Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schaamte bij Vitesse en RKC na bekerdebacle: ‘Zeer ontstemd’

Laatste update:

Voor Vitesse en RKC Waalwijk kwam woensdagavond een vroegtijdig einde aan het bekertoernooi. De ploeg uit Arnhem was na strafschoppen niet opgewassen tegen Kozakken Boys, terwijl RKC ten onder ging bij De Treffers (2-0). Phillip Cocu zegt zich voor de camera van ESPN te schamen voor het resultaat en zijn ploeg te verwijten dat er niet vaker is gescoord.

Vitesse en Kozakken Boys gingen met 2-2 de verlenging in. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. "Dit is een blamage", aldus Cocu. "We beginnen goed aan de wedstrijd en komen terecht op voorsprong, maar wisten de tweede goal niet te maken. Na rust herstellen we ons goed en komen we opnieuw op voorsprong. Dan mag je dat nooit meer weggeven. Als je kijkt hoe wij de tweede goal weggeven tien minuten voor tijd, dat mag ons niet gebeuren. Dat is een hele dure fout. Bij strafschoppen weet je dat het een loterij wordt."

Vitesse kwam twee keer op voorsprong, maar was uiterst slordig in balbezit. Een individuele fout werd de ploeg van Cocu uiteindelijk deels fataal. "Dat is iets wat ons vaker is overkomen. Als dat niet uit de ploeg gaat, ga je heel veel lastige wedstrijden spelen", aldus de Vitesse-trainer. "Tegen Cambuur hebben we het goed gedaan, nu niet. Maar dan nog moeten we zorgen dat we doorgaan. De kansenverhouding was dusdanig dat we vaker hadden moeten scoren."

Cocu had zijn ploeg op voorhand gewaarschuwd. "Voor hen is het de wedstrijd van het jaar. Als Vitesse heb je dan niet veel te winnen. Het enige wat wij kunnen doen is de volgende ronde halen. Dat is het doel, maar laat je niet verrassen, zei ik. Dat hebben we wel gedaan. Daar was ik zeer ontstemd over. De goals kunnen we niet zo weggeven. Het missen van een penalty neem ik niemand kwalijk, dat kan gebeuren. Het zit bij ons in het gedeelte daarvoor."

'Doodziek'
Ook RKC vloog eruit tegen amateurs. De ploeg van trainer Joseph Oosting moest het onderspit delven tegen De Treffers. Doelpunten van voormalig Fortuna Sittard-speler Gavin Vlijter en Brian Campman bezorgden de ploeg uit Groesbeek de zege. "Vorig jaar hebben we het ook zo gedaan en stonden we aan de goede kant van de medaille", aldus Oosting. "We reikten toen tot aan de kwartfinales. Nu gaan we er in de eerste ronde verdiend af. Ik ben er doodziek van. Wij hadden iets anders verwacht, maar dit is topsport."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit soort uitslagen maakt bekervoetbal juist leuk.

20 oktober 2022 om 11:08

Voor de liefhebber ja. Voor directie, management en spelers niet. Of wel bij een nederlaag tegen amateurs niet haha.

Dit is natuurlijk ook de charme van het bekervoetbal. Dat amateur teams KKD of zelfs Eredivisie ploegen eruit kunnen knikkeren, vooral wanneer zij op het eigen complex mogen spelen. Allee in het geval van RKC, je stelt zowat een heel ander elftal op wat ik toch altijd een vreemde keuze vindt.

20 oktober 2022 om 13:36

Ik kan het eigenlijk wel begrijpen. Handhaving in de Eredivisie is een topprioriteit voor RKC. De beker stelt alleen wat voor als je hem daadwerkelijk wint.

20 oktober 2022 om 14:08

Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens. Je speelt in 1e instantie om te winnen, ook in het beker toernooi. Als jij de Eredivisie prioriteit geeft is prima en logisch te verklaren. Maar wanneer de dus niet interessant is kan je dus net zo goed van tevoren aangeven wij doen niet mee etc.

20 oktober 2022 om 15:32

Ik denk meer dat ze het zien als een "het maakt niet heel veel uit als we er nu al uitflikkeren, maar mochten we met een beetje geluk een beetje ver komen hebben we de kans een serieuze gooi te gaan doen naar die beker"

vanaf de kwartfinale misschien? zoiets

20 oktober 2022 om 15:34

Niet meedoen is geen optie. Je bent gewoon verplicht om aan de bekercompetitie mee te doen. Het is gewoon slecht van RKC dat ze met de reserve spelers van een tweede divisie club verliezen. Dit zijn wel de spelers die op eredivisie niveau mee moeten doen bij absentie van de A kern. Nou ik hoop maar niet dat er teveel blessures in Waalwijk gaan komen, dus straks allemaal maar weer in bubbeltjesfolie leggen die jongens.

Sorry ik kan hier echt van genieten. Vitesse dat zo hard afgaat. Daarnaast fantastisch dat dit soort amateurs de wedstrijd van hun leven spelen

20 oktober 2022 om 11:35

Spelen tegen amateurs is altijd moeilijk. Je ziet de topploegen zich daar ook vaak in verkijken. Die amateurs spelen met het mes tussen de tanden en beleven de pot van hun leven. Die zijn zo gemotiveerd dat ze boven zichzelf uit stijgen. De profs kunnen die motivatie en strijdlust vaak niet opbrengen tegen 'maar' amateurs. Dat is op zich vrij logisch natuurlijk. Maar dan moet je organisatorisch en kwalitatief echt veel beter staan. En zo goed zit Vitesse momenteel niet in de wedstrijd. Dan ga je af

20 oktober 2022 om 13:52

Waarom heb je zowel PSV als Nec in je naam staan?

20 oktober 2022 om 14:04

Lijkt me fan van zowel NEC als PSV?

20 oktober 2022 om 15:41

Zou kunnen inderdaad, maar lijkt me wel lastig.

20 oktober 2022 om 16:15

Moet je nagaan hoe lastig het voor jou is, fans zijn van Arsenal, Inter, Twente, Jong Twente en ook nog Real Madrid. Dit lijkt me toch wel reuze moeilijk.

20 oktober 2022 om 16:56



Juist ja, er zit wel een verschil in een voorkeur hebben voor een club per competitie (wat bij al die clubs buiten Twente en Jong Twente het geval is) of supporter zijn van Twente. Maar ik zal het even voor jou aanpassen kerel

Edit: Zou kunnen dat dit bij Psvnec ook het geval is, maar indien dat niet zo is lijkt het me gewoon lastig om twee clubs in een competitie te hebben waar je beide fan van bent

20 oktober 2022 om 17:09

Lijkt me niet zo lastig. Er zijn een heleboel fans, ook hier op VZ, die naast hun ''bescheiden'' regionale profclub (zoals NEC, RKC of Den Bosch), fan zijn van één van de topclubs van Nederland.

Waarbij ze vaak het meest fan zijn van de regionale club, maar daarnaast ook groot fan zijn van een topclub in Nederland. Dat vind ik niet zo raar.

Ik zou het zelf pas echt bijzonder vinden als iemand fan is van Groningen, maar ook van een Heerenveen. Relatief gezien strijden deze teams namelijk altijd voor dezelfde soort prijzen/plaatsen.

21 oktober 2022 om 06:55

@sterkejerke, sorry maar ik kan het me echt niet voorstellen om naast mijn eigen cluppie ook nog eens supporter van bijv. een van de grote drie te zijn, dan ben je geen fan, maar kun je jezelf beter kwalificeren als voetballiefhebber, maar een fan is toch echt wat anders.

21 oktober 2022 om 10:18

Je kan fan maar 2 clubs zijn?

20 oktober 2022 om 18:52

@PSVNEK: lekker van genieten hoor, deden wij ook na jullie degradatie. Nu zijn de rollen een keer omgedraaid… alleen staat alles nog dicht bij elkaar. 1 of 2 wedstrijden verliezen en je kan zo maar op een degradatieplaats staan…

21 oktober 2022 om 10:18

beetje sneu dat je er weer nek van moet maken. Maar goed het zegt genoeg over jou.

Jup dat is 10 jaar anders geweest. En zeker waar, NEC heeft een goed team. Maar het heeft niet wat Vitesse wel heeft een goede spits.
Verder zou ik niet met jou willen ruilen

RKC met een B-elftal kan er nog afgaan tegen de Treffers maar Vitesse met spelers als Ferro en Kozlowski die in hun eentje meer verdienen dan de hele club Kozakken Boys bij elkaar is echt een schande

Idd schandalig!! Hahah

Zet ons er ook maar tussen hoor....
Verlenging nodig tegen 10 amateurs

20 oktober 2022 om 14:16

Jeron, en vanaf de 10e minuut tegen 10 man ook nog eens! Ach, hier in Heerenveen zijn lullen we ook nergens meer over, we zijn door! En niemand die het heeft over de eerste hattrick van El Hajj terwijl v Hooijdonk niet meer scoort.

20 oktober 2022 om 20:47

Maar......ado'20 weet weer waar ze staan!!

22 oktober 2022 om 17:10

en zo is het! Succes vanavond, 3 punten mee naar huis is o zo belangrijk!

"bij strafschoppen weet je dat het een loterij wordt."

Onzin. Als je dat vindt, dan heb je terecht verloren. Natuurlijk is mazzel een factor, maar strafschoppen kunnen nemen is een kwaliteit, strafschoppen kunnen stoppen is een kwaliteit, koelbloedig blijven op het moment supreme is een kwaliteit en met research doen naar de strafschopnemers en keepers van de tegenpartij is ook winst te behalen. Als je denkt dat het slechts een loterij is, dan heb je het misschien toch niet serieus genoeg genomen.

De trainer van RKC heeft het over topsport. Maar wanneer je tegen amateurs speelt, dan kan je toch niet spreken van topsport?

20 oktober 2022 om 14:17

Als je op zeeniveau speelt, dan kan je toch ook niet spreken van topsport?

Dit gebeurt in het buitenland toch ook regelmatig. Je moet als trainer van eredivisieploegen en KKD ploegen toch beducht op zijn. Er wordt door iedereen te makkelijk over gedacht om tegen amateurploegen te doelen. Ga niet hautain worden tegen zulke ploegen.

Zou me niks verbazen als Utrecht dit vanavond ook gaat overkomen, zit totaal geen lijn in het spel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren