Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schreuder onverbiddelijk: speler vergeet shirt en kan invalbeurt vergeten

Laatste update:

Younes Taha viel maandag om een opmerkelijke reden niet in bij PEC Zwolle. De aanvaller annex middenvelder zou rond de 65ste minuut in het duel met De Graafschap zijn opwachting maken, maar daar zette trainer Dick Schreuder een streep door toen bleek dat Taha zijn shirt in de kleedkamer had laten liggen. "Hij had een onprofessioneel moment, op basis daarvan hebben we hem niet in laten vallen”, liet Schreuder na afloop weten tegenover De Stentor.

De eerste helft op De Vijverberg verliep soepel voor PEC, dat meerdere goede kansen kreeg. Alleen Lennart Thy wist echter te scoren, waardoor de tweede helft een spannende werd. Schreuder wilde in die tweede helft vers bloed brengen en stuurde Taha daarom van de bank. De oefenmeester zag echter dat Taha zijn wedstrijdshirt vergeten was en dus zette de twintigjarige creatieveling een sprint in om die alsnog te halen. Toen hij terugkwam met het shirt in zijn hand, verwees Schreuder Taha weer naar de bank.

"Hij had een onprofessioneel moment, op basis daarvan hebben we hem niet in laten vallen”, lichtte Schreuder toe bij De Stentor. "Het is eigenlijk een heel professionele speler. Dit kan gebeuren, we hebben er net kort over gesproken. Nu is het zand erover en we gaan weer door”, zei Schreuder. Heel lang lijkt Taha niet op zijn speelminuten te hoeven wachten. "Als het goed is gaat Younes vrijdag (tegen NAC Breda, red.) gewoon starten.”

Ook bij ESPN blikte Schreuder terug op het moment. "Soms gebeuren er dingen die hij niet moet doen", zei hij lachend. "We moeten wisselen op dat moment en als hij er niet is, dan komt hij er niet in. Dan komt er een ander in. Op basis daarvan heb ik hem niet in laten vallen. Daar wil ik verder ook niets mee zeggen. We hebben dat besproken in de kleedkamer met iedereen erbij. Dat is klaar en Taha gaat gewoon vrijdag spelen."

PEC hield stand in het uitduel met De Graafschap en trok de 0-1 voorsprong over de streep. Tegen NAC Breda moet vrijdag de volgende stap worden gezet naar promotie naar de Eredivisie. Taha is dit seizoen al meerdere keren van grote waarde gebleken voor de ploeg van Schreuder. De aanvallende middenvelder kwam dit seizoen 25 keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin was hij goed voor elf treffers en één assist. Afgelopen zomer maakte hij transfervrij de overstap van Jong FC Volendam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet slim inderdaad, maar wil je als trainer nu niet te veel op je strepen staan?

Loop ff naar de kleedkamer en wees binnen een minuut terug. Wellicht is de bal in de tussenliggende tijd niet eens uit geweest.

14 maart 2023 om 17:47

nou dit is mij ook één keer overkomen. met de nadruk op "één". Zo'n fout maak je zelf 1 keer of je zit met geluk naast iemand die dit een keer doet. Ik was gelukkig de domme die een week later op de bank zat met losse veters en het was nogal koud.. duurde te lang voor me veters vast zaten.. kon ik invallen weer vergeten. twee dingen lijken hieruit duidelijk.. ik was niet zo heel goed en zo'n fout maken normale mensen je 1 keer.

14 maart 2023 om 17:48

De selectie moet scherp blijven als ze voor het kampioenschap willen gaan. Zeker aangezien Heracles nu tot op 3 punten is genaderd. Ik prijs Schreuder hier wel voor, het lijkt klein maar als je nu al niet ingrijpt dan is het op gegeven moment een glijdende schaal.

14 maart 2023 om 18:29

Ik snap sowieso niet dat ze tegenwoordig allemaal hun shirtje los mee moeten nemen naar het veld. Waarom trek je dat ding niet gewoon aan in de kleedkamer onder je trainingsjas? Als ze tegenwoordig in moeten vallen moeten ze hun shirt nog aantrekken, hun schoenen nog aantrekken, veters nog strikken, haren nog kammen, etc. Zorg gewoon dat je er klaar voor bent, lijkt me een kleine moeite en is wel zo handig.

De ene Schreuder maakt zichzelf belachelijker dan de ander.

14 maart 2023 om 17:52

En das een hele uitdaging.

Maar... wat een schoolmeester zeg. Leg die jongen dat na de wedstrijd een keertje uit.

14 maart 2023 om 18:07

Hoezo? Ik vind dit niet meer dan logisch. Je bent een professioneel voetballer. Dan heb je je shirt bij je. Zo niet, kun je inderdaad lekker blijven zitten. Is geen f-jes dit.

14 maart 2023 om 18:13

Daarom, gewoon een keer laten gebeuren en daarna die jongen er op aan spreken dat het nooit meer gebeurd. Maar Alfred was ook een eikel. Wilde altijd een punt maken over zn enige linksback Wijndal dat ie 'niet leverde' om vervolgens zelf als coach al maanden niet te leveren. Denk dat streng zijn ok is maar kinderachtig zijn gaat tegen je werken.

14 maart 2023 om 18:17

Als deze schreuder dat ook consequent doet bij wat belangrijker spelers dan de bankzitters, dan is dat iig rechtlijnig. De maatregel zelf vind ik niet zo sterk, want eigenlijk zeg je ook meteen dat het sowieso al een onzin wissel was (of iig niet heel specifiek en nodig) als je daarna de wissel niet meer doet om dat statement te maken.

14 maart 2023 om 19:02

de maatregel vind ik best sterk. Maakt niet uit wie je bent of hoe goed je dit seizoen bent, als je wissel zit dan moet je zorgen dat je klaar bent om in te vallen.
Het gaat er niet eens direct om dat hij er niet meer in mag nu, maar om duidelijk te maken dat je als wissel klaar bent voor wanneer hij je oproept. De wissel nu was ook niet noodzakelijk, 1-0 voor in 65ste minuut. Maar stel dat hij niet vers bloed wil brengen en het wordt in minuut 85 ineens 1-1. Dan is de wissel wel noodzakelijk en als dan het shirtje nog in de kleedkamer ligt... of je vergeet je shirtje niet hier maar in de Koel.. dan ben je kapot als je moet rennen voor je shirt.

Misschien was die jongen uiteindelijk ook nog wel ingevallen als het echt noodzakelijk zou zijn geworden, maar in minuut 65 met een 1-0 voor kan je best even een punt maken bij zo'n speler en je groep.

14 maart 2023 om 18:45

Nou lampen, als je alleen al naar de uitslagen kijkt van Zwolle dit seizoen denk ik dat niemand in Zwolle hier moeilijk over gaat doen. Deze Schreuder heeft zn team iig wel aan het voetballen gekregen!

14 maart 2023 om 19:34

Volkomen logische beslissing, dus waar jij het over hebt mag Joost weten.

Deze Schreuder weet wel wat professionaliteit betekent. Goede actie. Hiermee geef je een signaal je af. Je gaat ook niet op je blote voeten naar werk.

Goed dat het uitgesproken is en hij weer de volgende wedstrijd speelt.

14 maart 2023 om 19:22

Nee, maar ik laat wel eens mijn werktelefoon op mijn bureau liggen. Helaas moet ik daarna dan wel verder werken.

Dit klinkt gewoon kinderachtig, gewoon even laten zien wie de langste heeft. Zou alleen logisch zijn wanneer er meer speelt.

14 maart 2023 om 19:40

En om te voorkomen dat dit gebeurt op een moment dat het er wel om spant geef je nu dus al dit signaal af. Die speler ligt er echt niet wakker van hoor en het is een goeie reminder voor de rest. Straks moet je in de laatste 3 minuten nog een goal forceren, wordt je geroepen, moet je eerst nog naar de kleedkamer en terug, dat kost je waarschijnlijk alweer 1 a 2 minuten.

14 maart 2023 om 20:48

Oenieboy,

Het is juist kinderachtig van die speler. Hij wordt betaald en moet klaar zijn om in te vallen. Het is geen amateurvereniging waar je je dit soort fouten kunt permitteren. Het is betaald voetbal, het zijn profs.

En jouw werktelefoon zie ik toch anders. Zijn voetbaltenue is enorm belangrijk voor zijn werk. Zonder shirt= je mag niet spelen.

Een taxichauffeur kan zijn werk ook niet doen zonder auto.
Een slager kan geen vlees snijden zonder zijn mes/snijmachine
Een wielrenner zonder fiets kan ook niet

14 maart 2023 om 21:04

Omdat hij daarmee een signaal wilt afgeven is het belang van de team minder belangrijk. Z’n ego is gekrenkt en is dit dus een egoïstische actie. De ene schreuder is belachelijker dan de andere.

Het zijn voetballers niet een of andere special forces

Vind dit een zeer begrijpelijke actie. Je spullen gewoon op orde hebben, kleine moeite. Zou een van mijn spelers ook niet gebeuren.

Trainers allemaal macht lustige mannetjes. Kijk eens zo wil ik het. Voor zo’n trainer ga je toch niet door het vuur.

Nou dit vind ik wel wat kinderachtig hoor, zoiets kan ook gebeuren door zenuwen. Alsof zo'n jongen geen minuten wilt maken en daarom zijn shirt laat liggen..

Voordat er gewisseld kon worden was deze gast snel richting de kleedkamer heen en weer gerend en hij was dus op tijd klaar om gewisseld te worden. Om dan alsnog de schoolmeester uit te hangen en te zeggen dat hij er niet meer inkomt is gewoon kleineren.

Ik vind het wel bijzonder dat er een groot verschil is in meningen hierzo. Mensen die hierdoor lijkt het giga op hun tenen getrapt zijn en mensen die het gewoon een leermomentje vinden en weer verder. Ik ben dan altijd nieuwsgierig naar achtergrond.. is het een leeftijds dingetje, een wel of niet (op niveau) gevoetbald dingetje ofzo...

Als Halilovic bij ons in Heerenveen in de 1e helft moet warmlopen, dan doet hij dat altijd op running-schoenen. 2e helft heeft hij pas zijn kicksen aan. Onprofessioneel? Duurt alleen wat langer als hij de 1e helft er wel onverwacht in moet. Shirtje vergeten, tsja, dom, ophalen en als je niet op tijd terug bent, dan er niet meer in. Beetje strikte discipline.

Die heeft waarschijnlijk gelezen dat Ten Hag in Manchester respect af heeft gedwongen door spelers die te laat komen meteen op de bank te zetten... Kom op, dit is een menselijk foutje, hij zegt zelf al dat het normaal een heel professionele jongen is. Maak er een grapje over en laat het gaan.

Grappige is dat Dick, toen dit ooit in de kampioenswedstrijd van zijn club Sdvb gebeurde , de desbetreffende speler wel liet invallen.( Notabene oud-prof Arco Jochems ) . Wellicht dat belangen hierin meespelen of dat zijn visie in loop van jaren is veranderd .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren