Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schreuder voorspelt toekomst spits: ‘Zo zal het zijn hele carrière doorgaan’

Laatste update:

Luc Castaignos doet het dit seizoen goed, met vijf doelpunten in acht wedstrijden. In zijn eerste twee seizoenen kreeg de spits van FC Twente geregeld kritiek over zich heen, omdat hij soms meerdere duels op rij droog stond en te weinig scoorde. Na dertien en veertien goals in de eerste twee jaargangen staat de teller nu dus al op vijf, maar Alfred Schreuder denkt dat er vanzelf weer kritische woorden worden gesproken over zijn aanvaller.

/

Schreuder is zelf heel blij met en tevreden over Castaignos, maar weet ook dat de buitenwacht altijd wel kritiek vindt. Bovendien is de rol van spits vaak de meest bekritiseerde plek in het team. “Over een paar weken zullen ze Castaignos wel weer afkraken, daarna krijgt hij weer een schouderklopje en dat zal zo zijn hele carrière doorgaan”, voorspelt de trainer van FC Twente dinsdag in gesprek met RTV Oost.

Hij zegt dat hij niet zoveel doet met de kritiek die hij leest, hoort of ziet: zowel hij als de rest van zijn technische staf laat zich er niet door leiden. “Je moet je eigen kop volgen en doorgaan met hetgeen je zelf in de hand hebt”, klinkt het. Castaignos begon nog iedere speelronde in de basis bij FC Twente. In de voorgaande twee seizoenen miste hij bij elkaar ook maar vier wedstrijden.

Ben jij gecharmeerd van Luc Castaignos?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onbegrijpelijk dat zoveel mensen hem niks vinden. Scoorde bij Feyenoord en nu bij Twente weer. Bovendien heeft hij ervaring bij inter. En hij is nog jong ook! Gemakkelijk in top drie spitsen van de eredivisie!

7 oktober 2014 om 17:09

Hahah ga weg man.. Wat heeft die de hiervoor gepresteerd dan bij Twente? Nu doet hij het leuk maar zijn spel is nog steeds belabberd

7 oktober 2014 om 19:06

Het enige wat telt voor een spits is het aantal doelpunten dat hij produceert. Dáár wordt, vind ik, een spits aan het eind van het seizoen op afgerekend. Als Luc Castaignos dit seizoen 15 a 20 keer scoort dan zal hij lof oogsten van de FC Twente-aanhang. In mei 2015 weten we wat van dat streven terecht is gekomen. Wat verder ook in het voordeel van de Schiedamse spits spreekt dat hij een tomeloze inzet ten toon spreidt. Misschien zou hij er zelfs beter aan doen wat meer rustmomenten in een wedstrijd te nemen.

7 oktober 2014 om 21:21

Ik vind dat niet het enige.
Als je ziet hoeveel twente creëert, scoort hij te weinig. De goals die hij maakt zijn ook nog eens niet de moeilijkste. En dan ook nog eens zo arrogant weglopen na een goal die iedereen zou maken. Zo krijg je natuurlijk nooit het publiek achter je.

8 oktober 2014 om 08:14

Is hem anders aardig gelukt.. bedoel het twente publiek aanbid die gozer nu terwijl ze hem een jaar geleden uitkotsten..

7 oktober 2014 om 17:22

Ik heb hem nooit wat gevonden.
mist te veel kansen.

7 oktober 2014 om 17:29

Is voor een spits ook nog erg jong,ben t zowaar eens met je . Is niet voor niks dat er nog steeds door Europese topclubs scouts voor m komen om zijn ontwikkeling te volgen,dat is al sinds zijn 14e zo en staat nog steeds op die lijstjes. Maar zie voorlopig weinig betere nl spitsen in zijn leeftijd.

7 oktober 2014 om 17:54

Vind het vooral een counter spits, dus niet geschikt voor een topclub. Als hij de ruimte heeft is hij levensgevaarlijk echter in de kleine ruimtes krijgt hij het moeilijk. Vind Twente eigenlijk net een stapje te hoog voor hem. Twente wil toch vooral met de druk naar voren spelen en Castaignos komt het liefst vanuit de omschakeling wanneer hij de ruimte heeft. Mede hierom deed hij het bij Feyenoord toen goed. Toen werd er bij Feyenoord nog op de counter gespeeld. Toch doet hij het nu niet slecht bij Twente.

7 oktober 2014 om 18:25

Nou een echte counterspits is t ook absoluut niet,hij is 1 tegen 1 ook niet super. Hij heeft eigenlijk van alles wat,en mist daardoor ook van alles wat,heeft een aardig schot,kan aardig koppen,is aardig in de 16. Moet gewoon nog veel leren maar nee een counterspits vind ik m niet. Hij zou eens een tijdje met een echt goede spitsentrainer moeten werken. Niks ten nadele van Youri maar dat was ook niet echt een topscorer.

7 oktober 2014 om 19:42

@ejans misschien wat voor psv dan?

7 oktober 2014 om 18:35

Vorige seizoenen bij Twente gewoon slecht. Onfeloofelijk dat hij nooit z'n basisplaats is kwijtgeraakt toen. Heeft Twente veel punten gekost.

7 oktober 2014 om 20:32

ervaring? Hij speelde maar 6 wedstrijden!

7 oktober 2014 om 20:32

Of bedoel je training?

Als spits krijg je vaak kritiek. Een wedstrijdje niet scoren en ze beginnen alweer. Toch vind ik Castaignos beter spelen dan vorig seizoen en ook heb ik het idee dat hij de bal iets makkelijker in het netje weet te leggen. Vorig jaar heeft hij veel kritiek gehad, maar scoorde toch regelmatig. Hij is ook nog maar 22 jaar. Kijk maar eens waar de andere spitsen toen stonden. Van Persie zat toen net bij Arsenal en speelde daar nog niet veel en was ook nog geen spits toendertijd. Huntelaar had toen net zijn eerste seizoen bij Heerenveen erop zitten en Van Nistelrooij had ook net zijn eerste seizoen voor Heerenveen erop zitten (13 goals in 31 wedstrijden). Dus qua ontwikkeling ligt hij gewoon voor op de spitsen van Oranje van de laatste jaren.

Als spits zal hij worden afgerekend op goals. Maar ik vind hem geen geweldige voetballer.

Ik denk dat dit de nieuwe Huntelaar gaat worden. Technisch niet de beste, maar redelijk functioneel. Hij zal steeds beter voor de goal gaan worden. Het zal mij niet verbazen als hij dit seizoen op 20+ doelpunten gaat eindigen.

7 oktober 2014 om 20:34

De nieuwe Huntelaar haha

het klopt dat de buitenwacht veel kritiek op hem heeft. Hij had vorig jaar gewoon te veel kansen nodig om een doelpunt te scoren. Dit jaar lijkt het wat beter te gaan, maar toch ben ik geen fan van hem. Is voetballend niet altijd geweldig en is ook niet iemand die even een balletje vast kan houden. Bovendien bevalt zijn uitstraling mij niet (zoals zijn maniertjes van vorig jaar)... Ik schat dan Locadia toch hoger in dan hem, ook qua potentie

Creëert ontzettend veer door zijn goede inzicht, inzet en loopacties.
Toch zo jammer dat hij niet de scherpte heeft die een goaltjesdief nodig heeft.

Waar overigens wel vaak aan voorbij wordt gegaan is dat hij constant 2 a 3 verdedigers bezig houdt met zijn onuitputtelijke gejaag en geren, waardoor anderen de ruimte krijgen om te scoren. Vorig jaar zag je dat heel goed bij de ruimtes die Promes en Ebecilio kregen, dit jaar zie je dat ook goed terug bij Corona en Ebecilio.

Het is natuurlijk best wel een kansenmisser. Maar krijgt naar mijn mening te veel kritiek te voortduren wat eigenlijk is omdat mensen dat beeld van het arrogante ventje voor zich hebben. Daarom is het zo dat hij extra kritiek krijgt want hij doet het niet zo onaardig en is nog een jonge speler. Of er echt veel potentie inzit weet ik niet.

''in zijn eerste twee seizoenen kreeg de spits van FC Twente geregeld kritiek over zich heen, omdat hij soms meerdere duels op rij droog stond en te weinig scoorde''

Volgens mij was het vooral hoeveel kansen hij miste en om zeep hielp.... Kijk je kan even droog staan als spits, maar als dat gebeurt als je alle kansen vd wereld hebt gehad dan komt er idd kritiek...

Luc Castaignos is goed en werkt hard als ik de wedstrijden zie
Een favoriete speler net zo als Eghan

Het is niet mijn favoriete voetballer. Maar het is een harde werker, en hoewel hij veel kansen mist, hij maakt er toch elk seizoen rond de 15. Bovendien is het kansen missen aan het afnemen, omdat hij een naar eigen zeggen een 'klik' heeft met Ziyech en Corona. Heeft ook veel meer vrijheid aangezien onze vleugelspelers minder naar binnen komen.

Kan dit seizoen er nog wel eens 20 gaan maken.

Castaignos is de dupe van zijn eigen vroege doorbraak. Hij wordt nu beoordeeld als een ervaren spits die er moet staan, maar is in feite nog maar een groentje die net komt kijken

Gecharmeerd ben ik zeker niet van hem, maar dat ie jaarlijks beter wordt staat buiten kijf, wat mij betreft

heeft een paar leuke potjes gespeeld, net als vorig seizoen, lijkt nu weer terug te vallen, net als vorig seizoen... ik denk dat hij basistechniek mist. Als je hem soms ballen ziet aannemen (of liever gezegd, ballen van de voet ziet springen, tel daarbij op de opgelegde kansen die hij mist en ik zie er geen potentiële topper in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren