Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scheidsrechter lacht om vraag van Karsdorp: ‘Ik weet de regels niet’

Laatste update:

Rick Karsdorp verloor donderdagavond met Feyenoord de eerste wedstrijd in de Europa League van Rangers FC (1-0). De Rotterdammers kwamen in de eerste helft nog met de schrik vrij, toen James Tavernier een penalty miste. Die strafschop werd veroorzaakt door een handsbal van Edgar Ié; Karsdorp was er niet zo zeker van en wilde graag dat scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz de VAR zou raadplegen.

Wat de rechtsback van Feyenoord niet wist, is dat er in de Europa League geen gebruik wordt gemaakt van een videoscheidsrechter. "De vorige keer had ik het ook al in de play-offs van de Europa League. Ik weet de regels niet, wanneer er een VAR is", reageert Karsdorp bij FOX Sports. "Vorig jaar in de Champions League was er wel een VAR, dus ik dacht misschien nu ook in de groepsfase van de Europa League."

Lahoz kon wel lachen om de vraag van Karsdorp. "Hij verstond me niet goed, dus misschien is mijn Engels ook niet helemaal goed. Maar blijkbaar was er geen VAR. Dat is jammer, want ik weet niet of het een penalty was", aldus Karsdorp, die zag dat Feyenoord het moeilijk had in Glasgow. "Het was heel moeilijk, terwijl je nog goed begint. Daarna kom je steeds te laat, verlies je duels. Dan wordt het gewoon heel lastig."

Feyenoord keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Sheyi Ojo. "In de rust probeer je het recht te zetten, door met elkaar te praten. En dan zie je dat je in de tweede helft wel gewoon kan voetballen en kansen krijgt. Het is jammer dat dat niet negentig minuten lang was." De volgende Europa League-wedstrijd van de ploeg van trainer Jaap Stam is op donderdag 3 oktober thuis tegen FC Porto.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig kan Karsdorp nog een beetje voetballen, want hij lijkt verder niet erg snugger over te komen. Het is trouwens wel vreemd dat er in de EL geen VAR is. Ook in de EL staan er genoeg belangen op het spel.

20 september 2019 om 10:13

Een fitte Karsdorp is in principe gewoon een prima back. Samen met Dest (ja ik weet dat hij net meedoet) in mijn ogen veruit de beste optie voor Oranje

20 september 2019 om 10:26

Ook wel heel makkelijk om hem op basis van één mindere wedstrijd meteen weer af te schrijven. Ondanks dat hij zonder spelritme aan het seizoen begon heeft hij prima wedstrijden gespeeld en behoorde hij meerdere keren tot de uitblinkers. Het is ook niet zo dat de concurrentie op zijn positie in Oranje heel hevig is. Als hij topfit wordt (en blijft) en daardoor een constanter niveau haalt, is het kwalitatief gezien gewoon een goede optie voor het Nederlands elftal.

20 september 2019 om 10:53

Alsjeblieft zeg. Laat Rick eerst maar eens tien wedstrijden fit zijn. Daarbij is dit echt een blunder, lachwekkend. En dan ook nog ruzie met het meegereisde publiek hebben. Daarbij hoe hij een interview doet sorry hoor maar zoiets hoort niet in het Nederlands elftal.

20 september 2019 om 10:59

Komop, Feyenoord speelt momenteel nog vrij belabberd dit jaar, al 3 keer puntenverlies in de competitie en nu ze wedstrijden hebben waar het er echt om gaat laten ze het afweten. Dus niet op basis van 1 mindere wedstrijd maar op basis van 1 seizoen. Leuk dat Feyenoord het in de voorronde goed heeft gedaan maar dat waren dan ook wel teams van dusdanig niveau dat Feyenoord weer het lachertje van Nederland zoden worden als ze werden uitgeschakeld, net zoals vorig jaar.

20 september 2019 om 10:59

Kom op. Dumfries en Tete staan beide boven Karsdorp. Dumfries met zijn aanvallende capaciteiten en Tete met verdedigende capaciteiten. Karsdorp moet het gewoon weer laten zien. Ergo ik denk dat het er zo uit ziet op dit moment:

1. Dumfries 2. Tete 3. Veltman 4. Karsdorp.

Stel Dest kiest voor Oranje, dan zal Karsdorp nog 3 stappen moeten maken om überhaupt aanspraak te maken op een plek in de selectie.

20 september 2019 om 11:16

Hij speelde gister anders echt waardeloos, geen bal vooruit gespeeld

20 september 2019 om 12:27

Volgens mij was het Karsdorp zelf die zei dat hij mede voor NL elftal voor Feyenoord gekozen had. Maar hij heeft stil gestaan, tegen Vitesse was het niet best en nu nog minder. Hij ziet de oplossingen niet meer en heeft ook geen klik met Berghuis lijkt het. Daarnaast is hij verdedigend gewoon zwak. Beste optie NL is Dest waarschijnlijk als hij voor NL kiest maar die heeft nog een weg te gaan tot die tijd Veltman, of Tete. Denk overigens dat Karsdorp er dit weekend naast staat, Stam viel hem ook al opzichtig af in de pers. en die moet Senesi een keer opstellen maar houdt voorlopig vast aan Ie (was ook erg slecht) en Botteghin in het centrum. dus is de makkelijkste oplossing Karsdorp eruit en Senesi er in

20 september 2019 om 12:49

Ik ben het wel met je eens, maar Feyenoord heeft dit seizoen toch nog niet tegen Vitesse gespeeld?? Neem aan dat je een ander team bedoeld.

20 september 2019 om 13:34

Dumfries en Tete kunnen gewoon niet met een bal overweg. Dest en Karsdorp kunnen ook best verdedigen.

20 september 2019 om 15:28

Ongelofelijk dat mensen een rechtsback als Karsdorp in oranje willen zien die twee seizoenen terug nog voor 14 miljoen is verkocht aan Roma en in die periode gewoon international was en het goed deed, maar jr hebt gelijk we zijn beter af met Dumfries... over intelligentie gesproken....

20 september 2019 om 15:30

Feyenoord speelt belabberd, maar is Feyenoord al compleet dan? Speel maar zonder spits kijken hoe je elftal draait... zelfs Barcelona draaide stroef toen ze zonder Suarez speelde....

20 september 2019 om 10:12

Ik vind het bijvoorbeeld ook heel erg vreemd dat er in de kwalificatie van het EK geen VAR is...volgens mij is, ik meen Ierland, ooit kwalificatie misgelopen doordat Frankrijk scoorde met een handsbal...en wordt dit ook regelmatig aangevoerd als reden waarom er een VAR zou moeten komen

20 september 2019 om 12:01

Dit houdt sterk verband met de stadions waar in gespeeld word. Die zijn niet in alle landen en clubs geschikt. Weinig camerastandpunten en of voorzieningen.

20 september 2019 om 12:05

Inderdaad ja, de handsbal van Thierry Henry. Het zal je maar overkomen en dan heeft het grote gevolgen voor een club of land.

20 september 2019 om 10:13

Het is niet zo heel vreemd, want er is eerst voorrang verleend aan de CL, het vlaggenschip van de Uefa. Het kost vooral tijd om zoiets als een VAR te implementeren voor een Europese competitie, zeker als je het goed en eerlijk wilt doen. Officials trainen, veel meer extra scheidsrechters aanstellen/recruiten, camerastandpunten in diverse stadions uitbreiden, etc. Dus het gaat pas echt vanaf volgend jaar zijn of als we richting de finales gaan. Nu zijn er te veel wedstrijden en te weinig tijd

20 september 2019 om 11:17

De var begon in de El

20 september 2019 om 12:12

Daar geloof ik eerlijk gezegd niet zo in. De Champions League zou pas vanaf dit seizoen een VAR krijgen, maar na positieve resultaten vorig seizoen werd in de winter ineens snel een VAR geregeld voor de tweede helft van het CL-seizoen. Dat leek geen voorbereiding of tijd nodig te hebben, dus ik geloof nu ook niet echt in dat argument. Als de Uefa een VAR in de EL wil, dan moet dat snel en makkelijk te regelen zijn. Ja, je hebt extra scheidsrechters nodig, maar aangezien veel landen met een VAR werken, moeten die er inmiddels ook wel zijn. Opleiding wordt ook door de nationale bonden gedaan, niet door de Uefa. Een extra camera, als die al nodig is, zal ook geen maanden aan voorbereiding kosten.

20 september 2019 om 10:28

@PSV-Zwolle ; ik weet niet of jij die wedstrijd hebt gezien maar mijnheer Karsdorp grossierde in balverlies , te laat komen , geen fatsoenlijke pass kunnen geven over 10/15 meter. Deze gast loopt erbij alsof hij weet ik veel wie is maar is gewoon een hele beperkte voetballer. en dan zeggen mensen ook nog dat hij in potentie de beste optie voor Oranje is op RB.

Ben ik de enige die dit echt belachelijk vindt dat een speler hier niet over geïnformeerd is? Klinkt echt als een enorme slechte voorbereiding en dat bij een belangrijk europees duel.

20 september 2019 om 10:14

Ene kant lijkt het mij ook een zaak wat Feyenoord naar haar spelers moet communiceren, anderzijds is dit ook iets wat je als speler zelf zou moeten weten.

20 september 2019 om 10:14

Het is inderdaad vreemd dat Stam en zijn staf dit niet van tevoren besproken hebben. Zoiets hoort bij hun taak. Spelers focussen zich op de wedstrijd, trainers horen zich bezig te houden met de omstandigheden eromheen. Ook tegenstanders zullen eerder stiekeme overtredingen maken of erop gokken dat ze scherper op het randje van buitenspel kunnen vertrekken zonder de aanwezigheid van de VAR. Desondanks is het best vreemd dat een speler zich niet iets meer verdiept heeft in zoiets als de VAR in het toernooi waar je voor uit gaat komen.

20 september 2019 om 10:44

Misschien is dit wel besproken maar luisterde hij niet.

20 september 2019 om 11:07

Zou kunnen, maar daar zullen we nooit achterkomen. Het lijkt me toch dat iedereen in de wedstrijdbespreking vooraf iig stil is wanneer Stam het woord heeft en gewoon luistert. Maar goed, Karsdorp lijkt me verder een aardige, sympathieke gozer, maar komt me niet over als het grootste licht van de selectie. Misschien is het hem inderdaad ontgaan toen erover werd gecommuniceerd. Wie weet.

20 september 2019 om 13:29

Gok erop dat Karsdorp stiekem de algemene beschouwingen aan het kijken was tijdens de wedstrijdbespreking...

20 september 2019 om 13:41

Haha, die is leuk Hij zal iig niet net met Grappenhaus aan ‘t appen zijn geweest. Ben bang, dat hij geen flauw benul had waar ze over praten tijdens de algemene beschouwingen. Karsdorp lijkt me niet zo’n politiek geëngageerd persoon.

20 september 2019 om 10:28

Waarom moeten ze hier over geïnformeerd zijn. Met of zonder de VAR het maakt helemaal niets uit, dat zijn bijzaken. Het moet op het veld gebeuren.
Heb de wedstrijd niet gezien. Als ik zo lees heb ik het gevoel dat Karsdorp acteert.

20 september 2019 om 11:22

Natuurlijk maakt het wel uit of er een VAR is. Dat is toch logisch? Zonder VAR kan een aanvaller bijvoorbeeld achter de rug om een verdediger onreglementair uit balans brengen bij een corner. Valt er een doelpunt uit, dan wordt het niet achteraf gecheckt. Schwalbes die niet op waarde worden ingeschat door de arbiter worden niet gecheckt, buitenspelsituaties niet, wat betekent dat de aanvaller ‘scherper’ kan vertrekken. En ga zo maar door. Noem dat bijzaken. Ik noem dat eerder details. En details beslissen vaak de wedstrijd. Met of zonder VAR voetballen maakt wel degelijk uit. Een technische staf hoort zulke zaken als de aanwezigheid van de VAR dan ook gewoon aan zijn spelers te informeren en anticiperen op mogelijke tactische gevolgen of mogelijkheden. Verder kan ik je verzekeren dat Karsdorp niet acteerde. Hij was bloedserieus.

20 september 2019 om 12:28

Ik las me bericht terug en formuleerde het niet goed. Ik heb het over spelers die hoeven helemaal niet de regels te weten of het VAR wel of niet aanwezig zijn. Prioriteit en focus moet bij het voetbal liggen. Wat voor invloed gaat er veranderen als je wel de regels kent....Jan weet het maar Klaas niet. Gaat Klaas slechter spelen? I dont think so. Bedankt voor het informeren over Karsdorp.

20 september 2019 om 10:28

Nee, ik vind dat heel raar. Spelers zijn (en noemen zich) professionals; daar hoort ook prefessioneel gedrag bij. Dat je de tegenstander kent, de zwakheden, sterke punten, spelregels, gele kaarten etc. Van de week hoorde ik een speler van een (andere, niet nader te noemen club) zeggen dat hij eigenlijk niets van de tegenstander wist. Dat kan als het een obscuur, onbeduidend clubje is, maar verder vind ik zoiets voor een prefessionele voetballer die tonnen (of veel meer) betaald krijgt, heel bijzonder.

20 september 2019 om 11:15

Zelfs ik als supporter weet/wist dat er (nog) geen VAR is in de EL. Zo goed betaald krijgen, zoveel vrije tijd hebben. Als je het aan mij vraagt is het echt belachelijk dat je als voetballer zoiets niet weet.

20 september 2019 om 11:38

Het enige dat nog belachelijker is, is dat er uberhaupt geen VAR is bij dit sport toernooien.

Is toch wel slecht als je dit niet weet. Lijkt mij dat je als speler op een andere manier speelt met de VAR (voorzichtiger) dan met een scheids erbij. Van een profspeler die de hele dag hiermee bezig is mag je toch wel verwachten dat hij hiervan op de hoogte is en dat dit ook door de staf wordt aangegeven.

Echt amateuristisch van Karsdorp dat hij dat niet weet. Dat wist iedereen toch zelfs kinderen die voetbal kijken en volgen weten dat.

20 september 2019 om 10:36

Ik wist het ook niet. Heb de wedstrijd gemist en het voorprogramma met die drie bartenders van vi sla ik liever over.

20 september 2019 om 10:50

Ik wist het ook niet, al kon ik het wel voorspellen aangezien de voorrondes CL ook geen VAR toepassen. Ik blijf het onzin vinden, ook in die wedstrijden staat veel op het belang. Gewoon overal VAR toepassen, hoe moeilijk kan het zijn? Het heeft zijn meerwaarde al bewezen en het budget is er ook voor. Als RKC - Emmen een VAR kan hebben, moet een Europa League-affiche dat zeker hebben.

20 september 2019 om 11:12

Maar Ikea en Horwi: jullie spelen niet bij Feyenoord in de EL. Karsdorp wel. Dat is toch wel een belangrijk verschilletje. Een speler hoort dat voor de wedstrijd gewoon te weten. Dat hoort bij zijn vak.

22 september 2019 om 15:57

Ach ik neem hem niks kwalijk. De spelregels veranderen bijna elk jaar weer en ik zou liever een speler hebben die zich focust op zijn goede spel dan eentje die braaf alle regels uit zijn hoofd leert.

Dat je dat als speler niet weet zegt voor mij al een hoop hoe iemand een wedstrijd in gaat. En zo speelde Feyenoord ook. Die goal tegen zegt alles. 4 of 5 persoonlijke duels die allemaal verloren gaan door slap ingrijpen. Als je je voor zulke potjes al niet kan opladen.

Als je van zoiets niet op de hoogte bent, dan vraag ik me toch een beetje af hoe serieus en professioneel je met je vak bezig bent.

Karsdorp is ook niet de meest intelligente persoon. Maar als professional behoor je gewoon de regels te kennen, en te weten dat er geen VAR is.

Ik vind het toch vrij onprofesioneel als je van deze regel niet op de hoogte bent, Wordt zo iets niet binnen een club gecommuniceerd dan ? Lijk me totaal geen overbodige luxe om van zo iets op de hoogte te zijn, Want je kan zonder VAR toch wat meer stiekeme/slimme overtredingen maken.

Dan ben je gewoon slecht voorbereid.

Bereid je je 4 dagen voor op de wedstrijd, weet je niet eens dat er Var is. Gaat toch iets mis bij Karsdorp.

Bal op de hand 100% penalty heb je geen var voor nodig omdat te zien

‘Dan zie je dat je in de tweede helft wel kunt voetballen’. Mag ik even lachen? Feyenoord heeft niks klaargespeeld tot Jörgensen er in kwam. Toen begon het een heel klein beetje te lopen maar was het alsnog met de moed der wanhoop. Jorgensen ging veel te breed staan waardoor hij in een positie kwam dat hij een actie moest maken om een speler voorbij te komen of een voorzet moest geven. Terwijl hij juist de persoon was die de voorzetten moet ontvangen. De verdediging was Feyenoord was onthutsend zwak, maar dit had voornamelijk te maken met Fer en Tapia die verstoppertje aan het spelen waren en Fer die postbode speelde. Elke bal maar brengen in plaats van te passen. Er was een groot gapend gat van 25 meter als een back de bal had waardoor ze ‘m niet kwijt konden. Het geluk van Rangers was dat ze zelf op waren en daardoor niet meer terugzakten. Dat was juist een voordeel aangezien de Feyenoord verdedigers de bal nergens kwijt konden. Het was echt dramatisch. Dat je dan ook niet geïnformeerd bent dat er geen VAR aanwezig is, is misschien nog wel typerend voor gisteren. Ik begrijp overigens niet dat er bij dit soort wedstrijden geen VAR aanwezig is. Trek gewoon 1 lijn in Europees verband en zet bij elke wedstrijd een VAR in.

Dit geeft wel weer aan dat er veel onduidelijkheid is omtrent de Var, wanneer wel of niet aanwezig. Ik vind het van de zotte dat hij afwezig is bij de EL. De belangen voor de clubs in dit toernooi zijn net zo groot als die in de CL. Het is ook wel vreemd dat de spelers hiervan niet op de hoogte zijn. Ik als kijker wist het ook niet trouwens. Waar de fout ligt, geen idee. Maar vreemd is het wel.

20 september 2019 om 11:57

Ja eens. Voer die VAR gewoon overal in. Of overal niet.maar nu wordt het gevoelsmatig willekeur!

Is ook aan hem te zien dat hij niet heel bijdehand is maar dit hoor je als prof toch te weten . De meeste hier op.vz weten het

viel mij gister op dat Karsdorp alles een beetje uit stilstand doet, en veelal tikjes breed of terug. Heb hem eigenlijk geen 1x zien sprinten naar voren

Als je de regels niet kent in een wedstrijd moet je officieel geel krijgen en wanneer dat vooraf al duidelijk is dat de regels niet kent mag je überhaupt niet spelen. (Dat eerste over geel weet ik zeker maar dat niet spelen niet helemaal)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren