Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schöne: ‘Ik heb geen haast, praten met Ajax kan altijd’

Laatste update:

Lasse Schöne is bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax en na dit seizoen loopt zijn contract ten einde. De Deen bewees vorig seizoen en ook in deze jaargang dat hij van grote waarde is voor de club en Ajax wil ook graag langer met hem door. Schöne zelf staat open voor een gesprek, maar laat nog in het midden of hij ook daadwerkelijk besluit bij te tekenen in Amsterdam.

/

Gezien zijn naderende transfervrije status zijn er veel clubs buiten Nederland die Schöne in de gaten houden. De 28-jarige rechtsbuiten maakte deze competitie drie doelpunten in zes wedstrijden en redde tegen Paris Saint-Germain een punt voor Ajax in de Champions League. In gesprek met het Deense TV3 zegt Schöne dat ‘het maximale uit zijn carrière halen’ zijn enige doel is.

“Natuurlijk heb je zo je dromen, maar ik denk dat je een fout maakt als je per se in een bepaalde competitie wilt spelen. Als ik de knoop doorhak, laat ik me leiden door mijn eigen gevoel. Wat anderen daar dan van vinden of zeggen, doet er voor mij niet toe. Ik zie het niet als een straf om langer bij Ajax te blijven. Hier strijd ik mee om de titel en speel ik in de Champions League”, zegt Schöne.

Hij stelt voorop dat ook zijn directe naasten zich goed voelen in Nederland. “Mijn gezin en ik hebben het goed bij Ajax, maar een beslissing nemen heeft geen haast. We hebben een afspraak op de planning staan en praten kan altijd. We zullen zien hoe Ajax erover denkt en hoe ik erover denk”, aldus Schöne.

Denk jij dat Lasse Schöne uiteindelijk bijtekent bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind hem op dit moment de beste speler van Ajax, hopelijk kunnen ze met hem verlengen, hij is enorm belangrijk.

7 oktober 2014 om 12:21

Ze mogen hem wat mij betreft best een tekenbonus van een of twee miljoen aanbieden. Een vervanger is toch duurder en dan heeft lasse zijn onafhankelijkheid wel te pakken lijkt me.

7 oktober 2014 om 13:07

Een vervanger halen ze toch niet met Kishna, El Ghazi, Fischer en nog talenten (namen vergeten) van jong ajax.

7 oktober 2014 om 13:15

Een bonus van 2 miljoen????....maar natuurlijk.

7 oktober 2014 om 13:29

PSV-ADO en waarom niet. Zie het als transferbedrag.

7 oktober 2014 om 14:07

Gast waarom wel? Alsof we het hebben over een wereldspeler....
Hij vult de rechtervleugel positie gewoon beter in dan de overige vleugels klaar. Niet meer, niet minder.
Hij is indd de belangrijkste Ajacied daar niet van.

7 oktober 2014 om 14:49

Lee112. Mwa snap de gedachtegang wel. Kijk wat je voor duarte en v.d. Hoorn hebt betaald. Vervangers die eigenlijk totaal niet het niveau aankunnen en duurder waren dan 2 miljoen. Als je schone 2 miljoen tekengeld geeft dan heb je waarschijnlijk een betere speler er staan dan wanneer je vervanging haalt. Nou heeft Ajax op de flanken wel veel talent rondlopen, maar schone is toch wel van erg grote waarde geworden.

7 oktober 2014 om 16:27

Met alle respect, maar het niveau Schone hoort over 3 a 4 jaar of zo toch niet te spelen in Ajax 1? Nu is hij goed, want de rest is drama.

Sowieso vind ik niet dat je een speler 2 miljoen euro hoort te geven zodat hij bijtekent. Het is willen of niet. Als je iemand met geld moet overhalen, dan vind ik het al geen goeie zaak en mag de speler in kwestie van mij part weg (tenzij we het hebben over een echte wereldspeler).

Ik denk overigens niet dat Schone voor het geld zit bij Ajax, maar dat baseer ik ook alleen maar op gevoel.

Ik gun hem overigens ook een keer een club @ een topcompetitie. Toch mooi als een speler alles uit zijn carrière haalt.

7 oktober 2014 om 16:53

Een tekenpremie van 2 miljoen is wel gerechtvaardigd als je hem dan een jaar later voor 5 miljoen verkoopt..

Anders loopt hij gratis de deur uit..

Belangrijkste speler van Ajax in de afgelopen twee seizoenen. Verdient absoluut een nieuwe aanbieding, maar zou hem ook een mooie club in het buitenland gunnen. Lijkt me een erg sympathieke gozer in de kleedkamer ook. Klasse vent, die Schone

7 oktober 2014 om 21:25

Gozer helemaal mee eens! Hoop alleen niet dat hij de ontwikkeling van Kishna in de weg staat! Kishna wordt de nieuwe Guti! 100%! Ik heb hem bij de jeugd vaan ziek spelen en zijn spel doet me denken aan Guti in zijn jongere jaren. Vind dat Guti nooit een eerlijke kans bij Spanje heeft gehad en te vroeg is afgeserveerd door Real. Had nooit naar Engeland moeten gaan!!!

Belangrijkste speler op dit moment voor Ajax. Denk ook dat dit zijn top is, wat natuurlijk hartstikke mooi is.

7 oktober 2014 om 11:53

Ik ben benieuwd hoe hij zich had ontwikkeld als 'nummer 10'. Hij heeft daar nooit echt lang kunnen spelen (de Jong, Eriksson, Klaassen). Bij NEC stond hij op 10. Goed schot, goede pass.

7 oktober 2014 om 11:56

Maar hij is inmiddels belangrijker voor Ajax dan dat hij ooit is geweest voor Nec, ik denk dat juist zijn multifunctionaliteit een groot goed is, hij haalt op vrijwel alle posities een hoog niveau.

7 oktober 2014 om 12:09

Ajax speelt zonder '10' dus dat is niet eens aan de orde.

7 oktober 2014 om 15:02

Juist dat zouden ze nu moeten veranderen? Blind is weg, Viergever bakt er vrij weinig van op die positie en Zimling idem.

Waarom niet gewoon met een '10' gaan werken? Zijn zat spelers die kunnen spelen op die positie, zeker Andersen zou ik daar willen zien excelleren.

7 oktober 2014 om 11:56

Ja ik denk ook dat dit zijn niveau is. Maar het kan me wel voorstellen dat schone het op een gegeven moment gezien heeft in Nederland en bijvoorbeeld een club kiest in engeland/duitsland waar die toch regelmatig tegen betere tegenstanders komt te spelen en waar het salaris gewoon nog aantrekkelijker is. Schone speelt al zo lang in Nederland dat ik een vermoeden heb dat dit zijn laatste jaar gaat worden.

vindt dat hij minimaal een jaartje moet bijtekenen. zodat Ajax nog wat voor kan ontvangen. dankzij ajax staat hij nu zo goed bij andere clubs.

7 oktober 2014 om 11:55

Nou ja, je kan het ook omdraaien, dankzij Schöne staat Ajax er goed voor.

7 oktober 2014 om 11:58

sorry hoor, maar toen Ajax hem ophaalde bij NEC vond iedereen het een matige speler en zeker niet ajax waardig. en nu moet ajax hem dankbaar zijn, nou nee.

7 oktober 2014 om 12:04

Ajax moet Schone zeker dankbaar zijn. Een transfervrij speler die op dat moment ook naar meerdere clubs in Nederland kon. Hij is nu de dragende speler. Ajax heeft buiten zijn salaris nog nooit wat voor hem betaald. Als je kijkt hoe hij nu presteert. Dan mag Ajax hem zeker dankbaar zijn.

7 oktober 2014 om 12:06

Ik kan hier wel een lijstje gaan opnoemen van belangrijke goals van Schöne, zeker vorig seizoen. Je hebt genoeg wedstrijden gehad waarbij Ajax ineens door een ingeving of een vrije trap van Schöne toch aan het langste eind trok. Ik zal niet zeggen dat Ajax geen kampioen was geworden zonder Schöne, maar hij is zonder meer een onmisbare speler geweest in de laatste twee titels. Ik weet niet waarom Schöne persé dankbaarheid moet tonen, hij dwingt dit toch allemaal zelf af?

7 oktober 2014 om 12:13

dat zeg ik ook niet. maar hij heeft dit toch echt bij ajax geleerd. want anders was hij met zijn transfervrije status wel gelijk naar een club in het buitenland gegaan.

7 oktober 2014 om 12:25

Dat schot en die vrije trap had hij in principe al bij Nec, al zal hij dat ongetwijfeld wat verfijnd hebben. Dat hij bij Ajax indruk maakt en zelfs een hoger niveau lijkt aan te kunnen zie ik toch echt als de verdienste van Schöne. Als ik jouw redenatie volg zou elke speler bij Ajax zich zo moeten ontwikkelen, maar dat zit toch echt in de speler zelf.

7 oktober 2014 om 12:36

ik denk toch dat hij dit niet fc utrecht of herenveen had kunnen leren. ik vind hem op dit moment de beste speler bij Ajax. maar niemand binnen Ajax is groter dan Ajax.

7 oktober 2014 om 12:41

Maar dat is iets heel anders dan moeten bijtekenen omdat je je huidige status aan Ajax te danken zou hebben.

7 oktober 2014 om 13:26

maar Ajax mag toch wel aan hem verdienen. en ik zeg alleen met een jaar zodat hij niet gratis de deur uitgaat.

7 oktober 2014 om 14:50

Helemaal mee eens, wij hebben alles aan hem te danken. Cruciale rol gespeeld.

7 oktober 2014 om 12:37

Maar juist door zijn transfervrije is hij interessant voor eventuele europese subtop ploegen. En aangezien hij transfervrij is overgenomen. Heeft zowel Ajax als Schone van elkaar geprofiteerd.

7 oktober 2014 om 13:27

dan zou ik als ik hem was sowieso niet weggaan. als iemand je wilt hebben moeten ze je om je kwaliteiten willen hebben en niet omdat je gratis bent.

7 oktober 2014 om 15:15

Op die manier is hij ook bij Ajax gekomen. Als hij destijds niet transfervrij was, zou Ajax nooit interesse hebben getoond.
Daarnaast is Schöne Ajax niets verschuldigd, behalve goed voetballen. Beide kanten zijn bewust een contract voor 3 jaar aangegaan. Als Schöne verlengt, doet hij dat om bij Ajax te blijven, niet om wat extra geld voor Ajax op te leveren.

Slecht geregeld van Overmars, die had voor de zomer al een nieuw contract moeten hebben. Schöne is de beste ajacied, vorig jaar al met Blind, nu helemaal. Doodzonde als hij gratis de deur uitloopt, zelfs al kwam hij gratis binnen.
Ik dacht trouwens dat ajax een beleid had van verlengen of in het 2e spelen als je niet vertrekt?

7 oktober 2014 om 11:55

dat beleid klopt maar dat is alleen als spelers niet vertrekken en dan ook niet willen verlengen. Moisander en Schöne zijn gebleven en staat beide open voor een verlening van het contract en daarom spelen ze ook gewoon.

Hopen dat Lasse verlengt en blijft. Is samen met Moisander en nu ook Zimling een van de oudere en ervaren spelers die deze groep wel nodig heeft.

7 oktober 2014 om 11:59

@roafke

als ik schone zo interpreteer dan krijg ik toch wel het gevoel dat hij niet gaat verlengen maar toch wel zeker om zich heen gaat kijken. Ik vraag me daadwerkelijk af of schone dan op de bank gaat belanden.

7 oktober 2014 om 12:03

Van mij mag hij hij wel gratis weg. is voor niks gekomen en is heel belangrijk geweest en dankzij hem hebben we ook de CL miljoenen weer binnen geharkt. Hij speelt nu op de flanken en met spelers als Kishna, El Ghazi, Fischer, Muric en Andersen is de spoeling daar niet heel dun. Het is wel een ervaren speler die belangrijk is in deze jonge groep dus ik mag dan wel hopen dat er een vervanger word aangetrokken om de balans in de groep te houden..

7 oktober 2014 om 11:58

Schone is transfervrij opgepikt, klaagt niet, is voorbeeldprof en mag eventueel ook gratis vertrekken. Ik zie m wel bijtekenen, hij kan misschien subtop in buitenland ook aan, maar dan speel je niet om kampioenschap en CL, dat lijkt hij toch wel te willen.

Ik denk dat Schone voor een jaar bijtekent, maar wellicht toch vertrekt aankomende zomer indien er een mooie club voorbij komt.

Fijne vent, goede prof (zo komt ie op me over). Ik gun hem zeker een andere club (voor zijn financien of voor zijn sportieve wensen). Hij heeft voor Ajax veel goeds gebracht de afgelopen jaren en dan vind ik dat je goed naar de wensen van iemand moet kijken. Liever niet gratis de deur uit natuurlijk maar dat spreekt voor zich.

Het liefst hoop ik dat hij blijft en dat Ajax kan bieden waarvan hij gelukkig wordt en daardoor blijft in Amsterdam!

Laat Ajax nou eens de knip trekken en deze speler langer vastleggen. Hij is de enige bij Ajax voor wie je nog naar het stadion gaat. De rest van de selectie is of nog talent of gewoon grauwe middelmaat.

Die is weg dus...had Ajax veel sneller moeten handelen.

Vraag me af waarom Marcie Netto deze situatie zo laat aanslepen. Jongen met extra kwaliteiten, brengt ervaring en past perfect in de groep. Waarom niet gewoon een paar jaar verlengen??

Ajax is echt dom bezig. Ze hebben al aangegeven dat Moisander en Schone mogen vertrekken maar Schone kan dus gewoon transfervrij de deur uitlopen. Je beste speler vertrekt transfervrij, dan heb je slecht gehandeld als dat straks ook gebeurt.

Waarschijnlijk gaan ze Schone het max salaris aanbieden of iets wat in de buurt komt.

7 oktober 2014 om 13:51

Niets mis mee, vind het juist dat Ajax zich erg netjes opstelt. Ajax gunt hem een eventuele mooie transfer. Hij is gratis gekomen en zo zal hij ook mogen vertrekken.

7 oktober 2014 om 14:42

Voor mij gaat het er niet om dat Ajax er nog wat aan vangt, het punt is dat je je beste speler laat vertrekken.

Moisander, Schone en Vermeer waren deze zomer de oudste spelers in de selectie. In de tussentijd is Zimling er bij gekomen en is Vermeer vertrokken. Moisander vertrekt mogelijk en Schone kan ook vertrekken.

Dat is ook een probleem.

Ik zie hierboven veel staan dat Ajax moet handelen en dat Ajax het niet goed doet. Maar je hebt hier te maken met een speler die naar eigen zeggen alles uit zijn carrière kan halen. En dat siert hem, omdat hij het sportieve boven het financiële stelt. Ik denk dat je daar als clubs weinig aan kunt veranderen.

Zou hij er alles uithalen als hij bij Ajax blijft?
Ik denk het eigenlijk niet. Op zijn leeftijd kan hij nog een transfer maken, maar over 1 a 2 jaar wordt dat al lastiger. Hoe zou hij dan ooit zijn plafond kunnen vinden?
Als ‘het maximale uit zijn carrière halen’ zijn enige doel is, dan zou hij een overstap moeten gaan maken omdat hij m.i. de eredivisie is ontgroeid. Ik denk dat hij prima mee kan in de subtop van Engeland of Duitsland. Het is leuk dat je in onze Mickey Mouse competitie kampioen kunt worden om vervolgens 6 wedstrijden kunt spelen in de CL, maar als je dat al 2-3x hebt gedaan en de grote man van de kampioen bent, moet je volgens mij iets anders zoeken om je plafond te bereiken.

7 oktober 2014 om 15:43

Ik ben het volledig met je eens, maar wat noem jij "alles uit zijn carrière halen"? Er moet wel een Engelse of een Duitse club melden dat Champions League speelt en waar Schöne een grote kans heeft op een basisplaats. Alleen maar voetballen in een Duitse competitie waar je bij Ajax de Europa League of een Champions League speelt noem ik niet echt een vooruitgang.

7 oktober 2014 om 15:54

Kunnen we het toch een keer eens zijn

Het maximale uit zijn carriere halen zijn zijn eigen woorden, maar er zijn inderdaad meerdere interpretaties voor. Ik zou denken dat je alles uit je carriere haalt als je wekelijks wedstrijden op hoog niveau speelt, dat je constant uitdagingen om je heen hebt om jezelf te verbeteren en dat je tevens teamgenoten hebt waaraan je je kunt optrekken.
Oftewel.. je grenzen opzoeken. Ik denk dat voor hem de grenzen verder liggen dan de Nederlandse competitie.

Maar zoals gezegd: ik ken zijn richtlijnen ook niet met "het maximale uit de carriere halen"

Jongen overschat je zelf niet. Voetballend valt het wel mee zo sterk is hij niet. Vrijen trappen perfect.

een gekochte Ijslander en een gehuurde Pool in de spits. dat zegt genoeg over het beleid bij Ajax en over het niveau van Ajax allebei zwaar ondermaats,en nu is een transfervrije Deen de belangrijkste speler van Ajax,terwijl hij bij elk andere club op de bank zou zitten.

Met de ketting vast zetten aan de arena! Hoop echt dat hij blijft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren