te schuiven naar de spelers. Deze man is onderdeel van de malaise en is de hoofd verantwoordelijke daarvoor dus om nu te doen alsof je het toppunt van onschuld bent, geeft aan wat voor arrogante zak het eigenlijk is. Een zwaar ondergekwalificeerde trainer.

22 april 2024 om 14:23

Hij schuift alles helemaal niet in de schoenen van de spelers. En hoe is Sturing hoofdverantwoordelijke voor de teloorgang? De bestuurders hebben er jarenlang een gigantische puinzooi van gemaakt door nooit een zelfvoorzienende club neer te zetten. Daar zijn spelers, coaches en supporters nu de dupe van.

Als Nimwegeneur kan ik natuurlijk verlekkerd zeggen: “nooit meer naar Arnhem!!!” maar ergens blijft het m.i. ook treurig om de teloorgang van onze eeuwige rivaal èn top 10 eredivisie club aller tijden te moeten aanschouwen. Ik gun ze dit niet, liever dat we ons jaarlijks opmaken om ze te vernederen in de traditionele derby...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren