Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schmidt weigert Drommel te laten vallen na fout bij vrije trap Schöne

Laatste update:

Roger Schmidt blijft vertrouwen houden in de keeperskwaliteiten van Joël Drommel, zo is dinsdag duidelijk geworden op de persconferentie van PSV. De Duitse coach heeft overwogen om Yvon Mvogo een basisplaats te geven in het bekerduel met Fortuna Sittard, maar de Zwitser ontbreekt zeer waarschijnlijk wegens ziekte. Hierdoor is de kans heel groot dat Drommel gewoon zijn plaats behoudt onder de lat bij de Eindhovenaren.

"Joël is een keeper die nog volop in ontwikkeling is en dat wisten we toen we hem contracteerden", wordt Schmidt in aanloop naar het treffen met Fortuna geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "We hebben er vertrouwen in dat die doorontwikkeling er gaat komen. Voor het eerst speelt hij nu een internationaal seizoen en dat geldt voor meer van onze spelers. Joël heeft vorig seizoen (bij FC Twente, red.) misschien iets meer dan dertig wedstrijden gespeeld en daar zitten wij nu al aan in dit seizoen. Ook de druk hier is anders. Bij PSV is er meer focus van de buitenwereld omdat je voor de titel speelt, niks ten nadele van zijn vorige club FC Twente overigens. Joël is nog niet volgroeid als goalie en wij steunen hem in zijn ontwikkeling", zo geeft Schmidt mee aan zijn bekritiseerde doelman.

Kwakman velt hard oordeel in de rust: ‘Gewoon een fout van Drommel’

De doelman van PSV werd zondag niet gespaard na zijn fout tegen NEC.Lees artikel

Drommel ging dit seizoen al meer dan eens in de fout, wat hem op stevige kritiek van de buitenwacht kwam te staan. Zondag tegen NEC (1-2 overwinning) verwerkte hij een vrije trap van Lasse Schöne niet goed genoeg, waarna de thuisclub wist te scoren uit de rebound. Analist Kees Kwakman was halverwege de wedstrijd in Nijmegen glashelder in zijn analyse. "Dat is gewoon een fout van Drommel", liet de oud-speler aan duidelijkheid niets te wensen over. "We weten echt wel dat Schöne zo'n dwarrel vrije trap heeft, dat heeft hij meerdere malen al laten zien. Maar deze valt volgens mij nog wel mee. En dan wil Drommel hem stompen, en dan stompt hij hem per ongeluk naar rechts. En Matsson is degene die vervolgens het alertst reageert", verwees Kwakman naar het doelpunt van NEC in de beginminuten in De Goffert.

Schmidt kwam dinsdag ook met nieuws uit de ziekenboeg van PSV. Noni Madueke heeft geen spierscheuring opgelopen, al is er door de medische staf wel vocht in zijn been geconstateerd. PSV wil geen enkel risico nemen en bereidt de aanvaller nu voor op het trainingskamp in Spanje, dat op 4 januari begint. Davy Pröpper zal dan waarschijnlijk ook zijn rentree maken. Volgens Schmidt hebben Ryan Thomas en Eran Zahavi langer de tijd nodig om volledig te herstellen van hun verschillende kwetsuren.

Vind jij dat Joël Drommel bij PSV de eerste doelman moet blijven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 december 2021 om 17:08

Schmidt hoor je niet zeuren over de kwaliteit van Thomas, Mauro, Bruma etc. Gaat er mee aan de slag en geeft ook signaal dat iedereen telt en belangrijk is.

Vind hem tactisch te kort komen, maar dit vind ik wel erg sterk (kan ook te veel gentleman zijn en tenkoste van zichzelf straks).

14 december 2021 om 17:16

MrKrillin. Zou wat zijn als Schmidt zou gaan klagen. Hoeveel spelers heeft hij al wel niet kunnen halen?

14 december 2021 om 17:37

Ductaildo

Nou vertel eens, hoeveel spelers heeft hij kunnen halen? Dus echt op zijn voorspraak?

Ik kom zelf (aanname) op Mvgogo, Mwene (gehaald als back-up voor LB en RB), Ramalho, Max, Sangare, Gotze, Fein en Zahavi.

Vinicius twijfel en geen idee.

Aankopen als Drommel, Propper, v Ginkel zie ik meer als John de Jong aankopen.

Rest waar hij mee moet werken was al bij de club.

14 december 2021 om 18:09

MrKrillin. Dat is toch al een aardig lijstje, of vind jij niet? Al bijna een heel elftal. Dat er dan nog spelers zijn waar hij niet om heeft gevraagd, dat lijkt mij niet meer dan logisch. Je zit bij een club als PSV. Als jij dan de macht hebt om zeven spelers te kunnen halen die jij wilt hebben, dan mag je al flink tevreden zijn. Als je dan nog gaat klagen over je materiaal, tja, dan zit je bij de verkeerde club

14 december 2021 om 18:13

Max en Sangaré waren ook via John de Jong.

14 december 2021 om 21:56

Ja maar die spelers zijn voor bijna niks gekomen. Het zou anders zijn als er echt werd geinvesteerd. Alleen Max is voor een echte prijs gekomen en sangare kwam vanuit John de Jong. (Als ik hem moet geloven)

14 december 2021 om 17:09

Het is zeker netjes van Schmidt in dit geval maar ook hij weet dat PSV een keepersprobleem heeft. Ze moeten echt heel snel de transfermarkt op voor een capabele keeper

14 december 2021 om 17:11

@japie hoe weet jij wat Schmidt weet? Ben je vanmiddag langs geweest? Altijd mooi als spelers of een coach iets zegt en mensen hier vertellen even wat die gene juist wel weet of denkt.

14 december 2021 om 17:19

Barcalover123. Als Schmidt niet weet dat die een keeperprobleem heeft, dan ga ik toch nog meer twijfelen aan zijn kwaliteiten als trainer. Drommel en Mvogo zijn twee keepers die bij lange na het niveau niet hebben dat PSV moet nastreven. Zijn allebei gewoon onbetrouwbare factoren. Een beetje trainer ziet dit echt wel hoor. Maar jij snapt toch ook wel dat hij dit niet in de media gaat lopen roepen. Of heb jij er vertrouwen in als 1 van deze twee op goal staat?

14 december 2021 om 17:24

@ducktaildo misschien denkt Schmidt wel ''ik heb met Drommel een talentvolle keeper die ik vertrouw en anders heb ik Mvogo die anders ook best goed keept.'' Weten wij veel? Maar als een coach A zegt vind ik het heel vaag als mensen hier roepen dat een coach B bedoelt of denkt.

14 december 2021 om 17:25

Japie concurrentiestrijd is gezond, dan moet Drommel maar goed keepen of zich terug knokken wat je alleen maar sterker maakt zie Watterreus die op mentaal gebied alle concurrentiestrijd won vroeger .. Hij was niet eens talentvol als keeper, maar mentaal sterk dat is een belangrijke aspect.

14 december 2021 om 17:30

Drommel bakt er idd weinig van maar die Mvogo gaf vorig jaar ook aardig wat punten weg. Ik zou ze beiden doorselecteren als ik PSV was

14 december 2021 om 17:31

Barcalover123. Drommel is zo talentvol dat die elke maand wel minimaal 1 bal uit zijn handen laat vallen? Maar heb jij er zelf vertrouwen in als 1 van deze 2 op goal staat? Ik zie hier weinig psv fans die vertouwen hebben in Drommel, en dan denk jij dat de coach dat wel is? En jij weet toch ook hoe dat werkt in de media? Vind het een aardig naïeve gedachte dat jij denkt dat Schmidt wel eens even zou zeggen wat hij echt van Drommel vindt. Geen enkele coach zal tevreden over zo'n keeper zijn. Alleen als die rechts van hem kijkt ziet die nog zo'n zelfde onbetrouwbare sluitpost zitten, dus heeft wisselen niet veel zin. Laat staan zeggen dat je Drommel inderdaad tegen vindt vallen, al was die op het laatst bij FC Twente ook gewoon beroerd. Denk dat Schmidt liever vandaag dan morgen Drommel nog wisselt voor een keeper die gewoon stabiel is, echter heeft PSV die niet, dus is er gewoon een keeperprobleem.

14 december 2021 om 17:31

@barcalover123 ik schat Schmidt niet in als een domme kerel. Dan ga je mij echt niet vertellen dat hij bij zichzelf denkt die Drommel dat is een goede keeper. Hij ziet toch ook wel dat hij keer op keer in de fout gaat neem ik aan

14 december 2021 om 17:35

@ducktaildo allemaal leuk en aardig maar nog steeds kunnen jij en ik niet in Schmidt zijn hoofd kijken om te beoordelen wat hij wel of niet vindt. Als hij zoals je zegt niet tevreden is met hem dan haalt ie hem er wel uit en laat ie Mvogo spelen toch? Nogmaals laten we vooral stoppen met dingen in vullen voor spelers en coaches en vooral dat gene beoordelen wat ze wel zeggen en vinden. Zolang jij niet in zijn hoofd kan kijken kan je niet dingen roepen zoals ''ja maar hij vindt sws dit of ja hij denkt sws zo''

14 december 2021 om 17:37

Maar Mvogo is toch geen verbetering? Of vind jij van wel? En als hij denkt dat Drommel wel het niveau heeft en na de winterstop geen bal meer uit zijn handen laat vallen, tja dan begin ik nog meer aan Schmidt te twijfelen. Kunnen inderdaad niet in zijn hoofd kijken, maar om het nu maar als waarheid aan te nemen omdat het zo is, tja, dan vind ik gewoon te naïef. Dan kan dus dus alle onzin van de wereld verkopen, maar zolang wij niet in zijn hoofd kunnen kijken moeten wij maar aannemen dat hij dat ook echt vindt. Ten Hag vindt Pasveer ook de beste Nederlandse keeper, dus jij denkt serieus dat hij pasveer zou verkiezen boven Bijlow/Jasper als hij bondscoach zou zijn geweest?

14 december 2021 om 17:42

@ducktaildo Wat maakt het nou uit wie ik wel beter vind? Daar gaat nu de discussie toch niet om? ''kunnen inderdaad niet in zijn hoofd kijken, maar om het nu maar als waarheid aan te nemen omdat het zo is, tja, dan vind ik gewoon te naã£â¯ef.'' Misschien is het naã£â¯f maar ik vind het nog lachwekkender om maar dingen in te vullen en er van uit gaan dat wat jij of een Valentijn zegt wel waarheid is.

14 december 2021 om 17:45

Tja, dan zal Schmidt het wel vinden hé!

14 december 2021 om 17:46

@japie_krekel ''dan ga je mij echt niet vertellen dat hij bij zichzelf denkt die Drommel dat is een goede keeper.'' Nogmaals ik zeg helemaal niet wat Schmidt denkt of vindt, dat doe jij nu. En dat is mijn punt. Jij kan niet in Schmidt zijn hoofd kijken dus je kan niet zeggen wat hij wel vindt of denkt. Nu zegt Schmidt wat hij van Drommel vindt. Ik vind het dan heel vaag dat jij aankomt met ''nee Schmidt denkt dit en hij weet ook wel dat dit'' Daarom vraag ik jou, hoe weet jij dit? Heb jij Schmidt gesproken of drop je hier je mening en ga je er vanuit dat Schmidt dat ook vindt?

14 december 2021 om 17:55

Nee, ik heb Schmidt niet gesproken maar elk weldenkend mens weet dat een coach niet oprecht blij is met een keeper die vaak punten voor hem verspeeld. Dat kan Schnidt namelijk ook zijn baan gaan kosten straks

14 december 2021 om 23:58

Psv heeft gewoon het geld niet om een echt betere keeper dan drommel te kopen plus het zou pure kapitaals vernietiging zijn want drommel word echt niet beter van op de bank zitten. Ik weet wel wat er in Schmidts hoofd zit hahah

14 december 2021 om 17:38

Nou nee dit zie ik anders.
Dit is hetzelfde als met al die rare wissels, hij wilt gewoon net zolang volhouden totdat hij wel zijn gelijk krijgt en dat het “helpt”

Dat heeft niets temaken met spelers die voor hem door het vuur gaan, maar de angst om het bij het verkeerde eind te hebben.

Ik denk niet dat het er in zit bij Drommel. Totaal geen goede uitstraling en gewoon heel matig tot zo ver. Op de lijn goed maar alle andere aspecten zijn gewoon niet zo best.

14 december 2021 om 17:12

Ik vind de uitstraling nog wel meevallen bij hem, hij oogt nu ook wat onzekerder doordat het allemaal niet even lekker gaat. Verder zijn z'n meevoetballende kwaliteiten natuurlijk wel gewoon in orde, dus het is niet zo dat hij alleen op de lijn goed is. Ik vind het wel mooi dat Schmidt zo opkomt voor Drommel, het is nog te vroeg om hem af te schrijven.

Snap ik, als dat zijn enige fout zou zijn geweest. Maar hij speelt al weken als een natte krant, zonder zelfvertrouwen.

14 december 2021 om 17:09

Jump

Courtois ook eerste seizoen bij RM. Zag er niet uit. Nu gewoon weer top 2 a 3 keeper ter wereld (afhankelijk smaak).

Dus maw gun de man even tijd om te wennen aan een nieuwe club, team en hoger niveau. Hij is geen robot.

14 december 2021 om 17:19

Als er iemand niet kan wennen is het een keeper wel. De goal bij PSV is geen plaats voor blunders. Wel vind ik dat er wordt overdreven over hem, natuurlijk zie ik mindere momenten van hem maar ook wel een hoop goede. Vind bijvoorbeeld dat hij 1 op 1 best vaak als winnaar uit de strijd komt. Maar hoge ballen en zo'n fout zoals tegen Nec en Willem 2 is natuurlijk niet best.

14 december 2021 om 18:12

MrKrillin. Je kan Drommel toch niet vergelijken met een keeper die zich al jaren in de top had bewezen? Ook bij TC Twente liet die de 2e seizoenhelft toch al zien dat die niet heel betrouwbaar was? Ik zie in hem niet een keeper die PSV ooit beter gaat maken, daar mist die gewoon echt de techniek voor. Hij heeft gewoon een rare keepersmotoriek, en dat gaat er niet meer uit.

15 december 2021 om 06:37

Nee je kan courtois idd niet vergelijken want die was ook al veel ouder in dat jaar dat hij moest wennen. Drommel heeft gewoon heel erg veel talent en zal zeker gaan groeien als die uit deze dip komt.

Ja wanneer wel. Heeft PSV veel punten gekost. Voor zelfde geld verlies je van NEC.

We zijn veel te hyperig geworden in NL. Eerst is Drommel een supertalent en kan Unnerstahl er niks van, nog geen halfjaar later moet Drommel stoppen met voetballen want een k*tkeeper.... Volgens mij is het gewoon best een talentvolle keeper die relatief laat is begonnen maar daarom ook best nog grote stappen kan zetten. Accepteert PSV dit dan kunnen ze met een beetje geduld een hele mooie keeper hebben die pas over een paar jaar an zn top zit. Hem nu al afschieten heeft sowieso geen zin. Media circus in NL gaat ook nergens meer over sinds VI inside. Die roepen elke week wat anders.

14 december 2021 om 17:37

Er is werkelijk niemand die dat zegt

14 december 2021 om 17:42

Nou dat is echt niet waar hoor.
Aan het begin van het seizoen zijn er meerdere PSV’rs geweest die hem een groter talent vonden dan bijvoorbeeld Bijlow, kijk de topics er maar op na.

Verder ben ik in ieder geval van mening dat hij echt tekort komt voor het niveau wat PSV wil nastreven.

Twente heeft enorm veel geluk dat hebt een betere keeper plus flink wat geld heeft kunnen omruilen voor deze blunderkoning.

14 december 2021 om 18:15

Zelfs bij zijn transfer waren amper positieve reacties over Drommel. Ik heb alleen maar klagende reacties over het vertrek Unnerstall gezien. De enige die blij waren, waren de Twente fans.

14 december 2021 om 17:42

Niemand heeft gezegd dat Drommel een supertalent is. Hij heeft een leuke periode bij Twente gehad maar iedereen wist dat hij geen topper was. Begreep ook totaal niet waarom PSV hem wilde hebben.

15 december 2021 om 06:40

Ik heb het gezegd en ik denk het nog steeds. Hij heeft nu een mindere periode maar als hij uit deze dip komt zie ik hem nog wel een stap hoger dan psv maken. Denk dat psv nog wel gaat cashen op deze keeper puur omdat hij op deze leeftijd gewoon erg veel leert ook van dit seizoen.

15 december 2021 om 09:54

Volgens mij wordt hij al een paar jaar door de mensen van VI bekritiseerd. Dat is niet iets van de afgelopen periode. Een keeper bij een topclub in Nederland hoeft wat mij betreft niet per se een puntenpakker te zijn. Maar het omgekeerde is wel waar. Het moet niet een sluitpost zijn die je continue punten kost. Dat lijkt me bij Drommel wel het geval. Je kan zo langzamerhand concluderen dat met de ruil tussen PSV en Twente als het gaat om sluitposten in het voordeel van Twente heeft uitgepakt.

Hij heeft afgelopen week nog geluk dat PSV in de slotfase alsnog de overwinning pakt. Maar deze man gaat PSV gewoon de kandidatuur als kampioenskandidaat kosten. Terecht dat hij bekritiseerd wordt. Momenteel is hij geen topkeeper en het is maar zeer de vraag of hij dat ooit gaat worden.

Ik kan het absoluut waarderen dat Schmidt achter Drommel blijft staan, ondanks dat hij een keeper uit zijn eigen stal daarvoor op de bank houdt. Ik denk dat dit voor de lange termijn ook de juiste keuze is. Drommel maakt veel te veel fouten, dat is duidelijk. Maar hij houdt ook ontzettend veel moeilijke ballen er uit, bij 1 tegen 1 situaties is hij bijvoorbeeld ijzersterk. Het grootst probleem vind ik eigenlijk dat er niet echt een stijgende lijn in zit. Bij bijvoorbeeld Pasveer zag je dat hij na een weifelend begin de laatste weken ijzersterk loopt te keepen. Zo ook bij Mvogo vorig seizoen. Bij Drommel blijven steeds hele basale dingen mis gaan. Je krijgt toch enorm het idee er een wissel moet komen om aanspraak te kunnen blijven maken op de titel.

Iedereen ziet toch dat hij niet goed genoeg is. Heeft je punten gekost tegen Heerenveen en Willem 2. Daarnaast zag hij er onder andere slecht uit bij de tegengoals van Cambuur, Eagles en NEC. Enige waar hij, naar mijn mening, goed in is, is de 1 op 1. Zelfs bij het voetballen, waar hij om bekend staat, ziet hij er niet goed uit.

Dit is weer typisch PSV. Zo'n het komt wel goed mentaliteit. Drommel keept al lang slecht en nu is het gewoon tijd voor Mvogo.

14 december 2021 om 17:26

Topsport klimaat is er al jaren niet meer, als je slecht presteert wordt je gepasseerd dat is topsport . PSV is ene topclub als je niet presteert op de bank in mijn ogen.. is geen liefdadigheidsinstelling.

14 december 2021 om 17:44

Tis momenteel lood om oud ijzer. Mvogo is huur en is over 6 maanden weg. Drommel heeft een contract van 5 jaar. Tot de winterstop laten staan en in de winterstop een goede keeper huren die beter is en gelijk basis kan . Drommel vervolgens bijscholen op zn zwakke punten en hem de toekomst beloven. Hij kan best keepen uiteindelijk. Heeft ook sterke punten en er zit imo rek in.

Heel verstandig. Zn concurrent kan er ook bitter weinig van. Eventueel in de winterstop een goede ballenvanger huren ergens. Drommel even op t 2e plan zetten en bijscholen.Nog 5 jaar contract. Potentie heeft ie wel.

Ik ben toch maar wat blij dat wij Unnerstal nu hebben, geen fout woord over Drommel, maar als ik het nu dit seizoen met elkaar vergelijk zijn we er zeker niet op achteruit gegaan.

Als Mvogo ziek is en toch niet mee kan doen heeft Schmidt weinig keus, dus zoals het hier gebracht wordt is natuurlijk onzin. Sterker, het had best gekund dat Mvogo sowieso de bekerwedstrijden had mogen spelen, een trend die je wel bij meer clubs ziet om een reservedoelman zoet te houden.

Maar ondanks dat had ik Drommel sowieso laten staan, om meerdere redenen. Ten eerste heb je geen beter alternatief; Mvogo biedt niet meer zekerheid dan Drommel. Dat brengt me bij het tweede punt: wanneer je twee nerveuze keepers hebt die je af en toe op een hete kroket trakteren, kies dan degene waar je geld in hebt zitten. Aan de ontwikkeling van de grabbelaar van een ander heb je ten slotte niets. Was Unnerstal nog eigendom van PSV dan had ik die direct de kans gegeven.

Drommel zal realiseren dat het vanaf nu permanent beter moet. Van geleend eigendom dat toch weer teruggaat naar Leipzig wint-ie het wel de komende maanden. Maar tot mei moet hij bewijzen dat hij een topkeeper is en een overeenkomstig reddingspercentage overleggen. Dat is allesbepalend voor de keeper die PSV komende zomer gaat halen. Dat zal gebeuren, want Vincent Mueller is geen topkeeper en Max Delanghe moet nog ervaring opdoen. Drommel bepaalt zelf of hij volgend seizoen reservekeeper wordt of niet.

Het was inderdaad wel een fout van Drommel. normaal zou je een keeper niet afrekenen op zo een fout, maar bij hem is dit niet de eerstekeer. tegen Willem II was hij ook al verantwoordelijk voor puntverlies met een grotekeepersfout. en zo zijn er vast nog wel meer fouten die Drommel gemaakt heeft. leuk van Schmidt dat hij hem graag vertrouwen geeft maar. van mij mag Mvogo wel eens de kans krijgen. heb hem volgensmij nooit betrapt op zulke grote fouten.

Ik ben het niet vaak eens met onze trainer maar nu wel. Mvogo heeft vorig jaar ook geen punten gepakt voor ons. Toen vroeg iedereen ook om Unnerstal. Drommel heeft een meerjarig contract en Mvogo is huur. Bij drommel zit er nog rek in. Als die zijn niveau van een jaar geleden haalt roept iedereen weer wat een top keeper het is. 1 op 1 is die ijzersterk en dat moet ook wel hebben we de laatste 2 wedstrijden gezien.

Dit zijn de eerste tekenen, dat Drommel binnenkort dus wel op de bank komt.

Drommel zal de aankomende 2 wedstrijden totaal foutloos moeten zijn.

Hoe in godsnaam kun je die keeper blijven opstellen? Die Schmidt is zó eigenwijs en koppig. Dat vergeten mensen wel eens (in bijv de Ihatrarren soap), dat Schmidt in het buitenland al bekend stond als moeilijk en onmogelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren