Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse media kijken ogen uit: ‘Hij jaagt PSG nu al angst aan’

Laatste update:

Lionel Messi was zaterdagavond een van de smaakmakers van het LaLiga-duel tussen Barcelona en Deportivo Alavés (5-1). De clubtopscorer aller tijden van de Catalanen was net als Trincao goed voor twee treffers, zag een doelpunt wegens nipt buitenspel afgekeurd worden en had ook een aandeel in de voorbereiding op de 3-1 en 5-1. “Hij jaagt Paris Saint-Germain nu al angst aan”, verwijst AS naar de Champions League-wedstrijd van komende dinsdag in het Camp Nou.

“Messi maakte 8 doelpunten in zijn laatste 5 duels in LaLiga en Barcelona 26 treffers in de laatste 12 wedstrijden”, somt de Madrileense sportkrant op. “In Frankrijk praat men niet meer over zijn mogelijke toekomst in Parijs maar over de vrees dat hij PSG pijn zal gaan doen. De fysieke problemen die ervoor zorgden dat hij niet okselfris was tijdens de Spaanse Super Cup zijn verdwenen. Messi is groeiende, net als Barcelona. Desalniettemin waren er twee ongelukken: de finale van de Spaanse Super Cup en de bekernederlaag in Sevilla.”

“Maar voor Barcelona begint het winnen van wedstrijden weer de normaalste zaak van de wereld te worden. Zeven stuks op rij in LaLiga en negen zeges én twee gelijke spelen in de laatste elf speeldagen. Niet alleen Messi, maar ook Pedri, Antoine Griezmann, Frenkie de Jong en Ousmane Dembélé hebben ervoor gezorgd dat Barcelona met vertrouwen naar het duel van dinsdag leeft én dat PSG beseft dat het niet makkelijk zal worden. Het was zaterdag net een speeltuin voor Messi. Golazos met links. Een afgekeurd doelpunt. Ondanks dat hij zijn spel doseerde, maakte hij het verschil. Messi is in vorm voor dinsdag.”

Bij Sport kreeg Messi de hoogste beoordeling: een negen. “Wedstrijd na wedstrijd wordt Messi omringd door jonge spelers die hij stuk voor stuk helpt om zich aan te passen. Tegen Alavés was dat bijvoorbeeld Ilaix Moriba”, wees de Catalaanse sportkrant naar de achttienjarige middenvelder, die als basiskracht zijn debuut in LaLiga maakte. “Messi verdeelde zijn prachtige doelpunten evenredig over beide speelhelften én zag ook nog eens een doelpunt afgekeurd worden. Hij verkeert in grootse vorm richting het eerste duel met PSG.”

“Met Messi in deze vorm en PSG zonder Neymar… Let op dit Barcelona”, waarschuwt Marca. “De beste Messi van het seizoen trad op de voorgrond. Geinspireerd, precies, bij vlagen geniaal, twee golazos, magische passes… Een hoofdrol die de socios van Barcelona hoop geeft richting de Champions League. Met Messi in deze vorm en zonder zijn vriend Neymar op het veld is alles mogelijk. Dit had niemand in december geloofd. Dit Barcelona heeft niets te maken met het elftal dat met 0-3 van Juventus verloor.”

Mundo Deportivo-directeur Santi Nolla looft de hand van Ronald Koeman. “Koeman slaagt erin om een revolutie van een elftal mét Messi als leider te bewerkstelligen. De jonge voetballers zorgen voor frisheid en ontwikkelen zich naarmate het seizoen vordert. Nederlandse trainers hebben veel vertrouwen in eigen jeugd en Koeman is een voorbeeld. Een revolutie met een Messi in vorm is een privilege voor Barcelona, zeker met oog op het eerste duel met PSG. In LaLiga werkt de formule jonge voetballers plus Messi en kan er zelfs met vertrouwen naar de toekomst worden gekeken.”

Messi evenaarde zaterdag het recordaantal competitiewedstrijden van Xavi voor Barcelona: 505. Dat kan de Argentijn komende zondag in het thuisduel met Cádiz verbreken. Dan komt hij ook een stap dichter bij het algehele clubrecord van Xavi. De teller van de trainer van Al-Sadd staat nu op 767 duels in alle competities, tegenover 759 van Messi. In LaLiga is Messi nog ver verwijderd van de absolute nummer één op de algehele recordlijst. Oud-doelman Andoni Zubizarreta stond 622 keer onder de lat: 169 keer voor Athletic Club, 301 keer voor Barcelona en 152 keer voor Valencia.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja tuurlijk, hij is echt in vorm, ik weet nog de eerste paar weken zelfs maanden zag je aan alles dat hij wou vertrekken, hij had geen zin meer in het spelletje maar hij heeft zich herpakt. Nu zie je weer dat hij niet zomaar de allerbeste wordt genoemd. Ik snap dat niet enkel PSG maar alle andere ploegen ook rekening moeten houden met deze Messi. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren op het einde van de seizoen, ondanks alle geruchten denk ik toch dat hij gaat blijven.

14 februari 2021 om 09:33

Ik wil niet vervelend doen maar al scoort messi er 3 tegen psg alsnog wordt het lastig voor barca. De verdediging is echt dramatisch. Als je ziet hoeveel ruimte alaves had en hoe makkelijk ze er tussendoor kwamen is zorgwekkend. Het is dat ze kwaliteit missen voorin. Maar geef je psg zoveel ruimte weg straffen ze dat heel hard. Ben benieuwd naar de wedstrijd, wordt een open wedstrijd met veel goals.

14 februari 2021 om 09:49

PSG draait ook geen top seizoen anders. Ik zie in deze vorm Barcelona zeker wel een kans maken. Daarnaast is Neymar er niet bij wat natuurlijk samen met Mbappe een van de smaakmakers is.

14 februari 2021 om 10:15

Met Dest Piquet de Jong en Alba valt die verdediging toch wel mee?

14 februari 2021 om 11:06

We zullen zien of het meevalt. Ik hoop het want het was een tijd geleden een hele goede back en een goede cv. Over frenkie en dest heb ik wel mijn twijfels.( Frenkie als cv dan)

14 februari 2021 om 11:24

Soms roep je zoveel onzin maar we moeten realistisch zijn en erkennen dat Barcelona tot nu toe elke keer gefaald heeft als het erop aan komt, Copa Del Rey, Supercopa en de laatste groepswedstrijd vs Juventus (al kreeg Barcelona daar wel 2 hele goedkope penalty's tegen). Ik zie zeker geen afslachting zonder Neymar, maar ik zie Barcelona ook echt struggelen om ook maar enigszins een vuist te maken, leuk dat PSG het slecht doet in de competitie of minder goed, dit zijn de wedstrijden waarin PSG opstaat en laat zien hoe goed ze zijn.

14 februari 2021 om 11:31

Nou nou, PSG is de afgelopen jaren ook vaak door het ijs gezakt, hoor. Je doet net alsof een PSG er elke topwedstrijd staat. Vorig jaar voor het eerst de finale gehaald in de CL. Snap ook niet dat je een laatste wedstrijd van de groepsfase aan gaat halen, want de eerste wedstrijd is Juve weggespeeld door Barcelona en ze waren al geplaatst.

14 februari 2021 om 11:51

@19messi33 ben het zeker met je eens. Mocht messi goed spelen of niet, wordt het alsnog kneiter lastig. We kunnen ook gewoon de laatste 3 jaar als voorbeeld nemen. Tegen roma scoorde messi een hattrick geloof ik. Werden ze alsnog eruit geknikkerd. Tegen liverpool scoort hij 2x en zet 3x iemand 1 op 1 met de keeper over 2 wedstrijden maar ze vliegen er alsnog uit. En die teams waren beter dan het team van nu. Messi kan wel leuk spelen, maar er staan nog 10 andere op het veld.

Tsja, zelfs een Messi met 2 gebroken benen is nog van buitencategorie. Die man maakt iedereen bang. Niet zo gek dat ze in Parijs ook op hun hoede zijn.

14 februari 2021 om 09:18

Laat hem dan maar is zien over twee wedstrijden. Want met alle respect het was gisteren Alaves. Hier in Nederland zeggen we ook altijd bij een speler die hier goed speelt, ja komt door het niveau dit dat. Maar als Messi een geweldige wedstrijd speelt tegen Alaves is het weer een geweldenaar en twee maanden geleden moest hij nog stoppen. Hopelijk wordt het een mooie strijd, maar ben benieuwd of Barcelona het gaat redden tegen PSG. Het zal in ieder geval spannend worden.

14 februari 2021 om 09:25

Klopt helemaal wat je zegt en het lijkt nu door deze artikelen dat Barcelona al door is tegen PSG dankzij Messi.
Het draait leuk op het moment maar tegen PSG gaan ze het naar mijn mening niet redden.

14 februari 2021 om 09:29

Nou nou ik denk dat ze in Duitsland en Engeland daar anders over denken
Met uitslagen als 8-2 en 4-0

14 februari 2021 om 09:52

Voetbal is een teamsport en Liverpool en Bayern zijn momenteel simpelweg beter dan Barca.

14 februari 2021 om 10:14

Sorry hoor maar tegen Liverpool had Messi uit echt wel minimaal 1x kunnen scoren toen en dat Liverpool was echt niet veel beter dan Barcelona. De aanval in de terugwedstrijd was Origi, Firmino en Shaqiri. Kan me niet voorstellen dat je vond dat Liverpool toen een beter elftal had.

14 februari 2021 om 11:13

Een teamsport waar de beste voetballers over het algemeen behoorlijk beslissend kunnen zijn en zo hun team een overwinning schenkt. Of denk je dat alle spelers het zelfde zijn en dat het niet uitmaakt of je wel of geen sterspeler hebt en dat het gaat om 11 tegen 11

14 februari 2021 om 11:37

@Carlito, bij jou is het glas altijd halfleeg zeker? Bekijk de palmares van een Messi en los van zijn prijzenkast, hoeveel wedstrijden hij betoverend voetbal heeft laten zien. Is je enige wapenfeit een 8-2 en een 4-0, haha... Simpele ziel.

14 februari 2021 om 14:04

En Liverpool in Nou Kamp had 3:0 verloren maar had meer kansen dan Barca ..Wat is je punt?

Of Barca PSG verslaat blijft koffiedik kijken. Maar dat Barca weer oogt als een team waarvoor de fans aan de buis gekluisterd kunnen blijven is de volle verdienste van Koeman. Nee, Barca gaat dit seizoen niet veel prijzen winnen, maar het lijkt allemaal in iedergeval weer de goede kant op te gaan. Ik kijk uit naar het affiche, ondanks dat ik de kansen dat Barca wint laag inschat

De ontwikkeling van Barca met Koeman aan het roer is echt ontzettend interessant om te volgen.
De jeugdopleiding van Barcelona wordt eindelijk gezien. Er is weer discipline in de selectie en de glimlach op het gezicht van de spelers is weer terug. Daarnaast zie ik Barca niet meer gigantisch door de ondergrens zakken.
Een groot compliment voor Koeman, maar dit komt uiteraard niet als verassing. Bij Feyenoord en het Nederlands elftal zorgde hij voor dezelfde gigantische verandering.

14 februari 2021 om 09:21

Zeker mee eens, zeer interessant. Toch een voordeel van de financiële malaise waar Barca toch inzit. Er wordt eindelijk weer gekeken naar de jeugdopleiding. Ik heb zelf eerlijk gezegd liever een Barca met 75% jeugdspelers, en dan maar een paar jaar niks winnen dan een Barca met overbetaalde, volgepropte vedettes. Ik hoop dat Barca de ogen open doet en inziet dat het niet terug zou moeten gaan naar hoe het geweest is afgelopen paar jaar. Maar onder dit bestuur vrees ik ervoor.

14 februari 2021 om 09:36

Maar zo zit dat niet in elkaar helaas. Win je paar jaar niks verlies je enorm veel geld en aandacht van toeristen/fans. Voetbal is al heel lang niet zo romantisch als je denkt. Was het maar echt zo. Had ik ook graag gewild.

14 februari 2021 om 12:08

Ik weet dat het zo in elkaar zit, en ik ben ook niet zo naïef om te denken dat het daadwerkelijk zo zal gaan als ik zeg, maar toch vind ik dat jammer. Het effect van de commercie. En toch maakt dat het natuurlijk ook gevaarlijk voor clubs. Zie Barca, zij gokken zo op de inkomsten die zij maken, dat het wanneer die inkomsten even wat minder komen, zij echt heel erg in de problemen komen. Ze betalen zelfs met geld wat ze niet eens hebben. Clubs als Ajax, Dortmund, Bayern maar ook de clubs van RB etc. zijn voorbeelden van hoe goed beleid gevoerd zou moeten worden.

Kom op zeg, hij speelt nu goed tegen de lamme en de blinden.laat het maar tegen psg zien.

14 februari 2021 om 08:52

Wat moet hij laten zien? Hij laat het al jaren zien en als je nog niet overtuigd bent, dan zijn er 2 dingen; 1. Of je snapt er niets van?2. Je snapt er echt niets van!

14 februari 2021 om 09:39

Hij zegt toch niet laat het zien zodat ik k weet dat je 1 van de beste bent. Je wordt afgerekend op het heden je prestaties in het heden tellen. Dus hij reageert ol het artikel waar er staat dat messi psg bang maakt. En hij zegt oke laat het dan zien ben benieuwd. Elke x als iemand zoiets zegt is r wel 1tje om gelijk een discussie te starten hoe geweldig messi niet was. Ja dat weten we en niemand ontkent dat.

14 februari 2021 om 11:14

Dit is gewoon provocerend gedrag, dat besef jij ook...

14 februari 2021 om 11:31

@realfan2.0

Messi hoeft niks te laten zien of ook nog maar iets te bewijzen aan fans zoals jullie. Hij moet gewoon gefocussed zijn op zijn spel en het spel van Barcelona. Hij kan er namelijk niks aan veranderen wat Maxi_lopez en Realfan2.0 hiervan vinden. Hij kan ook niet beheersen wat zijn verdedigers doen, want Barcelona is het team met de meeste persoonlijke fouten in heel Europa die tot goals hebben geleid. Hoe hoger het niveau hoe moeilijker het wordt voor de jonge spelers om Messi heen om zich te laten gelden, het wordt vaak beslist op details zodra de focus, agressiviteit en wil er is om een goed resultaat te halen. Neemt niet weg dat iedereen hoopt dat Messi een goede wedstrijd speelt maar dit wil niet direct zeggen dat hij ook scoort of een assist geeft, Ik hoop gewoon dat hij goed speelt, niet teveel balverlies lijdt, en hard werkt zodat het team in staat is om te profiteren als Messi dat geluk niet heeft.

14 februari 2021 om 09:21

Hahaha, soms weet je toch niet wat je leest hier he. Iemand die doodleuk over Messi -de beste (of een-na-beste, om onnodoge discussies hier te voorkomen) speler die er op de planeet rondloopt- zegt: "laat het maar eens zien tegen PSG". Die man sloopt al meer dan 10 jaar op rij elk team man hahah, die heeft echt niks meer te bewijzen hoor. Wij voetbalvolgens weten allemaal dat Messi ook tegen PSG in staat is om beslissend te zijn, met goals/assists maar ook met zijn ongeëvenaarde kwaliteiten aan de bal. Dom alsjeblieft niet zo raar man..

Nouja PSG is wel een ander kaliber hoor. Messie is goed maar niet altijd dus een beetje afwachten

14 februari 2021 om 08:55

Messi is goed, maar niet altijd.... is Messi toch een mens? Nou, kan ik alle posters, beeldjes, kettingen van de Messias weggooien en hoef ik ook niet meer dan de kerk. PSG is van een ander kaliber, maar is in Frankrijk niet ongenaakbaar, stonden vorige week ook gewoon nog derde in de competitie. Laten we PSG ook niet de hemel inprijzen. De enige echte club in vorm is Manchester City en misschien daarachter nog Bayern.

Ik vind die Spaanse media altijd wel grappig. De ene week kunnen ze er niets van en nu winnen ze van een klein clubje als alavez en zijn ze weer helemaal geweldig

14 februari 2021 om 08:58

Misschien het artikel lezen en niet reageren als op de waan van de dag? Ze zijn in la Liga al langere tijd ongeslagen en dat in een heel rommelig seizoen met alle randzaken er om heen, dan kan je misschien een tikkeltje meer begrip voor opbrengen. Het gaat niet alleen om de 5-1 tegen een klein clubje als Alaves. Begrijpend lezen en denken?

14 februari 2021 om 09:27

Barca is 12 duels op rij ongeslagen in La Liga, hoezo alleen 'winnen van een klein team als Alavez'? Messi is bovendien weer in bloedvorm met 8 goals in de laatste 5 competitiewedstrijden en 8 opeenvolgend Liga duels op het scoreformulier met een goal of een assist.

Je kan het ook zien als een open sollicitatie richting PSG om er echt werk van te maken om hem binnen te halen . Het liefst met een vet contact natuurlijk

Tsja, ik denk nog steeds dat we het niet gaan redden tegen Psg, zeker niet over twee wedstrijden. Ik heb geen flauw idee hoe we, met een gemankeerde verdediging, Mbappe af moeten stoppen. Verder oogt Barca wel een team en deze wedstrijd is een goede boost voor het vertrouwen. Echter worden er vandaag fouten gemaakt, die je tegen PSG niet moet maken. Messi lijkt er gelukkig wel zin in te hebben en we hebben hem keihard nodig, maar of ze in Parijs allemaal bibberend voor de tv hebben gezeten gisteren... Ik denk het niet.

Er staat weer iets na lange tijd niets. Messi is fantastisch weer, en er zijn nog jongens die ook enorm belangrijk zijn geweest. Frenkie, Alba, Puig, Pedri, Griezmann en zelfs Dembele. Nu gaat Trincao ook lastig doen en 3x scoren in 2 wedstrijden. Maar ik ben wel verkocht door Puig, wat kan die jongen ballen. Hij ziet het spelletje zoals Xavi en Iniesta dat deden. Samen met Pedri en Frenkie het middenveld van het nieuwe Barca hopelijk.

We zullen zien. Ik heb er een hard hoofd in. We hebben messi wel, maar de andere 10 spelers op het veld doen er ook toe. En barcelona maakt heel veel persoonlijke fouten waar goals uit vallen. Dan kan je bijvoorbeeld messi wel hebben, maar als lenglet weer een eigen goal maakt kan messi daar niks aan doen. Voor mij blijft PSG favoriet. Tegen sevilla had barca ook heel lastig. En de meeste wedstrijden tegen sterkere teams hebben ze niet kunnen winnen. Messi kan alleen doorslaggevend zijn als de rest zijn werk ook goed. Maar als we weer voorbij gelopen worden aan alle kanten dan zou je nog pele en maradona naast messi kunnen zetten het zou niks uit maken.

Barca en Messi spelen indd steeds beter en beter, maar toch is Psg nog altijd favoriet, puur door die zwakke verdediging van Barca.
Ik zou niet weten hoe die 2 centrale verdedigers psg kunnen afstoppen, die zijn echt niet normaal slecht.
Met een fitte Araujo en Pique, had het wel anders geweest, maar zoals het nu is, zie ik Barca niet winnen

Is toch prachtig om te zien hoe Koeman het op de rit heeft daar ? Dit is echt zijn werk met name , wat een zooitje was het toen hij aankwam. De la liga zullen ze niet meer winnen, jammer maar wat hoop ik dat ze het nog halen, of wellicht met het nodige geluk de Cl (al lijkt me dat een bruggetje te ver) Het lijkt wel het seizoen 03-04 onder Rijkaard kwa stroeve start en de huidige resultaten.Er is geen geld , maar met huidige materiaal presteert hij gewoon.Deze prestatie heeft hij bij oranje ook neergezet, en bij Feyenoord ook in 2011. Eigenlijk is Koeman momenteel de allerbeste Nederlandse coach momenteel die er is.

Soms beseffen we niet wat Messi en Ronaldo jaar in en uit presteren! Echt ongekend, niet in woorden uit te drukken. Op deze leeftijd ook. De absolute 2 Goats van het hele voetbaltijdperk.

Speelde barca tegen real madrid? O nee, het was maar tegen deportivo alaves. Als Barca tegen een betere tegenstander speelt wil ik het pas zien. Dit is puur om de wedstrijd tegen psg op te hypen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren