Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stam: ‘Daar schrok ik wel van, we hadden toch afspraken gemaakt?’

Laatste update:

Jaap Stam heeft een moeilijke start als trainer van Feyenoord achter de rug. De Rotterdamse club staat op een teleurstellende tiende plaats in de Eredivisie en ook buiten het veld is de opvolger van Giovanni van Bronckhorst al tegen de nodige tegenslagen aangelopen. Stam blijft ondanks alles met optimisme naar de toekomst kijken bij Feyenoord.

Stam geeft tegenover Voetbal International toe dat hij niet blij was met het plotselinge vertrek van Jeremiah St. Juste naar FSV Mainz 05. "Ik hoorde het op de dag voordat-ie ging. Sjaak Troost zei dat het een bod was dat de club om economische redenen niet kon weigeren en dat het geld vervolgens ook maar beperkt kon worden gebruikt om versterkingen te halen. Dat beeld was me door de vorige leiding niet zo geschetst."

Ook op bestuurlijk niveau waren er mutaties, want technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Jan de Jong verlieten De Kuip afgelopen zomer. Met name het vertrek van Van Geel kwam voor Stam als een onaangename verrassing. "Daar schrok ik wel van. We hadden toch afspraken gemaakt over hoe we het zouden gaan doen bij Feyenoord?" De Jong vertelde Stam dat er niets zou veranderen, maar de bestuurder stapte even later ook op. "Lekker dan, dacht ik. Wat zouden de consequenties zijn?", kijkt de oud-verdediger terug op de turbulente zomermaanden in Rotterdam.

Stam heeft door alle veranderingen weleens getwijfeld over zijn toekomst als trainer van Feyenoord. "Als de afspraken ineens anders worden dan ze waren, schiet dat wel even kort door je hoofd, ja. Maar tegelijkertijd was ik net begonnen met die groep en hen wilde ik niet zomaar in de steek laten." Feyenoord hervat het Europa League-avontuur donderdag met een uitwedstrijd tegen Young Boys.

Denk jij dat Jaap Stam volgend seizoen nog trainer is van Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stam baalt gewoon als een stekker dat hij bij feyenoord zit en het zo slecht gaat. Die weet ook dat het niet meer goed komt met deze ploeg en heeft een inschattingsfout gemaakt door te denken dat hij het beter kan doen dan Giovanni. Stam weet ook dat hij na een feyenoord flop waarschijnlijk word afgeschreven en niet meer bij een topclub komt. Hij straalt elke week moedeloosheid uit en lijkt 10 jaar ouder in een paar maanden.

23 oktober 2019 om 13:06

Blij dat jij voor Stam kunt praten en denken.. jij spreekt tenslotte altijd " de waarheid "

23 oktober 2019 om 13:08

Ik heb ook wel het idee dat een deel van het probleem bij Stam zit.als je bij een club komt waar je centrale verdedigers Botteghin en vd Heyden zijn en je zegt dat je hoge pressie wilt spelen, heb je volgens mij niet begrepen wat de sterke en zwakke punten van je selectie zijn.dat deze selectie geen kampioen wordt lijkt me duidelijk, maar 10e horen ze ook niet te staan.een deel wordt verklaard door het aantal blessures wat Feyenoord heeft. Ik kan me in het begin van het seizoen haast niet voorstellen dat er dan niks schort aan de trainingsmethode.als 3e punt vind ik Stam communicatief uitermate zwak. Van het weekend krijgt hij ook weer een simpele vraag. Vervolgens is hij 30-40seconden aan het woord, zonder een punt te gebruiken. Aan het eind van het verhaal heeft hij niets gezegd, waardoor je denkt dat hij werkelijk snapt wat er is gebeurd.

23 oktober 2019 om 13:31

Rijkaard degradeerde met Sparta voor het eerst in haar geschiedenis en werd daarna manager bij Barça. Het kan verkeren.

23 oktober 2019 om 16:30

Stam als opvolger van Ole Gunnar Solskjær? Zeg nooit nooit.

23 oktober 2019 om 13:32

Volgens mij sla je de plank volledig mis. Helemaal als je aangeeft te weten wat mensen denken.er is toch duidelijk te lezen dat wederom van alles word belooft om een trainer binnen te halen. Vervolgens neemt de TD de benen (intern gezeik) om daarna aan te horen dat de AD zegt dat er niks gaat veranderen.dit draait ook de club de rug toe puur vanwege onderlinge verschillen (machtstrijd). Als je dan als trainer net aangesteld bent is het niet meer dan logisch dat je aangeeft dat er negative gedachtes bij je spoken.om dan toch aan de slag te gaan met een team waarvan eigenlijk de nodige versterkingen niet meer komen en jongens genoodzaakt vertrekken vanwege tekort aan financien om die weer vervolgens beperkt uit te geven valt dan gewoon niet goed.uiteindelijk steekt deze man alle tijd en energie in dit team om zijn voetballen op het veld te zetten. En zoals meerderen hebben gezien pakt dit soms heel goed uit en om oneverklaarbare redenen soms totaal niet. Niet raar dat de stress eraf te lezen is van iemand.er word heel makkelijk maar geroepen wat niet goed is aan trainer maar in dit geval is het zoals de afgelopen jaren bij feyenoord slecht management. En dat gaat de pet af voor Gio want die heeft het fantastisch gedaan als je nu ziet watvoor zooitje het is intern.

Het grote probleem met Feyenoord is gewoon het "niet realistische beeld" Feyenoord is gewoon afgegleden naar het kaliber AZ en dat zijn ze eigenlijk al sinds 2003 vlak na de uefa beker (wat ik heel mooi vond voor ze)2 titlels tussen 99 en 2017 zegt genoeg, dat is iets meer als Twente en AZ (twente en az grepen in 2011 en 2007 naast een titel en dan had het gelijk gestaan) Gigantische achterban en een grote stad , het zal allemaal wel maar met een "grote mond" alleen kom je niet naar de top.Gio verdiend een standbeeld met 5 prijzen (waarvan de fel.begeerde titel) maar daar hoorde je ook alleen maar negatieviteit over op het eind (gio is een absoluut uithangbord voor je club!) Als ze de verwachtingen bij stellen en weten dat het om plek 3 gaat met incidenteel een titel + beker en leuk europese affiches, zie ik het nut van de onvrede niet zo in. Er breekt vanzelf wel weer goede jeugd door in Rotterdam

23 oktober 2019 om 13:29

Indd, als Feyenoorder ben ik het helemaal met je eens. We konden van te voren al inschatten, dat we Max plek 3 konden halen. En meer zal er de komende 2-3jr ook niet inzitten, financieel is er een te grote achterstand.
Neemt niet weg, dat stam de ploeg wel aan het voetballen had moeten krijgen nu. De mensen die klaagden over gio, hebben mijn inzien geen reëel beeld. Die heeft meer uit de selectie gehaald, dan eigenlijk mogelijk was met 5 prijzen.

23 oktober 2019 om 13:29

Het grote probleem is eerder dat niet-Feyenoord supporters zoals jij en vele anderen denken dat wij kampioenschappen verwachten. Het overgrote deel van het bestuur en de supporters zijn natuurlijk niet achterlijk. In Rotterdam hebben we onze verwachtingen al een tijdje bijgesteld, maar een 10e plek is toch ook gewoon reden voor kritiek? Het 'niet realistische beeld' wat jij schetst komt alleen maar van niet-feyenoord supporters

23 oktober 2019 om 14:43

Maar waarom dan allemaal zo paniekerig als de start even minder gaat. Feyenoord wordt echt wel 3e. Of misschien 4e wat maakt het uit dan moet je een voorronde extra spelen tegen Luxemburgers of zo. Gebruik dit jaar nu eens om de boel bestuurlijk en qua jeugdopleiding op orde te brengen. Zorg dat je een ingespeelde selectie hebt en geef wat jeugd de kans. Dan volgend jaar nog 2 gerichte aankopen erbij en je hebt een goed team. Dat overigens nog steeds waarschijnlijk niet met Ajax kan wedijveren , daarvoor moet je hopen dat eens wat eigen jeugd doorbreekt en voor mooie bedragen verkocht kunnen worden . Maar ooit komen die tijden wel weer. But not yet

23 oktober 2019 om 15:11

Helemaal mee eens, ik als Feyenoord supporter verwachtte dit jaar geen beker, maar hoopte op een mooi jaar met Europees overwinteren en het doorselecteren van een verzadigde selectie. Het vertrek van Van Geel was voor mij een goede zaak, aangezien wij alleen maar de topspelers van de subtop haalden van ongeveer 25 jaar. Daar zit weinig winstmarge op en dat moet beter. In een voetbalmarkt, waar prijzen de pan uit rijzen moet je daarop inspelen. Maar dit jaar belooft ook weinig goeds voor volgend jaar, want de club is stuurloos. We hebben gewoon een ad en td nodig die op een lijn zitten en het is noodzaak dat Jong Feyenoord in de voetbalpiramide instroomt, want onze jeugd staat soms jarenlang aan de kant, voordat ze van de hand worden gedaan omdat ze niet kunnen aanhaken.zolang het bestuurlijk een zooitje is gaat dat doorvloeien naar het team. Dat gebeurde ook bij Ajax toen er onderlinge strijd was. Zolang het onrustig is heeft dat toch een minimale impact, waardoor het net allemaal niet meezit.

23 oktober 2019 om 15:42

@ Pprins dat hoort bij een grote club. Daar komt veel meer bij kijken. Veel mensen hebben daar een mening en gaat het allemaal wat aan. Daardoor is de situatie veel vatbaarder voor paniek indien de juiste mensen niet de juiste richting op sturen

23 oktober 2019 om 13:30

Gio werd uitgekotst door menig Feyenoord-supporter. Ook hier op VZ. En kijk nou waar je staat. Ok, het voetbal was onder Gio niet altijd begrijpelijk, maar wat je nu te zien krijgt is ook niet beter. De doelstellingen zijn inderdaad te hoog. Subtop zou de doelstelling moeten zijn, plaats 4 t/m 8.

23 oktober 2019 om 13:33

Dit is ook weer zo'n waanzinnige onzin. Waarom zou Feyenoord niet tenminste voor plek 3 moeten gaan, of evt. plek 2? Iedereen schiet weer enorm door met de 'feyenoord = subtop' onzin, kijk eens naar de resultaten van afgelopen jaren. Vaak 2e en 3e, 1x kampioen en een enkele keer vierde. En dan moet de doelstelling plek 4 tm 8 zijn? Dat is gewoon lekker bashen op Feyenoord zonder dat het ergens op slaat.

23 oktober 2019 om 13:52

@aad

Het probleem is wel dat de kwaliteit van de selectie bij Feyenoord ieder jaar minder wordt. 2/3 jaar geleden had je nog jongens als Kuyt, Elia en tijd daarvoor de vrij, kongolo, Martins indi enz. Ze glijden ieder jaar iets verder af. PSV en az zijn dit jaar naar mijn inziens juist sterker dan voorgaande jaren. Daar zit wel een groot verschil vind ik

23 oktober 2019 om 13:59

De afgelopen 10 jaar van Feyenoord: eerste: 1x tweede: 2x derde: 3x onder de top-3: 4x als je dit lijstje bekijkt kan je realistisch stellen dat de 3e plek je doelstelling is. Alles erboven is meegenomen maar je bent bijna de helft van de seizoenen onder je doelstelling geã«indigd. Plek 4 t/m 8 is natuurlijk een beetje apart voor een elftal dat de helft van de seizoenen op de 3e plek of hoger uit komt. Maar de laatste keer dat Feyenoord 2e is geworden buiten het kampioenschap om is ook alweer 2013.... Voor plek 2 gaan naar de buitenwereld toe is simpelweg niet meer realistisch. Je mag het altijd als 'stretchgoal' binnen het bestuur benoemen maar de resultaten staan er al jaren niet naar

23 oktober 2019 om 14:10

Feyenoord heeft een begroting die tweeënhalf keer die van AZ, en slechts een paar miljoen achter PSV zit, en volgens jou moet Feyenoord voor plek 8 gaan? Wat is dit nou weer voor mindset.als iedereen er bij Feyenoord zo ambitieloos in staat als Jeffrey Janssen dan weet je helemaal dat je nooit meer wat uit de club gaat halen. Niemand verwacht dat we even kampioen worden, maar je mag veel meer verwachten dan wat er nu uit de club komt.

23 oktober 2019 om 14:13

@aadhandgranaat, Ik krijg het gevoel dat jij bezig bent om je kop in het zand te steken. Natuurlijk is Feyenoord nog steeds een hele grote club en moet de doelstelling zijn om te spelen om de derde plek, maar de realiteit is ook dat AZ op dit moment een betere spelersgroep heeft dan Feyenoord en dat Vitesse en Utrecht gelijkwaardig zijn aan Feyenoord. Jij geeft voorbeelden van de laatste paar jaren waarin Feyenoord een keer kampioen, twee keer tweede, drie keer derde en twee keer vierde werd. Dan heb je het bereik van je voorbeeld erg selectief gekozen, want precies in de daaraan voorafgaande jaren werd Feyenoord een keer vierde, een keer zesde, twee keer zevende en een keer tiende. Zo vreemd is het dus niet als Feyenoord mee zou doen om de plekken 4-8, en zeker niet als je bedenkt dat AZ, Vitesse en Utrecht elk jaar iets beter worden terwijl Feyenoord al een aantal jaren stil staat

23 oktober 2019 om 14:21

@ Orwell. Nu ben jij het toch wel die erg selectief shopt in de resultaten. Feyenoord is veel vaker dan de andere clubs in de top-3 terecht gekomen (ook niet gek met zo'n begroting en achterland die velen malen groter is dan Vitesse en Az). Jij pakt nu de periode 2006-2010 er weer uit, toen de club op sterven na dood was. Als je in de 10 jaar er voor en erna kijkt is Feyenoord veel vaker wel dan niet in de top-3 geëindigd.

23 oktober 2019 om 14:26

Dat neemt niet weg dat AZ, Vitesse en Utrecht steeds sterker worden terwijl Feyenoord stil staat. Plek 4-8 is overdreven, maar plek 4-6 is op dit moment een reële doelstelling.

23 oktober 2019 om 14:27

@orwell; waarom is het bereik van aadhandgranaat beperkt als hij de laatste jaren erbij wil halen, maar maak jij een punt (de selectie van feyenoord is gelijkwaardig aan vitesse en utrecht) op basis van 10 wedstrijden?een serie met een nieuwe trainer, nieuwe as, geen spits en gerommel in de bestuurskamer?

23 oktober 2019 om 14:49

Ja plaats 4 tm8 goed verhaal pik. Utrecht en Vitesse worden ook niet structureel beter. Vitesse heeft an en toe het geluk dat 1 van hun 283 Chelsea talenten kan voetballen en is die dan na een jaar kwijt. Feyenoord heeft een groter achterland en veel hogere begroting. Dit seizoen wordt plek 3 wellicht lastig, maar Feyenoord is net zo min vergelijkbaar met Utrecht en Vitesse als Ajax dat is met Real Madrid. Incidenten daar gelaten, een wereld van verschil.

23 oktober 2019 om 14:58

AZ maakt stappen, maar is zeker niet dichtbij. Dat je Vitesse en Utrecht durft te noemen is lachwekkend. Die hebben nog niet half het budget van Feyenoord en hebben zeker niet de potentie, die Feyenoord wel heeft, om door te groeien tot de echte top van Nederland. Ja, die potentie laat lang op zich wachten. Maar Feyenoord kon door een jarenlange financiële strop, niet ontwikkelen. En kan ook sinds kort pas beginnen met daarin te investeren, zie nieuw jeugd- en trainingscomplex, plannen voor een nieuw stadion. Het heeft tijd nodig en ja, dan krijg je dit soort seizoenen.

23 oktober 2019 om 15:58

Het gaat niet om de begroting of het verleden. Dit elftal is mijn inziens niet goed genoeg voor de top 3. De verwachtingen zijn veels te hoog. ook bij jou en dat laat zien dat menigeen een onrealistisch beeld heeft wat men kan verwachten van Feyenoord. Ik hoop dat je dat zelf ook ziet, maar misschien maakt liefde blind?

23 oktober 2019 om 18:20

@JeffreyJansen. Sorry hoor, maar als je dat uit mijn reactie haalt dan zijn we, wat mij betreft, klaar met praten. Dan heb je begrijpend lezen van niveau lik m'n vestje.

24 oktober 2019 om 14:17

@repuiztav Dit was een reactie op Orgull. Maar klopt, als iemand zo reageert zoals jij, ben ik klaar met praten.

23 oktober 2019 om 13:39

Het probleem is dat de prestaties van de laatste decennia gewoon veel te zwak zijn voor een club met de grootte en achterban van Feyenoord. Natuurlijk verwacht niemand nu iets, maar waarom kan zo'n grote club al jaren niet meer mee? Structureel wanbeleid.

23 oktober 2019 om 13:50

Tussen een hoop onzin door heb je best een punt dat Feyenoord de 3e club van Nederland is, met af en toen een uitschieter omhoog of omlaag. Maar juist als 3e club moet je uitspreken te gaan voor de 1e of 2e plaats, een doel moet wel uitdagend zijn.

Wat Stam nu presteert met deze selectie is dramatisch. Natuurlijk zijn er wat blessures geweest, maar met deze selectie hoor je 'gewoon' in het linker rijtje te staan.

23 oktober 2019 om 14:08

Ik vind dit zo'n onzin. Ten eerste is er geen Feyenoorder denkt dat je wel even kampioen wordt met dit team, geen een. Ten tweede was jarenlang de kritiek op Feyenoord en haar achterban dat het juist veel te snel tevreden was met successen. Ik kan me de kritiek nog wel herinneren, die was niet mals, toen Feyenoord een tweede plek durfde te vieren, een seizoen nadat ze 10e waren (en bijna failliet). 'feyenoord is toch geen topclub als ze daar blij mee zijn', 'feyenoord moet alleen voor plek 1 gaan'. Nu is het weer dat volgens jou de Feyenoorders veel te grote eisen hebben.

23 oktober 2019 om 14:08

Dat beeld is al enorm veranderd de laatste twee seizoenen. De meeste supporters weten wel hoe het ervoor staat. Het probleem is dat alle partijen die iets te zeggen hebben over Feyenoord allemaal met hun neuzen een andere kant op staan. Ze denken het allemaal beter te weten en ze willen allemaal iets anders. Verder is Feyenoord in potentie ook een topclub, maar ik kan me niet herinneren dat er ooit een capabel bestuur heeft gezeten zolang ik voetbal volg. Jouw club is het perfecte voorbeeld van wat een goed bestuur met een club kan doen...

23 oktober 2019 om 14:47

Ach.. daar hebben we weer het verhaaltje over een zogenaamd verwachtingspatroon. Hou toch op. Dat wordt ons al jaren aangepraat. We zijn hier in Rotterdam niet achterlijk en weten dondersgoed dat de 3e plek normaliter het hoogst haalbare is, aangezien je ook het 3e hoogste budget hebt. Gio is een uitstekende kerel en een prima trainer. De negativiteit was vooral gericht aan het voetbal waar totaal geen idee achter zat (ja, ook bij Feyenoord houden we van mooi voetbal), vasthield aan spelers als Clasie en laf of zels niet wisselde.

23 oktober 2019 om 14:48

Niemand denkt dat Feyenoord zich kan meten met Ajax en PSV. Alleen ajacieden denken dat we dat denken. Plek 3 is prima, maar sinds Jaap er is, lijkt ook dat niet te lukken.

Beste meneer Stam je kunt nu wel met je vinger alle schuld op andere wijzen maar dat heeft geen enkele zin. U bent verantwoordelijk wat er op het veld gebeurt en als St Juste verkocht wordt zal dat wel zijn redenen hebben. Waar er nu nog geld te halen is uit een speler daar moet een club als Feyenoord blij mee zijn en dat u het er niet mee eens bent, het zij zo, U bent ook maar een passant en als er een beter bod komt bij een top club (als die er ooit komt) dan bent u ook weg. het verbaast me wel dat u niet gelijk bent meegegaan zoals u zelf in gedachten had. Misschien wel beter voor Feyenoord. Dat het niet loopt zoals iedereen verwacht had moet niet aan een speler St.juste liggen. En wat er door de vorige leiding geschetst is was misschien wel een kampioenschap behalen en daar bent u nog mijlen ver van verwijderd de komende jaren. Een trainer haalt resultaten niet met de leiding maar met de spelers en die waren er allemaal al voor u aan de klus begon dus daar kunt u niets op afgeven. Hoe we het zouden doen zoals u ook weer schetst met van Geel is puur onzin. Van Geel maakt de opstelling niet, staat niet op het veld dus sorry u bent nog steeds de man waar het om gaat. U kunt ook afvragen ben ik wel de juiste man voor dit Feyenoord in deze tijd als nog onervaren trainer. Verbeter de wereld en begin bij jezelf is een spreekwoord. Overigens dat er vele langdurige blessures zijn valt wel op al jaren en dat ligt toch heus wel ergens aan, daar kunnen we u niet de schuld van geven. Dat feit ligt er al jaren langer en is toch een onderzoek waard waar dat aan ligt.

23 oktober 2019 om 14:12

Stam is grotendeels verantwoordelijk voor wat er op het veld gebeurt, maar het is de verantwoordelijkheid van de club om mensen te vinden die een goede selectie kunnen samenstellen zodat Stam ook aan die verantwoordelijkheid kan voldoen. Zo heel veel meer is er nou ook weer niet uit deze selectie te halen. Ik denk dat je hooguit 3 punten meer had kunnen pakken en daar heb je soms een beetje geluk bij nodig. Dat geluk heeft Stam ook nog niet gehad. Zoek het bij het bestuur en de mensen die bepalen zou ik zeggen. Daar gaat het pas echt goed mis bij Feyenoord...

23 oktober 2019 om 15:59

Ik denk niet dat hij dit leest...

Als speler was het nooit een avontuurlijke speler, al heeft hij in zijn vroege carriere eens een dribbel gemaakt vanaf de eigen helft en gescoord. Een groep die niet uitschiet in kwaliteit kun je nog het beste avontuurlijk laten voetballen. Na Giovanni hadden ze moeten gaan voor een type Co Adriaanse. Eerst strak 3-4-3 op het bord schrijven, dan de namen invullen met de eenvoudige opdracht ‘gaan met die banaan’. Dan ga je af en toe hard op je bek, maar de jongere talenten leren dan het meeste. Stam vind ik iets te conservatief. Kijk maar naar hoe lang hij vasthield aan Narsingh in de spits.

Ik denk dat als Jaap dit allemaal van de voren had geweten, hij mooi naar Newcastle was vertrokken. Ik vind Jaap de geschikte trainer voor Feyenoord. Alleen zal geen enkele trainer nu beter resultaat halen dan Jaap. Het heeft dan ook geen zin om alle schuld bij Jaap neer te leggen. Ik denk dat ze beter Berghuis hadden kunnen verkopen en van al die miljoenen een nieuw (gedeeltelijk) elftal te creëren en stellen dat je in een overgangsjaar zit. Zo had ik dat gedaan.

De omstandigheden zijn verre van ideaal te noemen. Stam is echter een strijder en gun hem even de tijd om zijn draai te vinden. Cocu ging ook hard onderuit in de beginperiode bij mijn club omdat er uit nood ingezet moest worden op de jeugd. En kijk eens waar we nu staan. De hele malaise of Stam afschuiven gaat me echt te ver hoor. Volgens mij ging er volgend jaar een jeugdploeg de KKD in van Feyenoord. Give it time people.

We zijn het er natuurlijk allen over eens dat het belabberd slecht gaat, maar Feyenoord wordt hier wel echt veel te slecht beoordeeld. Dit team is natuurlijk gewoon het 3de team van Nederland, ja boven AZ / Vitesse / Utrecht. Het schort aan de trainer, die ook moet inzien dat er een mentaliteitsprobleem heerst binnen de selectie. Dramatisch wisselbeleid, tactisch falen, geen teamspirit en geen leider. De 'harde' Stam die we zien in beeld komt als een softy blijkbaar over op de groep. Stam is niet in leiding van de selectie, ze doen maar wat ze willen. Een Fer of Berghuis die zitten te kloten? Stam doet er niks tegen. Ik hoor jullie roepen, 'ja maar wie moet erin dan?'. Nee dat is de juiste spirit!

23 oktober 2019 om 13:59

Noem me wat je wilt maar ik zie het niet, derde selectie van Nederland.. ik zie zowel bij Vitesse, Utrecht als AZ meer balans als ambitie bij de spelers. Ik zie bij Feijenoord wat revalidatie gaande met wat left overs. En Kogcu dan. Nou, lekker voor die jongen.. En natuurlijk is het mogelijk dat een ander het 10 procent beter zou doen dan Stam. Maar de kans is even groot dat eentje het 10 procent slechter doet. Ik denk wel dat na de winter er wat meer fitheid inzit en dat dat gaat helpen.

23 oktober 2019 om 14:52

Zowel voor jou Fokke als Sirius, al jaren roept men dat AZ, Vitesse en Utrecht wel even Feyenoord voorbij gaan. Ook in het kampioensjaar werd er kritiek geuit. De stabiliteit die blijkbaar AZ, Vitesse en Utrecht nu 2 of 3 wedstrijden laten zien stort vaak harder in elkaar dan de hele Kuip vanwege roest. Alleen AZ zie ik Feyenoord naderen en die 0-3 is natuurlijk op basis van vorm, doch eerder een incident. Az zonder Stengs? Moah ook matig. Utrecht zonder Maher? Aansluiting tussen verdediging en aanval valt weg. Vitesse? Elk jaar weer zien wat voor elftal erover blijft. Feyenoord heeft wellicht geen restwaarde maar toch echt wel het 3de team van Nederland. Als het over Feyenoord gaat is men als eerste erbij om lekker te zeiken. Gaat het goed? Dan is het weer geluk. Men vindt het fijn af te geven op Feyenoord.

23 oktober 2019 om 15:51

@spijkNatuurlijk zijn AZ zonder Stengs en Utrecht zonder Maher minder. Ik constateer alleen dat beide clubs zo goed als mogelijk pro actief de selectie onderhouden. En dat zie ik niet bij Feijenoord. Dat ik dat zeg omdat ik wil zeiken op Feijenoord is geen argument en daarnaast niet waar. Als voorbeeld; Ik constateer alleen dat Karsdorp vrijwel niks meer heeft van dat kampioensjaar en ik betrap telkens Feijenoorders die dat wel menen te zien.Dan ga je het probleem niet oplossen. Zie Ajax met 10 trainers in 10 jaar (pakweg 2000-2010), precies hetzelfde probleem. Bestuurders zonder plan, trainers met matige selecties, en spelers zonder vertrouwen

23 oktober 2019 om 14:18

Maar op basis waarvan? Jorgensen is vaak geblesseerd en raakt al een paar seizoenen weinig, terwijl jongens als Botteghin, Toornstra enzovoort een dagje ouder worden. Buiten Berghuis (die uit vorm is) en de jonge Kokcu (die nog wisselvallig is) vind ik het maar een povere selectie. Echt goede spelers verkoop je uiteindelijk, maar Feyenoord heeft spelers die er inmiddels alweer jaren spelen. Dat zegt ook wel wat over het gebrek aan kwaliteit van dat soort spelers. Spelers als Toornstra en Botteghin hebben hun naam, maar spelen allang minder dan bepaalde spelers bij AZ en Vitesse om over de restwaarde nog maar te zwijgen.

23 oktober 2019 om 15:10

Feyenoord had allang moeten doorselecteren na het kampioensjaar, niet gebeurd. Nu ondervinden we daar de gevolgen van en kunnen we weer van vooraf aan beginnen. Het probleem ligt aan de mensen die het voor het zeggen hebben, dat zijn nou juist de mensen die het niet voor het zeggen moeten hebben. Bestuurlijk is het een grote chaos en zullen we eerst dat op de rit moeten krijgen.

23 oktober 2019 om 21:40

Mee eens. De mensen die de boel bepalen denken het allemaal beter te weten en ze hebben allemaal verschillende ideeen over hoe het moet. Geen 1 van hen weet het ook daadwerkelijk beter, want vooralsnog verandert er niets. Ze moeten eerst zorgen dat ze Rob Jansen er zo snel mogelijk weer uit werken, want als een zaakwaarnemer dingen gaat bepalen binnen een club, komen daar over het algemeen meer problemen uit dan oplossingen.

Stam zal idd een ander idee hebben gehad over de mogelijkheden bij Feyenoord. Maar zijn visie sluit perfect aan bij Feyenoord. De resultaten vallen nationaal vooralsnog tegen. Maar zondag is een aparte wedstrijd, niet voor niets de Klassieker en dan kan het ineens goed vallen. Met Vermeer, Haps, Karsdorp, Fer, Berghuis, Jörgensen, Toornstra en Kokcu loopt er genoeg kwaliteit rond voor een Top 3 notering.

23 oktober 2019 om 15:16

Wanneer is het voor Feyenoord voor het laatst goed gevallen dan in de Arena? Ik kijk er weer met 0 vertrouwen tegenaan aankomende zondag.

Zal Stam al spijt hebben dat hij trainer is geworden van Feyenoord? Sowieso is er bij Feyenoord nu weinig eer te behalen voor welke trainer dan ook. Zet Mourinho voor de groep en hij wordt ook maximaal 3e in de eredivisie. Het maximaal haalbare bij Feyenoord is 3e worden in de competitie en als ze geluk hebben met de loting (iedere bekerwedstrijd weer thuis loten) kunnen ze hooguit de Knvb beker weer winnen. En misschien de poulefase EL overleven. Nou dan heb je het maximaal haalbare wel bereikt als trainer bij Feyenoord. Weet niet of je daar nu zo blij van gaat worden als trainer zijnde.

23 oktober 2019 om 14:12

Stam spijt van Feyenoord? Eerder andersom. Word een beetje moe van hoe Stam hier als slachtoffer wordt bestempeld. De man zit er inmiddels bijna een half jaar en heeft nog geen enkele ontwikkeling laten zien met het team waarmee hij speelt.

23 oktober 2019 om 14:23

Het bestuur evenmin. Stam zit met een verouderde selectie, aangevuld met subtop-materiaal, wisselvallige jonge spelers en een Berghuis die niet in vorm is. Bovendien is er van creativiteit geen sprake. Niemand heeft er baat bij om Stam de handen boven het hoofd te houden, maar iedereen ziet dat er veel grotere problemen zijn dan het functioneren van de coach. Mensen staren zich blind op namen, terwijl niemand die namen ontleedt. Die jongens hebben allemaal een krasje, een deuk of worden simpelweg ouder en zijn in verval.

23 oktober 2019 om 15:46

@lawpl Dus per competitie zijn alleen de trainers van de kanshebbers op de titel blij? De rest baalt maar dat ze trainer zijn? Gekke gedachte van je. Daarnaast zie ik juist Mourinho veel succesboeken met dit Feyenoord. Op de omschakeling heeft Feyenoord juist wat kwaliteit rondlopen.

Het probleem bij Feyenoord is dat er gedacht wordt vanuit direct presteren en zo dicht mogelijk bij de prijzen blijven, ipv het bouwen aan de toekomst. Zowel financieel als qua kennis, kunde en beleid loopt feyenoord lichtjaren achter op Ajax en PSV. De Europa League wedstrijden hebben directe invloed op de prestaties in de competitie, dus dan weet je toch waar je staat lijkt mij?

Bouw aan een jong, fris en gretig elftal. Investeer in de jeugd en trek eens 5-7 jaren uit aan het opnieuw opbouwen van je financiële huishouding. Ik kan me Charisteas, die afgeschreven Fin en Urzaiz bij Ajax nog herinneren en kijk nu waar ze staan. Dat is allemaal begonnen door als gehele organisatie achter één plan te gaan staan, succes op de lange termijn, en genoegen te nemen met minder voor een aantal jaren.

Bij Feyenoord heb ik altijd al het gevoel gehad en dit jaar nog steeds, dat de helft denkt dat spierballen taal als ‘ meedoen om de prijzen’ is wat de club vooruitbrengt en de andere helft liever een pas op de plaats maakt en gaat bouwen aan de toekomst. Gezamenlijk is het één grote puinhoop met een visieloze trainer, een amateuristisch bestuur en een verdeelde achterban. En uiteindelijk hobbel je zo nog jaren verder zonder identiteit. Gio heeft van stront goud gemaakt, niemand op bestuurlijk niveau lijkt dat te zien.

23 oktober 2019 om 14:27

Op deze reactie zat ik te wachten en je slaat de spijker op z'n kop. De club is gebaat bij geduld, maar het is zo wanhopig in het niet afhaken dat het door blijft sukkelen met hetzelfde nutteloze beleid waarin er financieel, bestuurlijk en sportief geen stappen worden gemaakt. Het is gokken op incidenteel succes. De lange termijn hoort leidend te zijn voor Feyenoord, maar dat is het eigenlijk al heel lang niet.

23 oktober 2019 om 15:00

Beetje makkelijk scoren om de vergelijking te maken met Ajax. Iedereen snapt dat het makkelijker is om te reorganiseren wanneer de bankrekening meer gespekt is, dan heb je namelijk wat te bieden om het herstel op te zetten. Als je nou had begonnen met dat Feyenoord moet instromen met Jong Feyenoord, dan had ik je nog credits gegeven. De jeugdopleiding van Feyenoord is prima, daar schort het niet aan. De uitzondering zoals Wijnaldum en Fer die de hoofdmacht bereiken zijn er niet meer, dat is over het hele Nederlandse voetbal breed. Ajax heeft geluk gehad met een paar uitschieters meerdere seizoenen lang. Moet je dan gaan spelen met een Bannis of Geetruida? Die jongens moeten eerst ervaring hebben vanuit de Kkd. Die leer je echt niet even wat het is om te presteren in Feyenoord 1. Niemand legt de druk op de talenten, die komt naar boven in het spelen voor Feyenoord. Wij vragen werklust, een principe waarop de club is gebouwd. We hoeven geen hakjes of elke bal in de kruising, de bal moet er gewoon in. We zijn een grote club maar niet perse mooi, zo hoeft het spel ook niet te zijn. Als het maar effectief is.

23 oktober 2019 om 15:13

Eerst eens bestuurlijk reorganiseren. Men blijft daar op het pluche zitten en niemand die er wat aan doet. De verkeerde mensen hebben het voor het zeggen bij Feyenoord. De potentie zit in deze club, maar je hebt de juiste mensen nodig om dat ook daadwerkelijk tot uiting te brengen.

23 oktober 2019 om 15:40

Ajax heeft natuurlijk wel het 'geluk', of eerder meevaller, gehad dat ze 4 jaar op rij kampioen zijn geworden zonder veel te investeren. Hierdoor hebben ze een buffer van 80 a 100 miljoen CL kosten kunnen innen. met meevaller bedoel ik dat het Ajax van de boer met een puntenaantal kampioen is geworden waar je sindsdien niet meer kampioen mee werd.

Bij Zwolle hadden ze ook afspraken gemaakt meneer Stam, die hadden ook niet verwacht dat je na een half seizoen al weg zou gaan, zo gaat het nu eenmaal in de voetballerij, en volgens mij loop je al lang genoeg mee in dat wereldje om dat zo onderhand wel te weten.zorg maar gewoon dat je de juiste spelers op de juiste plekken zet dan ben je al een heel eind, want zo slecht zijn die voetballers bij feyenoord niet hoor.

23 oktober 2019 om 14:30

Met alle respect, maar als Feyenoord ineens voor je op de stoep staat als je coach bent van PEC Zwolle, zou bijna iedereen vertrekken. Dat is gewoon een sportieve vooruitgang. Dat is bij de uitleg van Stam met betrekking tot Van Geel en de voormalig voorzitter absoluut niet het geval. Twee totaal verschillende situaties dus ook al zijn de uitkomsten enigszins te vergelijken.

Leuk en aardig, maar feit blijft dat Jaap echt heel weinig uit zn selectie haalt. Niemand verwacht dat Feyenoord zich kan meten met Ajax en Psv, maar plek 3 is met dit materiaal een realistisch streven. Als het zo doorgaat kunnen we het bijstellen naar eindigen in het linkerrijtje en dat is gewoon schandalig slecht.

Ja nu weten we het wel Japie. Je bent een man van je afspraken en je laat niemand in de steek.

Stam vriend, Jaapie toch; jij had toch ook afspraken met Zwolle gemaakt en een contract getekend?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren