Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sjaak Swart noemt speler die hij naast Martínez het meest mist bij Ajax

Laatste update:

Sjaak Swart mist leiders in het huidige Ajax, zo zegt het clubicoon in gesprek met het Algemeen Dagblad. Mister Ajax ziet dat veel aankopen die zijn club afgelopen zomer deed overbodig zijn en denkt regelmatig terug aan steunpilaren uit de afgelopen jaren. Swart was vooral gecharmeerd van de naar Manchester United vertrokken Lisandro Martínez, maar heeft ook nog altijd een zwak voor Nicolás Tagliafico.

Swart is niet onder de indruk van het huidige Ajax. De Amsterdammers verkochten afgelopen zomer voor meer dan 200 miljoen euro aan spelers en dat is volgens de 84-jarige oud-prof goed terug te zien. “Lisandro Martínez mis ik het meest. Hij was zo snel en zo sterk. Zijn landgenoot naast hem ook, hoor. Ook zo eentje die je drie keer voorbij moest. Leiders mis ik in dit team. Vroeger hadden we er wel vijf. En als je er even niks van bakte of te weinig aan deed, kreeg je meteen op je sodemieter.”

Met aankopen als Jorge Sánchez en Florian Grillitsch kan Ajax niets, zo zegt Swart. “Dan kun je beter in je eigen vijver vissen.” De Muiderberger heeft een eigen formule waarmee hij berekent of een aankoop van Ajax geslaagd is. “Als je minimaal 25 van de 34 wedstrijden goed speelt. Niet minder. Zo moet het zijn bij Ajax. En 80 procent geven is niet genoeg als je weet dat onze tegenstanders meer dan 100 procent geven.” Swart is overwegend tevreden over de start van John Heitinga als trainer. “Het is nog niet top onder John Heitinga, maar ik vind dat hij het aardig doet. Hij geeft tenminste het gevoel dat van een mislukt seizoen nog iets gemaakt kan worden.”

De Graafschap
Jegens De Graafschap koestert Swart geen wrok meer. Ooit foeterde het clubicoon dat hij hoopte dat de Doetinchemmers zouden degraderen, nadat Ajax het kampioenschap in 2016 uit handen gaf op De Vijverberg door met 1-1 gelijk te spelen. “Dat ik dat destijds in het stadion riep, kwam vooral door hun voorzitter. Die was zo brutaal door blij te zijn met het punt, ook voor PSV, terwijl zij er niets aan hadden. Ja, toen schoot ik even uit mijn rolletje.” Swart sprak in aanloop naar de kwartfinale donderdagavond ook met De Telegraaf en ging daarin een stapje verder. “Ik hoop dat De Graafschap promoveert”, zei hij met een knipoog.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal mee eens, was al onterecht dat blind vorig jaar voor hem zoveel speelde maarja ajax draaide prima dus dan verandert er niet snel iets. Zo erg ondergewaardeerd die jongen met zn drive en inzet.

2 maart 2023 om 11:36

Maar Tagliafico is volgens de maatstaf van Sjakie niet echt geslaagd bij Ajax. In de laatste 3 seizoenen komt hij maar 1x aan zijn 25 vd 34 wedstrijden.

Door de ontwikkeling van Martinez was het Blind of Tagliafico.

Na het vertrek van Martinez had Ajax vol in moeten zetten op Blind en Tagliafico...(hoewel ik met Schreuder aan het roer daar ook niet al het vertrouwen in had)

Maar wat verlang ik terug naar Blind en Tagliafico als je ziet hoe het nu gaat (i.p.v. Bassey en Wijndal)

* Aan alle Blind-haters, kom er maar met gestrekt been in, ik vind het prima!

2 maart 2023 om 10:02

Zoveel Blind haters zijn er niet meer, volgens mij zien velen in dat Blind best had gekund op LB met een Bassey op LCV om met snelheid te compenseren. Echter, blijft ik het nog steeds onbegrijpelijk vinden dat Ajax Tagliafico heeft laten lopen. Uitgerekend hij had nu de juiste pit en ervaring kunnen brengen in een verdediging. Rensh-Timber-Bassey-Tagliafico was genoeg geweest om het iedergeval in Eredivisie bol te werken.

2 maart 2023 om 11:28

Nico had zelf de vertrek wens helaas

2 maart 2023 om 11:58

Die vertrekwens kwam vooral nadat hij bijna een heel seizoen heeft moeten banken en hij destijds ook (terecht) niet mocht vertrekken naar Barcelona in de winter. En dat begreep en begrijp ik nog steeds heel goed.

2 maart 2023 om 15:21

@joey91

Ik begreep Tagliafico destijds ook, maar Ajax begreep ik ook gewoon. Ajax was toen nog actief in Europa en Blind en Tagliafico waren de enige spelers die een goed niveau hadden en linksback speelden (rensch en Mazraoui zouden er in nood hebben kunnen spelen, maar die houd je het liefst op rechtsback).

2 maart 2023 om 10:03

Wijndal heeft nu al even veel doelpunten weggeven dit seizoen als Blind. Die Wijndal is defensief zoveel minder..
Mensen staren zich blind (pun intended) op iets makkelijks zichtbaars, zoals snelheid, en zien dan niet dat bepaalde spelers in een eerder stadium problemen kunnen oplossen. En tja, over de opbouw hoef ik het niet eens te hebben. Zo zonde dat je tegen Union niet de beschikking had over Blind om links in de zone (niet centraal) een linie over te slaan.

2 maart 2023 om 10:21

Ik snapte ook de interesse niet van Ajax in Wijndal. Vorige seizoen was het ook niet echt heel denderend wat hij liet zien. Twee jaar geleden deed hij het aardig daarna was het ook niet heel bijzonder. Zeker niet 10 mln waard. Hij was bij AZ ook veel betrokken in de aanval, verdedigen zeg ik maar niks erover.

Dit vind ik weer te makkelijk, met blind zou Ajax ook geen verschil kunnen maken tegen Union. De opstelling van Heitinga is logischer (behalve dat hij met Alvarez op CB begint), het geluk zit meer in bij Ajax. Het spel is niet echt veel beter geworden zonder schreuder.

2 maart 2023 om 11:31

Ik vind dat laatste echt onzin en zie dat vaker voorbij komen. In zijn laatste zeven duels won Schreuder geen een keer en was het spel belachelijk slecht. Onder Heitinga heb je alle vijf competitieduels gewonnen, waarvan vier met bij vlagen zeer goed spel en een in een vechtduel na een donderdagavond wedstrijd (tegen Vitesse). Tuurlijk is het spel wel beter en tuurlijk zijn we enorm veel opgeschoten met de trainerswissel.

2 maart 2023 om 10:39

Ik zou Blind gewoon terugkopen van Bayern voor 8 miljoen. Die kan zo nog 5 jaar op linksback spelen in de Eredivisie. Ik leg wel geld bij.

2 maart 2023 om 10:49

Ach, jullie sentiment op Blind, waar is die op gebaseerd?
In een goed draaiend team waar Ajax vooral veel bal had, kon hij goed mee ja, maar je moet een speler juist beoordelen wanneer je onder druk staat.
Hoevaak spelers als De Ligt, Alvarez, en zelfs vorig jaar nog Gravenberch de fouten van Blind hadden hersteld is niet normaal. Maar dat werd altijd gecamoufleerd door de successen.
Dat voetballend goed en slim zal wel, maar zijn hoofdtaak is verdedigen toch? Of zie ik dat verkeerd?
En zoals sommige beweren dat hij een echte Ajacied is, dat is echt van het zotte.
Wat is een echte Ajacied? En wat heb je daaraan? Ik heb liever een speler als bv Sanchez (die naar Tottenham vertrok), was geen echte Ajacied, maar het gaat om kwaliteit. Hij was meedogenloos.
Dat Sanchez het niet heeft gered zegt me niks, bij Ajax was hij een killer.
Blind kan gewoon aardig mee in een goed draaiend team, meer ook niet.
En als Blind werd gewisseld was de wereld te klein. Stelde zich boven het team terwijl hij bijna bij ieder goal was betrokken. En ieder ander werd gewisseld continue, hij mocht blijven staan. Gelijk na zijn eerste wissel werd hij woedend. En dat is een echte Ajacied?
Ergste vond ik nog dat vorig jaar onder Ten Hag, Blind de voorkeur kreeg boven de wereldkampioen Nico Tagliafico. Knarsetandend op de bank terwijl zijn vervanger week in week uit fouten maakte, en Nico klaagde nooit. Dat vond ik het meest frustrerende nog.
Ik zeg jullie, alleen een Nederlandse coach zou Blind boven Nico kiezen. In ieder ander land zou Blind niet spelen.

2 maart 2023 om 11:25

1. Tagliafico is nooit wereldkampioen geweest in een Ajax shirt.... (dit argument is geen argument)

2. Jij houdt een heel betoog over Sanchez (dat is altijd makkelijk scoren want die was erg goed) Sanchez is weg en was al 4 jaar weg... of zullen we Klaassen ook gaan vergelijken met Cruijff? ... Ik heb het over een vergelijking met Bassey! (dit argument is iets met appels en peren)

3. Ik heb het over Blind en Tagliafico... jij zegt of.... ik zeg nergens dat ik ook voor Blind had gekozen naast Martinez... sterker nog, ik had ook voor Tagliafico gekozen, maar je leest dingen die er niet zijn. (dit is een argument op iets wat ik niet heb aangehaald, sterker nog mooi verhaal, ben het volledig met je eens)

4. Alvarez en de Ligt herstelden alles van Blind. Nou lekker toch, dat als je iemand er naast hebt staan wanneer Blind balverlies lijdt. 9 van de 10 ballen waren vaak wel goed. (dit is eigenlijk ook een vreemd argument aangezien Alvarez meer inlevert dan Blind zelf.)

Ziyech leverde nog meer in, maar dat vind je dan waarschijnlijk dan ook een dramatische voetballer?

2 maart 2023 om 12:05

Ik vind Ziyech ook een dramatische voetballer, wat heeft hij nou eigenlijk bewezen bij Chelsea buiten dat hij het niveau niet aan kan en meerendeels op de bank zit?..

2 maart 2023 om 13:57

Met Schreuder aan het roer zou je het met Matthijs de Ligt en de Vertonghen van 2011/12 centraal achterin ook niet redden. Eerst een goede trainer, dan kunnen we de verdediging op waarde beoordelen. De Wijndal van AZ, de Bassey van Rangers, Timber, Alvarez zijn natuurlijk geen nieutsnutten als er een goede trainer aan het roer staat, valt veel meer uit te halen.

Daar heeft Swart volkomen gelijk in! Nooit de keuzes van Ten Hag begrepen die 'nico' buiten de ploeg liet...

2 maart 2023 om 10:26

Met zijn domme kaarten benadeelde hij steeds vaker zijn ploeg.

2 maart 2023 om 10:52

hehe eindelijk iemand die het ook zegt

2 maart 2023 om 10:58

Voor mijn gevoel was vorig seizoen de Johan Cruijff schaal de druppel voor ten Hag. De directe tegenstander van Madueke kan eerst 2x scoren en daarna is het duel vrij snel gespeeld door een onnodige en hele domme rode kaart. Daarna zag je dat Nico veel minder minuten kreeg.

2 maart 2023 om 11:01

Welke domme kaarten?? Hij pakte wel eens een geel kaartje maar de gedachte die blijkbaar veel mensen hebben dat tagliafico vaak een rode kaart heeft gepakt die zijn ploeg benadeeld is gewoon totaal niet waar. Hij heeft in ongeveer 110 wedstrijden voor ajax. Maar 2 (volgens transfermarkt, voor mijn eigen gevoel zijn het er 3) rode kaarten gepakt. Dat is zo ongeveer 1 rode kaart per volledig seizoen. En dat is voor een linksback die bij ajax met een hele hoge verdedigingslijn speelde helemaal niet veel. De enige domme/onhandige overtreding was tegen psv in de Johan cruyffschaal, maar iedereen schijnt zn mening te baseren op dat moment. Ken aub Jr feiten

Nou Sjakie, ik zou zeggen pak je werktas en strijk je werkpak maar, want Ajax is nog steeds op zoek naar een technisch directeur haha.

Samen met de gebroeders vd Kerkhof en van Hanegem is Sjaak toch wel het malle pietje van een van de topclubs. Ik geniet daar wel van. Oud spelers wie hun club echt naar het HART gaat. Uiteindelijk is dit het lot van de Nederlandse klubs en staat ajax helaas niet bovenaan de voedselketen en moet het haar beste spelers laten gaan. Helaas voor hun is FEYENOORD dit jaar beter en worden zij kampioen. Aan ajax de taak om nog wel de europa cup te halen. Mvg.

2 maart 2023 om 09:56

Aardig staaltje Amsterdamse arrogantie uit een Feyenoord mond

Laat je niet zo gaan joh. 19 maart zullen we het zien

2 maart 2023 om 10:19

Ik ben niet voor feyenoord, maar voor GO AHEAD eagles. Kijkend naar de resultaten vind ik feyenoord tot nu toe een betere indruk maken dan ajax. Mvg.

2 maart 2023 om 13:28

Ik vind vooral dat ajax een veel hoger topniveau heeft maar daarentegen ook een veeeeeel diepere ondergrens. En de eredivisie win je nou eenmaal met consistentie. Feyenoord heeft het verdedigend gewoon veeeeel beter voor elkaar qua organisatie, ze zijn gewoon veeeeel degelijker, waardoor ze veel makkelijker k*twedstrijden ook over de streep trekken. Dat begint bij Ajax onder heitinga wel een klein beetje terug te komen kijkende naar bv twente uit in de beker. Ik vind vooralsnog de piek van ajax hoger dan die van feyenoord maar over het gehele seizoen heeft feyenoord een hoger en degelijker niveau aangetikt dan ajax.

Hij kreeg onder ten Hag niet altijd de minuten die hij verdiende, althans dat laatste seizoen, toen de magie tussen Ajax en ten Hag ook wat minder begon te worden.
Constant ophemelen, zo van het is mijn derde captain, maar nooit opstellen.

Maar het is wel heel vreemd geweest om hem weg te doen. Inmiddels hebben iedereen en zijn moeder die plek gehad, terwijl je gewoon een perfecte linksachter had.

2 maart 2023 om 09:56

Nico? Die wilde zelf een seizoen eerder al weg. Ajax wilde hem niet kwijt maar hij wilde zelf perse. Hoezo is het dan vreemd om hem weg te doen? Je kan hem niet blijven gijzelen als je afspraken met elkaar hebt gemaakt over een transfer

2 maart 2023 om 10:33

Volgens mij wilde hij eerst weg om nog een stap te maken en later omdat hij niet veel speelde. Uiteindelijk was er toch niet echt veel interesse voor hem. Wel in de winterstop als tijdelijk, maar voor als basisspeler was er toch weinig concrete interesse.

2 maart 2023 om 10:56

Precies wat Janssen zegt. En wat ik probeer te zeggen is, denk dat als je hem de huidige situatie had voor kunnen houden, hij echt wel was gebleven

Ja grillitsch is niets….heeft amper een kans gehad man. Lekker in eigen vijver vissen met Taylor. Nou ik weet zeker dat Grillitsch meer toe voegt dan een Taylor op die positie.

2 maart 2023 om 10:06

Hoop dat Grillitsch vanavond eens de kans krijgt. Taylor is geschorst.

2 maart 2023 om 10:35

Zal Fitz Jim niet spelen vanavond ? Ik vraag mij vooral af wat Heitinga met de verdediging doet. Het zal mij niets verbazen dat Hato als back speelt, maar speel je met Alvarez in de verdeding of met Bassey.

Hier heeft hij volkomen gelijk in! Voor het eerst 100% eens met Sjaakie.

2 maart 2023 om 10:35

Idd. deze keer redelijk normale uitspraken van hem.

Ik dacht dat hij Johan Cruijff ging zeggen. Of een Sjaak Swart op rechtsbuiten.

En dan was er ene Ten Hag die Tagliafico niet goed genoeg vond. Wat missen we die jongen op linksback. En met Martinez er naast. Wat een linker verdedigingsblok. How time files…..;-))))

2 maart 2023 om 11:03

In dit artikel is het wel een beetje, vroeger was alles beter. Blind maakte elke wedstrijd een defensieve flater en Tagliafico begon het seizoen 21/22 met een aantal blunders en een rode kaart. Daarna gewoon niet meer de indruk uit 18/19 of 19/20 gemaakt. Tegen de tijd dat Martinez echt zo goed was, had Tagliafico die vorm al een tijdje niet meer.

2 maart 2023 om 16:56

Nuance is zeker op zijn plaats, maar in welke vorm dan ook stond bij mij Tagliafico in het huidige Ajax op linksback.

2 maart 2023 om 17:28

Redelijk mee eens, Bassey en Wijndal zijn beide nog niet bepaald een schot in de roos.

Helemaal mee eens met Sjaak, vooral het stukje over het ontbreken van leiderschap en zijn punt over Heitinga ben ik het helemaal eens. Het is precies zoals Sjaak zegt, Heitinga probeert van een mislukt seizoen nog iets te maken. Heitinga is geen Guardiola echter heeft hij er meer kaas van gegeten dan de verschrikkelijke Schreuder. Ongelofelijk dat er pas na meer dan een half seizoen enige vorm van een vaste lijn is te ontdekken. Kampioen zie ik ons niet worden, dat zou namelijk schandalig zijn als je een reeks van 7 wedstrijden op rij niet heb gewonnen. Het kan nog maar ik zie het niet gebeuren.

Jammer natuurlijk dat Tagliafico weg is gegaan maar die kerel wou echt niet nog een jaar op de bank zitten. Zeker omdat Blind er gewoon nog was. Achteraf natuurlijk zonde maar ik snap zijn keuze voor speelminuten wel. Zeker omdat er ook een WK aan zat te komen.

Ik mis zelf altijd Mazraoui in dit soort verhalen. Echt één van de allerbelangrijkste schakels de afgelopen jaren. Kon goed voetballen, verdedigen, snel, atletisch, ook nog eigen opleiding etc. Heel vreemd dat je nooit een gemis aan hem hoort.

2 maart 2023 om 11:01

Is ook zeker een gemis. Ik denk dat het in dit geval ook meespeelt dat Nous (mede door blessures) zelden tot nooit speelt bij Bayern en Martinez het goed doet bij MU.

2 maart 2023 om 16:36

Was hem eigenlijk al min of meer vergeten, wellicht idd omdat hij amper speelt bij Bayern München. Dat was idd ook een geweldenaar.

Zat ManU te kijken in de beker en zag Martinez. Wat mis ik Martinez en Nico dacht ik nog. Dit zijn toch wel twee favorieten en ik loop al een tijdje mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren