Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jaap Stam noemt grootste tekortkoming van Malacia bij Man United

Laatste update:

Jaap Stam heeft er alle vertrouwen in dat Tyrell Malacia de kwaliteiten heeft om als back-up van Luke Shaw te fungeren. De voormalig topverdediger laat op de officiële website van Manchester United zijn licht schijnen op het debuutseizoen van zijn landgenoot. Stam ziet dat Malacia veel heeft geleerd in de manier van verdedigen, maar noemt ook een duidelijke tekortkoming.

"Weet je, het is niet gemakkelijk voor hem omdat hij Shaw voor zich heeft", begint Stam zijn pleidooi. "Shaw is van topniveau en draagt ook aanvallend zijn steentje bij. Hij doet het verdedigend erg goed, speelt soms als centrale verdediger, maar komt als linksback ook veel mee op. Dat zien we tegenwoordig graag bij moderne verdedigers."

Malacia heeft het dit seizoen juist heel lastig gehad, zag ook Stam. "Hij speelde een paar hele goede wedstrijden aan het begin van het seizoen, maar daarna had hij het heel moeilijk. Een van de wedstrijden was tegen Manchester City (6-3), toen ze dik verloren. Ik denk dat hij daardoor aan het denken is gezet. In hoe je de tegenstander op een bepaalde manier benadert."

Stam weet wel waar het grootste verbeterpunt ligt voor Malacia. "Hij moet zich wat meer bewust zijn van de situatie. Hij vindt het leuk om, als je het hebt over agressief zijn, voor zijn tegenstander te komen. Hij houdt ook van gokken, durft soms risico's te nemen. Maar soms moet je de situatie beter lezen. Dat is voor hem heel belangrijk om te verbeteren."

Desondanks maakt Stam zich geen enkele zorgen om de Oranje-international. "Hij is jong, getalenteerd, heeft snelheid en kan goed verdedigen. Ik denk dat hij de juiste man is om als linksback achter Shaw te hebben. Weet je, als Shaw niet kan spelen of als Ten Hag hem op een andere positie gebruikt, kan Malacia invallen en de klus klaren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoo wat scherp van Jaap. Als Feyenoorder heb ik hem altijd overschat gevonden. Een enkel bijtertje en zeurt nooit, daarom een publiekslieveling. Voetballend kwam hij al bij Feyenoord te kort, laat staan bij united. Vaak ook nog onbesuisd

5 augustus 2023 om 11:46

Denk dat hij vergelijkbaar is met Hartman of Tagliafico. Voor de top eredivisie komen ze absoluut niet te kort en zijn ze juist een absolute meerwaarde door hun felheid. Maar voor een stap hoger naar de Europese hebben ze te weinig meerwaarde aan de bal.

5 augustus 2023 om 11:50

Tagliafico in zn eerste ajax jaren was echt wel beter hoor. Op dit moment zal het misschien niet zoveel schelen

5 augustus 2023 om 11:50

Heb je Hartman wel is zien voetballen? Die heeft absoluut meerwaarde aan de bal. Is voetballend echt heel goed.

5 augustus 2023 om 12:20

Ja, gisteren nog. Vind hem vooral degelijk aan de bal doet niets fout en speelt goed strak in. Maar als je hem vergelijkt met bijvoorbeeld Shaw dan zit er toch een behoorlijk verschil in.

Dat kan nog wel verbeteren maar ik denk dat de middenmoot/subtop PL wel zijn top zal zijn.

5 augustus 2023 om 12:23

Tagliafico bracht drive en inzet dat seizoen. Met voetballers als De Jong en Blind om zich heen was hij de ideale linksback. Zij compenseerde zijn voetballend vermogen en hij compenseerde hun gebrek aan “grinta”.

5 augustus 2023 om 12:25

Vind hem echt wel meer dan degelijk. Heeft ook een goeie voorzet en zelfs een goede steekpass. Is niet te vergelijken met Malacia of Tagliafico

5 augustus 2023 om 12:48

Zie niet alles van Feyenoord dus dacht even kijken of het alleen in de toppers aan de bal degelijk is (nogmaals niets mis mee). Maar 0.8 belangrijke passes per wedstrijd vorig eredivisie seizoen en 4 assist denk ik dat ik redelijk goed zit.

Wanneer je Malacia tekort vind komen bij Feyenoord heb je er echt geen kaas van gegeten. Als 18-jarige gedebuteerd en daarna zich ontiwkkelt als sterkhouder die zelden door de ondergrens zakte. Aan de bal deed hij geen gekke dingen en heeft een prima techniek voor een backie! Behoorde tot de betere backs van de eredivisie op zijn 22e jaar.

5 augustus 2023 om 11:39

De coaches van VZ denken dat iedereen van het niveau Messi of Ronaldo moet zijn, op zijn 18e. Maar nemen geen voorbeeld aan een speler zoals Virgil van Dijk. Talenten van 22/23 noemen ze tegenwoordig geen talent meer en al 'te oud' om nog als talent beschouwd te worden. Compleet ridicuul wat mij betreft. Mag hopen dat Branco de pannen van het dak gaat spelen bij Ajax, dat zou voor mij een schitterend voorbeeld zijn voor deze stelling 😁

5 augustus 2023 om 14:36

Malacia is goed genoeg voor feyenoord, maar dat is toch niet dr maatstaf? Hij is gewoon te vroeg vertrokken. Had nog minimaal een jaar bij feyenoord moeten blijven spelen.

5 augustus 2023 om 15:00

Hij mist voetbalintelligentie. Dat leer je niet. Je kunt enkel door veel wedstrijden spelen dingen in het veld beter gaan herkennen, maar echt het inzicht heb je of je hebt het niet. Dat ene extra jaar had voor Malacia niet uitgemaakt.

5 augustus 2023 om 16:32

@musi26 Als je vindt dat Malacia niet toe was een stap hogerop, dan heb je duidelijk de eredivisie niet gevolgd. Niet voor niets noemde Antony Malacia als een vna zijn moeilijkste tegenstanders. Daarnaast was hij uitgegroeid tot international. Als je uitgeleerd en een sleutelspeler bent voor je club is dat in mijn ogen de maatstaf om te vertrekken.

Lange tijd leek het erop dat het Olympique Lyon van Peter Bosz met hem aan de haal zou gaan. Als een topclub als United zich dan bij je meldt met een goed verhaal en een trainer die je goed kent, dan had ik hem voor gek verklaart als die het niet had gedaan.
Hij heeft een verdienstelijk debuutseizoen gedraaid, in tegenstelling tot sommige spelers die volgens jouw maatstaf wel klaar waren voor een stap naar de absolute top.

Lijkt mij dat naast de dingen die Stam hier terecht aankaart, Malacia vooral iets aan zijn fysiek moet doen. Hij is zo snel als de duvel, dus er kan best wat spiermassa bij!

5 augustus 2023 om 13:17

Altijd lastig om sarcasme te ontdekken hier, maar ik gok erop dat dit geen sarcasme is, dus daar gaat ‘ie: check even de fysieke ontwikkeling van malacia de laatste jaren en bekijk wat foto’s. Als er juist eentje is die de juiste stappen heeft gemaakt (en een voorbeeld was voor kokcu) dan is het Malacia wel

Altijd vrij druistig geweest wat ook direct zijn ontwikkelpunt moet zijn. Prima back maar niet voor de top in de PL helaas.

Leuke back up voor Shaw als hij wat rustiger zou zijn en minder overtredingen nodig had, nu is hij niet heel betrouwbaar rondom de eigen 16. Ook aan de bal is het te langzaam, de loopacties voorin zijn dan wel altijd goed daarin is hij wel echt beter geworden.

Over het algemeen komt hij net te kort in het huidige United, kijkend naar United naar toe wil moet je niet te lang vasthouden aan Malacia als er geen progressie zichtbaar is, AWB zou een mooi voorbeeld kunnen zijn voor hem die heeft zich sterk ontwikkelt.

Alsof Shaw een foutloze back is. Malacia moet je in principe altijd 2x voorbij. Tuurlijk, in een competitie met de beste spelers pakt het niet altijd goed uit, maar die jongen heeft hart. Prima om erbij te hebben...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren