Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jaap Stam keert na 2,5 jaar terug als trainer, en doet dat op het oude nest

Laatste update:

Jaap Stam keert, tweeënhalf jaar na zijn ontslag bij FC Cincinnati, terug als trainer. De oud-verdediger heeft zich verbonden aan DOS Kampen, de club waar het voor hem allemaal begon als voetballer. Stam tekent voor één seizoen bij DOS, naar eigen zeggen 'de enige amateurvereniging waar hij ja tegen zegt'. Hij blijft zijn werkzaamheden als analist daarnaast gewoon voortzetten.

De 51-jarige oefenmeester stond in september 2021 voor het laatst aan het roer bij een club. Toen trainde Stam het Amerikaanse Cincinnati, waar hij ontslagen werd wegens tegenvallende resultaten.

Vervolgens ging de 67-voudig Oranje-international aan de slag als analist bij onder meer Viaplay en de BBC. Die werkzaamheden blijft hij gewoon voortzetten, laat Stam weten in een statement op de clubwebsite van DOS.

"We hebben tijdens de onderhandelingen hier goede afspraken over gemaakt en zijn tot de conclusie gekomen dat dit goed te combineren is met het trainerschap bij DOS", laat de Rots van Kampen optekenen.

"Ik kijk ernaar uit om mijn oude club verder te helpen in het ontwikkelen van de jeugd en het eerste elftal. Dat is ook de reden dat ik deze uitdaging aanga. DOS is de enige amateurvereniging waar ik ja tegen zeg."

De trainerscarrière van Stam mag tot dusver geen onverdeeld succes genoemd worden. Bij PEC Zwolle ging het redelijk voor de wind, maar bij zowel Reading als Feyenoord en FC Cincinnati werd de legendarische oud-verdediger vroegtijdig uit zijn functie ontheven.

DOS Kampen komt momenteel uit in de Tweede Klasse zaterdag, het zevende voetbalniveau van Nederland. Stam speelde zelf tot zijn twintigste voor de club, voordat hij gescout werd door het toenmalige FC Zwolle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En ik dacht nog: hebben ze nou Ten Hag, Pioli, Van 't Schip of Koeman eruit geknikkerd?

Als trainer geen geweldige staat van dienst. Als voetballer daarentegen wel een flinke carriere gehad. Wat een beest was dat zeg. Dat beeld van die hechting boven het oog was de perfecte illustratie van Jaap Stam als voetballer.

2 februari 2024 om 12:17

Wel leuk voor Dos doet Jaap goed.Zo blijft hij lekker bezig. En hij heeft nog een lange carrière voor zich uit.

2 februari 2024 om 12:39

Eigenlijk had zo’n Jaap Stam perfect gepast in het staf van Ajax om de verdediging leiding te geven. Types als een Stam, Bogarde en John de Wolf moeten geen trainers worden maar gewoon verantwoordelijke worden gemaakt voor de verdedigend organisatie. Toen Bogarde in de staf bij Ajax zat ging het best goed voor de wind met de verdediging, John bewijst ook hetzelfde bij Feyenoord.

Oef, als je eenmaal valt is het moeilijk houvast te vinden ergens. In zijn tijd als trainer van jong Ajax dacht ik dat hij best potentie had om een goeie trainer te zijn. Misschien moet hij het nog een tijdje als assistent van bv een ten hag proberen:

2 februari 2024 om 12:22

Jaap Stam lijkt me een perfecte veldtrai er onder een manager. Ancelotti en Stam bij Manchester United, lijkt me een prima duo.

Mooie club die volgens mij ook nog Amataurkampioen werd in de jaren 80. Sinds het komen van betalen in het amateurvoetbal afgehaakt, maar dat maakt niemand daar uit. Abe Lenstra heeft daar ook nog trainen gegeven dus Stam is niet de eerste bekende oud-voetballer, die daar aan het werk gaat als trainer.

Het siert Stam om zich er gewoon bij neer te leggen dat hij weet dat die geen top trainer gaat worden maar ook zich nergens te groot voor voelt. Klasse.
Wel lekker commentaar blijven geven bij Viaplay, fijne gast om naar te luisteren.

2 februari 2024 om 14:09

Dat doet hij helemaal niet (indien het artikel klopt). Er staat namelijk dat hij alleen tegen deze amateurclub ja zou zeggen. Anders zou hij gewoon op een profclub wachten. Zo lees ik het in iedergeval.

Soms vergeet ik de periode dat hij trainer van Feyenoord was. En dat is maar goed ook… Wat een drama voetbal was dat

Wat spelen zij laag joh.
Kom zelf van oorsprong van Dos Utrecht, en hebben we een x een toernooi daar gehad.
Zij speelden hoofdklasse wat destijds het hoogste niveau was, en wat ik mij herinner hadden zij ook een mooi complex

2 februari 2024 om 14:14

Klopt inderdaad heel erg ver afgezakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren