Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Sjaak Swart emotioneel geraakt: ‘Als ik dit zie, dan kan ik wel huilen!’

Laatste update:

Afgelopen woensdag was de jaarlijkse open dag van de Cruyff Foundation. Deze dag is speciaal ingericht voor zo’n 1000 kinderen met een beperking. Tijdens deze dag konden de kinderen kennis maken met de vele ambassadeurs van de Cruyff Foundation waaronder Frank Rijkaard, Sjaak Swart en Khalid Boulahrouz. Daarnaast stonden er 35 verschillende sporten klaar voor de kinderen om uit te proberen. Plezier, verbinding en ontwikkeling staan hoog in het vaandel bij de open dag. Voetbalzone nam een kijkje en sprak met de kinderen en ambassadeurs in het Olympisch Stadion.

Tijdens de open dag zijn er verschillende ambassadeurs aanwezig om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Een van de ambassadeurs is Ajax-icoon Frank Rijkaard. Hij vindt het onwijs belangrijk dat er middels de Cruyff foundation aandacht wordt gevraagd voor de beperkingen die kinderen met een handicap hebben bij het sporten. ‘’Als je om je heen kijkt, hoeveel plezier de kinderen hebben en iedereen die erbij betrokken is. We weten allemaal waar het om gaat: ruimte creëren voor kinderen om te spelen. Ongeacht hun lichamelijke beperking.’’

Naast Rijkaard zet ook Sjaak Swart zich in voor de Cruyff Foundation. Hij vindt het onwijs knap wat Johan heeft opgezet. ‘’Dit is geweldig. Wat die heeft opgericht en wat wij proberen voort te zetten voor de kinderen die zoveel plezier hebben. Dan zou ik wel kunnen huilen’’, vertelt Mister Ajax. Ook journalist Sander de Kramer krijgt kippenvel wanneer hij over de invloed van Johan Cruyff praat. ‘’Johan had een buurjongen met een beperking die bang was voor water. Op een gegeven moment stond Johan in het water en toen sprong zijn buurjongen zo bij hem in de armen. Dat was het moment dat Johan besefte dat hij zich wilde gaan inzetten voor deze groep’’, vertelt De Kramer.

De Cruyff Foundation ziet dat het vandaag de dag belangrijker is dan ooit tevoren om aandacht te vragen voor sport en bewegen voor alle kinderen. Kinderen bewegen namelijk steeds minder ze brengen steeds meer tijd door zittend achter schermen. Bij kinderen met een beperking is deze groep nog groter. Zo sport 60 procent van de kinderen met een verstandelijke beperking niet eens op wekelijkse basis. Bij kinderen met een motorische beperking is dat percentage zelfs 83. Dit komt veelal door de dure aanpassingen die nodig zijn om het sporten voor deze kinderen mogelijk te maken. De Cruyff Foundation hoopt dat deze percentages snel lager worden en daar probeert het dan ook alles aan te doen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Briljante clickbait. Iedereen dacht dat dit over het spel van ajax ging

22 september 2023 om 11:40

Hahaha is wel ja. Heb vaak kritiek op voetbalzone, maar deze is leuk

22 september 2023 om 11:42

Die tikken bij vlagen ook dit niveau aan ….

22 september 2023 om 11:47

Dan kan alleen als je de foto hebt gemist die namelijk ook op de hoofdpagina staan gepresenteerd en die toch wel de titel direct in een ander licht zet.

22 september 2023 om 12:37

IKEA Ik zat op mobiele app.

22 september 2023 om 17:05

Juist op de app zie je bij elk artikel de foto toch (i.t.t. de site, waar het alleen bij de 3 uitgelichte artikelen is). Of is dat bij iOS misschien anders dan bij Android?

22 september 2023 om 17:13

Sande... sorry ik zei app, maar bedoelde mobiele website. Ik gebruik de app al een tijdje niet meer. Gebruikte zoveel geheugen. En ik ben ook club android btw

23 september 2023 om 20:04

Ik heb zelf nog nooit de app gebruikt, ook vanwege ruimte en ik lees tevens vaak geagiteerde mensen over push-berichten, waar ik al helemaal geen zin in heb, dus ook ik werk met de website op de telefoon. Zie alsnog wel drie foto's uitgelicht, maar ik heb dan weer geen Android. Het maakt ook allemaal niet uit!

Liefs,

Als ik lees over de activiteiten van de Cruyff Foundation dan zie ik echt dat Johan Cruyff het voetbal is ontstegen en dat hij groter is dan het leven. Wat een legacy heeft deze man nagelaten.

Altijd als ik zijn naam (Rijkaard) ergens lees mis ik hem wel in de voetballerij.

23 september 2023 om 11:11

De meest verstandige van allemaal. Je hoort hem niet; je ziet hem niet en toch kent bijna iedereen hem

23 september 2023 om 19:22

Rijkaard legend

Deze man huilt nogal snel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren