Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Sommigen bij Feyenoord, ik weet niet zeker wie, wilden me op afstand houden’

Laatste update:

Clubiconen kunnen van grote waarde zijn, maar het gaat niet altijd even soepel. Ajax heeft in het verleden het nodige te stellen gehad met en rondom Johan Cruijff en ook Feyenoord weet hoe het voelt: een intensieve samenwerking met Willem van Hanegem komt maar niet van de grond. Na een erewedstrijd voor de Kromme, eerder dit jaar, leek er iets moois te ontstaan. Dat is inmiddels echter weer afgekapt.

/

Van Hanegem besloot woensdag zelf de stekker te trekken uit een potentiële samenwerking met ‘zijn’ Feyenoord. Hij voelde zich niet serieus genomen en licht donderdag in het Algemeen Dagblad verder toe waarom hij ervoor kiest niets te betekenen voor de Stadionclub. De liefde moet van twee kanten komen, vindt de beroemde oud-Feyenoorder. Hij heeft zich onvoldoende welkom gevoeld.

“Wel als supporter, wel als oud-voetballer, wel als bekende Feyenoorder. Maar niet als een man die Feyenoord echt verder wil en kan helpen met zijn manier van kijken naar voetbal en voetballers. Ik wilde een permanente steun zijn, geen praatpaaltje op afspraak”, aldus de oud-speler en trainer, die Feyenoord in 1993 de landstitel bezorgde. Hij kreeg naar eigen zeggen het gevoel dat er teveel verdeeldheid was over zijn hulp.

“Sommigen, ik weet niet zeker wie, wilden me op afstand houden. Als dat de mensen met geld zijn geweest, dan is dat gevaarlijk”, geeft Van Hanegem aan. Technisch directeur Martin van Geel gaf al aan dat Van Hanegem ‘welkom is’ en dat de telefonische gesprekken en de kop koffie erin blijven. Trainer Fred Rutten zei daarnaast dat hij niet zal schromen het contact met de icoon in stand te houden.

Het is beter dat Willem van Hanegem geen officiële rol speelt bij Feyenoord

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik begin me af te vragen wat Willem nou zelf precies voor ogen had. Hij wil geen praatpaal zijn, maar dat ben je in principe voor als adviseur toch? Men vraagt je mening en bepaalt daarna wat ze er mee doen....

Zo is het bij Ajax (voor zover ik kan inschatten) ook geregeld. Alsof Cruijff daar echt voor de volle 100% altijd in het gelijk gesteld wordt en alles wat Cruijff zegt ook écht gedaan wordt. Voor een heel groot deel wel, maar er zijn ook voldoende zaken waar Cruijff minder verstand van heeft.

Ergens heb ik het idee dat Willem had verwacht daar ff de touwtjes in handen te krijgen en dat men de rode loper uit zou leggen. Wellicht waren de verwachtingen van Willem zelf een beetje té hoog.

17 juli 2014 om 09:45

Ga van hanegem nou niet vergelijken met cruijf, die man heeft wel een tikkie meer verstand ervan dan brompot van hanegem, ik ben blij dat ze hem niet willen zou de hele dag veren in clasie zijn hol steken...

17 juli 2014 om 09:50

ik vergelijk van Hanegem nergens met Cruijff, ik vergelijk de rol van adviseur met elkaar....

17 juli 2014 om 10:18

@fron010

Sowieso vergelijkt lazylen van Hanegem nergens met Cruijff.

En daarbij, waarom heeft Cruijff er meer verstand van dan Van Hanegem? Omdat Cruijff een betere voetballer was? Van Marwijk en Louis van Gaal waren ook geen wereldvoetballers en presteren zij als coach niet beter dan bijv. een Ruud Gullit die fantastisch kon voetballen? Dat vind ik altijd wel zo'n geneuzel.

17 juli 2014 om 10:06

@ Lazylen

Wanneer mensen de columns van Willem van Hanegem bekijken, zijn trainerscarriere en zijn analyses op de TV kom je al heel snel tot de conclusie dat je deze man niet te dicht bij je selectie wilt hebben. In alle 3 blinkt uit namelijk uit in onkunde. Begrijp me niet verkeerd, Willem van Hanegem was een ongelofelijk grote voetballer. Maar niet alle goede voetballers zijn goede trainers.

Waar Willem op tv regelmatig zegt, die wedstrijd heb ik niet gekeken
Waar Willem in zijn columns regelmatig alleen maar positief over Feyenoord schrijft en alleen maar negatief over andere clubs merk je zijn subjectiviteit al.
En waar hij als trainer ook niet uitzonderlijk was.

Nee, als Feyenoord zijnde snap ik at je een icoon dicht bij wilt houden. Maar dan wel een icoon die ook daadwerkelijk wat toevoegt. En als een icoon dat niet is, dan is hij een erelid en kan hij langs komen wanneer hij wil. Maar dan heeft hij niets te zeggen over de club.

17 juli 2014 om 10:54

Hoe of wat de persoon Van Hanegem doet of is maakt mij niet zo veel uit, dat hoef je me ook in een veel te lang verhaal niet te vertellen.

Het gaat mij erom wat hij zelf verwachtte van zijn samenwerking met Feyenoord. Hij slaat nu - zoals zo vaak - om zich heen, maar vertelt nou niet wat hij nou precies wilde en wat zijn eigen verwachtingen waren. Met de term: 'feyenoord verder helpen' zeg je in feite niets. Daar zijn er namelijk duizenden van in Nederland.

17 juli 2014 om 10:22

Klopt wel wat je zegt.

Aanvullend vind ik hem veel te negatief.

Denk altijd bij dit soort gasten, weet je het allemaal beter en wil je het voor je zeggen hebben dan moet je de club maar kopen.

Dan heb je zeggenschap

17 juli 2014 om 09:37

Hahaha inderdaad, 1999 zat Van Hanegem bij AZ. Slordig hoor.

Inderdaad Willem, ze willen je op afstand houden. Waarom? Omdat ze geen tijd willen verspillen aan het luisteren naar de onzin die je constant uitkraamt over voetbal. Omdat ze begrijpen dat er binnen de club minimaal 50 mensen rondlopen die meer van het hedendaagse voetbal snappen dan jij. Of omdat ze doodmoe worden van het feit dat je elke keer loopt te zeuren als Clasie niet de volle 90 minuten speelt en al je andere negatieve gezeik in de media.

En misschien ook wel omdat ze je niet wilde beledigen met een erebaantje ver van de selectie af.

Willem, je was een topvoetballer. En hoewel de beste voetballer ooit bij Feyenoord eigenlijk niet meer genoemd mag worden bij die club, was jij de op één na beste ooit. Misschien wel de op één na beste Nederlandse voetballer ooit. Doe de meerderheid van de voetbalfans in Nederland een plezier en breng een DVD uit met je beste voetbalmomenten en grijp het moment van de presentatie van die DVD aan om voor eens en voor altijd op de achtergrond te verdwijnen.

17 juli 2014 om 09:52

Ik wil het moment van Clasie en 90 minuten eruit lichten. Sinds Clasie er fris en fruitig bij was gekomen bij Argentinië liep het een stuk beter. Wellicht hadden we beter met hem kunnen beginnen en in de 70e minuut een half fitte De Jong in brengen om wat te forceren, maar dan wel voor Wijnaldum of Sneijder (dat Wijnaldum naar 10 gaat).

Clasie is een goede speler en helaas wat onderschat in Nederland. Mede door Johan Derksen denk ik. Hij noemt Clasie vooral een bijtertje en tekort komen voor het Nederlands elftal. Toen Clasie tegen zowel Argentinië als tegen Brazilië zo goed speelde, hadden ze niks over hem te melden. Zelfs niet dat ze het al die tijd verkeerd gezien hebben. Ik hoop van harte dat hij blijft en Nederland hem in een ander licht gaat zien, want dat verdient hij.

17 juli 2014 om 10:14

@ Pythonmaniac

Clasie heeft goed gespeeld tegen Argentinië en Brazilië. Alhoewel ik de prestatie tegen Brazilië wel in het juiste daglicht wil zetten. Dat was echt geen bijzondere ploeg. Kroatie verloor door de scheidsrechter, Duitsland liep er met 7-1 over heen en de andere wedstrijden waren verre van imponerend.

Tegen Argentinië speelde hij een degelijke partij en kwam er meer voetbal in het spel. Daartegenover staat dat Ron Vlaar in die periode vaker in moest grijpen bij Lionel Messi.

En Clasie in de eredivisie, een leuke voetballer maar nog steeds niet uitzonderlijk. Heeft ook in de topwedstrijden regelmatig een diepe ondergrens opgezocht en gevonden. De Knvb beker tegen Ajax met 3-1 was daar een mooi voorbeeld van.

Bij Clasie is het meestal kiezen of delen. Kies je hem voor het verdedigende aspect zoals hij bij Feyenoord speelt is hij voetballend stukken minder. Kies je meer voor het voetballende aspect zoals bij het NL elftal tegen Argentinië zijn er andere mensen die hem moeten helpen met zijn tegenstander op pakken. Dat hij beiden beheerst is goed, maar hij beheerst het niet beide tegelijkertijd.

Al met al een leuke voetballer, maar dat Willem van Hanegem liep te verkondigen dat Clasie basis moest spelen was totaal ongegrond.

17 juli 2014 om 10:25

Ongegrond wil ik niet zozeer zeggen @D-Bergkamp.

Als je ziet wie allemaal op het middenveld kwamen staan, Blind, Wijnaldum, Fer en De Guzman.

In de eerste paar wedstrijden werd De Guzman opgesteld. Ondanks zijn zwakke prestatie werd hij alsmaar opgesteld.

Wijnaldum is een echte 10 en die zet je niet op het middenveld neer als controleur. Fer raakte licht geblesseerd maar was nog de meest verdienstelijke en realistische.

Blind komt in een 5-3-2 systeem het best naar voren op links, juist omdat hij minder verdedigende taken uit hoeft te voeren en aan de linkerkant zijn spel kan spelen.

Wat dat betreft was het apart dat Clasie maar geen speeltijd kreeg. Ik bedoel, dat is hetzelfde als dat Verhaegh helemaal geen speeltijd zou krijgen (wat hij dus wel kreeg maar dat terzijde) omdat Kuyt op rechtsback werd geposteerd achter Janmaat. Dan speelt er iemand op jouw plek, die volgens het profiel van Louis van Gaal niet eens op jouw plek hoort te spelen.

17 juli 2014 om 10:38

@ Phytonmaniac

Als ik heel eerlijk ben had Clasie nooit mee mogen gaan met het NL elftal. Als ik bedenk dat Vurnon Anita gewoon 37 wedstrijden speelt bij Newcastle op de CVM positie en 10e word in de premier league. Dan had die naar mijn idee de voorkeur moeten krijgen. Omdat deze in alles gewoon 1 a 2 stappen verder is dan Clasie. Dat daargelaten.

De eerste keuze van Louis van Gaal was De Guzman naast Nigel de Jong.
Nigel de Jong spreekt voor zich en hoef ik niet uit te leggen.

- Maar de Guzman was ook logisch. Iemand die ongelofelijk veel meters aflegt, fysiek stukken sterker is, kopsterker is en verdedigend ook sterker is dan Clasie. Voetballend weliswaar minder. Maar we speelde met alle respect tegen Spanje dus was een verdedigendere speler logisch.

- Wijnaldum
Deze werd opgesteld vanwege het feit dat hij voetballend beter is dan Jordy Clasie. De gedachte bij Louis van Gaal was dat hij Wijnaldum de connectie tussen verdedigng en aanval kon worden zodat Sneijder niet helemaal alleen kwam te staan. Dit pakte deels verkeerd uit want deze connectie is hij nooit geworden. Maar hij presteerde zeker wel goed, veroverde heel veel ballen, liep gigantisch veel meters en haalde behoorlijk veel druk van de verdediging af. Al met al heel goed te verklaren waarom Wijnaldum daar kwam te staan

- Daley Blind
Daley Blind heeft dit seizoen gewoon laten zien heel goed te kunnen spelen opd e CVM positie. Is voetballend gewoon goed, heeft genoeg loop vermogen. Maar het voordeel dat hij heeft tegen over Clasie. Vele meer ervaring met grotere tegenstanders en betere tegenstanders. Ook in de algemene ervaring op eredivisie liep Daley Blind gewoon voor op Clasie. Dus wederom een keuze die te rechtvaardigen is.

- Leroy Fer

Deze heeft eigenlijk niet op de CVM positie gestaan. Deze kwam tegen Chili in het veld als vervanger van Wesley Sneijder en moest voorin met zijn lengte maar oorlog gaan maken.

Al met al, de keuzes waren heel goed te rechtvaardigen van Louis van Gaal.

17 juli 2014 om 11:09

@D-Bergkamp

Nogmaals, Wijnaldum hoort niet op de positie waar De Guzman vervangen moest worden. Logische keuze ja, De Guzman als eerste keus. Echter speelde hij een vrij teleurstellend WK. Blind was gewoon nodig voor op de linksback positie en Fer licht geblesseerd. Als je dan alsnog één van de drie spelers op de positie boven Clasie opstelt, breng je automatisch een zwakte in je spel.

Of je zet er een half fitte speler neer, of je zet er een speler neer die daar nooit speelt of je zet er een speler neer waardoor een andere positie weer zwakker bekleed wordt.

En over dat het tegen Brazilië was. Je speelt wel tegen het thuisland dat voor eigen publiek iets recht te zetten heeft na de 7-1 nederlaag tegen de Duitsers.

Ik wil alleen maar zeggen, dat Clasie eigenlijk een logischer keuze is dan Fer, Wijnaldum of Blind voor op die positie en dat zeg ik niet als Feyenoorder. Stel dat Sneijder geblesseerd raakte en je zet ik noem maar wat, De Jong op de plek van Sneijder neer in plaats van Wijnaldum en je zet De Guzman en Blind op het middenveld daarachter. Dat is toch vrij onlogisch, puur omdat je een bepalende speler op die plek wilt? Dan kan je beter Wijnaldum op 10 zetten en De Jong met Blind, Clasie of De Guzman op het middenveld zetten.

Let op, zet je Blind op het middenveld, dan absoluut niet Kuyt als linksback. Wat dat betreft hadden de heren van de VI wel gelijk. Het is een schande dat je een aanvaller als verdediger neerzet, dat is een regelrechte belediging voor de verdediging op het Wk.

Datzelfde had ik dus voor Clasie, dat Wijnaldum op zijn plek kwam. Dat is een regelrechte belediging voor hem, terwijl hij het wel in zich heeft maar het niet mag laten zien.

17 juli 2014 om 11:12

Mag ik vragen hoe oud jij bent? Ik ben wel klaar met dat gedweep over Cruijff (en Van Hanegem). De reden dat Van Hanegem niet serieus wordt genomen is omdat het voetbal gewoon lichtjaren verwijdert is van het spelletje dat hij vroeger speelde.

Het is in Nederland een soort nationale consensus dat Cruijff de beste voetballer van Nederland is geweest. Maar je kan hem beter beschrijven als 'de beste voetballer van het wandelvoetbal'. Merk ook op dat de mensen die het hardst roepen hoe goed deze iconen zijn, vaak mensen van inmiddels bejaarde leeftijd zijn die toen ze jong waren nog harde plassertjes kregen van hun idool.

Ik vind het inmiddels wel eens tijd dat een nieuwe generatie zich tegen deze oude iconen gaat afzetten, want ze worden nu wel naar ongekende proporties gedragen. Ik raad je aan een keer een filmpje op youtube te bekijken van deze oud-spelers en je zult tot de conclusie komen dat het allemaal wel mee viel.

Is ook logisch. Als ze in een tijdperk spelen waar voetbal een parttime iets was en velen daarnaast nog schoenenverkoper o.i.d. waren.

Ik vind het daarom ook helemaal niet erg dat een Van Hanegem nu (opnieuw) geweigerd word. Het is tijd voor de oude garde om de boel los te laten. Nieuwe generaties moeten opstaan, met nieuwe vertegenwoordigers.

17 juli 2014 om 12:21

Cruyff heeft ook bij Feyenoord gespeeld en is dus ook de beste Feynoordspeler ooit.

17 juli 2014 om 14:41

Dat zeg ik ook, alleen refereer ik naar 'de speler die niet genoemd mag worden'. Er zijn nogal wat Feyenoorders die er helemaal niet blij mee zijn dat hun beste speler ooit eigenlijk een Ajacied was die alleen maar wraak wilde nemen op zijn oude club.

Wat erg allemaal. Maar Willem wie zit er nou op jou te wachten? Wees eerlijk de meeste aanbidden jou alleen vanwege je geschiedenis. Daar krijgen ze dan een zwak voor. Maar je bent altijd zo lekker kortaf en weet het altijd in 1 woord te vertellen. Daarnaast lijk je wel een beetje op Johan Cruijff. Alleen Cruijff heeft geluk gehad dat het bij Ajax nu niet meer verder kan. Bij Feyenoord gaat het nu allemaal volgens plan. En heb je op zich zo zeikerd als Willem niet nodig. Hij voelt voor elk klein dingetje zich al benadeeld. Denkt vaak ook niet na bij eventuele beslissingen. Dat noemt ie dan voetballend visie.

17 juli 2014 om 09:33

Hij lijkt op Cruijff omdat ze beide clubiconen zijn. Maar Cruijff weet waar hij over praat en heeft echt verstand van het spelletje, van organisatiestructuren (in en buiten het voetbal) en zet zich op allerlei fronten in om het voetbal wereldwijd te promoten, vooral ook op plekken en bij mensen die het moeilijk hebben.

Van Hanegem zeikt alleen in een rot krantje en komt op TV zijn negativiteit verspreiden.

Ik ben het in heel veel dingen niet met Cruijff eens en heb niets met de clubs waar hij zich mee verbindt, maar hij staat wel ergens voor en heeft ook na zijn voetbalcarriere laten zien dat hij over meer beschikt dan een fenomenale set benen/voeten.

17 juli 2014 om 09:33

Wie ben jij als ajaxcied om dat te zeggen....een clubicoon zoals Willem moet er altijd bij betrokken worden.

17 juli 2014 om 09:36

Als hij niks inhoudelijks heeft wat hij kan vertellen. Wat moet je dan met hem. Ook altijd met zijn columns. Als bijvoorbeeld Ajax de titel wint. Dan ligt het niet aan Ajax maar aan de tegenstander. Verliest Feyenoord dan ligt het weer aan de mentaliteit. Hij heeft voor alles altijd een oplossing. Maar hij komt nooit vooraf met een oplossing. Lekker makkelijk na 90 minuten een conclusie trekken. Dat kan iedereen, maar het zit het in hem dat jij vooraf de eventuele kansen en zwakheden kan bepalen.

17 juli 2014 om 09:40

Waar ik ook een schijt hekel aan heb. Is dat mensen als Willem het altijd via de media moeten verkondigen. Waarom kan je zoiets niet inhoudelijk voor je houden. Of gewoon als de media het vraagt, dat je dan zegt van we komen niet tot elkaar. Dan heeft iedereen er vrede mee. Maar Willem moet weer zeggen, het zal wel iemand met geld of iets dergelijks zijn. Het zijn gewoon figuren die op zoek zijn naar aandacht. Zodra ze die niet krijgen gaan ze raar doen. Kijk die columns maar van hem elke maandag. Nu is het weer dit en dat. Eredivisie net zo kwaliteitsniveau als ergens in Finland of Letland. Maar sinds we met alle Eredivisie spelers de halve finale op het WK hebben gehaald. Dan zijn we toch in het algemeen wel hele goede spelers.

Daarnaast blaast hij ook altijd van de kerk af met Clasie. Ik snap hun verleden etc, ze hebben een band. Maar waarom moet altijd Clasie 100x in de media worden geroepen bij Oranje. Er zijn ook andere betere spelers en ene meneer Van Gaal weet heus wel wie hij wel of niet kiest. Wie ziet Van Gaal meer Clasie of ziet Willem Clasie meer?

Van Hanegem je hebt nu je kans gehad en nu niet meer de hele tijd jammeren en zeuren, accepteren dat je rol bij Feyenoord echt voorbij is.

Mijn gevoel zegt dat meneer van Geel zelf degene is die hem "op afstand" heeft gehouden. Krijg een nare bijsmaak bij de zin in het voorgaande artikel dat ze de kop koffie en het telefoongesprek behouden. Dat komt bij mij zo ontzettend denigrerend over.
Volgens mij heeft van Geel een win-win situatie gecreëerd. Hij wordt niet aangekeken op een afwijzing richting De Kromme, maar hij is er wel vanaf.

Afgezien of Willem echt wat zou hebben bijgedragen trouwens, maar dat is een andere discussie.

17 juli 2014 om 09:41

Willem zou graag iets doen. Maar hij zou niet verantwoordelijk willen zijn. Beetje raar vind je niet, waarom wil je dan zo graag Feyenoord helpen? Dan kan zoiets toch makkelijk via de telefoon af en toe. En als ze daar niet op zitten te wachten. Wat ik mij goed kan begrijpen moet je dat ook niet doen.

Het gaat nu goed met Feyenoord en die hebben geen zin onnodige pietpraat van Willem.

17 juli 2014 om 09:46

Mwaa, Cruijff wilde ook graag iets doen maar trok zich ook terug toen hij verantwoordelijkheid kreeg. Een beweging die Cruijff vaker heeft gemaakt dan van Hanegem, dis die kritiek snap ik niet zo goed.

Dat van Hanegem gewoon niets toevoegt bij welke club dan ook en dat zelf niet begrijpt, dat is het echte probleem hier.

17 juli 2014 om 09:49

@hoppa

Ik vind het zelf maar raar. Maar het is allemaal nu gebeurd. Maar wat me 1 ding opvalt is dat iedereen Willem maar zielig vind. Dat is het enigste wat bij mij opkomt. Laat hem wat met de jeugd doen. Of zet hem bij het eerste. Het lijkt nu meer op hij is een clubicoon en laten we maar wat geven toch.

17 juli 2014 om 09:48

Nou wat ik dus begrijp en gelezen heb van wat Willem zelf heeft geschreven, wilt hij nauw betrokken zijn bij bepaalde besluiten. Zo ook het praten met Clasie om hem over te halen langer te blijven en met de beslissing rondom Boulahrouz.

Als hij een echte Feyenoorder is, en dat is hij, en hij is betrokken met Clasie, ook dat is hij, dan moet hij zonder overleg met directie Clasie overhalen langer te blijven. Dat is voor zowel zijn ontwikkeling als voor Feyenoord het beste. Daar heb je geen officiële functie voor nodig. Zelfs geen onofficiële.

Met betrekking tot Boulahrouz en andere transfers, Rutten en Van Geel weten maar al te goed wie ze aan moeten trekken. Vooral bij Van Geel moet je er vertrouwen in hebben. Natuurlijk kan je ook pech hebben, kijk alleen al naar Singh, maar met Janmaat, Vormer en Mathijsen heeft hij weer 3 belangrijke spelers gehaald. Ook is Hahn een goede keeper voor in het doel, niet alleen gebaseerd op de wedstrijd Feyenoord - Dordrecht maar op zijn uitstraling en potentie algeheel.

Daar heb je dus Van Hanegem echt niet voor nodig. Wat hij betekend heeft voor Feyenoord maakt van hem een eeuwige held. Mijn advies aan Willem (uit eigen beweging en zonder officiële functie) luidt dan ook:

"pak de rol van eeuwige held met beide handen aan en probeer niet in de rol van eeuwige zeurpiet te kruipen. Iedereen wilt u als held blijven herinneren, koester dat moment en probeer het niet te veranderen."

Hij kan vast wel iets voor de jeugdspelers betekenen. Vertrouwenspersoon. Jeugdspelers helpen over tegenslagen te stappen, ze verwelkomen en uitzwaaien bij de club. Hele emotionele man, huilt om elk wissewasje. Neem dat Clasie-interview nou..

17 juli 2014 om 10:03

Dan weet je dus niks van de relatie tussen v Hanegem en Clasie.. Clasie heeft t vroeger niet makkelijk gehad..

Als Willem nou gewoon zegt dat hij er het liefst bij is met zijn voetbalschoenen aan, dan is hij eerlijk.
Nu blijft hij er omheen draaien

17 juli 2014 om 09:48

Tja, iemand moet die goaltjes op zijn plek zetten en de hesjes uit het materiaalhok halen als Rutten dat weer eens vergeten is?

Als Willem daar zijn voetbalschoenen bij aan wil doen, dan is dat toch prima?

Ben blij toe, heeft als coach weinig wat betekent en zijn kijk op het spelletje is gewoon lachwekkend allesdat feyenoord aanraakt is 9/10x geweldig en andere teams zijn helemaal niks volgens meneer dan ben je niet serieus meer te nemen.

Ik word hier nu wel een beetje moe van eerlijk gezegd. Waarom moet dit steeds weer in de media komen? Feyenoord heeft natuurlijk graag dat Willem af en toe helpt, maar het is toch hun keuze in wat voor mate dat "helpen" dan precies is. Persoonlijk word ik moe van Willem en zijn gedachten over voetbal.

Ik snap het wel dat ze Willem niet hoeven. Wat een azijnzeiker 1e klas is dat. Objectief zijn kan hij ook al niet. Ik zeg daarom, Willem hou lekker je mond. Dan kunnen mensen zich de positieve dingen van vroeger blijven herinneren.

17 juli 2014 om 09:59

Omdat willem een narcist is die het liefst de hele dag in de spotlights geknuffeld wil worden. Deze man heeft heel veel moeite met het verlaten van de spotlights en is blijkbaar echt van mening dat hij feyenoord kampioen kan maken. Wordt tijd dat ze hem in niet mis te verstane woorden afserveren.

Ok Willem. En nu is het de hoogste tijd om een keer die vervelende waffel van je dicht te houden en lekker terug in je mand te gaan liggen. Wat kan deze man zeuren en zaniken over anderen zeg. Accepteer gewoon dat ze je niet moeten. Waarschijnlijk om zijn negatieve karakter en omdat alles wat uit zijn mond komt wel dronkemansgebrabbel lijkt. Zou heel fijn zijn als van geel gewoon zou zeggen: Willem is een moeilijke vent die verbaal niet zo sterk is. Daar hebben wij bij feyenoord he-le-maal niks aan.

17 juli 2014 om 10:25

@ Josephius

Ondanks dat ik je standpunt omtrent Willem begrijp, is de manier waar op je het hier neerzete wel heel erg disrespectvol jegens één van de grootste clubiconen en één van de beste Nederlandes voetballers aller tijden.

Willem verkondigt zijn mening en gelooft heilig in zijn eigen mening. Ondanks dat deze heel erg gekleurd is op een aantal vlakken. Maar dat betekent niet dat Willem helemaal geen waarde kan hebben voor Feyenoord.

Bijvoorbeeld omtrent Clasie, de relatie tussen Willem en Jordy is ongelofelijk goed. ALs je Willem inschakelt kan je Clasie misschien overhalen om langer te blijven.

17 juli 2014 om 10:57

Als voetballer was ie natuurlijk legendarisch en fantastisch maar in de media vind ik hem almaar vervelender worden. Begon bij VI, waar ie op bijna alle vragen zei: ach joh, wat kan mij dat nou schelen man? Nu is ie al zo lang v geel er zit bezig een rol binnen Feyenoord te krijgen wat niet lukt. Tevens ziet ie zelf in dat mensen binnen Feyenoord hem niet moeten. Maar hij blijft maar doorgaan en doorgaan. Hij zou moeten snappen dat Feyenoord niet op zijn aanwezigheid zit te wachten en af en toe een telefoongesprek of een bakje koffie drinken genoeg vindt en dat ze hem het liefst niet officieel afwijzen uit respect voor zijn prestaties als speler en trainer

17 juli 2014 om 10:25

Dat zou inderdaad wel duidelijkheid scheppen. Probleem is dat van geel niet dezelfde status als wvh heeft bij feyenoord. Dus als hij zegt dat wvh een oude seniele nikszeggende/toevoegende kerel is zal dat zeker op termijn alleen maar tegen hem gaan werken.

17 juli 2014 om 10:52

Ja, dat begrijp ik. Eigenlijk een onmogelijke situatie voor Martin van Geel. Je ziet aan alles hoe ongemakkelijk hij dit vindt maar hij blijft netjes en beschaafd. Is wel te prijzen.

17 juli 2014 om 11:48

Wat dat betreft is het van wvh weer niet netjes om het zo te spelen, zeker om dat via de media te doen. Misschien niet bewust gedaan, maar door het spel zo te spelen heeft hij Van Geel in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd. Tevens laat dit heel verhaal weer te veel ruimte voor speculatie. Daarnaast geeft wvh aan dat hij het gevoel heeft dat een aantal mensen tegen zijn komst waren. Niet wetende wie suggereert hij toch weer dat het om de mensen met geld gaat, ik denk dan bijv. Pim Blokland ofzo. Maar als je het niet weet suggereer dan ook niets.

Ik ben van mening dat deze mannetjes teveel invloed krijgen bij een club. Zoals Van Hanegem bij Feyenoord en Cruijff bij Ajax. Ik denk de heren maar niet in willen zien dat Ajax en Feyenoord meer zijn dan alleen Van Hanegem en Cruijff. Ze moeten eens stoppen met de club claimen. Want als ze het even niet zint, gaan ze zielig lopen doen.

17 juli 2014 om 10:28

@ Svsdoo

Cruijf heeft het op een hele andere manier gedaan. Deze had en heeft als één van de weinige personen voldoende aanzien bij de gehele achterban om een dergelijke coupe te kunnen plegen. En achteraf kunnen we gerust concluderen dat het niet slecht heeft uitgepakt.

Tegelijkertijd is Cruijf al veel en veel minder actief bij Ajax. Hij doet nog regelmatig een vergadering mee en zit soms met Zwarts op de tribune bij de toekomst te kijken. Maar de beslissingen heeft hij allang niet meer genomen. Dat gebeurt de laatste jaren al zonder hem.

Cruijf dient gewoon als klankbord. Als de Boer, Overmars, Sar, Bergkamp, Jonk een andere kijk ergens op willen hebben, een bevestiging van iets of juist een mening over iets willen hebben bellen ze JC op. Deze geeft ten allen tijde zijn eigen ongezouten mening. En dat Cruijf een aparte (maar excellent werkende) visie op voetbal heeft mogen we toch ondertussen wel concluderen.

Het is toch heerlijk als je trainer/bestuurder bent en je kan advies vragen bij zulke mensen?

17 juli 2014 om 11:16

Advies vragen is toch echt wat anders hebben dan een rol van betekenis hebben in een club... En een advies vragen is altijd goed, zeker aan een Cruijff of personen van "gelijke strekking", maar ze moeten niet doen alsof ze dan ook maar gelijk een functie hebben in een club... En dat doet Van Hanegem naar mijn mening iets teveel de laatste tijd.

Als Willem echt zo groot is stapt hij over die mensen heen. In een bedrijf heb je altijd mensen die tegen een bepaalde benoeming zijn. En in hoe ver heeft Willem met die mensen te maken? Vrij weinig lijkt me. Hij zou in dienst treden als adviseur.

Het is maar goed dat Willen niet komt.hij zorgt voor onrust bij de club.dat weet ik wel zeker.het gaat nu prima bij de club en dat moet zo blijven.

Grote voetballer geweest of niet, maar ik wordt een beetje moe van Willem van Hanegem......
De laatste jaren loopt ie alleen maar te zeiken, te klagen en onzin te verkondigen.

Of het nu gaat om een functie over spelers, over Feyenoord, over de Kuip of bestuursleden bij Willem is het nooit goed lijkt wel. Die gozert heeft altijd wat te zaneken!

Hij wordt vaak vergeleken met Cruijff, alleen heeft Cruijff wel degelijk verstand van het hedendaagse voetbal en heeft hij een duidelijke visie waarmee hij een club ook daadwerkelijk kan sturen en naar boven kan brengen.

Willem heeft dit absoluut niet, alleen doordat hij een wereld voetballer was uit de generatie Cruijff krijgt hij nog steeds de kans, maar in mijn ogen volkomen onterecht.
De voetbal visie van Willem is van voor het jaar 2000 en dat gaat niet meer, alleen weet hij dat zelf nog niet!

.......misschien weet hij het ook wel en is ie daarom afgehaakt............

17 juli 2014 om 13:37

Ik als Feyenoorder heb veel respect voor van Hanegem. Maar wat wil die nou eigenlijk? Wil je op de stoel van van Geel gaan zitten ? Ik snap niet wat ie nou nog meer van Feyenoord verwacht.

17 juli 2014 om 15:56

Tis ook mijn club, maar respect voor hem? Voor wat dan nog, alleen maar omdat hij goed kon voetballen en als trainer goed gepresteerd heeft in de jaren 90?
Tegenwoordig valt er weinig respect meer voor hem op te brengen door zijn gezeur, geklaag en alle onzin die hij verkondigd.

Hij is in de 70 en staat totaal niet open voor een andere denkwijze.
Feyenoord geeft hem als nog het respect d.m.v. een job, is het weer niet goed.
Wederom is er weer van alles verkeerd en zijn er mensen zogenaamd niet blij met hem.

Eigenlijk heeft van Hanegem geen respect meer voor Feyenoord, terwijl ze het harstikke goed doen de laatste jaren!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren