Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spannend avondje PSV: Eindhovenaren moeten slechte reeks beëindigen

Laatste update:

PSV bereikte in 2006 als laatste Nederlandse ploeg de knock-outfase van de Champions League en hoopt dit kunstje negen jaar later te kunnen evenaren. De ploeg van Phillip Cocu speelt dinsdagavond in eigen huis tegen CSKA Moskou en is bij een overwinning zeker van een plek in de volgende ronde. Ook een gelijkspel kan volstaan, maar bij een nederlaag is het over.

/

Bij een gelijkspel moet PSV kijken naar de uitslag bij het duel tussen VfL Wolfsburg en Manchester United; wanneer PSV niet verder komt dan een remise en Wolfsburg weet te winnen, gaan de Eindhovenaren alsnog door. Bij een ander resultaat in Duitsland gaat PSV verder in de Europa League en wanneer de ploeg van Cocu verliest van CSKA Moskou, eindigt het zelfs als vierde in de poule en wordt het dus helemaal uitgeschakeld in Europa.

PSV moet zien te breken met een slechte reeks: de laatste vijf wedstrijden tegen Russische tegenstanders werden verloren. Dit seizoen werd er in Moskou nog met 3-2 verloren van CSKA. Cocu moet voor dinsdagavond puzzelen met zijn backs, omdat Santiago Arias er vanwege een schorsing niet bij is en Simon Poulsen en Jetro Willems in de lappenmand zitten. Nicolas Isimat-Mirin lijkt op een basisplaats af te stevenen, maar ook Jordy de Wijs zou een optie kunnen zijn.

Naast het sportieve succes is het bereiken van de volgende ronde ook financieel belangrijk voor PSV; een overwinning op CSKA is goed voor 1,5 miljoen euro, plaatsing voor de knock-outfase levert nog eens 5,5 miljoen euro op. Voor een gelijkspel ontvangt PSV maar 500.000 euro en een plek in de knock-outfase van de Europa League zou slechts 400.000 euro opleveren. “Dus dat levert in totaal negen euroton op tegenover zeven miljoen euro als we doorgaan in de Champions League en helemaal niks als we uitgeschakeld worden. De verschillen zijn enorm”, beseft algemeen directeur Toon Gerbrands in De Telegraaf.

Denk je dat PSV gaat overwinteren in de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

knallen vanavond gewoon met ballen lef en kopi derbij gaat psv door .wordt spannend vanavond . come on piesviee!

Negen euroton? Haha.
Zou wel knap zijn als ze doorgaan in de cl. Hoop het

8 december 2015 om 08:41

Idd, negen euroton :D

8 december 2015 om 09:08

Dat zou inderdaad knap zijn. En meteen het bewijs dat het Nederlands voetbal zo slecht nog niet is. Ajax heeft het de afgelopen jaren meerdere keren laten liggen en heeft veel pech gehad met zowel de loting als de resultaten. Laat PSV nu maar laten zien dat doorgaan in de CL gewoon kan. Succes Psv...

8 december 2015 om 09:46

En als ze niet doorgaan wat is dan het bewijs?

8 december 2015 om 10:09

Pech? Noem het eerder een gebrek aan kwaliteit.

8 december 2015 om 12:32

Peterhak..

Dan nog ben ik van mening dat het Nederlands voetbal niet zo slecht is als dat mensen, waarvan sommigen zich 'kenners' noemen, beweren. Mocht PSV niet doorgaan dan kan dit voor sommige van deze mensen weer aanleiding zijn om aan te geven dat we niet de kwaliteiten hebben om mee te doen in de subtop van Europa. Want zeuren en zaken naar beneden halen is simpelweg eenvoudiger dan de positieve zaken belichten..

8 december 2015 om 12:39

Klaustreich..

Dat mag jij natuurlijk vinden. Maar je kan toch niet ontkennen dat Ajax meerdere malen ook gewoon enorme pech heeft gehad? Of vond jij de wedstrijd van Lyon (7-1) niet opvallend? Om over de pech met de arbitrage nog maar te zwijgen. En de loting was ook niet heel gelukkig..

En dan kan je alles in een fantastische 'oneliner' en zonder enige onderbouwing op een gebrek aan kwaliteit gooien maar dan geloof ik niet dat je deze reactie goed bedoeld en zonder te provoceren, hebt geschreven..

8 december 2015 om 13:02

@klaustreich

Hee ben je er weer jongen! Alles omtrent Ajax is kut! Ajax is Kut! Ajax is slecht! Ajax is zo vreselijk naar in jouw ogen, dat je het nodig vindt dat zelfs nu bij een artikel van PSV te onderstrepen.

Ot:

Uiteraard hoop ik dat PSV wint. Zou leuk zijn voor het NLse voetbal.

Ik zie wolfsburg eigenlijk wel winnen van manchester united dus een gelijkspel zou ook niet verkeerd zijn. Maar we moeten natuurlijk vol voor de winst gaan

8 december 2015 om 08:51

Daar moet PSV niet op hopen. We moeten zelf gewoon winnen. De manier waarop is van ondergeschikt belang.

United wint met het huidige spel niet uit van Wolfsburg, PSV heeft het in eigen hand. Bij een gelijkspel is PSV ook door toch als het goed is?

8 december 2015 om 07:40

Alleen als Wolfsburg wint. (Zoals staat in de tekst)

8 december 2015 om 07:41

In de tekst staat het uigelegd . Wanneer PSV gelijkspeeld, moet United verliezen van Wolfsburg

Geld onderling resultaat of doelsaldo bij cl? Als man u met 1-0 wint en psv ook ligt psv er uit toch?

8 december 2015 om 08:11

Nee als psv wint is het sowieso door

8 december 2015 om 08:11

Onderling resultaat telt eerst en dan doelsaldo. Bij winst is PSV hoe dan ook door

8 december 2015 om 08:13

dan is psv sowieso door want dan heeft psv 10 pinten united 11 en wolfburg 9

8 december 2015 om 08:23

@flawlesscr7:

Als PSV wint, dan gaat het sowieso door, ongeacht de uitslag van Wolfsburg - Manchester United. Als Manchester United en PSV allebei winnen, dan gaan Manchester United (11 punten) en PSV (10 punten) door, Wolfsburg (9 punten) wordt dan derde.

Verder telt onderling resultaat bij een gelijk aantal punten. Dus als PSV gelijk speelt en Manchester United verliest, dan gaat PSV door omdat ze dan allebei 8 punten hebben en PSV het in de onderlinge wedstrijden beter heeft gedaan.

8 december 2015 om 11:21

Ah, dat laatste was me nog niet eens opgevallen en natuurlijk ook mooi. Het is een voordeel voor PSV dat Wolfsburg ook nog derde kan worden en ook gewoon vol aan de bak moet. Dan kan ik me haast niet voorstellen dat Wolfsburg niet wint en zou zelfs een gelijkspel volstaan. Maar goed, PSV heeft het zelf in eigen hand en laat ze daar maar gebruik van maken.

8 december 2015 om 12:56

Oja bedankt had verkeerd gekeken.

PSV wordt eerste in de poule. Wolfsburg kan geen potten breken op dit moment, maar Manchester evenmin. Het wordt daar een bloedeloze 0-0 en PSV wint met 2-0 van Moskou.

8 december 2015 om 12:21

CSKA scoort altijd wel... Ik zeg 3-2 en 1-0 voor Wolfsburg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren