Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hoe Stam een ploeg verdedigend wegzette: geniaal. Echt geniaal!’

Laatste update:

Mark Looms maakte Peter Bosz mee als trainer bij Heracles Almelo en fungeerde bij PEC Zwolle als assistent-trainer van onder meer John van 't Schip en Jaap Stam. Dit seizoen staat de oud-verdediger voor het eerst op eigen benen als hoofdtrainer bij vierdedivisionist DETO. Voetbalzone trok naar Vriezenveen voor een interview met de rasechte Almeloër.

Door Mart Oude Nijeweeme

De meeste voetballiefhebbers zullen hem herkennen om zijn karakteristieke groene Lotto-schoenen. Mark Looms kwam als speler van Heracles Almelo en NAC Breda tot ruim 200 wedstrijden in de Eredivisie. Tegenwoordig hoopt hij op een succesvol bestaan als hoofdtrainer. Na verschillende jeugdteams te hebben getraind bij FC Twente/Heracles, PEC Zwolle en FC Emmen staat hij bij DETO voor het eerst op eigen benen bij een seniorenteam.

"Het bevalt heel goed", beaamt Looms. "Ik ben de BVO’s gewend, waar alles tot in de puntjes geregeld is. Je komt op de club en de ballen, hesjes en spelers worden je bij wijze van toegegooid. Hier wordt meer naar je gekeken en van je verwacht. Uiteindelijk leer je daar heel veel van. De club had een goed verhaal en heeft de intentie om door te groeien naar de derde divisie. Dit is een hele goede stap om mij te ontwikkelen als trainer."

Om ervaring op te doen keek Looms onder meer in de keuken bij Stam, Van 't Schip en John Stegeman, die hij assisteerde bij PEC Zwolle. Met name eerstgenoemde maakte indruk op de voormalig linksback. "Hoe Stam een elftal verdedigend wegzet: geniaal. Echt geniaal. Hij is zo'n grote meneer in Engeland. Maar je pikt van alle trainers wel iets op. Onder Gertjan Verbeek was ik zo fit als een hoentje, konden we wel drie wedstrijden achter elkaar spelen."

Bosz
De trainer waar Looms het meest van opstak was Bosz. De huidige hoofdcoach van PSV werd met Heracles kampioen in de eerste divisie en reikte met de Almeloërs tot de bekerfinale. "Zijn manier van voetballen staat mij wel aan", aldus Looms. "Verzorgd, attractief en altijd op zoek naar de winst. Ik verwacht veel van hem en PSV. Zijn manier van denken over voetbal, het tactisch wegzetten en het helpen van spelers om het om te draaien. Peter Bosz is hartstikke goed in het kantelen van wedstrijden door tactische omzettingen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Peter Bosz heeft is een hele goede trainer. Dit jaar heeft hij het materiaal en de uitgelezen kans om af te rekenen met het smetje op zijn blazoen, dat hij geen (hoofd) prijzen zou pakken.

Dat is Stam dan ook weer vergeten. Ik heb Feyenoord sinds die 10-0 niet meer zo naïef zien verdedigen als onder Stam. Die dacht met Botteghin en Vd Heijden wel met een hoge lijn te kunnen spelen. Echt de slechtste Feyenoordtrainer in lange, lange tijd.

15 augustus 2023 om 16:25

Daarom hoopte ik ook dat Feyenoord niet meer aan een kale trainer zou beginnen, hebben ze helaas wel gedaan.

Haha ik moet bij Mark Looms altijd aan die beelden van (toen) Eredivisie Live met commentaar van Leo Driessen denken waarbij Looms bijna iemands enkel doormidden schopt en na afloop voor de camera met een super vriendelijk gezicht uitlegt dat hij achter de sok van die jongen bleef haken en het totaal niet zijn bedoeling was om hem een schop te geven

15 augustus 2023 om 14:52

Hahahaha shit ik wilde deze reactie ook plaatsen maar je bent me voor, chapeau.

15 augustus 2023 om 15:28

Aah had deze reactie ook met geplaatst, voordat ik jouwe las, maar wel een bevestiging voor mij haha. Kan nog steeds om dat fragment lachen

15 augustus 2023 om 19:54

Even Googlen op 'overzicht Weekoverzicht Eredivisie Live' en je kan 10 minuten genieten.

15 augustus 2023 om 22:19

Heerlijk, ik was deze klassieker alweer bijna vergeten. Iemand die toevallig weet wie die trainer is met de uitspraak 'thuis word ik gelukkig niet voor lul uitgemaakt'? Dat blijkt toch wel mijn favoriet.

15 augustus 2023 om 22:34

Volgens mij is dat Stephan Keller, speler van de Graafschap toen. Teamgenoot van jawel, Joost Volmer.

15 augustus 2023 om 23:08

Thanks! Dat is dus niet Joost Volmer haha

16 augustus 2023 om 13:22

Dank voor de tip

16 augustus 2023 om 13:35

Dit is Joost Volmer niet

16 augustus 2023 om 13:48

Van der brom?

16 augustus 2023 om 21:04

Bij ons op de club is het voor mijn gevoel nog elke week wel eens hands van Demouge

Mark was altijd een jongen met inzet en vriendelijkheid vanaf de eerste van de hogere school... En vind 't mooi dat hij toch zover is gekomen.

Is dit de mark looms die toen een smerige overtreding maakte, rood kreeg en in het interview zei dat die achter de schoen bleef haken. Geweldige speler haha

Symphatieke jongen, wel eens gesproken toen ik op de hoofdtribune zat.
Als speler, was hij zeker niet de beste voetballer, maar door zijn inzet en fanatisme, was hij geliefd bij de supporters.

Veel succes in Vjenne

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren