Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaan noemt 'zonder twijfel' beste speler: 'Niet Ziyech, Kuyt of El Ahmadi'

Laatste update:

Davy Klaassen is volgens Henk Spaan de beste voetballer van de eerste seizoenshelft van de Eredivisie. De middenvelder is met negen doelpunten clubtopscorer van Ajax. Spaan koppelt de naam van Klaassen aan enkele van de grootste voetballers die Nederland voortbracht.

/

"Wie de beste voetballer van het seizoen tot nu toe in de Eredivisie is? Niet Hakim Ziyech, noch Dirk Kuyt of Karim El Ahmadi en helemaal Sam Larsson niet", oordeelt de columnist van Het Parool. "Zonder enige twijfel is dat Davy Klaassen, en niet alleen omdat hij negen keer scoorde en vijf keer een beslissende pass gaf."

Klaassen heeft volgens Spaan 'het loopvermogen van Johan Neeskens, het inzicht van Willem van Hanegem en het leiderschap van Johan Cruijff'. Dit wordt het laatste seizoen in de Eredivisie voor de Ajax-aanvoerder, voorspelt de auteur. "'Geniet ervan,' zoals de ober zegt."

Is Davy Klaassen de beste speler van de eerste seizoenshelft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje overdreven dit. Vind zelf Ziyech veel beter. Bij Ziyech heb je tenminste het gevoel dat hij bij een wereldclub kan eindigen, bij Klaassen misschien Everton etc.

24 december 2016 om 12:49

Dat gevoel heb ik bij ziyecht niet hoor. Hij leidt teveel balverlies. En mist fysiek en snelheid voor de absolute top.

24 december 2016 om 13:01

Dat is leuk. Maar dan moet hij wel proberen om meer balverlies te leiden. Want nu geeft hij 10 ballen in de diepte en 9 gaan er fout. Hij wil te graag. En ook tegen psv vond ik hem zeer slordig. Paar keer 1 op 1 in de counter en daar doet hij niks mee. Met iemand van zijn kwaliteiten mag je wel meer verwachtenm

24 december 2016 om 13:10

Meer balverlies leiden, goeie tip haha. Maar even zonder grappen, ziyech speelt natuurlijk nog in een nieuw team en groeit nog steeds. Verwacht hem in de tweede seizoenshelft weer op zn best.

24 december 2016 om 13:22

Dan hoop ik maar dat hij na de winterstop verbeterd. Ik zie dat het spel met hem is verbeterd. Maar tegen heerenveen , twente , psv , az en feyenoord hem ik hem niet gezien. Juist dan heb je ziyech op zijn best nodig.

24 december 2016 om 13:44

Klaassen is de meest effectieve speler. Ik heb hem dit seizoen juist zoveel slechte wedstrijden zien spelen. Tegen PSV was zijn beste wedstrijd in tijden. Zijn goals en Assists verbloemen veel. Vind El Ahmadi echt vele malen beslissender en constanter voor het spel.

24 december 2016 om 14:03

Precies dit. Ik heb veel ajax-vrienden die Klaassen vervloeken om zijn uiterst geringe bijdrage aan het spel. Buiten zijn goals en assist doet hij vrij weinig goed in hun ogen.

24 december 2016 om 16:42

Klaassen is de regisseur in het veld bij Ajax. Ook als hij zelf een slechte wedstrijd heeft zie je hem iedereen sturen en goed zetten.

Kijk je puur naar zaken als 'hoeveel geniale steekballetjes geeft iemand' ed, dan heeft hij zeker mindere wedstrijden gehad. Maar als regisseur is hij onvervangbaar bij Ajax.

De vrienden van je met tactisch- en spelinzicht zullen dit wel zien

25 december 2016 om 10:30

Nou dan lettten je vrienden niet echt op zwollywood.
Verreweg de belangrijkste speler van Ajax alleen praten mensen elkaar liever na dan zelf te kijken.

24 december 2016 om 12:53

Heb dat gevoel eigenlijk ook niet van Ziyech. Voor de echte europese top komt hij tekort. In spanje stikken ze bijna in de Ziyech types die daar allemaal rond lopen.

24 december 2016 om 12:53

Talent en potentie is wat anders dan hoe er op dit moment gepresteerd wordt. Iedereen zal beamen dat Ziyech meer talent heeft dan Klaassen. Maar voor het team van ajax denk ik dat Klaassen minstens zo belangrijk als Ziyech is.

24 december 2016 om 12:55

Dat komt alleen omdat Ziyech creatief meer zijn stempel drukt. Over het gehele spel is Klaassen toch echt wel constanter dan Ziyech. Daarnaast komt het er de laatste paar wedstrijden bij Ziyech ook niet helemaal meer uit.

24 december 2016 om 13:22

Ik vond hem tegen PSV ook erg ongelukkig. Werkte wel hard maar het kwam er niet echt uit. Heeft ook een prima eerste seizoenshelft gedraaid, vooral meeverdedigen pakte hij inderdaad prima op. Ik vind Klaassen alleen constanter. Maar men is gewend dat Klaassen meer dreigend is en met meer diepgang speelt. Maar sinds de komst van Ziyech is zijn rol in het team wat veranderd.

24 december 2016 om 12:59

Dat gevoel heb ik totaal niet bij Ziyech. Heeft me bij Ajax nog niet kunnen overtuigen. Hij wil dat iedere bal een steekpass is of een Schot op goal, maar soms moet je gewoon simpel spelen.

24 december 2016 om 15:02

Het gaat over eerste seizoenshelft. Dan moet je toch zeggen dat klaasen beter heeft gepresteerd dan Ziyech. In potentie is Ziyech misschien beter maar dat heeft ie afgelopen maanden niet laten zien

24 december 2016 om 16:55

Als je Klaassen nooit hebt zien spelen zou je denken dat we het hier over een wereldspeler hebben. Klaassen is absoluut geen slechte voetballer, maar zowel in het Nederlands elftal als Europees heeft hij nog weinig laten zien. Daarnaast ook bij ajax overtuigt hij niet elke week. Nogmaals goede voetballer voor de top van de eredivisie, meer kun je er nog niet over zeggen.

Duidelijk dat spaan niet echt veel wedstrijden van ajax kijkt . Hij was tegen psv uitstekend. En scoort ook veel , maar zijn voetballend vermogen blijf ik matig vinden, vooral voor een club van ajax. El ahmadi heeft meer zijn stempel kunnen drukken dit eerste seizoenshelft.

24 december 2016 om 13:20

Klaassen lijkt inderdaad een beetje onder te sneeuwen op het behoorlijk dynamische middenveld van Ajax. Daarbij heeft hij niet zijn beste seizoenshelft gespeeld, maar heeft Ajax vaak over het dode punt geen geholpen en daar is ie aanvoerder voor.

24 december 2016 om 13:47

Spaan heeft in dat geval Twente Ajax ook niet gezien. Klaassen speelde een draak van een wedstrijd. Ik ben bang dat het tempo in Engeland ook te hoog voor hem is. Aan het eind van het seizoen was hij al vermoeid terwijl hij niet eens een vol seizoen had gespeeld. Dat zou ik zelf wel zorgwekkend vinden als je hoger op wilt

Moeilijk te zeggen wie de beste is. Er steekt er niet iemand bovenuit wat mij betreft

24 december 2016 om 13:59

Spaan overdrijft inderdaad behoorlijk, maar als een middenvelder volgens velen een matig seizoen speelt en toch al 9 competitiedoelpunten heeft gemaakt en 5 assists heeft gegeven zegt dat vooral dat er wel heel erg veel van hem verwacht wordt.

Ook Europees heeft Klaassen de ploeg op sleeptouw genomen.

Wat betreft Ziyech: die moet nog heel wat laten zien voordat ik op gelijke hoogte met Klaassen komt. Aan de bal is Ziyech begaafder, maar hij heeft nog wat stappen te zetten.

Kan me er wel in vinden, Klaassen is een uitstekende voetballer. Om hem nu gelijk met drie van onze beste voetballers ooit te vergelijken is misschien wel een beetje overdreven.

24 december 2016 om 14:53

Dat is niet misschien overdreven; ik vind het zelfs een belediging voor deze mannen.

Klaassen is heeft zeker kwaliteiten, m.n qua dynamiek en effectiviteiit, maar voegt voetballend maar weinig toe.

24 december 2016 om 14:56

Nee ik ben het er echt niet mee eens. Klaassen is een harde werker met veel scorend vermogen en een goede leider. Dat is zeldzaam in de eredivisie en daarom is hij belangrijk voor Ajax. Technisch is hij echter een van de minste bij Ajax. Zal geen man voorbijkomen en zal ook nooit met mooie pasjes gaan strooien. Wat me opvalt in de wedstrijden die ik gezien heb is dat hij ook nog eens zo vaak de bal verspeelt.

Vind het wel weer opvallen dat je dit soort geluiden opeens weer hoort na éã©n (hele) goede wedstrijd tegen Psv. De rest van het seizoen was hij vaak de minste van het veld, en dat zullen veel Ajacieden met mij eens zijn.

Gewaagde uitspraak om hem te vergelijken met spelers die al zoveel meer hebben gepresteerd. Natuurlijk is Spaan bevooroordeeld, maar Klaassen is wel degelijk erg belangrijk voor Ajax. Niet altijd meer zoveel voor het doel als voorgaande jaren, maar scoort evengoed nog veel, verzet beren werk en is ook nog eens goed in de coaching.

Maar wie de beste is van het eerste seizoensdeel, ik kan het niet zeggen. Kuyt vind ik niet, Ziyech haakt denk ik ook af. El Ahmadi is even belangrijk voor Feyenoord als Klaassen voor Ajax denk ik. Maar wie de betere van de twee is, als ik mijn Ajax bril afzet durf ik het zo niet te zeggen. Bij PSV steekt er niemand echt boven uit en van andere clubs heb ik simpelweg te weinig wedstrijden gezien om te kunnen beoordelen.

Klaassen is de beste, want ik dicht hem hem de kwaliteiten toe van voetballers die vele malen beter waren dan hij. Aldus Henk Spaan.

Denk dat spaan wel eens glijk heeft, in de top vraagt men box to box spelers, en dan is klaassen wel top daarom zal hij toch wel eens op hoger niveau dan zyech komen ondanks dat ik geen klaassen fan ben

Deze man kunnen we dus ook niet meer serieus nemen. Klaassen is toch een hele beperkte speler. Ajax is absoluut zijn top. Eigenlijk zelfs iets te hoog nog. Kan technisch totaal niet meekomen.

Bij Klaassen heb ik niet het idee dat hij het gaat maken in het buitenland, beetje een type Siem de Jong (nuttige speler). Bij een Suarez bijvoorbeeld zag je gewoon dat die echt boven de Eredivisie uitstak en dat die ook in het buitenland ging vlammen. Verder is het natuurlijk persoonlijk wie de beste in de Eredivisie is, Kuyt zou ik sowieso nooit noemen, maar ik schat El Ahmadi op dit moment hoger in als Klaassen. Is echt de motor van Feyenoord.

24 december 2016 om 13:22

Waarom haalt iedereen het buitenland erbij? Het gaat hier om de beste speler dit seizoen in de Eredivisie, en dat is voor mij zonder twijfel Klaassen. Hij brengt alles: Goals / assists, leider, harde werker, bepalend in hele Ajax-spel (veel meer dan Ziyech) en een vertolker van het nieuw ingezette beleid (NL jeugdspeler, die op jonge leeftijd al een hoop ervaring meeneemt). Diep onder de indruk van deze jongen.

En ja, ik zie hem ook niet in de absolute top meedraaien, maar dat zegt niks over zijn prestaties op Eredivisie-niveau.

24 december 2016 om 13:48

Met se punten die jij aan haalt, kun je ook stellen dat Jörgensen de beste speler van de eredivisie is. Ik vind dat er heel veel spelers te kort worden gedaan op het moment dat Klaassen de beste speler van de ED genoemd word..

Klaassen speelde de begin periode erg zwak. Pas de laatste paar wedstrijden draait ie goed. Terwijl elamadi het hele seizoen goed draait. Lijkt me een niet eerlijke conclusie.

27 december 2016 om 09:14

Spaan is Ajacied.
Daarom zal hij nooit van zijn leven de veel betere El Ahmadi boven de beperkte Klaassen zetten.
Ik snap ook die hele uitverkiezing voor Klaassen niet en dat veel Ajacieden dan ook nog het verdedigen terwijl nog niet zo lang geleden ook zelfs de Ajacieden Klaassen afkraakten.
Ik denk dat mijn reactie wel verwijderd zal worden met een of andere kut smoes want ik mag nergens negatief commentaar op alles wat Ajax is hebben gezien al mijn verwijderde reacties terwijl ik ook vaak gelijk had zoals nu.

Ben het daar absoluut niet mee eens. Klaassen vind ik persoonlijk een 'net niet' speler zoals we er al zoveel hebben. Een beetje hetzelfde als bijvoorbeeld Wijnaldum. Hebben niet echt specifieke kwaliteiten die echt opvallen en zijn afhankelijk van hun loopvermogen en werklust. Europees gezien is Klaassen niet meer dan een redelijke speler, in Oranje merk je niet eens dat hij erin staat.

Ik snap niet waar Spaan naar heeft zitten kijken, maar ik vind Ziyech en El Ahmadi echt een stuk beter. El Ahmadi is -de- grote man bij de koploper en juist het risico dat Ziyech in zijn spel legt, maakt hem levensgevaarlijk als speler. Klaassen is niet onmisbaar voor Ajax, Ziyech is dat wel net zoals El Ahmadi dat voor Feyenoord is. Bovendien is Guardado in vorm ook beter dan Klaassen.

24 december 2016 om 13:27

Ziyech heeft het voorlopig juist in iedere topwedstrijd laten afweten. Waar was hij tegen psv? Feyenoord? Twente? Heerenveen? Az? Juist in die wedstrijden heb je iemand met de kwaliteiten van ziyech nodig die opstaat.

24 december 2016 om 14:00

Dat komt omdat de balans op het middenveld nog steeds niet ideaal is bij Ajax. Klaassen loopt min of meer dezelfde lijnen als Ziyech waardoor beide spelers elkaar regelmatig in de weg lopen. Ziyech moet nog steeds wennen aan Ajax en zij moeten nog wennen aan Ziyech. Verder is dat ook niet het punt dat ik wou maken. Ik geef alleen aan dat ik Klaassen persoonlijk absoluut niet de beste speler van de Eredivisie vind.

24 december 2016 om 14:32

Ja niet dat ik nou een fan ben van klaassen, want voetballend vind ik hem beperkt. Als ziyech eenmaal zijn balverlies kan verminderen en meer beslissend kan worden is die sowieso beter dan klaassen, maar op dit moment helaas niet

24 december 2016 om 13:38

nee, natuurlijk niet. Wie laat zijn veters nou ook strikken door die gast. Hoeft Spaan bij mij ook niet te flikken, kan ik zelf prima

Klaassen doet het goed dit seizoen inderdaad. Toch heb ik mijn twijfels of hij het ver gaat schoppen in zijn carriere. Verschilt nauwelijks van Siem de Jong. Goede middenvelder met loopvermogen en beiden erg goed gevoel voor timing en het kiezen van positie, maar voetbaltechnisch blijft het gewoon een werkertje waarvoor je niet naar het stadion komt. Nuttige speler voor veel clubs, maar komt te kort voor europese top.

Je zou hem best als beste man kunnen benoemen, maar spelers als El Ahmadi, Haps, Mokotjo, Sanchez doen er niet veel voor onder.

24 december 2016 om 14:26

Dumic onderscheidt zich ook elke wedstrijd en ik de meest scorende verdediger, mag zeker een vermelding krijgen als je mokotjo ook noemt.

24 december 2016 om 14:35

ik ben de moeilijkste niet, en wil hem best in het rijtje plaatsen. Geen idee verder hoe hij speelt, ik let amper op hem

Spaan heeft een zeer indrukwekend en brede kijk op het voetbal. Met name nationaal, alle jeugdtoernooien gaat hij af. Veel wedstrijden bezoeken en anders kijkt die ze thuis wel. Zit er hier absoluut niet naast. Klaassen is nog het beste met cocu en davids (combi) te vergelijken. Spelers die voor het volledige publiek (te) laat en te weinig erkenning kregem door hun specifieke rol. Heerlijke voetballer die na dit jaar hoogstwaarschijnlijk naar Napoli zal gaan voor een heel flink bedrag.

Spaan heeft wel degelijk gelijk. Hij is een middenvelder die alle kwaliteiten heeft. Alleen mis ik nog een goedet vrije trap. Maar de andere genoemde spelers komen op andere terreinen te kort. Wat ik vooral goed van hem vind is dat hij het spel heel snel kan verleggen. Dat zie ik niemand anders in Nederland in Nederland doen. Hij was in het begin van het seizoen wat minder doordat hij moest wennen aan het andere systeem en andere spelers. Ik heb het gevoel dat hij een goede tweede helft van het seizoen gaat draaien.

Uiteraard is Lewis Baker de beste speler van allemaal. Jammer dat hij bij een club speelt die erg wisselvallig is dit seizoen, dan wordt je niet op waarde geschat Nee, Klaassen was de beste (ook qua statistiek). Hij scoort veel als middenvelder en staat er altijd!

Natuurlijk spreekt hij dit uit met een wat overdreven gevoel voor romantiek, maar ik snap wel waar Spaan naartoe wilt. Vooropgesteld, Klaassen heeft in meerdere wedstrijden zeker niet zijn beste voetbal laten zien, maar juist daardoor wordt hij momenteel enorm onderschat. De absolute top zal hij wellicht niet gaan halen, maar alles daaronder zie ik hem persoonlijk zeker bij slagen. De aanjager, de dirigent, de spelintelligentie, een echte captain, een knokker etc, stuk voor stuk aspecten die in je zijn spel en karakter terug kan vinden en die een speler normaliter ver (kunnen) brengen. Ik verwacht ook dat dit zijn laatste seizoen gaat worden, eerlijk is eerlijk hij is ook toe aan een nieuwe stap/prikkel. En let maar op, pas dan besef je wat Ajax straks gaat missen op het middenveld.

Totaal niet mee eens. Vind hem niet eens de beste van Ajax. El Ahmadi die hij zelf ook opnoemt is veel waardevoller dit seizoen dan Klaassen. Niet echt te vergelijken als spelers natuurlijk, maar de invloed die El Ahmadi heeft is zo groot dat Feyenoord het amper kan opvangen en Feyenoord staat toch bovenaan, dus ze doen blijkbaar iets goed.

24 december 2016 om 16:39

Kunnen ze echt wel opvangen. Zelfs als je Kuyt er neer zet moet je 14 van de 18 clubs nog verslaan. Dat afrika cup gedoe wordt overdreven en El Ahmadi is goed maar niet onvervangbaar. Met alle respect de eredivisie heeft zo veel belabberde teams dat wanneer je 1 speler mist je nog steeds kan winnen. Wat lever je nou eigenlijk in dat is wat je je af moet vragen el Ahmadi pakt makkelijk ballen af en is een goede passer maar een middenveld Kuyt, Vilhena en Toornstra heeft genoeg voetballend vermogen, verdedigend oke en een loopvermogen wat geen enkele club in de eredivisie heeft. De meeste wedstrijden die ik van Feyenoord hebben gezien waren bijzonder sterk verdedigend zit het daar goed in elkaar en ze zijn eigenlijk zowat de enige ploeg die met 1-0 kunnen winnen in de eredivisie. PSV en Ajax maken ze niet in het geval van PSV en tegen Ajax wordt vaak nog wel 1 x gescoord.

Dat is echt pure onzin. Klaassen heeft in mijn ogen maar een topwedstrijd gespeeld en dat was tegen PSV. In die wedstrijd was hij fenomenaal en inderdaad een leider, naast zijn jammerlijke dekfout bij de goal van Siem de Jong. Voor de rest blonk Davy uit in dit seizoen in verstoppertje spelen op het middenveld, vaak onnodig druk zetten, heel slecht spelen (qua keuzes) om vervolgens een of twee erin te schieten.

De beste man was overduidelijk El Ahmadi. Hij staat eigenlijk voor alles wat Feyenoord momenteel succesvol maakt. Strijd, opoffering en ziel. Ik denk serieus dat Feyenoord zwaar gaat lijden wanneer hij na Afrika vertrekt. In mijn ogen is hij met zijn leiderschap en gif op het middenveld de reden waarom Feyenoord bovenaan staat.

Als Ajacied vind ik dit zo ontzettend komisch. Klaassen heeft allesbehalve een constant seizoen gespeeld. Ziyech en Schã¶ne waren op het middenveld al belangrijker. Dan heb ik het niet eens over Sanchez en Dolberg. En dat is nog alleen bij dezelfde club als Davy. Kom op Henk Spaan, die hoge leeftijd begint nu wel echt zijn tol te eisen.

Pure onderschat hier. Davey Klaassen is echt zo'n speler waarvan je denkt dat je hem niet mist en dan speelt hij een keer niet en dan zit er een gat in je elftal. Klaassen is iemand die vol voorop gaat in de strijd en zoveel ruimtes dichtloopt en altijd aanvallend z'n mannentje staat.
Hij is zo ontiegelijk belangrijk, maar ik vond Lasse Schone de beste bij Ajax dit seizoen, gewoon de Pirlo van Ajax geworden, wat een gozer is dat zeg (k)lasse schone. Verder vond ik EL Ahmadi ook de beste gewoon meest constant geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren